Ailesine bağımlı sürekli para gönderen eş ve 2 yıllık evlilik

Hanımefendi siz iyi misiniz? Bu sorunlarimiz olmasa iyiyiz dediğiniz seylerden 5 sezonluk dizi çıkar. Sizin evde bir ben kalmamışim hangi ulkedesiniz yazin da gelen arkadaşlar boşa ev tutmasin. Siz bu kadar insana nasil ses çıkarmıyorsunuz? Arkadaşınin kardeşinin 2 ay kalması nedir ya?
Düğünü bile yapmamislar ama altini vermek nedir ya ?
Görümceler size hakaret ede ede 2 ay kalmak nedir ya ?

Aranizin kötü olduğu hali merak ettim.

evet bu kadar uzun istemiyorum denilemiyor mu evlilikte?
Ağlanacak halime güldürdünüz şuan gözlerim dolu kahkaha atıyorum 😢
Çok eli bol ve iyi niyetli biri. Kimseye hayır diyemiyor. Babası gelicem dese baba gelme diyemiyor işte, kim diyebilir ki 😞

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Ben sesimi çok çıkardım hatta biz yeni evliyiz ailen niye düşüncesizlik yapıp bizimle kalıyor dedim. Düğünden sonra gidip bi süre sonra gelseler tamam da bu kadarı fazla dedim. Bu yüzden görümcem zıvanadan çıktı. Ortalığı karıştırdı. Hatta almanyada evler küçük iki odalı evimiz, bana diyordu ki yemek masası almayın iki tane baza alın biz gelip gidicez. Bu kadar düşüncesiz insanlar işte.
Canım onlar düşüncesiz evet ama eşinde de iş yok ki. Kusura bakma ama söylemek zorundayım. Dıdısının dıdısı bile gelip 2 ay sizde kalıyor. Eşin hiç sorun etmiyor. Üstelik gelende erkek biri yani. Nasıl bir rahatlık çözemedim.

Sesini yeterince çıkartsan ne eşin ne de ailesi bu kadar tepene çıkamazdı bence. Senin boşanmaktan korktuğun kadar eşin korksa sizi bu duruma sokar mı? İnceldiği yerden kopsun eşinede,ailesine de çek restini. Eşin korksun ya yuvam bozulacak diye.

He yok ben göze alamam diyorsanda bu duruma alış. Çünkü bu iş zıvanadan çıkmış artık,ortası yok.

Çok eli bol ve iyi niyetli biri. Kimseye hayır diyemiyor. Babası gelicem dese baba gelme diyemiyor işte, kim diyebilir ki 😞
Karısına hakaret yağdıran, evde huzur bırakmayan babaya denebilir?

Kusura bakmayın ama kendinizi paspas etmişsiniz resmen gençliğinize yazık.
Evlenip gelen sizsiniz sanırım Türkiye den.
Köle gibi ,hizmetçi gibi görülüyorsunuz o evde . Söz hakkınız sıfır.
Manipülasyona çok maruz kalmışsınız.

Hakkınızda hayırlısı olsun.
Umarım bir çıkış yolu bulursunuz.

Keşke daha net olup dik durabilseydiniz.
Çok üzüldüm size.
Bence bir işe girip çalışın kendi hayatınız olsun biraz.
Bütün gün misafire hizmet edene kadar en azından maaşınız sigortanız olur. Emekliniz olur.

Allah askina cok iyi niyetli biri deme gözünü sevim.

Daha öncede sordum cevap vermedin. Esin TR den Mi geldi?

