- 24 Ocak 2021
- 11.630
- 26.298
- 548
- Konu Sahibi saulgoodman
-
Kan bağı değil can bağı önemli, anan baban bile olsa düşman gibi , yabancı gibi davranıyorsa hiç olmasın daha iyi , böyleleri yaşlanınca da kız çocuğum baksin derler tüm mirası da oğullarına verirler, teyzelerim hiçbir mirastan faydalanamadı ama anneleri yaşlanınca onlara yüklendi hep bana bakın diye , hatta bu yüzden teyzemin psikolojisi alt üst oldu , erkek kardeşleri ile düşman oldular resmen anneleri yüzünden , inanın bana değmiyor, şimdiden uzaklaşsan kârlı çıkarsın, iyice yaşlanınca daha beter olacak ...Akrabalarımla zaten görüşmüyorum, bir ailemsi bir şeyim vardı o da kalmadı.
Aile nedir? Sizin zor zamanınızda yanınızda değillerse, düştüğünüzde el verip yerden kaldırmıyorlarsa, derdinizi paylaşıp sizinle dertlenmiyorlarsa, derdinize çareler aramıyorlarsa, yavrunuzu kendi yavruları olarak görmüyorlarsa; ben neyleyim öyle bir aileyi? Sizinkilerin faydası yok, bari zararları olmasaydı; en azından dururlardı, lafta aileniz olurdu. Bunlar lafta aile olmayı bile hak etmiyor. Kendinizi kötü hissetmeyin, sizi kötü hissettiren, yaşamınızı kötü yönde etkileyen insanları hayatınızda barındırmayın. Kendi ruh sağlığınız için en doğrusu bu, elâlem ne der demeyin, onların ağzı büzülmüyor; her zaman diyecek bir şeyleri oluyor.Yalnız değilim demek ki teşekkür ederim. Abimle aynı şehirdeyiz bir gün kızımla ilgilenmemiştir sinirlerim bozuluyor aklıma geldikçe.
Kamburundan kurtulmak belki sana ve çocuklarına daha iyi gelecektir. Şuan bütün negatifleri arkanda bıraktın yarın daha pozitif uyanacaksin. Aile de olsa zor gununde yanında değilse arkanda kalsın.Merhaba kızlar içinizde ailesini komple hayatından çıkaran var mı ? Ben bugün itibariyle tüm ipleri koparttım. Çocukluğumdan beri gelen erkek çocuğu her türlü kayırma, miras düşen evin hemen erkek çocuğun üzerine yapılması, abinin çocuğuna bakılıp benim çocuklarıma iki gün bakılsa laf edilmesi, ben çocuğumla hastaneden çıkmış tek başıma eve dönerken annemin beni yalnız bırakması ve tonla şey…Kardeşlerimle geçen hafta küsmüştüm bugün anne ve babamla da küstüm. Ben bugün yanlarına gidecektim gelme başka ile gideceğiz dediler. Bugün baktım gitmemişler eee niye gitmediniz kem küm…Hiçbirinden 5 bin lira para isteyemem, çocuğumu bırakamam artık yoruldum…Olmamaları belki varlıklarından daha iyidir deyip hepsini engelledim. Sadece kanser olan ablamı haftada bir aramayı düşünüyorum, evine gitmek istemiyorum. Aldatılıp boşanmak, engelli bir çocuğun tedavisinin üstesinden gelmeye çalışmak, büyük oğlumla ilgilenmek maddi manevi yetinmeye çalışıyorum ama benden hariç herkes mağdur..Bir de bu kadar tek başına bırakılmanın gücü mü var yıpranmışlığı mı var bilmiyorum ama nazımın geçmediği kimseyi artık hayatımda istemiyorum..
Bana bir faydaları yoktu zaten sadece beklentiye girip hayal kırıklığı yaşıyordum. Pek çok şeyin üstesinden geldim bunun da gelirim.Kamburundan kurtulmak belki sana ve çocuklarına daha iyi gelecektir. Şuan bütün negatifleri arkanda bıraktın yarın daha pozitif uyanacaksin. Aile de olsa zor gununde yanında değilse arkanda kalsın.
