• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesi eşimi elimden aldı!

sana çok hak veriyorum asıl neden bencede orda aile neden istemedi? mutlaka vardır bi sebebi ki abeta da bunu hissetmiş olmalı bence çünkü insan hisseder ve tahmin eder beni istememelerinin altındaki sebep bu diye.... puzzle da eksik parçalar var bence...

yani bir aile istemezse bir gelini illa bir nedeni mi vardır??? yahu daha geçen bizim eşim tarafı akrabalarda oldu kız açık diye istemediler bu sebep midir???? benim izmirden arkadaşımın anneside çok düşkün oğluna ondan istemiyor yani kimi olsa istemeyecek bu da sebep değildir. Akıllarında başka kız vardır. illa abatanın bir kusuru bir suçu olmaybilir. siz illa abatanın yol açtığı bir sebep bir suç arıyorsunuz. bu yanlış. Burada sadece yazılanlara göre yapıcı yorumlar yapabilriz. eğitimli bir psikolog ya da danışman değiliz. GErçi bu forumda vardır olsa bile abatanın burada yazdıklarından sonuç çıkaramaz yüz yüze görüşmek ister. Bence keskin ifadelerden çok abatanın kendisini daha tahat açıklayabilmesine yardım edecek yapıcı cevaplar yazmakta fayda var. Bazıları abatayı durumu çözmüş gibi davranıyor.

Arkadaşlar abeta hatasının farkına varsın istiyorsunuz ama o farkındadır zaten;ama terkedilmeyi yine de haketmediğini düşünüyordur;ki haketmiyor;olan tatsızlıklar ise olsa olsa kavga sebebidir ve sürekli olmamış..Problem varsa çözmeye çalışmadan boşanılacakmı yani..Önce otursun çözmeye çalışsın;bayanlar sabrediyor da erkek niye ilk hatada affetmiyor.Neden namusunu bu kadar kolay ellere veriyor..Abeta ne yapmış ki bu ceza kesilmiş?Nasıl bir ceza bu;ömür boyu biryerlerde kanayacak..
Kimse yüzde yüz suçlu veya yüzde yüz suçsuz değildir..Hikayede oturmamış birşeyler var diyor arkadaşlar;doğrudur ;o boşluk nedir; kendi bile bilmeyebilir;inanırım..Zaman geçince o boşlukları kendisi dolduracak zaten;biz şu yüzden ayrıldık diyecek zaten..Şimdi çok yeni;şokta kendisi..Ailesinin istememe sebebi için bir sebep gerekmez;kendimden biliyorum.Ben kendi halinde;mazbut; eş ailesine saygılı bir gelindim ozamanlar ;eski kayınbabam imamdı;yine de sevilmediğimi hissettim hep..Sanki oğlullarını elinden almış gibi hissettirdiler..İnanıyorum bir boşluk vardır ve kendisi bile bilemez..Yani kurtarılabilir bir evlilikken elin oğlu evliliğim kurtulsun diye düşünmeyebilir; ilk krizde gidebilir..Kendi sabırsızlığındandır oysaki..problem çözmedeki yetersizliğindendir;kişiliğinin zayıflığındandır böyle biranda boşluklar bırakıp terkeden erkekler..

Abeta inşallah herşey güzel olur..İnşallah çabuk iyileşirsin..
Herşey düzelsin; dileğimdir..Bu kendi tercihi; belki sonra çok pişman olacak..Senin tercihin olsa;yapabileceğin birşey olsa ''boşanma'' ''derdim..İnan ben o kararı kendim verseydim zerresine kadar pişman olurdum ama içim rahat;ben tercih etmedim..
Eğerki bu kişi hakkında hayırlı değilse;İnşallah seni anlayan;iletişim kuran ;merhametli ama güçlü;yarı yolda bırakmayacak bir erkekle olursun birgün..Ve onla ömrünü mutlu geçiririsin..Bu acıyı yaşamış herkes mutluluğu çokça hakediyor..

