Ailesine bağımlı sürekli para gönderen eş ve 2 yıllık evlilik

Evinize yabanci bir erkek geldi ve iki ay kaldi öyle mi yuh. Arkadasının arkadasi ne ya. Keşke siz de Kendi ailenize gitseydiniz

Aslında en başından belli etmişler kendilerini. Düğünü neden sizin amcanız ve sizin tarafınız yaptı? Ortak yapılsa tamam ama direk siz yapmışsınız. Orada bi ışık yapmalıydı kafanızda. Durumları iyi olduğu halde düğün yapmayan erkek tarafı. Belli ki paracılar.
Ailen nasıl buna tamam dedi anlamadım. Genelde kız tarafları sorun çıkarırdı. Yaşınız da küçük üstelik.
Toysunuz, gözünüz kapalı. Eşinizin nelere müsade ettiğini, aslında sizi sevmediğini, ailesi kadar size değer vermediğini göremiyorsunuz. Hatta eşinizle nasıl konuşmanız gerektiğini bile bilmiyor buradan ne diyeyim şeklinde taktik almaya çalışıyorsunuz.
Ağırlığınızı koyacaksınız, düzgün şekilde konuşacaksınız, umursamıyorsa gerekirse tartışacaksınız. Susarak, burada dert yanarak hiçbir şey yapamazsınız. Siz biraz çirkef olmayı öğrenmezseniz onlar yaptıkları çirkefliklerle sizi daha da ezerler.
Haa bu adam düzelir mi? Düzelmez! Aileye bağımlı adam, hayır diyememiş o da bir birey olamamış ki ailesi karşında. Ben yerinizde olsam dil öğrenir çalışır devletten yardım alıp yeni bir hayat kurardım. Ama sizde o cesaret yok. Muhtemelen çocuk yapıp o aileyi çekmeye, susmaya devam edeceksiniz. Kimsede kıymetinizi bilmediği gibi sizi ezecekler.

nası ya bu keko adamın nası yeşil pasaportu var çok şaşırdım.

ayrıca bu insanlar nası bu kadar kolay vize alıyo yani yeşil pasaportlu aile var oki e dayısı yengesi arkadaşının kardeşi ve benzeri köy ahalisi hepsine vize mi çıkıyo bunların

ayrıca millet kız erkek arkadaşıyla kalsa laf edersiniz(öyle bi vibe aldım) tanıyıp etmediğiniz alakasız adamlarla 2 ay kalıyosunuz kocanız da siz de garipsiniz.

Nasil bu kadar pasif kalabiliyorsunuz? Esimle basbasayken cok iyiyiz demissiniz de hic basbasa kalmamissiniz ki. Esinizin ailesi geliyor aylarca kaliyor, arkadasinin kardesi geliyor yetmiyor su an dayisi ile ayni evdesiniz. Cidden ne alaka? Siz Almanya da yasadiginizin farkinda degil misiniz? Esinize yapilacak tek sey, rest cekip, bundan sonra kimseyi istemiyorum bu evde, misafirlik iki gun olur uc gun olur. Daha fazlasinda ben yokum. Gerekirse sikayet ederim seni demeniz. Adam resmen sulalesine ve yakinlarina hizmetcilik yaptiriyor size, siz de gelmis esim beni cok seviyor diyorsunuz. Ne sevgisi allah askina?

Merhaba hanımlar,
uzun olucak biliyorum ama hiç kimsem yok çok çaresizim.
benle eşim almanyada yaşıyoruz 2 yıldır evliyiz. Eşimin ailesi yeşil pasaportla gelip gitme hakları var (maalesef..). İlk evlendigimiz zaman bizimle 2 ay kaldılar 3 görümcem kaynanam ve kayınbaba. Yeni evliyken 7 kişiydik bi evde.. hiç demediler bunlar yeni evli.. sırf bu yüzden bile o kadar huzursuzluk yaşadım eşimle çok soğudum.
İşitmediğim hakaret kalmadı görümcemden. Diğer iki büyük görümcem TRdeydi. Onları arayıp doldurdu, bana iftira attı, eşimi bana karşı doldurdu. Yemin ederim o kadar seviyordum ki görümcelerimi durduk yere içinden bi sürü kötü laf çıktı meğer neler saklıyormış içinde 😢
Kayınbabada dolduruşa geldi 60 yaşında adam bana demediğini bırakmadı gittiler. Sonra yine geldi bu sefer sadece kayınbaba, 1 ay kaldı gitti. Yine bi ton laf hakaret etti saygımdan karşılık vermedim. (Parasal mevzularda vardı, çünkü takı paramızı almıştı benim rızam olmadan ve düğün masraflarını bile amcam karşılamasına rağmen. Eşime kredi kartı ekstresini gösterip acındırdı kendini , bizim hakkımızı eşim gitti babasına verdi)