İnşallah ben de o günleri görürüm…En çok da kızımın sağlığına kavuşmasını istiyorum ve sevdiklerimle kutlamayı, onların da bir kenarda kalmasını.Benim annem senelerdir ne babası ne annesi ne de dayılarımla konuşmuyor. Biz de konuşmuyoruz. Ne düğün ne cenaze asla muhatap yok. Onlarda da miras yüzünden görüşmüyorlar. Ki dayılarımın başına çoook kötü şeyler geldi eve kadar gelip helallik istedi yine de annem affetmedi. Anneannem de pişmanmış. Ne teyzem ne annem 1 adım atmadı
Elalem zerre umrumda değil kim ne derse desin.Aile nedir? Sizin zor zamanınızda yanınızda değillerse, düştüğünüzde el verip yerden kaldırmıyorlarsa, derdinizi paylaşıp sizle dertlenmiyorsa, derdinize çareler aramıyorlarsa, yavrunuzu kendi yavruları olarak görmüyorlarsa; ben neyleyim öyle bir aileyi? Sizinkilerin faydası yok, bari zararları olmasaydı; en azından dururlardı, lafta aileniz olurdu. Bunlar lafta aile olmayı bile hak etmiyor. Kendinizi kötü hissetmeyin, sizi kötü hissettiren, yaşamınızı kötü yönde etkileyen insanları hayatınızda barındırmayın. Kendi ruh sağlığınız için en doğrusu bu, elâlem ne der demeyin, onların ağzı büzülmüyor; her zaman diyecek bir şeyleri oluyor.
Biz şuan çok mutluyuz hem annem hem ben hem abim. Teyzemi sağlık meslek lisesinde okurken almışlar. Annemi son sınıfta. İkisi de başarılı öğrenci. Dayılarım gidip Kıbrıs'ta özelde okumuş. Denklik bile yok. O zaman belki yeditepe vs yok. Annemleri köle gibi çalıştırmışlar. Asla oyun oynamamışlar vs yani aşırı derecede ayrım var. Annem çok genç yaşında babamla evlenmiş okumuş. Babamla boşanma kararı alınca eve sığdırmamışlar. Koca apartman mal mülk anneme kömürlük yok mu yerin altı orayı layık görmüşler. Annem de bir şekilde atanmış. 2 çocuğuna kraliçe gibi baktı hiç eksik koymadı. Sonra yeniden evlendi bu yüzden dedemin başını eğdi sözde. En son 4 tane dükkanı iki oğlana paylaştırmış. 4 evladı var. Bir sürü evi var. Dayımlar bizimle kavga ettiği yetmiyor kendi aralarında kavgalı. Birinde hiç erkek yokmuş kız çocuğu varsa miras amcaya demişler. Sonra ne oldu 2 dayımın evlatları aynı arabada öldü. Annem çok üzüldü bir de bunun için beddua ettim evlatlarına tuttu diye. Kadının hayatının zehirleri. Ve anneaannem anneme kız çocuğunun hakkı baba evinde yediği derdi... ben hatırlıyorum çocukken yapılan ayrımları.İnşallah ben de o günleri görürüm…En çok da kızımın sağlığına kavuşmasını istiyorum ve sevdiklerimle kutlamayı, onların da bir kenarda kalmasını.
Doğru karar. Emin ol kendini daha iyi hissedeceksin. Varken üzeceklerine yok olsunlar daha iyiMerhaba kızlar içinizde ailesini komple hayatından çıkaran var mı ? Ben bugün itibariyle tüm ipleri koparttım. Çocukluğumdan beri gelen erkek çocuğu her türlü kayırma, miras düşen evin hemen erkek çocuğun üzerine yapılması, abinin çocuğuna bakılıp benim çocuklarıma iki gün bakılsa laf edilmesi, ben çocuğumla hastaneden çıkmış tek başıma eve dönerken annemin beni yalnız bırakması ve tonla şey…Kardeşlerimle geçen hafta küsmüştüm bugün anne ve babamla da küstüm. Ben bugün yanlarına gidecektim gelme başka ile gideceğiz dediler. Bugün baktım gitmemişler eee niye gitmediniz kem küm…Hiçbirinden 5 bin lira para isteyemem, çocuğumu bırakamam artık yoruldum…Olmamaları belki varlıklarından daha iyidir deyip hepsini engelledim. Sadece kanser olan ablamı haftada bir aramayı düşünüyorum, evine gitmek istemiyorum. Aldatılıp boşanmak, engelli bir çocuğun tedavisinin üstesinden gelmeye çalışmak, büyük oğlumla ilgilenmek maddi manevi yetinmeye çalışıyorum ama benden hariç herkes mağdur..Bir de bu kadar tek başına bırakılmanın gücü mü var yıpranmışlığı mı var bilmiyorum ama nazımın geçmediği kimseyi artık hayatımda istemiyorum..