Son düzenleme:
sevgili abeta ...daha oncede yazmıştım ama ben yıne söylemek ıstedım..eşin bı hata yapmış hala farkında değil yada farkında...oyle yada böyle yaptıgı cok buyuk bı hata...boşanmak ıcın evlenmıyor kımse,olgunlaşamadan evlenmiş bellı ..madem bu adam senın hayatına gırdı guzel bi beraberlık gecırdınız ama bıanda ne oldysa oldu senı elının tersıyle ıttı...bu adamın bırazcık surunmesı gerek..ben böyle dusunuorum...bnde evlıyım onceden eşim benı aldatsa ne yaparım dıe dusunurdum sımdı ne yapmam gerek bılıorum..ona dunyayı dar ederım...aldatmıo mu ailesinın sozune bakıp gidiomu yıne dar ederım yınede boşanmam..madem evlılıgın bılıncınde değil daha bişeyler oturmadan kafasına esenı yapıyor...anasını babasını senı ayrı yere koyack aklı yok bırde hayatına gırıp boşanıp senı dul bırakıp gidicek buna asla ızın vermemelisin...nasıl diyıceksın yuzsuzluk dıyebılırsın belkı ama başka yol yok o senın hayatında nasıl derin yaralar bırkacksa sende onda bırakıcaksın...
1 kendıne guven
2asla karşısında mutsuz görunme
(yuzugunu tak yada takma onu takıp takmamışsın ustunde durmayacgım)
3sakın ama sakın boşanma ceksın bıraz senın hayatını gencecık yaşta çalmanın bedelını tek celsede almasın...ne zaman tamam ben de artık ıstıyorum dersın o zaman nafakanla bırlıkte boşanır kendıne bı hayat kurarsın...sakın ıstedıgını elıne verme o bı ınsanın hayatının mahvetmesının bedelını böyle kolay odeyemesın... ilerki kararlarını doğru almayı öğrenır böylece...

Boşanmayı mahkemede kabul etmeyebilir ama çok sancılı bir süreç..Bol abartmalı ;yalanlı ;çirkefli ;arkadan vurmalı kanlı revanlı bir süreç..Uzatarak ona çektirdim ama onla beraber ben de çektim..Çok yıprandım..Kararı kendisine bırakıyorum o yüzden ..Yüklü bir tazminat ve nafaka isteyip anlaşmalı da boşanabilir..Çalışıyor nafaka alamaz herhalde..
Tek taraflı boşanmada davayı kaybederse tazminat da alamaz;çalışmasa bile nafakayı dahi alamaz..Kendi iyi bir avukat tutsun..şahitleri ayarlasın..Ama kendini satacak şahitler olmasın..Benim kendi şahidim komşum beni satmıştı..O yüzden davayı kaybetmiştim 3 yılın sonunda..O yüzden şahit güvenilir kişilerden seçsin..Ve psikayatrise gidip antidepresan başlamayı ihmal etmesin;biraz daha duyarsızlaştırır..

abetayi suclayanlar olmus? nasil bir mantik anlamiyorum
fevri davrandigi icin kendini savundugu icin
sahtekar ve kalles hatta korkak erkek psikolojisini tanimadigi icin
politik davranmadigi icin elestiri almasi hic normal degil!

