Ailesine çok düşkün

hesapbir

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2024
134
27
13
25
Kızlar eşimle 1 senelik evliyiz birbirimizi çok severek evlendik bir sorunumuzda yok hala seviyoruz birbirimizi ama ailesine o kadar düşkün ki başlarda bana haftada 3 kez gitmesem kavgalar çıkarıyordu sürekli gelmezsen bitiririm boşanırım diyordu inanabiliyor musunuz? orda yiyip içip dönüyorduk sabahtan akşama kadar sonra ben bunu haftada 2 ye düşürdüm ve eşimi zaaar zor ikna ettim kavga kıyamet neyse tabi bu aralarda da kaynanam telefonlaşmak istiyor bende aramıyorum haftada 2 kere gördüğüm birini neden bide telefonla ariyim diye düşünüyorum

Ondan sonra ben artık bu bağlarından rahatsız oldum oğullarını o kadar seviyorlar ki sürekli iç içe olalım istiyorlar ve ben artık cidden bunaldım haftada 1 e düşürdüm gitme olayını hatta 10 günde 1 e düşürdüm ama tabi annesi ailesi bana tepki verdi neden gelmiyorsun etmiyorsun diye sanki 2 aydır gitmiyormuşum gibi davrandılar ben de eşime açtım ağzımı yumdum gözümü dedim ki bak beni bu konuda ailen yada sen sıkmaya devam ederseni her şeyi göze alır çeker giderim yeter ya dedim sen gidiyorsan her gün git ama ben sürekli gidemem haksız mıyım kızlar ben bu kadar aileyle mıç mıç olmayı sevmiyorum anneside eşime geçen diyor zaten karın hiç aramıyo sormuyo gelmiyor diye ya zorunda mıyım kızlar lütfen bana akıl verin artık evliliğimden tat almıyorum cidden sıkıldım ya ha bir de dipnot benim ailem uzakta yani kendi aileme bile 3-4 ayda bir gidebiliyorum size neden sürekli gelmek zorundayım?

Si

Sinirlendi tabi yine gidelim edelim falan dedi de sonunda kabullendi gibi ama şimdi de ailesi rahat bırakmıyor eşimde yine bana yüklenecek biliyorum gerçekten böyle devam ederse yeter diyip basıp gidicem
Ya bu tip aileler genelde rahat vermiyorlar oğullarına ve eşine. Amaç onlardan kopmasın. İşiniz zor. Başarılı olanı az gördüm. Bol şans diliyorum.

Kızlar eşimle 1 senelik evliyiz birbirimizi çok severek evlendik bir sorunumuzda yok hala seviyoruz birbirimizi ama ailesine o kadar düşkün ki başlarda bana haftada 3 kez gitmesem kavgalar çıkarıyordu sürekli gelmezsen bitiririm boşanırım diyordu inanabiliyor musunuz? orda yiyip içip dönüyorduk sabahtan akşama kadar sonra ben bunu haftada 2 ye düşürdüm ve eşimi zaaar zor ikna ettim kavga kıyamet neyse tabi bu aralarda da kaynanam telefonlaşmak istiyor bende aramıyorum haftada 2 kere gördüğüm birini neden bide telefonla ariyim diye düşünüyorum

Ondan sonra ben artık bu bağlarından rahatsız oldum oğullarını o kadar seviyorlar ki sürekli iç içe olalım istiyorlar ve ben artık cidden bunaldım haftada 1 e düşürdüm gitme olayını hatta 10 günde 1 e düşürdüm ama tabi annesi ailesi bana tepki verdi neden gelmiyorsun etmiyorsun diye sanki 2 aydır gitmiyormuşum gibi davrandılar ben de eşime açtım ağzımı yumdum gözümü dedim ki bak beni bu konuda ailen yada sen sıkmaya devam ederseni her şeyi göze alır çeker giderim yeter ya dedim sen gidiyorsan her gün git ama ben sürekli gidemem haksız mıyım kızlar ben bu kadar aileyle mıç mıç olmayı sevmiyorum anneside eşime geçen diyor zaten karın hiç aramıyo sormuyo gelmiyor diye ya zorunda mıyım kızlar lütfen bana akıl verin artık evliliğimden tat almıyorum cidden sıkıldım ya ha bir de dipnot benim ailem uzakta yani kendi aileme bile 3-4 ayda bir gidebiliyorum size neden sürekli gelmek zorundayım?
Bu kadar çabuk boşanalım, bitirelim diyebilen birinin sevgisinden emin misiniz?