Sorunum şu ki kocam ailesine çok bağlı, bağımlı. Ana kuzusundan çok baba ve abla kuzusu. Beni o kadar ezdiler hakaret etmelerine rağmen babası bu sefer kalma süresini uzatıp gelecekmiş 7-8 ay kalacakmıs.. ben nasıl yapıcam bilmiyorum mideme kramplar giriyor düşününce. Gençliğimizin baharındayız gezip tozmamız gerekirken habire salça oluyorlar. Para istiyorlar sürekli heleki babası türkiyede müdür 20 milyar geliri ve binası var ama yine doymuyor. Binası arabası hep eşim sayesinde, bekarken yıllarca çalışıp son kuruşuna kadar bütün yevmiyelerini gönderiyordu. Eşim bu sefer benden gizli yolluyor, babası acitasyon yapıyor habire. Kızkardeşlerine karşı beni hep savundu ama babasına hiçbirşey demedi çıtını çıkarmadı bana o lafları saydırırken.
Geçenlerde eşimin arkadaşının kardeşi geldi bizimle 2 ay kaldı. O kadar rahatsız oluyordumki çalışmaya geliyolar ama yer ayarlamadan geliyor bu insanlar. Neyse dedim, bu sefer dayısı geldi 1 aydır bizimle, 2-3 ay daha kalacakmış ev bulana kadar. Kızlar ben eşimle konuşmaya çalıştım çok denedim ama hep evinin ihtiyacını görmezden gelip para gönderiyor ailesinin durumu iyi olmasına ragmen. Ailesi hakkında bişey söylesem hemen dikenlerini çıkarıyor. Bu sorunlarımız olmasa o kadar iyi bi ilişkimiz varki beni çok seviyor bende onu. Beni belki yadırgayacaksınız ama babasından midem bulanıyor her gün eşimi arıyor yarım saat konusuyor herşeyi öğrenmek istiyor, ne kadar çalıştığına kazandığına kadar bilmek istiyor. Eşimde herşeyini anlattıyor zaten aşırı babacı. Ailesindem uzaklaşsın silsin demiyorum tabiki ama nasıl beni ve evimizi 1. Plana koyar? Belki fikir verirsiniz çevrenizden görmüşsünüzdür duymuşsunuzdur buna benzer şeyleri 😞 lütfen yardım edin evliliğim bitsin istemiyorum annem yeni boşandı ve çok ağır hasta, babam da yeni evlendi. Çok seviyorum yuvamı kurtarmak istiyorum ve konuşmak işe yaramıyor 😞
Sizin eviniz bir yuva olmaktan çıkıp otel olmuş. Ciddi bir rest çekmeniz lazım.

Kaç yaşındasınız çok merak ediyorum bu kadar idrak etme durumunuz yok yaşadıklarınızı.
Kocanız sizi sevmiyor ailece sizi kullanıyorlar.
Buna izin vermeyin sakın çocuk falan yapmayıda düşünmeyin.

Eşi ailesine hizmetçilik yapsın diye güzel sözler söyleyip pohpohluyor heralde .bizim kızımızda bunu beni çok seviyora bağlamış .
Canım adam seni sevmiyor ve zerre değer vermiyor. Bu kafayla gidersen daha çok misafir ağırlarsın sen. Ama koca önemli tabii😂

Kaç yaşındasınız çok merak ediyorum bu kadar idrak etme durumunuz yok yaşadıklarınızı.
Kocanız sizi sevmiyor ailece sizi kullanıyorlar.
Buna izin vermeyin sakın çocuk falan yapmayıda düşünmeyin.
21 yaşındayım ama çok erken olgunlaştım. Zamanında çok problemler yaşadım ama belki de babamdan dolayı çıkış kapısı aradığım için evlendim bilmiyorum.. keşke evlenmeseydim babam bile karşıydı.. ama çok baskı vardı şiddet küfür vardı bizim evde. Başka türlü çıkamazdım oradan.

Yuvanızı!! Kurtarmak istiyorsanız çekeceksiniz, çekmek istemiyorsanız boşanacaksınız. Ben böyle tiplerin değişeceğine inanmıyorum.

21 yaşındayım ama çok erken olgunlaştım. Zamanında çok problemler yaşadım ama belki de babamdan dolayı çıkış kapısı aradığım için evlendim bilmiyorum.. keşke evlenmeseydim babam bile karşıydı.. ama çok baskı vardı şiddet küfür vardı bizim evde. Başka türlü çıkamazdım oradan.

Bu Mu olgunlasmis halin.

Hani tvlerde görüyöruz diyoruz ya bir Adam karisina bunu nasil yapar diye, iste senin kocanda da ayni kumastan var. Yoksa hic bir Adam cok ciddi ve mecburi bir durum olmazsa o kadar yabanci adami bir Eve toplayip karisinida birakip gitmez.

Burası benim de evim. Yabancı biri gelip kalacaksa benim de onayım olmak zorunda.
Babandır gelsin bişey diyemem ama aradaki mesafeyi bilmesini istiyorum. Bunun için de senin babanla konuşup karımla kavgaya,laf dalaşına girmene gerek yok bişey varsa bana söylersin baba. Demelisin. Diğer türlü misafirliğe evime geldiğinde diken üstünde olacaksam niye ben bu evdeyim?