Sen almanyada Mi büyüdün? Yahu hic Mi etrafinda saginda solunda Yeni evli yok ki, sen bu sacma sapan hayati evlilik saniyosun

Aynen öyle hatta rapor almıştı babası daha çok kalabilmek için. Ya çok yüzsüzler insan evine gelene git diyemiyor ki.
Zamanında hepsini konuştuk ama ailem de ailem diyor başka bişey demiyor. Kaç defa dedim ki senin artık birincil ailen benim ve ilerde çocuklarımız.
Çoğu kişi diyor erkeklerin evliliğe alışması uzun sürer diye ama bilmiyorum sanki hala evli değilmiş gibi hissediyor..
Babasi devlet memuru o zaman iyide en fazla 1 ay değil mi izni 8 ay nasıl kalacak.

Birde birşeyi merak ettim siz Almanya'da mi doğdunuz eşiniz ise Türkiye de sizinle evlenince mi yerleşti eğer öyleyse oraya.

Herkesin ailesi topluca gelip 2 ay, babasi gelip 8 ay kalabiliyor mu yani böyle? Hem de 2+1 evde 7 kişi😶 Evli arkadaşlar daha iyi bilir ne cevap verileceğini

Aynen öyle hatta rapor almıştı babası daha çok kalabilmek için. Ya çok yüzsüzler insan evine gelene git diyemiyor ki.
Zamanında hepsini konuştuk ama ailem de ailem diyor başka bişey demiyor. Kaç defa dedim ki senin artık birincil ailen benim ve ilerde çocuklarımız.
Çoğu kişi diyor erkeklerin evliliğe alışması uzun sürer diye ama bilmiyorum sanki hala evli değilmiş gibi hissediyor..
Cogu kisi kim evlenir evlenmez evini esini sahiplenenler nasil sahipleniyor? Sizin esiniz iyi niyetli hic kimseye hayir diyemeyen biri felan degil onu anlayin once. Birini davet ettiginde sakin sakin durmayin carpin kapiyi cikin. Sizin aileniz turkiyede mi?

Merhaba hanımlar,
uzun olucak biliyorum ama hiç kimsem yok çok çaresizim.
benle eşim almanyada yaşıyoruz 2 yıldır evliyiz. Eşimin ailesi yeşil pasaportla gelip gitme hakları var (maalesef..). İlk evlendigimiz zaman bizimle 2 ay kaldılar 3 görümcem kaynanam ve kayınbaba. Yeni evliyken 7 kişiydik bi evde.. hiç demediler bunlar yeni evli.. sırf bu yüzden bile o kadar huzursuzluk yaşadım eşimle çok soğudum.
İşitmediğim hakaret kalmadı görümcemden. Diğer iki büyük görümcem TRdeydi. Onları arayıp doldurdu, bana iftira attı, eşimi bana karşı doldurdu. Yemin ederim o kadar seviyordum ki görümcelerimi durduk yere içinden bi sürü kötü laf çıktı meğer neler saklıyormış içinde 😢
Kayınbabada dolduruşa geldi 60 yaşında adam bana demediğini bırakmadı gittiler. Sonra yine geldi bu sefer sadece kayınbaba, 1 ay kaldı gitti. Yine bi ton laf hakaret etti saygımdan karşılık vermedim. (Parasal mevzularda vardı, çünkü takı paramızı almıştı benim rızam olmadan ve düğün masraflarını bile amcam karşılamasına rağmen. Eşime kredi kartı ekstresini gösterip acındırdı kendini , bizim hakkımızı eşim gitti babasına verdi)