basından sonuna butun sayfalayı okudum sayılır esın ne ıgren bır yaratıkmıs oyle nedemek bısey acıklamamak?sız sevgılı degılsınız kı bır sebep soylemeden bosanma kararı alıyor bu sana va ailene yapılan cok buyuk bır terbıyesızlık cok sınırlendım abeta cok sınırlendım su hayatta en nefret ettıgım sey haksızlık
canım senı ıstemeyen adamın hala yuzugunu takıyorsun ben olsam takmazdım ya evlılık bu cocuk oyuncagı mı bırden bıre hersey yolunda gıderken nasılbole donus yapar cok kısılıksızmıs esınız ailesının dolduruslarına da gelıyorsa buda onu gosterır.
AY KENDIME YAPILMISCASINA SINIRLENDIM NEDEMEK YA ORTADA EVLILIGI BITIRECEK BIR SORUN VARSA VE BU SENDEN KAYNAKLANIYORSA BUNU BILMEYE HAKKIN VAR FARZEDELIM SIZE IFTIRA ATILDI BUKADARMI PAMUK İPLİGİYLE BAGLIYDI SIZEDE KONUSMADAN SEBEP GOSTERMEDEN AYRILIYOR ADAM OLAN ADAM KONUSMAZMI BU BU SEBEPLER YUZUNDEN AYRILMAK ISTIYORUM DIYE AİLESİDE COK IGRENC INSANLARMIS KUSURA BAKMASIN KIMSE ICIMDEN GELDIGI GIBI YAZIYORUM YA NE NEBILEYIM KENDIMLE KENDI AİLEMLE KIYASLAMA YAPIYORUM MESELA ABIMIN ESIYLE SORUNLARI OLSA AİLESINI KIZINI ISTEMIYORUZ ASLA VA ASLA DEMEZDIK BU INSANLIGA YAKISMAZ NEBICIM INSANLARMIS BUNLAR YA BOLE BISEY YAPMALARI ICIN SENIN COK BUYUK BIR HATAN OLMASI LAZIM NE BILEYIM NAMUSLARINA FELAN LEKE SURULSE INSAN ANCA BOLE KONUSABILIR NORMAL AİLELER GENELDE KARISMAZ KENDILERI BILIR HAYIRLISI OLSUN DERLER SONUNA KADAR NEDEMEK YA 3AYLIK ELLERININ KINASI GECMEMIS KIZA ISTEMIYOR OGLUMUZ NASIL DERLER SEBEP NEYMIS SEBEP NE OLURSA OLSUN BIR KAYINPEDERE KAYINVALIDEYE OGLUM ISTEMIYOR KIZINIZDAN AYRILACAK DEMEK DUSMEZ O EVLILIK ONLARIN İSTEKLERİ SAYESİNDE GERCEKLESMEDIKI ONLARIN LAFIYLA BITSIN ESIN OKADA KARATERSIZMIS KI BIR KONUSMA BILE YAPAMAMIS NE SANA NE AİLENE COK KORKAKMIS AİLENDE SENDE BUKADAR IYI NIYETLI OLMAYIN ESIN KIMSEYE BIRSEY SOYLEMIYOR ISRARLA NE SANA NE AILENE BIR SEY SOYLUYEMIYOR NEDEN DERSIN?CUNKU SENIN MASUM OLDUGUNU BILIYOR VE KIMSENIN YUZUNE BAKACAK YUZU YOKTA ONDAN.YA BENIMDE KAFAM COK KARISTI BI YANDAN BIRAK BU ADAMI DEGMEZ DIYESIM GELIYOR BIR YANDANDA ONLARA INAT ESINLE BARIS ONLARA INAT COK MUTLU OL ESINI ONLARDAN KOPART CATIR CATIR CATLASINLAR DIYESIM GELIYOR BOYLELERINE IYI OLDUNMU YARANAMAZSIN CUNKU O KAFANDAKI SORU ISARETLERININ CVBINI BEN BULDUM CANIM ESININ KIMSEYE SOLUCEK BIRSEYI YOK CUNKU BAKSANA AİLESININ TAVRINDAN BELLI DEGILMI SIMDI BIRLERI SOYLESIN BANA IYI NIYETLI OLAN BOSANMALARINI ISTEMEYEN BIR AİLE OGLUM ISTEMIYOR AYRILACAK KIZINIZDAN DERMI HAKLI OLSALARDI BIR SEBEP SOYLERLERDI MERAK ETME OGUN BABANA NEBILEYIM BISEY BULURLARDI YOK ANLASAMIYORLARMI YOK KIZIN PASAKLIYMI YOK KIZIN BECERIKSIZMIS KI 3 AYDA BUNLARI SOLUCEK INSANIN INSANLIGINDAN SUPE EDERIM BENDE NEYSE...:51:BOLE BILE OLSA ONLARA LAF SOLEMEK DUSMEZ INSAN OLAN INSAN ESINE DERKI BIZI BULASTIRMA MADEM ISTEMIYORSUN GIT KENDIN KONUS AMA ONLAR KONUSTUGUNA GORE ONLAR ISTEMIYORLAR SENI HAKKINDA HAYIRLISI NEYSE O OLSUN ABETA AMA ESIN COK SINIRLENDIRDI BENI KUSURUMA BAKMA CANIM EMPATI KURDUM ANLA BENI

AY abetam kıyamam ben sana daha taze gelınken basına neler gelmıs canım ya HAKKINDA HAYIRLISI OLSUN CANIM BENIM YUVA YIKANIN YUVASI OLMAZ BUNU BU OLAYA BULASANLAR AKILLANMASSA ERGEC KENDILERIDE NE BU DUNYADA NE OBUR TARAFTA RAHAT EDEMEZLER MERAK ETME ILAHI ADALETE GUVEN

iyi geceler kızlar...yarın dönüorum türkiyeye..ve ilk işim psikologa gitmek olacak..ne kadar zor durumdayım anlatamam ya..hele bu yazılanlar beni anlamak istemeyenler...sorun degil yazmayın..ben yeterince kendimle başbaşakaldım..hangi yazımda ben hatasızım yazıyor merak ediyorum...benimde hatalarım vardır diyorum hep...ailesi en başında istemiyrouz demediki zaten..yada ben bilmiorum...zamanla yüzlerini gösterdiler o oldu...yüce mevlam şahitki hep ii olmaya çalıştım..demek ki başaramamışım yada yaranamamışım..çok seviyorum hala eşimi..dün istemezken bugun istiyorum..kafayı yiyecem of ya

Gerçekten sizleri anlayamıyorum.