Ben de evlenirken bütün ailemi sildim. Kendi annem vefat etti ben küçükken. Babam da ikinci evliliğini yaptı ve kadın tam bir şeytan. Evde benden yemek saklar, kapılar yüzüme kapanır falan bir sürü şey anlatmaya gerek yok. Evlenirken de biz nikahımızı erken yaptık tatile gitmek için. Düğünü de eylülde yapacaktık herkes o zaman gelebiliyor diye. Aslında biz düğün de istemedik de aileler işte. Neyse nikahtan sonraki gün biz tatile gittik Babam beni evden atmış o sıra. Eşyalarını bile kendi alamaz. Başkası gelsin alsındiye eşimin babasını aradı. Tabi üvey kadın bunu bu kadar gaza getirdi ama sonuç olarak kızına bunları yaptı. Ben de hepsini sildim. Çok da mutluyum şahsen. Bana 5 krşu dokunmayan ve sahip çıkmayan bir adama benim de ihtiyacım yok zatenMerhaba kızlar içinizde ailesini komple hayatından çıkaran var mı ? Ben bugün itibariyle tüm ipleri koparttım. Çocukluğumdan beri gelen erkek çocuğu her türlü kayırma, miras düşen evin hemen erkek çocuğun üzerine yapılması, abinin çocuğuna bakılıp benim çocuklarıma iki gün bakılsa laf edilmesi, ben çocuğumla hastaneden çıkmış tek başıma eve dönerken annemin beni yalnız bırakması ve tonla şey…Kardeşlerimle geçen hafta küsmüştüm bugün anne ve babamla da küstüm. Ben bugün yanlarına gidecektim gelme başka ile gideceğiz dediler. Bugün baktım gitmemişler eee niye gitmediniz kem küm…Hiçbirinden 5 bin lira para isteyemem, çocuğumu bırakamam artık yoruldum…Olmamaları belki varlıklarından daha iyidir deyip hepsini engelledim. Sadece kanser olan ablamı haftada bir aramayı düşünüyorum, evine gitmek istemiyorum. Aldatılıp boşanmak, engelli bir çocuğun tedavisinin üstesinden gelmeye çalışmak, büyük oğlumla ilgilenmek maddi manevi yetinmeye çalışıyorum ama benden hariç herkes mağdur..Bir de bu kadar tek başına bırakılmanın gücü mü var yıpranmışlığı mı var bilmiyorum ama nazımın geçmediği kimseyi artık hayatımda istemiyorum..
Benzer bi aileye sahibiz. Bizde erkek yok ama yinede evlat ayrimi var.Merhaba kızlar içinizde ailesini komple hayatından çıkaran var mı ? Ben bugün itibariyle tüm ipleri koparttım. Çocukluğumdan beri gelen erkek çocuğu her türlü kayırma, miras düşen evin hemen erkek çocuğun üzerine yapılması, abinin çocuğuna bakılıp benim çocuklarıma iki gün bakılsa laf edilmesi, ben çocuğumla hastaneden çıkmış tek başıma eve dönerken annemin beni yalnız bırakması ve tonla şey…Kardeşlerimle geçen hafta küsmüştüm bugün anne ve babamla da küstüm. Ben bugün yanlarına gidecektim gelme başka ile gideceğiz dediler. Bugün baktım gitmemişler eee niye gitmediniz kem küm…Hiçbirinden 5 bin lira para isteyemem, çocuğumu bırakamam artık yoruldum…Olmamaları belki varlıklarından daha iyidir deyip hepsini engelledim. Sadece kanser olan ablamı haftada bir aramayı düşünüyorum, evine gitmek istemiyorum. Aldatılıp boşanmak, engelli bir çocuğun tedavisinin üstesinden gelmeye çalışmak, büyük oğlumla ilgilenmek maddi manevi yetinmeye çalışıyorum ama benden hariç herkes mağdur..Bir de bu kadar tek başına bırakılmanın gücü mü var yıpranmışlığı mı var bilmiyorum ama nazımın geçmediği kimseyi artık hayatımda istemiyorum..
Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki...Merhaba kızlar içinizde ailesini komple hayatından çıkaran var mı ? Ben bugün itibariyle tüm ipleri koparttım. Çocukluğumdan beri gelen erkek çocuğu her türlü kayırma, miras düşen evin hemen erkek çocuğun üzerine yapılması, abinin çocuğuna bakılıp benim çocuklarıma iki gün bakılsa laf edilmesi, ben çocuğumla hastaneden çıkmış tek başıma eve dönerken annemin beni yalnız bırakması ve tonla şey…Kardeşlerimle geçen hafta küsmüştüm bugün anne ve babamla da küstüm. Ben bugün yanlarına gidecektim gelme başka ile gideceğiz dediler. Bugün baktım gitmemişler eee niye gitmediniz kem küm…Hiçbirinden 5 bin lira para isteyemem, çocuğumu bırakamam artık yoruldum…Olmamaları belki varlıklarından daha iyidir deyip hepsini engelledim. Sadece kanser olan ablamı haftada bir aramayı düşünüyorum, evine gitmek istemiyorum. Aldatılıp boşanmak, engelli bir çocuğun tedavisinin üstesinden gelmeye çalışmak, büyük oğlumla ilgilenmek maddi manevi yetinmeye çalışıyorum ama benden hariç herkes mağdur..Bir de bu kadar tek başına bırakılmanın gücü mü var yıpranmışlığı mı var bilmiyorum ama nazımın geçmediği kimseyi artık hayatımda istemiyorum..
Kız çocuğu var miras amcaya!! Ve öyle de yaptılar mı?Kız diye çocuğuma değil amcasına vereceğim ha canımı alırlar ya sabır ya gerçekten Allah sorsunBiz şuan çok mutluyuz hem annem hem ben hem abim. Teyzemi sağlık meslek lisesinde okurken almışlar. Annemi son sınıfta. İkisi de başarılı öğrenci. Dayılarım gidip Kıbrıs'ta özelde okumuş. Denklik bile yok. O zaman belki yeditepe vs yok. Annemleri köle gibi çalıştırmışlar. Asla oyun oynamamışlar vs yani aşırı derecede ayrım var. Annem çok genç yaşında babamla evlenmiş okumuş. Babamla boşanma kararı alınca eve sığdırmamışlar. Koca apartman mal mülk anneme kömürlük yok mu yerin altı orayı layık görmüşler. Annem de bir şekilde atanmış. 2 çocuğuna kraliçe gibi baktı hiç eksik koymadı. Sonra yeniden evlendi bu yüzden dedemin başını eğdi sözde. En son 4 tane dükkanı iki oğlana paylaştırmış. 4 evladı var. Bir sürü evi var. Dayımlar bizimle kavga ettiği yetmiyor kendi aralarında kavgalı. Birinde hiç erkek yokmuş kız çocuğu varsa miras amcaya demişler. Sonra ne oldu 2 dayımın evlatları aynı arabada öldü. Annem çok üzüldü bir de bunun için beddua ettim evlatlarına tuttu diye. Kadının hayatının zehirleri. Ve anneaannem anneme kız çocuğunun hakkı baba evinde yediği derdi... ben hatırlıyorum çocukken yapılan ayrımları.
