Ailesine bağımlı sürekli para gönderen eş ve 2 yıllık evlilik

Şimdi d eşinizin e dayısiyla mı kalıyorsunuz? Orayı atlamışım 🤦‍♀️ 2-3 ay daha kalacakmış üstelik. Ailesine, arkadaşlarına hizmetçilik edin diye evlenmiş sizinle.
Allah akıl fikir versin size cidden. Hasta annenizle ilgilenemiyorsunuzdur başkalarına hizmetçisi yapmaktan. Yazık cidden çok yazık.
Koca diye bu kadar kendinden vazgeçmiş birine hiçbir söz kar etmez.

Ama işte bi benim eşim mi ailesi konusunda hassas anlamıyorum. Her onlarla konustugunda diyor bi an önce gelin 3 ay kalın.
Aile konusunda böyle hassas olunuyorsa kimse hassas falan olmasin. Sizle evlenmesinin nedeni eve gelen ailenin hizmetini görüp yemeğini yapmanız olabilir mi?

İnsanlar çok düşüncesiz ben bi insanın evinde 2 gün bile kalamazken insanlar acitasyon yapıp kalacak yer yok deyip buraya sığınıyorlar resmen. Bedava otel herkesin dediği gibi.. gerçekten hepinizin sayesinde güçlendim, şuan dayısıyla evde tekim. İşten döndüğü zaman konuşacam herşeyi. Ama işte bi benim eşim mi ailesi konusunda hassas anlamıyorum. Her onlarla konustugunda diyor bi an önce gelin 3 ay kalın.
Sizin olaylari ayirt etmeniz lazim. Adam 3 ay kalin diye çağırıyor ama siz yine de gelen karşı tarafa kusur buluyorsunuz

Ağlanacak halime güldürdünüz şuan gözlerim dolu kahkaha atıyorum 😢
Çok eli bol ve iyi niyetli biri. Kimseye hayır diyemiyor. Babası gelicem dese baba gelme diyemiyor işte, kim diyebilir ki 😞
Bu iyi niyetli olmak değil enaylik.
Ailesine ayrı bı ev tutabilir.
Baba biz eşimle gezip tozmak istiyoruz daha genciz bu yaşların tadını çıkaralım size de bı ev tutalım diyebilir.
Eşime hakaret edemezsiniz diyebilir mesela.
Mesele siz olunca neden iyi niyetli değil peki?
Neden ben artık evlendim bu ev ikimizin kariminda söz hakkı var diyemiyor ?
Şimdi bu insan iyi biri mi ?
Yoksa sınır cizemeyen ve hayatını yonetemeyen biri mi ?

Allah buna sebep olanların belasını vermesin ne diyim. 8 ay uzatacakmış nasıl oluyor bilmiyorum. Başka bi vizeyle gelmeyi düşünüyor beyefendi. Nefret ediyorum ya nefret.. babam zaten arkamda değil kendi hayatına bakıyor o. Annem maalesef uzun zamandır hasta, arkamda duran kimsem yok ve bu yüzden beni kolaylıkla ezebiliyorlar bunun zaten kimsesi yok diyerek. Allaha havale ediyorum
Hanımefendi kimsenin arkanızda olmasına gerek yok zaten.
Siz niye bu kadar arabesk bakıyorsunuz ?
Yani 15 yıldır Avrupa'da yaşayan biri nasıl böyle bakar olaylara şaştım kaldım.
Köyden gelin gelmiş insanlar bile kabul etmez bunca zaman misafirligi.
Ayrıca babanın bir suçu yok adam böyle biri eşiniz sünepe biri babaci değil.
Baya sünepe ve hayatına sahip çıkmayan biri.
Hakaret gibi algılamayın bunu.
Daha evine karısına sahip çıkamıyor.
2 yıllık evlilikte ne kadar baş başa kaldiniz soruyorum?
Sebep olanlar diye suçlu aramayın en büyük suçlu eşiniz ve zayıf karakteri.

Siz çalışmıyor musunuz?

İşe gireceksiniz öncelikle, çalışmıyorsanız. İşten gelince de çok yoruldum diyerek gidip yatacaksınız dışarda yiyip gelebilirsiniz. Bir de spor salonuna yazılabilirsiniz iş çıkışları direk spora mesela. Arkanızdan ne söylerlerse söylesinler ciddiye alınacak insanlar değiller ki? Yüzünüze söylerlerse de cevabını verip arkanızı dönüp gideceksiniz. Evlilikte herkes kendi delisini tımar etmekten sorumludur, eğer ben ailemin anormal davranışlarının eşimi etkilemesine izin verirsem açıköası eşim benden soğur, saygı namına bir şey kalmaz, onu önemsemediğime göre sevmiyorum demektir zaten. Siz sizi önemsemeyen eşinizin sizi sevdiğine nasıl inandınız? Gezdiğimiz gördüğümüz yerler demişsiniz, adam tek gezeceğine sizinle geziyor işte o anlarda neden mutsuz olsun ki? Zaten anladığım kadarıyşa her şeye tamam, evet diyen birisiniz, sizen iyi bir gezi arkadaşı bulamaz istese de. Çok büyük yanlışlara ve yalanlara inandırmışsınız kendinizi, eşiniz sizi sevmiyor.

