Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Konuyu sizle paylaşmadan önce kendimi suçlama durumlarım oldu. Acaba ben abartıyo muyum, kötü mü düşünüyorum diye. Yorumlarınızı okuyunca rahatladım az da olsa..Restini çek ne oluyorsa olsun bundan sonra. Kendi evinde dinlenmek gbsi var mı yaa!
En fazla iki kere daha yalnız başına gider sonra gidemeyecek emin ol onların derdi karılarını peşlerinden sürüklemek, bir nevi ailelerine erkek olduklarını sözlerini geçirdiklerini gösterip ego tatmin ediyorlar. Yalnız gidince iki seferden sonra sorularla baş edemeyecek senin adına bahane de bulamayacak biraz sürtüşeceksiniz ama sen kazanacaksın. Kararlı ve serinkanlı ol. Gitme.
ee seni aciyan olmadığı için sende gitme madem 3 kere gelmiş kalmiş... gitme eşine bunu söle.Konuyu sizle paylaşmadan önce kendimi suçlama durumlarım oldu. Acaba ben abartıyo muyum, kötü mü düşünüyorum diye. Yorumlarınızı okuyunca rahatladım az da olsa..
Aksi gibi onun ailesi 11 ayda 3 kere bize geldiler. Her geliş gidişlerinde yolda yorulduklarını ifade ettiler ve sonrasında hasta oldular. Ama gel gelelim bana acıyan yok
ee seni aciyan olmadığı için sende gitme madem 3 kere gelmiş kalmiş... gitme eşine bunu söle.
annemler bana gelmedikçe gitmezdim. o gelsin dedimn kv gelmedikçe yine gitmem o gelsin demi..
eşim de bana katılıyo zaten..
allahtan kv alt üstlüyüm.. yemegini yukarda yiyorum. (hamile olduğum için) yemek yapmayı çok özledim mide bulantisi olmazsa ah ah)
Eşiniz kendisi gitsin, sizde evde vakit geçirin.
Ben sizin yerinizde olsam gitmem bu ne böyle
Bu haftasonu için gitme planı var. Gitmek istemediğimi söylücem. Daha yeni bayramda gittik. Üstelik diğer hafta akrabasının düğünü var. Bunu bile bile bu hafta için de gitme düşüncesi var
Allah yardımcınız olsun ben kafayı yerim herhalde
Benim de ailesiyle sorunum yok şükür ama dediğiniz gibi benim de bi düzenim var. Kendimize hayat kurma aşamasındayız ama kuramıyoruz. Tabi bunda eşimin payı çok büyük. O sınır çizemediği için bu haldeyiz.Bizim annemlere 230km, kv ye 110km mesafemiz her hafta sonu gitmemizi bekliyorlardi hatta cuma aksam gitmesek ctesi arayip niye gelmediniz diyorlardi ben kv ye benimde duzenim var her hafta sonu beklenti icine girme dedim esimede her hafta sonu gidecegiz diye anlasmami yaptin onlarla dedim sagolsun zorlamadi hatta gitmesi gerektigindede gunu birlik gidicem gelme sıkılma evde yalniz bile dedigi oluyor. Ki ailesiyle hicbir sorunum yok sadece benimde duzenime saygi duyulsun istedim. Burada en onemlisi esim aileci degildi belki o yuzden rahatim. Kizlarin dedigi gibi hadi dediginde ben gelmeyecegim dinlenecegim de yalniz gitsin surekli surekli ne bu böyle insan ne dinlenebilir ne esiyle vakit gecirir taviz verme.
Benim de ailesiyle sorunum yok şükür ama dediğiniz gibi benim de bi düzenim var. Kendimize hayat kurma aşamasındayız ama kuramıyoruz. Tabi bunda eşimin payı çok büyük. O sınır çizemediği için bu haldeyiz.Bizim annemlere 230km, kv ye 110km mesafemiz her hafta sonu gitmemizi bekliyorlardi hatta cuma aksam gitmesek ctesi arayip niye gelmediniz diyorlardi ben kv ye benimde duzenim var her hafta sonu beklenti icine girme dedim esimede her hafta sonu gidecegiz diye anlasmami yaptin onlarla dedim sagolsun zorlamadi hatta gitmesi gerektigindede gunu birlik gidicem gelme sıkılma evde yalniz bile dedigi oluyor. Ki ailesiyle hicbir sorunum yok sadece benimde duzenime saygi duyulsun istedim. Burada en onemlisi esim aileci degildi belki o yuzden rahatim. Kizlarin dedigi gibi hadi dediginde ben gelmeyecegim dinlenecegim de yalniz gitsin surekli surekli ne bu böyle insan ne dinlenebilir ne esiyle vakit gecirir taviz verme.
ozaman gitmeyiver işde.Kv özledik gelin deyince siz gelin diyorum, baban çalışıyo dükkanı kapatamaz diyor.
Evet tek isteğim buozaman gitmeyiver işde.