1. Abetayı eşinin ailesi neden istememiş bu sorunun cevabı çok önemliymiş... neden istemediyse istemedi, çocuk oyuncağı mı bu? saygı diye birşey yok mu? aileniz size eşinizi istemiyorum dese ve sizi bir şekilde boşanmaya ikna etse bu sizin eşine hiçbir açıklama yapmadan onu terketmenize sebep olabilir mi? kimin hangi sebeple böyle birşeye hakkı olabilir ki?

2. Abeta suçluymuş erkeğe böyle davranılmazmış? sen şu yapamazsın denilemezmiş, erkek şöyle istermiş erkek böyle istermiş... ya erkek kim ya? nedir bu erkek sevdası, neden doğduğunuz günden beri içinde bulunduğunuz toplum ataerkil diye hiçbirşeyi sorgulamadan kabul ediyorsunuz. bir kere insan ilişkilerini neden akdın erkek diye ayırıyorsunuz ki? eşine bağırmak yanlış bence de ama o erkek olduğu için değil, kimse kimseye bağırmamalı, yanlış olan bir davranış erkeğe karşı yapılınca ekstra yanlış mı oluyor nedir? senin bir kadın olarak dünyaya gelme amacın gayen sadece eşini mutlu etmek mi? dünya herkes için en önemli kişi kendisi olmalıdır, kendini sevmeyen kimseyi sevemez. ne dersiniz?

3. bölye olursa yuvalar yıkılırmış, boşanma oranları ne kadar artmış, eskiden böyle değilmiş. Evet kadınlar güçlendi ve boşanma oranları arttı. bunun neresi kötü? Şiddet gören, hakaretler işiten, küçük görülen, psikolojik işkence gören... v.s. 2 kadın ele alalım birinin maddi imkanı var veya herhangi bir sebeple buna gücü var eşinden boşanıyor, diğerinin imkanları elvermiyor ve boşanmıyor. burda iyi olan hangi durum? ilk kadın boşanınca yine biten bir evlilik söz konusu olacak ama bir insan mutlku olacak, ikinci kadın ise boşanmayacak ve çektiği sıkıntı ne ise onu çekmeye devam edecek, mutsuz olmaya yani. Önemli olan bireyin mutlu olması değil mi neden kavramlar üzerinde bu kadar çok duruyorsunuz?

4. Abeta yüzüğünü çıkarmalıymış çıkarmamalıymış? Çıkarsa ne olur çıkarmasa ne olur? Eşinin veya Abetanın namusunu, duruşlarını bir halka koruyorsa dünya çok zor olmalı gerçekten? O bir sembol değil mi? Gerçekten bazı şeylerin üzerinde bu kadar durmak gerekli mi? canın ister takarsın canın istemez takmazsın. Abeta bayılmış adam umursamamış yüzüğü takıp takmadığını umursadığını hiç sanmıyorum.

5. Bir defa da empai yapalım. Böyle bir şey yaşıyorsunuz. Dün canım diyen eşiniz bugün ben boşanmak istiyorum diyor ve çekip gidiyor, sebep bilmiyorsunuz, dertleşmek istiyorsunuz ve siz bile sadece bu kadar az şey biliyorken hayatınızda hiç görmediğiniz fakat derdinizi paylaşmak istediğiniz insanlar tarafından resmen yargılanıyorsunuz. Ne hissederdiniz?

ps: yazdıklarım kesinlikle belirli bir kişiye değil, kimin ne yazdığnı hatırlamıyorum bile okudum okudum geçtim aklımda kalanları yazdım.

Abeta canım, seni kıracak birşey yazdıysam şimdiden özür dilerim, öyle bir amacım olmadığını belirtir hoşgörüne sığınırım. Bence biliyorum çok zor ama bu kadar fazla üzerine gelme, sebep ne ise eninde sonunda eşin konuşmak falan isterse o esnada yok boşanma davası açarsa da dava dilekçesinde belli olacak. Ayrıca önemli olan sadece onun göstereceği sebepler değil senin de kabul ettiğin sebeplerdir, sana göre herhangi bir suçun yoksa ne yaptım niye böyle oldu diye düşünüp kendini hırpalama canım. Zor bir dönem geçiriyorsun öyle yada böyle psikolojini sağlam tutarak bu dönemi atlatmaya çalış seni ne mutlu ediyorsa onu yap, herkesi dinle ama kafana hiçbirşeyi takma. İnsanın hayatta yaşayabileceği en kötü şey benim için çaresizliktir, yapacağın birşey yoksa bazı şeyleri biraz zamana bırakmak gerek. Herşey insanlar için canım daha çok gençsin önünde çok güzel günler var bunu unutma, güçlü ol.