Sorunum şu ki kocam ailesine çok bağlı, bağımlı. Ana kuzusundan çok baba ve abla kuzusu. Beni o kadar ezdiler hakaret etmelerine rağmen babası bu sefer kalma süresini uzatıp gelecekmiş 7-8 ay kalacakmıs.. ben nasıl yapıcam bilmiyorum mideme kramplar giriyor düşününce. Gençliğimizin baharındayız gezip tozmamız gerekirken habire salça oluyorlar. Para istiyorlar sürekli heleki babası türkiyede müdür 20 milyar geliri ve binası var ama yine doymuyor. Binası arabası hep eşim sayesinde, bekarken yıllarca çalışıp son kuruşuna kadar bütün yevmiyelerini gönderiyordu. Eşim bu sefer benden gizli yolluyor, babası acitasyon yapıyor habire. Kızkardeşlerine karşı beni hep savundu ama babasına hiçbirşey demedi çıtını çıkarmadı bana o lafları saydırırken.
Geçenlerde eşimin arkadaşının kardeşi geldi bizimle 2 ay kaldı. O kadar rahatsız oluyordumki çalışmaya geliyolar ama yer ayarlamadan geliyor bu insanlar. Neyse dedim, bu sefer dayısı geldi 1 aydır bizimle, 2-3 ay daha kalacakmış ev bulana kadar. Kızlar ben eşimle konuşmaya çalıştım çok denedim ama hep evinin ihtiyacını görmezden gelip para gönderiyor ailesinin durumu iyi olmasına ragmen. Ailesi hakkında bişey söylesem hemen dikenlerini çıkarıyor. Bu sorunlarımız olmasa o kadar iyi bi ilişkimiz varki beni çok seviyor bende onu. Beni belki yadırgayacaksınız ama babasından midem bulanıyor her gün eşimi arıyor yarım saat konusuyor herşeyi öğrenmek istiyor, ne kadar çalıştığına kazandığına kadar bilmek istiyor. Eşimde herşeyini anlattıyor zaten aşırı babacı. Ailesindem uzaklaşsın silsin demiyorum tabiki ama nasıl beni ve evimizi 1. Plana koyar? Belki fikir verirsiniz çevrenizden görmüşsünüzdür duymuşsunuzdur buna benzer şeyleri 😞 lütfen yardım edin evliliğim bitsin istemiyorum annem yeni boşandı ve çok ağır hasta, babam da yeni evlendi. Çok seviyorum yuvamı kurtarmak istiyorum ve konuşmak işe yaramıyor 😞
Niye bukadar kalırlar ki..hele ki dayı filan ne işleri var bukadar ,ayıp gerçekten..aylarca hizmetçilik mi yaptırıyorlar size?eşiniz desin siz gelmeyin biz zaten geleceğiz diye..ne bileyim misafirhane falan bulsunlar ..zor işiniz gerçekten..özellikle bazı doğu bölgelerinde gelin ,kaynana v.s beraber iç içe yaşarlar, bunlar için ayrı gayrı hayat yok galiba..aile bir bütün bunlar için..annemlerin karşı komşusu mesela kayınvalide kayınpeder hep beraber yaşarlardı, herkes bu yaşamı kabullenmişti..hadi siz de kabul ettiniz diyelim ama saygısızlık olmamalı

Allah askina cok iyi niyetli biri deme gözünü sevim.

Daha öncede sordum cevap vermedin. Esin TR den Mi geldi?

Sen almanyada Mi büyüdün? Yahu hic Mi etrafinda saginda solunda Yeni evli yok ki, sen bu sacma sapan hayati evlilik saniyosun
Ben almanyada büyüdüm 15 yıldır burdayım. Eşim 7 yıl önce gelmiş. O kadar güzel evlilikler varki çevremde, ona örnek verdiğim zaman bizi niye onlarla kıyaslıyorsun diyor.

Babasi devlet memuru o zaman iyide en fazla 1 ay değil mi izni 8 ay nasıl kalacak.

Birde birşeyi merak ettim siz Almanya'da mi doğdunuz eşiniz ise Türkiye de sizinle evlenince mi yerleşti eğer öyleyse oraya.
Ben almanyada büyüdüm 15 yıldır burdayım eşimde 7 yıl önce geldi almanyaya.
Babası emekliye ayrılacakmış, o yüzden almanyaya gelecekmiş parayı çok seviyor kendisi o yüzden Almanya meraklısı