Burası benim de evim. Yabancı biri gelip kalacaksa benim de onayım olmak zorunda.
Babandır gelsin bişey diyemem ama aradaki mesafeyi bilmesini istiyorum. Bunun için de senin babanla konuşup karımla kavgaya,laf dalaşına girmene gerek yok bişey varsa bana söylersin baba. Demelisin. Diğer türlü misafirliğe evime geldiğinde diken üstünde olacaksam niye ben bu evdeyim?

Aklıma bunlar geldi. Bu tarz bi konuşma yapmanız şart. Ama öyle uzun uzadıya yumuşak frlan değil gayet ciddi ve eşinizden ne beklediğinizi yansıtmanız lazım.

Ailesine para gönderme konusunda bişey yapmanıza gerek yok. Çünkü boşuna yorulursunuz. Zamanla kendi değişirse değişir değilse aynen böyle devam.

Arkadaşının kardeşi sizde kaldı?? Eşiniz sizi sevmiyor sizden hariç her şeyi seviyor olabilir. Ben sinir krizi akabinde ayrılırdım bu heriften. Gitsin ömrü boyunca ailesine baksın dursun

Merhaba hanımlar,
uzun olucak biliyorum ama hiç kimsem yok çok çaresizim.
benle eşim almanyada yaşıyoruz 2 yıldır evliyiz. Eşimin ailesi yeşil pasaportla gelip gitme hakları var (maalesef..). İlk evlendigimiz zaman bizimle 2 ay kaldılar 3 görümcem kaynanam ve kayınbaba. Yeni evliyken 7 kişiydik bi evde.. hiç demediler bunlar yeni evli.. sırf bu yüzden bile o kadar huzursuzluk yaşadım eşimle çok soğudum.
İşitmediğim hakaret kalmadı görümcemden. Diğer iki büyük görümcem TRdeydi. Onları arayıp doldurdu, bana iftira attı, eşimi bana karşı doldurdu. Yemin ederim o kadar seviyordum ki görümcelerimi durduk yere içinden bi sürü kötü laf çıktı meğer neler saklıyormış içinde 😢
Kayınbabada dolduruşa geldi 60 yaşında adam bana demediğini bırakmadı gittiler. Sonra yine geldi bu sefer sadece kayınbaba, 1 ay kaldı gitti. Yine bi ton laf hakaret etti saygımdan karşılık vermedim. (Parasal mevzularda vardı, çünkü takı paramızı almıştı benim rızam olmadan ve düğün masraflarını bile amcam karşılamasına rağmen. Eşime kredi kartı ekstresini gösterip acındırdı kendini , bizim hakkımızı eşim gitti babasına verdi)

Sorunum şu ki kocam ailesine çok bağlı, bağımlı. Ana kuzusundan çok baba ve abla kuzusu. Beni o kadar ezdiler hakaret etmelerine rağmen babası bu sefer kalma süresini uzatıp gelecekmiş 7-8 ay kalacakmıs.. ben nasıl yapıcam bilmiyorum mideme kramplar giriyor düşününce. Gençliğimizin baharındayız gezip tozmamız gerekirken habire salça oluyorlar. Para istiyorlar sürekli heleki babası türkiyede müdür 20 milyar geliri ve binası var ama yine doymuyor. Binası arabası hep eşim sayesinde, bekarken yıllarca çalışıp son kuruşuna kadar bütün yevmiyelerini gönderiyordu. Eşim bu sefer benden gizli yolluyor, babası acitasyon yapıyor habire. Kızkardeşlerine karşı beni hep savundu ama babasına hiçbirşey demedi çıtını çıkarmadı bana o lafları saydırırken.
Geçenlerde eşimin arkadaşının kardeşi geldi bizimle 2 ay kaldı. O kadar rahatsız oluyordumki çalışmaya geliyolar ama yer ayarlamadan geliyor bu insanlar. Neyse dedim, bu sefer dayısı geldi 1 aydır bizimle, 2-3 ay daha kalacakmış ev bulana kadar. Kızlar ben eşimle konuşmaya çalıştım çok denedim ama hep evinin ihtiyacını görmezden gelip para gönderiyor ailesinin durumu iyi olmasına ragmen. Ailesi hakkında bişey söylesem hemen dikenlerini çıkarıyor. Bu sorunlarımız olmasa o kadar iyi bi ilişkimiz varki beni çok seviyor bende onu. Beni belki yadırgayacaksınız ama babasından midem bulanıyor her gün eşimi arıyor yarım saat konusuyor herşeyi öğrenmek istiyor, ne kadar çalıştığına kazandığına kadar bilmek istiyor. Eşimde herşeyini anlattıyor zaten aşırı babacı. Ailesindem uzaklaşsın silsin demiyorum tabiki ama nasıl beni ve evimizi 1. Plana koyar? Belki fikir verirsiniz çevrenizden görmüşsünüzdür duymuşsunuzdur buna benzer şeyleri 😞 lütfen yardım edin evliliğim bitsin istemiyorum annem yeni boşandı ve çok ağır hasta, babam da yeni evlendi. Çok seviyorum yuvamı kurtarmak istiyorum ve konuşmak işe yaramıyor 😞
Adamın umrunda bile değilsin, tek taraflı evcilik oynuyorsun. Senin dilini de kuşlar yedi sanırım, ağzını açıp kendini savunmaktan yoksun bu kadar olunmamalı çünkü