Konunuz yanlış yerde 2 gün geçmiş neden taşımamışlar anlamadım.

Aynı şeyleri yaşamısız sizinle ailesine sık gitmeliyiz usteljk kayınvalidem beni sürekli arasın isterdi aramasam oğluna şikayet ederdi. Ben de bir de sadece ailece değil akraba olarak da çok sık görüşürler benden de bekleerdi. Ailesi için beni defalarca kavgalar edildi ve bitti yani ailesi oncelik olan adamla olmuyor.

Evliliğin başında benimki de ailem uzak duye gidelim edelim diyordu onun derdi ben yanlız bunalmayayim falandı da sonradan evde samimi vakitler daha hoşuna gitmeye basladi ailesine gidince kendisi eve gidelim demeye başladı (tabii ailesinin evinde de gizli kuytu köşelerde sıkıştırmış olabilirim) 🤣 sonuç kendisi ziyaretleri azalttı ailesi de başta tabii kendi evin var gelmezsin diyorlardı eşimde evet diyordu böylece herkes alıştı, acaba açıktan gitmeyelim demek yerine başka şekilde fikrini değiştirebilir misin ne bileyim bize yemek hazırladım bize film seçtim ne bileyim böyle şeyler, gitmek gitmemek değil problem aslında tüm akrabalar toplanmak istiyordu e haftanın bilmem kaç günü ordasin evin olmuş kaç günde leş, çamaşır ütü evinin işleri temizliği de birikiyor bir gün yapmayınca ne hale geliyor yani biraz da alan lazım, benim kayınvalideme aramızda yürüyerek onbeş dk mesafe, arabayla beş dk, ilk başlarda ille de bizde yatın derlerdi yeni evliydik ne alakaysa, rahat edemem der reddederdim şimdi teklif bile etmiyor alıştırmaya da alakalı sanırım baştan istedikleri olunca hep olsun istiyorlar sınır koymak lazım, uzattım kızlar üzgünüm aklıma ne geldiyse yazdım 🤣

Bu kadar çabuk boşanalım, bitirelim diyebilen birinin sevgisinden emin misiniz?
Aynen öyle sırf bu konular yüzünden böyle davranıyor ya gün geçtikçe yanlış bir karar aldığımı gösteriyor bana boşanma kelimesi bu kadar kolay ağza alınıyorsa durmanın bir anlamı yok diye düşünüyorum

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. Konu yanlış yerde

Gebelik planınız varsa erteleyin. Evliliğin başında koca ile sevgi kelebeği gibi çiçek böcek modunda olmak yerine anama gidelim de gidelim diyen erkekten ne kadar senin işine yarar koca çıkar tartışılır. Alıp seni gezmeye götürmek yerine haftada 3 kere anasına gidiyor ise ne bileyim yeni evli çift için mantığı yok. Kocan seni kendine eş olarak değil de ailesine gelin sonra da eş olarak almış gibi. Bu adam bu mantaliteden çıkmaz. İşin zor

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. Konu yanlış yerde

Gebelik planınız varsa erteleyin. Evliliğin başında koca ile sevgi kelebeği gibi çiçek böcek modunda olmak yerine anama gidelim de gidelim diyen erkekten ne kadar senin işine yarar koca çıkar tartışılır. Alıp seni gezmeye götürmek yerine haftada 3 kere anasına gidiyor ise ne bileyim yeni evli çift için mantığı yok. Kocan seni kendine eş olarak değil de ailesine gelin sonra da eş olarak almış gibi. Bu adam bu mantaliteden çıkmaz. İşin zor
Dediklerinize katılıyorum peki bu durumda ne yapmalıyım aylardır ne yapsam gitmeleri azaltsak bile ailesi konusunu aşamıyor tartışmalarımız sadece bundan çıkıyor bazen gerçekten o değilde ben boşanma adımı atacağım diye korkuyorum bıktım artık ben ailesini görmek zorunda değilim ki

Konu etiketini güncelleyemiyorum kızlar yanlış yere sormuşum kusura bakmayın yinede görüşlerinize çok ihtiyacım var 😢

Dediklerinize katılıyorum peki bu durumda ne yapmalıyım aylardır ne yapsam gitmeleri azaltsak bile ailesi konusunu aşamıyor tartışmalarımız sadece bundan çıkıyor bazen gerçekten o değilde ben boşanma adımı atacağım diye korkuyorum bıktım artık ben ailesini görmek zorunda değilim ki
Herkesin duygu terazisi farklıdır. Ben çekemem şahsen şimdiye boşanmış olurdum. Siz oturup iç muhasebe yapacaksınız zor bir karar.
Kavga etmek benim için problem, eğer bekar hayatımın konforununun çok çok altına düşüyor ise canımı yolda bulmadım ömrümü de sülale aşkı ile yanan koca için harcayamam. Mutsuzsam çekmem.
Ha bu tarz sıkı fıkı olmayı da seven kitle var kişiye göre değişir.