Sizin eviniz otelmi? Gelen gecen aylarca kaliyor bunu nasil kabul ediyorsunuz kayinpederim degil 7 ay bir gun kalmaz cok cok gerekli bir durum olacakki bir gece kalacak ya bu ne sacmalik sizin ne vasfiniz ne varliginiz hicbiseyiniz yok tamamen yok sayiliyorsunuz sevildiginizi saniyosunuz oyle sanmaya devam edin. Ya resti cekersiniz aile olmayi ogren yatili misafirleri reddet yada ben yokum diyin belki duzelir ama sizdede o cesaret yok malum kocanizi cok seviyosunuz

Esinizin sizi sevdigi hali buysa, sevmedigi halini düsünemiyorum bile. Sizde Allah rizasi icin bu kadar pasif olmayin. Elin kardesine kadar baska insanlarin sizin evinizde isi ne? Sizinde hayir demeye hakkiniz oldugunu kimse söylemedi mi?

hanımefendi eşiniz çok iyi niyetli biriyse size karşı neden iyi niyetli olamıyor? yani benim eşim istemiyorsa ben eve kalmaya kimseyi istemem. sonuçta bu insanlara hizmet eden de eminim ki sizsiniz. e bu nasıl iyi niyet oldu şimdi, sadece ailesine arkadaşlarına mı iyi? kabul ederseniz vizemi çıkarıp ben de geleyim. 2 ay arkadaşın kardeşi, 2 ay görümce, 1 ay dayı.. böyle evlilik mi olur.

Merhaba hanımlar,
uzun olucak biliyorum ama hiç kimsem yok çok çaresizim.
benle eşim almanyada yaşıyoruz 2 yıldır evliyiz. Eşimin ailesi yeşil pasaportla gelip gitme hakları var (maalesef..). İlk evlendigimiz zaman bizimle 2 ay kaldılar 3 görümcem kaynanam ve kayınbaba. Yeni evliyken 7 kişiydik bi evde.. hiç demediler bunlar yeni evli.. sırf bu yüzden bile o kadar huzursuzluk yaşadım eşimle çok soğudum.
İşitmediğim hakaret kalmadı görümcemden. Diğer iki büyük görümcem TRdeydi. Onları arayıp doldurdu, bana iftira attı, eşimi bana karşı doldurdu. Yemin ederim o kadar seviyordum ki görümcelerimi durduk yere içinden bi sürü kötü laf çıktı meğer neler saklıyormış içinde 😢
Kayınbabada dolduruşa geldi 60 yaşında adam bana demediğini bırakmadı gittiler. Sonra yine geldi bu sefer sadece kayınbaba, 1 ay kaldı gitti. Yine bi ton laf hakaret etti saygımdan karşılık vermedim. (Parasal mevzularda vardı, çünkü takı paramızı almıştı benim rızam olmadan ve düğün masraflarını bile amcam karşılamasına rağmen. Eşime kredi kartı ekstresini gösterip acındırdı kendini , bizim hakkımızı eşim gitti babasına verdi)