Peki gidelim dediginde bu haftada arayalim onlar gelsinler demiyor musun hic belki senin icin daha yorucu olur ama yolu iyice bi gorsunler yorulsunlar yarin öbürgün gitmek istemediginde belki biraz daha anlayisli olunur hatta geldiklerinde soylenirlerse inceden konusursun. Isin zor ama imkansiz degil esinle tartismadan bir sekilde idrak etmesini saglamalisin.Benim de ailesiyle sorunum yok şükür ama dediğiniz gibi benim de bi düzenim var. Kendimize hayat kurma aşamasındayız ama kuramıyoruz. Tabi bunda eşimin payı çok büyük. O sınır çizemediği için bu haldeyiz.
Çözüm çok basit eşiniz gitsin siz eviniz de kalın dinlenin ayrıca uzatmaya gerek yok yani.Netice de kv evinde de paylaştığınız bişey yokmuş.Belki bir zaman sonra eşinizin aile karını yanlız bırakma vs der.Eşimle 1 senelik görüşmenin ardından severek evlendik. 11 aylık evliyiz. Eşimin memleketi ile benim memleketim arasında 900 km mesafe var. Biz eşimle eşimin memleketine 250 km uzaklıkta başka şehirde yaşıyoruz. Ben haftaiçi hergün 8-5 olarak çalışıyorum. Cumartesi-pazarları tatil günlerim. Eşim nöbet usulü çalışıyor. Eşim evlendiğimiz günden beri sürekli ailesine gitmek istiyor. Cuma ben işten çıkınca yola çıkıyoruz, Cuma-Cumartesi geceleri eşimin ailesinde kalıp Pazar akşam kendi evimize dönüyoruz. Benim hiç dinlenme zamanım olmadan pazartesi sabah işe başlıyorum. Gitme sıklığı genelde 2 haftada bir gitme isteği oluyor. Aslında bişey demesem her haftasonu gitmek ister. Arabamız olmadığı için otobüsle yolculuk 4 saat sürüyor. Ayrıca yolculuk beni etkiliyor, otobüs perişan ediyor. Eşim bunu kendi gözüyle görmesine rağmen devamlı gitmek istiyor.Üstelik memleketine gidince bi kahve içmeye yada ufak bi geziye çıkarmıyor. Ben annesi ve kardeşleriyle aynı evde tıkılıp kalıyorum kendi dışarda babasının ufak tefek işleri oluyo onları hallediyor. Ben daha önce artık yorulduğumu gitme sıklığını azaltmak gerektiğini ifade ettim. Bana ailemden habersiz duramam, ben sana demiştim başka yerde yaşarsak haftasonları bizim olmaz diye dedi. Fakat bana öyle bir şey söylemedi. Derken bana hak verdiğini ifade etti ama değişiklik olmadı.Flört ederken ikimiz başka şehirdeydik izin alma problemimiz vardı ailesine gitme durumu yoktu, evlendikten sonra rahat bi yere geldik, nöbetlerini istediği gibi ayarlayabiliyor.
Örnek vermek gerekirse geçen haftasonu nöbetçi diyelim, bu haftasonu da eşimle vakit geçireyim geçen haftasonu vakit geçiremedik nöbetçidim diye düşünmüyor. Memleketine gitmek istiyor. Gerçi 11 aydır bu durumu düşünmekten artık benle niye vakit geçirmek istemiyo diye düşünmekten çok derdim artık yorgunluk. Haftasonları evimin temizliği, kendi ihtiyaçlarım, hiçbir şey yapmasam da kendi evimde dinlenmek istiyorum. Bayramda 6 gün eşimin memleketinde kaldık. Bu haftasonu yine memleketine gitmek istiyor. Zaten bayram yeni geçti ve 6 gün orda kaldık ama bunu anlayamıyor. Ve üstelik sonraki hafta zaten akrabasının düğünü var. Bu hafta gitmek istemesinin manası yok çünkü diğer haftasonu zaten gitcez.
Doğum günümde dahi beni memleketine götürdü. Ailesi ile birlikte kutladık. Pastayı kardeşi yapmış. Üzerinde kardeşinden bana yapılan pasta ile ilgili notlar vardı, yani evlendikten sonra ilk doğum günüm özel bişey yoktu eşimden bana. Kutlama oldu herkes yatağına gitti. Eşim ne ailesi varken ne onlar odasına gidince beni tebrik dahi etmedi. Doğum günümü kutlamadı. Hediye almış onu verdi. Zaten ailesinin yanında bana mesafeli sanki eşi değil gibiyim. Ben kendi evimize dönerken moralim bozuktu anladı, ertesi gün ben işteyken hazırlık yapmış ,yani iş işten geçince..
İkimiz de 25 yaşındayız. Ailesi sağlık olarak gayet iyiler. Bizim birlikte vakit geçirmemiz zamanda sürekli yollarda olmak istemiyorum. Sırt çantasına eşya koy göçebe gibi yollara düş..