Konu etiketini güncelleyemiyorum kızlar yanlış yere sormuşum kusura bakmayın yinede görüşlerinize çok ihtiyacım var 😢
Boşamayı bu kadar kolay diline dolayan bir adam sevmiyordur kusura bakmayın, böyle adamlar evlenip elin kızlarının başını yakmasın, otursun anasının dibinde.

Boşamayı bu kadar kolay diline dolayan bir adam sevmiyordur kusura bakmayın, böyle adamlar evlenip elin kızlarının başını yakmasın, otursun anasının dibinde.
Sözde canını verir benim için ona sorsan seviyor ama asla inanmıyorum artık ben bitirmeyi düşünüyorum da sonrasında kaldırabilir miyim diye korkuyorum

Sözde canını verir benim için ona sorsan seviyor ama asla inanmıyorum artık ben bitirmeyi düşünüyorum da sonrasında kaldırabilir miyim diye korkuyorum
Amaaan ne korkuyorsun neyini kaldıramayacaksın? Hergün kavgayı çekip huzurlu yaşamdan mı korkuyorsun?

Amaaan ne korkuyorsun neyini kaldıramayacaksın? Hergün kavgayı çekip huzurlu yaşamdan mı korkuyorsun?
Evlenmeden önce bir tane beyazım yoktu şuan kaç tane var bilsen :) yani evet haklısın kavganın olduğu yerde durmak anlamsız ama işte elalem ne der aile evinde mutlu olacak mıyım boşanmış biri olarak bunları düşününce bazen içim ürperiyor dönüşü yok diyorum o kararın ha kocama gelince ne yaparsam yapiyim ailesine düşkünlüğü azalsa da bitmez o yüzden ümidi kestim ondan

Evlenmeden önce bir tane beyazım yoktu şuan kaç tane var bilsen :) yani evet haklısın kavganın olduğu yerde durmak anlamsız ama işte elalem ne der aile evinde mutlu olacak mıyım boşanmış biri olarak bunları düşününce bazen içim ürperiyor dönüşü yok diyorum o kararın ha kocama gelince ne yaparsam yapiyim ailesine düşkünlüğü azalsa da bitmez o yüzden ümidi kestim ondan
Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.
Elalemin zerre umrunda değilsin iki konuşur unuturlar en fazla. Senin ömrünün kıymeti değeri elaleme mi endeksli.
Boşanıp belki kafanı toparlayınca daha doğru bir evlilik yapacaksın.
Ekonomik özgürlüğün varsa aile evine dönmek de zorunda değilsin.
Aile düşkünlüğü tartışmasından diğer konularda tartışmaya fırsat kalmıyordur zaten. Aktif kavga var sonuçta :)
Sen iyi düşün taşın ya kabulleneceksin kalabalık sıkı fıkı aile olayını ya da böyle saçların bembeyaz olmadan kaçıp kurtaracaksın kendini

Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.
Elalemin zerre umrunda değilsin iki konuşur unuturlar en fazla. Senin ömrünün kıymeti değeri elaleme mi endeksli.
Boşanıp belki kafanı toparlayınca daha doğru bir evlilik yapacaksın.
Ekonomik özgürlüğün varsa aile evine dönmek de zorunda değilsin.
Aile düşkünlüğü tartışmasından diğer konularda tartışmaya fırsat kalmıyordur zaten. Aktif kavga var sonuçta :)
Sen iyi düşün taşın ya kabulleneceksin kalabalık sıkı fıkı aile olayını ya da böyle saçların bembeyaz olmadan kaçıp kurtaracaksın kendini
Biz çok uzun süre sevgili kaldık bi ara uzun ayrılığımız oldu yapamadık geri döndük evlendik yani biraz ondan da çekiniyor pnsuz hayatı hiç görmedim nasıl olur özler miyim diye ama geçen annesi aradı mesela oğlunu diyor ki karın neden hiç beni aramıyor gelmiyor falan diyor bu normal bir şey mi ya bunu dediği zamanda haftada 1 orda olduğum halde diyor gerçekten bu evlilik sürerse hiçbir şeyin değişeceğine inanmıyorum haklısın

Back