Sorunum şu ki kocam ailesine çok bağlı, bağımlı. Ana kuzusundan çok baba ve abla kuzusu. Beni o kadar ezdiler hakaret etmelerine rağmen babası bu sefer kalma süresini uzatıp gelecekmiş 7-8 ay kalacakmıs.. ben nasıl yapıcam bilmiyorum mideme kramplar giriyor düşününce. Gençliğimizin baharındayız gezip tozmamız gerekirken habire salça oluyorlar. Para istiyorlar sürekli heleki babası türkiyede müdür 20 milyar geliri ve binası var ama yine doymuyor. Binası arabası hep eşim sayesinde, bekarken yıllarca çalışıp son kuruşuna kadar bütün yevmiyelerini gönderiyordu. Eşim bu sefer benden gizli yolluyor, babası acitasyon yapıyor habire. Kızkardeşlerine karşı beni hep savundu ama babasına hiçbirşey demedi çıtını çıkarmadı bana o lafları saydırırken.
Geçenlerde eşimin arkadaşının kardeşi geldi bizimle 2 ay kaldı. O kadar rahatsız oluyordumki çalışmaya geliyolar ama yer ayarlamadan geliyor bu insanlar. Neyse dedim, bu sefer dayısı geldi 1 aydır bizimle, 2-3 ay daha kalacakmış ev bulana kadar. Kızlar ben eşimle konuşmaya çalıştım çok denedim ama hep evinin ihtiyacını görmezden gelip para gönderiyor ailesinin durumu iyi olmasına ragmen. Ailesi hakkında bişey söylesem hemen dikenlerini çıkarıyor. Bu sorunlarımız olmasa o kadar iyi bi ilişkimiz varki beni çok seviyor bende onu. Beni belki yadırgayacaksınız ama babasından midem bulanıyor her gün eşimi arıyor yarım saat konusuyor herşeyi öğrenmek istiyor, ne kadar çalıştığına kazandığına kadar bilmek istiyor. Eşimde herşeyini anlattıyor zaten aşırı babacı. Ailesindem uzaklaşsın silsin demiyorum tabiki ama nasıl beni ve evimizi 1. Plana koyar? Belki fikir verirsiniz çevrenizden görmüşsünüzdür duymuşsunuzdur buna benzer şeyleri 😞 lütfen yardım edin evliliğim bitsin istemiyorum annem yeni boşandı ve çok ağır hasta, babam da yeni evlendi. Çok seviyorum yuvamı kurtarmak istiyorum ve konuşmak işe yaramıyor 😞
Senin eşin normal değil.Önce bunu kabul et.Her cevabında eşim çok iyi niyetli diye yazıyorsun.Sen de çok normal gelmedin.Kızacaksın ama gerçek bu eşin aptalın teki.Bak burada herkes tepki gösterdi.Bir insan evine arkadaşının (erkek veya kadın farketmez) kardeşini kabul etmez.2 ay kalamaz.Bu nasıl bir şey.Bir eş buna nasıl izin verir böyle.İnan şoka girdim.Şimdi bu eşe ay çok iyikalpli eş mi diyeceğiz.Gözünü aç gözünü.Böyle bir salaklığı yapan kaç eş vardır bilmiyorum.Senin ailen görmüyor mu bunları.
Resmen evini yol geçen evine çevirmişler.Bu durum bizde büyükşehire giden erkek çocuklara yapılırdı eskiden.Şu an burada o bile kalmamıştır.
Almanya'ya giden ev bulana kadar sizde kalıyor günlerce aylarca.Eş buna izin veriyor ay çok iyiniyetli.Eşine gelince hep bir onu savunma içindesin.Gözünü aç.Annem boşandı babam şöyle diye kendini haklı çıkarma.Ne demek söyleyemiyorum.
Almanya'da büyümüş bir gençsin.Dik durmayı nasıl beceremezsin.Bizim çoğu gencimiz sizden iyi o zaman.
Diyeceksin ki...Çok istiyorlarsa bir daha geldiklerinde günlük aylık evler var onlardan kiralasınlar orada kalsınlar.Kesinlikle kabul etmiyorum (bak istemiyorum değil kabul etmiyorum) Eşin tepki gösterirse tamam o zaman sen de gider onlarla kalırsın onlar gidene kadar ben yokum diyeceksin.
Bu arada 15 yıl oradasın neden çalışmıyorsun.İlk yapacağın iş çalışmak.Paranı da kendin harcayacak kimseye vermeyeceksin.Tüm bunları da ailende kim varsa aklı başında hiç bir şey saklamadan anlatacaksın.Bunları büyüğün olarak yazdım.Kızıma yapılmış gibi çok kızdım.Ona göre oku aklını başına al kendini bu saatten sonra kullandırma.
Artık bir vize sorunu var nasıl bu kadar kolay vize alıyor bunlar onu da anlamadım.Yeşil de en fazla 3 ay kalır.Nasıl 7 8 ay kalacak.

X