Merhaba hanımlar,
uzun olucak biliyorum ama hiç kimsem yok çok çaresizim.
benle eşim almanyada yaşıyoruz 2 yıldır evliyiz. Eşimin ailesi yeşil pasaportla gelip gitme hakları var (maalesef..). İlk evlendigimiz zaman bizimle 2 ay kaldılar 3 görümcem kaynanam ve kayınbaba. Yeni evliyken 7 kişiydik bi evde.. hiç demediler bunlar yeni evli.. sırf bu yüzden bile o kadar huzursuzluk yaşadım eşimle çok soğudum.
İşitmediğim hakaret kalmadı görümcemden. Diğer iki büyük görümcem TRdeydi. Onları arayıp doldurdu, bana iftira attı, eşimi bana karşı doldurdu. Yemin ederim o kadar seviyordum ki görümcelerimi durduk yere içinden bi sürü kötü laf çıktı meğer neler saklıyormış içinde 😢
Kayınbabada dolduruşa geldi 60 yaşında adam bana demediğini bırakmadı gittiler. Sonra yine geldi bu sefer sadece kayınbaba, 1 ay kaldı gitti. Yine bi ton laf hakaret etti saygımdan karşılık vermedim. (Parasal mevzularda vardı, çünkü takı paramızı almıştı benim rızam olmadan ve düğün masraflarını bile amcam karşılamasına rağmen. Eşime kredi kartı ekstresini gösterip acındırdı kendini , bizim hakkımızı eşim gitti babasına verdi)

Sorunum şu ki kocam ailesine çok bağlı, bağımlı. Ana kuzusundan çok baba ve abla kuzusu. Beni o kadar ezdiler hakaret etmelerine rağmen babası bu sefer kalma süresini uzatıp gelecekmiş 7-8 ay kalacakmıs.. ben nasıl yapıcam bilmiyorum mideme kramplar giriyor düşününce. Gençliğimizin baharındayız gezip tozmamız gerekirken habire salça oluyorlar. Para istiyorlar sürekli heleki babası türkiyede müdür 20 milyar geliri ve binası var ama yine doymuyor. Binası arabası hep eşim sayesinde, bekarken yıllarca çalışıp son kuruşuna kadar bütün yevmiyelerini gönderiyordu. Eşim bu sefer benden gizli yolluyor, babası acitasyon yapıyor habire. Kızkardeşlerine karşı beni hep savundu ama babasına hiçbirşey demedi çıtını çıkarmadı bana o lafları saydırırken.
Geçenlerde eşimin arkadaşının kardeşi geldi bizimle 2 ay kaldı. O kadar rahatsız oluyordumki çalışmaya geliyolar ama yer ayarlamadan geliyor bu insanlar. Neyse dedim, bu sefer dayısı geldi 1 aydır bizimle, 2-3 ay daha kalacakmış ev bulana kadar. Kızlar ben eşimle konuşmaya çalıştım çok denedim ama hep evinin ihtiyacını görmezden gelip para gönderiyor ailesinin durumu iyi olmasına ragmen. Ailesi hakkında bişey söylesem hemen dikenlerini çıkarıyor. Bu sorunlarımız olmasa o kadar iyi bi ilişkimiz varki beni çok seviyor bende onu. Beni belki yadırgayacaksınız ama babasından midem bulanıyor her gün eşimi arıyor yarım saat konusuyor herşeyi öğrenmek istiyor, ne kadar çalıştığına kazandığına kadar bilmek istiyor. Eşimde herşeyini anlattıyor zaten aşırı babacı. Ailesindem uzaklaşsın silsin demiyorum tabiki ama nasıl beni ve evimizi 1. Plana koyar? Belki fikir verirsiniz çevrenizden görmüşsünüzdür duymuşsunuzdur buna benzer şeyleri 😞 lütfen yardım edin evliliğim bitsin istemiyorum annem yeni boşandı ve çok ağır hasta, babam da yeni evlendi. Çok seviyorum yuvamı kurtarmak istiyorum ve konuşmak işe yaramıyor 😞
Ailesi Türkiyede yaşıyorsa o zaman sizinle evlenip mi yurtdışına gitti? Eğer böyle ise sizinle neden evlendiği apaçık ortada. Bu durumda sizi asla hayatının merkezine koymayacak beklemeyin böyle bir şey.