Aklıma bunlar geldi. Bu tarz bi konuşma yapmanız şart. Ama öyle uzun uzadıya yumuşak frlan değil gayet ciddi ve eşinizden ne beklediğinizi yansıtmanız lazım.

Ailesine para gönderme konusunda bişey yapmanıza gerek yok. Çünkü boşuna yorulursunuz. Zamanla kendi değişirse değişir değilse aynen böyle devam.
Teşekkür ederim. Benim babamla kavga etmişti. Ve bana demişti ki bidaha baban bu eve gelmeyecek. Bende tartıştım onunla. O zaman seninde baban gelmeyecek dedim. Benim babam sana ne yapmışta gelmiyor diye kendini haklı çıkarmak için elinden geleni yaptı. Ettiği Hakaretleri hakettin dedi. Bende kesin dille konuşup annesi ve kız kardeşi dışında evde kimseyi istemediğimi belirticem. Yoksa boşanırım demek isterdim ama biz iki kere boşanma aşamasına geldik, tekrar birleştik. O yüzden boşanmayla rest çekemem çünkü işe yaramaz.. acaba baban gelirse ben evden giderim o gittiğinde dönerim mi desem 🤔 off bilmiyorum hanımlar 🫤

Bu Mu olgunlasmis halin.

Hani tvlerde görüyöruz diyoruz ya bir Adam karisina bunu nasil yapar diye, iste senin kocanda da ayni kumastan var. Yoksa hic bir Adam cok ciddi ve mecburi bir durum olmazsa o kadar yabanci adami bir Eve toplayip karisinida birakip gitmez.
Ama dayısı için ben ne diyebilirim ki.. hadi o biri yabancı da dayısı için bişey diyemiyorum işte 😩

Teşekkür ederim. Benim babamla kavga etmişti. Ve bana demişti ki bidaha baban bu eve gelmeyecek. Bende tartıştım onunla. O zaman seninde baban gelmeyecek dedim. Benim babam sana ne yapmışta gelmiyor diye kendini haklı çıkarmak için elinden geleni yaptı. Ettiği Hakaretleri hakettin dedi. Bende kesin dille konuşup annesi ve kız kardeşi dışında evde kimseyi istemediğimi belirticem. Yoksa boşanırım demek isterdim ama biz iki kere boşanma aşamasına geldik, tekrar birleştik. O yüzden boşanmayla rest çekemem çünkü işe yaramaz.. acaba baban gelirse ben evden giderim o gittiğinde dönerim mi desem 🤔 off bilmiyorum hanımlar 🫤
Kafadaki tek soru su: neden geri birlestinjz😐😂

Aslında en başından belli etmişler kendilerini. Düğünü neden sizin amcanız ve sizin tarafınız yaptı? Ortak yapılsa tamam ama direk siz yapmışsınız. Orada bi ışık yapmalıydı kafanızda. Durumları iyi olduğu halde düğün yapmayan erkek tarafı. Belli ki paracılar.
Ailen nasıl buna tamam dedi anlamadım. Genelde kız tarafları sorun çıkarırdı. Yaşınız da küçük üstelik.
Toysunuz, gözünüz kapalı. Eşinizin nelere müsade ettiğini, aslında sizi sevmediğini, ailesi kadar size değer vermediğini göremiyorsunuz. Hatta eşinizle nasıl konuşmanız gerektiğini bile bilmiyor buradan ne diyeyim şeklinde taktik almaya çalışıyorsunuz.
Ağırlığınızı koyacaksınız, düzgün şekilde konuşacaksınız, umursamıyorsa gerekirse tartışacaksınız. Susarak, burada dert yanarak hiçbir şey yapamazsınız. Siz biraz çirkef olmayı öğrenmezseniz onlar yaptıkları çirkefliklerle sizi daha da ezerler.
Haa bu adam düzelir mi? Düzelmez! Aileye bağımlı adam, hayır diyememiş o da bir birey olamamış ki ailesi karşında. Ben yerinizde olsam dil öğrenir çalışır devletten yardım alıp yeni bir hayat kurardım. Ama sizde o cesaret yok. Muhtemelen çocuk yapıp o aileyi çekmeye, susmaya devam edeceksiniz. Kimsede kıymetinizi bilmediği gibi sizi ezecekler.
Çok çok teşekkür ederim hepinizin yorumları için 🙏🏼 ben burda okudum büyüdüm 7 yaşında geldim Almanyaya. Ya bazen çevreme bakıyorum insanlar eşlerinin ailesiyle o kadar iyi anlaşıyor ki üzülüyorum bu duruma. Babası beni küçümserdi ben müdürüm altımda 60 tane personel var senin timsah gözyaşlarına inanmam falan derdi.. Halbuki kendisi kadar cahil görgüsüz paragöz biri yok.

ve bu adamın sizi sevdiğini düşünüyorsunuz hala

X