Yok annemler 4 kardeş. 2 kız 2 erkek. Dedem her şeyi iki oğlu arasında bağış yaptı. Bir dayımda 2 erkek 1 kız Diğer dayımda da iki kız vardı. Bu yüzden oğlu olan dayım itiraz etti. Dinen bi adamın oğlu yoksa erkek kardeşine kalır miras kızıyla yarı yarıya paylaşır vs. Benim iki oğlum var demiş. Biz bilmiyoruz senelerdir konuşmayız. 4 tane markete kiralık dükkan 2 tane sanayide küçük dükkan. Evleri saymıyorum. Dedem gerçekten zengindi. Ama annemlere gün göstermemiş. Buna rağmen engelli raporuyla araba alır. Öyle bi aç gözlülük. Sonra annemle bir olayda yüzyüze geldiler 10 sene oldu. Annem ben hakkımı helal etmiyorum dedi. Anneannem de kızlar yediğine sayar dedi. Sonra işte dayımın dayımın 2 oğlu diğer dayımın bir kızı ve yengem aynı arabada vefat etti. Tekrar çocukları oldu ama annem yine de helal etmedi hakkını. Asla da etmem diyor. Bu kadında öyle bir yara oldu ki hala üzülür çocuklara suçlu hisseder. Abimle evlenirken bile ikimize aynı altını taktı synı eşyayı aldı.Kız çocuğu var miras amcaya!! Ve öyle de yaptılar mı?Kız diye çocuğuma değil amcasına vereceğim ha canımı alırlar ya sabır ya gerçekten Allah sorsun
Nefret ediyorum bu ayrım yapanları. Nedir bu erkek çocuk sevdası. Allah bize böyle şeyler yaptırmasın.Yok annemler 4 kardeş. 2 kız 2 erkek. Dedem her şeyi iki oğlu arasında bağış yaptı. Bir dayımda 2 erkek 1 kız Diğer dayımda da iki kız vardı. Bu yüzden oğlu olan dayım itiraz etti. Dinen bi adamın oğlu yoksa erkek kardeşine kalır miras kızıyla yarı yarıya paylaşır vs. Benim iki oğlum var demiş. Biz bilmiyoruz senelerdir konuşmayız. 4 tane markete kiralık dükkan 2 tane sanayide küçük dükkan. Evleri saymıyorum. Dedem gerçekten zengindi. Ama annemlere gün göstermemiş. Buna rağmen engelli raporuyla araba alır. Öyle bi aç gözlülük. Sonra annemle bir olayda yüzyüze geldiler 10 sene oldu. Annem ben hakkımı helal etmiyorum dedi. Anneannem de kızlar yediğine sayar dedi. Sonra işte dayımın dayımın 2 oğlu diğer dayımın bir kızı ve yengem aynı arabada vefat etti. Tekrar çocukları oldu ama annem yine de helal etmedi hakkını. Asla da etmem diyor. Bu kadında öyle bir yara oldu ki hala üzülür çocuklara suçlu hisseder. Abimle evlenirken bile ikimize aynı altını taktı synı eşyayı aldı.
Valla yüzlerine bakmam benimkiler öyle olursa. Umrumda da olmaz. Annemin arkadaşı babasının yüzüne bakmadı ne halin varsa gör dedi. Ayrım yapıyorsa evlatlık beklemeyecek. Ne ararım ne sorarım. Akıllı olması gereken anne baba. Yapıyorlar Yapıyorlar sonra ağlıyorlar. Sonra ne gelinleri bakıyor ne oğulları. Bakıcı parası da kalmıyor. Kızım bak oluyor. Kızım alttan al. Kızım affet. Yok ana hakkı baba hakkı. Oldu.Nefret ediyorum bu ayrım yapanları. Nedir bu erkek çocuk sevdası. Allah bize böyle şeyler yaptırmasın.
Annenize bravo fazlasıyla hak etmişler.Biz şuan çok mutluyuz hem annem hem ben hem abim. Teyzemi sağlık meslek lisesinde okurken almışlar. Annemi son sınıfta. İkisi de başarılı öğrenci. Dayılarım gidip Kıbrıs'ta özelde okumuş. Denklik bile yok. O zaman belki yeditepe vs yok. Annemleri köle gibi çalıştırmışlar. Asla oyun oynamamışlar vs yani aşırı derecede ayrım var. Annem çok genç yaşında babamla evlenmiş okumuş. Babamla boşanma kararı alınca eve sığdırmamışlar. Koca apartman mal mülk anneme kömürlük yok mu yerin altı orayı layık görmüşler. Annem de bir şekilde atanmış. 2 çocuğuna kraliçe gibi baktı hiç eksik koymadı. Sonra yeniden evlendi bu yüzden dedemin başını eğdi sözde. En son 4 tane dükkanı iki oğlana paylaştırmış. 4 evladı var. Bir sürü evi var. Dayımlar bizimle kavga ettiği yetmiyor kendi aralarında kavgalı. Birinde hiç erkek yokmuş kız çocuğu varsa miras amcaya demişler. Sonra ne oldu 2 dayımın evlatları aynı arabada öldü. Annem çok üzüldü bir de bunun için beddua ettim evlatlarına tuttu diye. Kadının hayatının zehirleri. Ve anneaannem anneme kız çocuğunun hakkı baba evinde yediği derdi... ben hatırlıyorum çocukken yapılan ayrımları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?