Allahım ya Rabbim büyük konuşmak istemem ama arkadaşının kardeşi ne Alaka ??? Her şeye tamam akraba falan diyesim geldi ama insan evine dıdısının dıdısı bile olmayan kişileri neden alır ki ? Aklınızı başınıza alın ya. Eşinle konuş kavga ise kavga gürültü ise gürültü. Kimse bulunmaz hint kumaşı değil ya. Ya ailesi ile sınır çizecek , ya da sizi ön planda tutacak. O nasıl hayat ya ? Gelen aylarca kalıyor. Nasıl yetişiyor o kadar iş ? Siz kendiniz için yaşamıyor musunuz hiç ?

Sevmediğini nerden anladınız? Gerçekten aramız çok iyi beni mutlı etmek için elinden geleni yapıyor ama herkese yardım etmek için yırtıyor kendini. Herkes iyi durumda olsun istiyor
Ailesi herkesten biraz daha iyi olsun istiyor. Evet bence de avunun beni çok seviyor diye. Almanya'da polisi arıyorsun evimde istemediğim insanlar var diyorsun ve anında gelip o insanları çıkartıyorlar evinden. Hatta altınlarımı paralarımı aldılar diyorsun, bir güzel sorguya çekiyorlar tespit ederlerse sınır dışı ediveriyorlar. İsterse diplomatik olsun pasaportları. Ab ülkelerine giremezler bir daha. Var mı buna cesaretiniz?
Ama yok eşiniz sizi çok seviyor değil mi..

Buranın vıcık vıcık eş ailesi kültürünü oralara taşımasanız olmuyor. Adamlar da şaşırıyor bir evde 8-9 kişi yaşayanlara. O dolduruşa geldi bu doldurdu... kim bunlar?

Arkadaşlar her zaman söylediğim gibi şaşmaz. Geri kafalı gurbetçi tayfa beni hiç yanıltmadı. Buluyorlar temiz gözü açılmamış kızı, oğullarıyla evlendiriyorlar görünürde ama gerçekte kendilerine hizmetçi buluyorlar. Oğullarının evi sonuçta. Bu kız olmazsa memleketten yenisini buluyorlar.

Allah buna sebep olanların belasını vermesin ne diyim. 8 ay uzatacakmış nasıl oluyor bilmiyorum. Başka bi vizeyle gelmeyi düşünüyor beyefendi. Nefret ediyorum ya nefret.. babam zaten arkamda değil kendi hayatına bakıyor o. Annem maalesef uzun zamandır hasta, arkamda duran kimsem yok ve bu yüzden beni kolaylıkla ezebiliyorlar bunun zaten kimsesi yok diyerek. Allaha havale ediyorum
Almanya'da yaşayan bir bireyin arkasında ne anneye ne babaya ihtiyacı var. Kapı gibi devlet var sizin yanınızda arkanızda önünüzde. Siz de çok iyi biliyorsunuz bunu acındırmayın kendinizi. Alman devleti sadece kocam da kocam diyenlere çözüm çare bulamıyor. Şu anda sizin kapınızı çalsalar nedir şikayetiniz deseler mık çıkarmazsınız adım gibi eminim. Gemeinde'ye gidin isimsiz ihbar yapın, sadece iki odası olan şu evde 7 kişi kalıyor deyin görün aksiyonu.

Siz kocası ne yaparsa ne söylerse söylesin vazgeçemeyen tiplerdensiniz. Tüm iyi niyetimle yol gösterdiğim yardım ettiğim kadınlardan darbe ala ala öğrendim bunu.
Şimdiden çocuklar olunca falan demeye de başlamışsınız. Evet aynen çocuklarınız olunca ailesine gelmeyin artık der kocanız.

Almanya'ya gitmek için mi evlendiniz? Yaşınızı görünce şok oldum. Bildiğiniz öğrenci evi gibi sizin eviniz. Eğer bu millete kapı açmaları ve yardımları bırakmazsa boşanacağınızı söyleyin. Adam gerçekten sizi seviyorsa kendisine çeki düzen verir. Aynı tas aynı hamam devam ederse boşanın gitsin. Bir de elalemin adamına kapıları açmışsınız. Yurt dışına gidecek olan konaklamasını da düşünsün. Paragözlüler diye konukevine dönmüş eviniz de sizi sömürüyorlar.

X