normal duygular bunlar. Hadi deyince unutulmuyor acınıda yaşamalısın. SAkın içine atma ağla zırla bağır çağır ama ya sevidiklerinin yanında ya da ailenin yanında unutma. Seni istemeyen adamla senin işin olmaz.

iyi geceler kızlar...yarın dönüorum türkiyeye..ve ilk işim psikologa gitmek olacak..ne kadar zor durumdayım anlatamam ya..hele bu yazılanlar beni anlamak istemeyenler...sorun degil yazmayın..ben yeterince kendimle başbaşakaldım..hangi yazımda ben hatasızım yazıyor merak ediyorum...benimde hatalarım vardır diyorum hep...ailesi en başında istemiyrouz demediki zaten..yada ben bilmiorum...zamanla yüzlerini gösterdiler o oldu...yüce mevlam şahitki hep ii olmaya çalıştım..demek ki başaramamışım yada yaranamamışım..çok seviyorum hala eşimi..dün istemezken bugun istiyorum..kafayı yiyecem of ya

canım yazılarını okdum çok çok geçmiş olsun buna benzer olaylar yaşadm bende eşimin ailesi tarafınan önce istendim sonra biran da çark döndü istenmenyene gelin oldum ama bu asla yüzüme söylenmedi tavırlarıyla belli ettiler benim düğünümdede buna benzer bişiler yaşadık kimse takıya kalkmadı ama hep kendi ayıpları oldu düğünden sonrada devam ettiler ama aramızdaki fark şu eşim hep benden yana oldu ve hep beni korudu çünkü hatam yoktu ailesinin yaptıklarına okadar çok şaşırdıki bir ay içinde saçları bir anda beyazlamaya başladı yalnız benim hep yanımdaydı ve ben gurbetten geldiğim halde ogullarını onlardan koparmış oldum hala aram çok düzgün degil ama yaptıklarına pişman olduklarını düşünüyorum napıcaklarını şaşırıyorlar ama ben pek oralı olmuyorum çünkü kayınvalidem ben nişanlıyken kendi evinde misafirken nikah şekeri için beni dövmeye kalktı 20 tl için eşim hepsine şahit olunca bana hak verdi asla beni bırakmadı bıraksaydı onlara birazda olsa inansaydı benimde senden farklı bir tarafım olmazdı bu konularda eş çok önemli anlıcan bende nişanlıyken ayrılmak istedim eşim bırakmadı olmaz dedi çok şeyler atlattık ama eşim yarım akıllı degil dolduruşa gelmiyor beni çok seviyor yalan söylemicemi bilir çok yalanlan söyledi kaynanam benle ilgili ama eşim onun azına bakıp bana tek kelime demedi 1,5yıldır evliyim paha biçilmez bir eşe sahibim allah ondan binlerce kez razı olsun hep kötü günümde yanımda oldu iki aylık bebegimizi karnımda kalbi durmasıyla kaybettik 20 gün oldu ve yine tek destekcim eşim o olmasa napardım bilmiyorum yani canım şunu söylicem eşinde bitiyor herşey belliki ailesi tarafından büyük baskıda ama senin eşinin belliki karakteri oturmamış onların agzına bakarak karısını boşuyor dengesiz halbuki tavrını koysaydı ailesinden biraz uzak durmayı başarsaydı hem seni hemde bir süre sonra ailesini geri kazanırdı çünki mecbur kalırdı ailesi benimkinin ailesi öyle oldu mecbur kaldılar beni kabullenmeye oglunu görmek isterse mecbur kalıyorlar umarım eşin biran önce aklını başına devşirir dua edicem senin için rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin canım hayırsızsa zaten alsın götürsün senden daha degerli bişi yok bu dünyada boş ver güzelim uzunboylu sarışınım diyorsun onun gibi 10 tanesini cebinden çıkarırsın bırak boşver seni hak eden senin yanında bulunsun ki sen ayakları üstünde duran bir kadınsın kimseye ihtiyacın yok gülümse......:)

abetayi suclayanlar olmus? nasil bir mantik anlamiyorum
fevri davrandigi icin kendini savundugu icin
sahtekar ve kalles hatta korkak erkek psikolojisini tanimadigi icin
politik davranmadigi icin elestiri almasi hic normal degil!

:46::46::46::46::46:

abetayı ailesi istemedi, eşinin davranışları burada gizli dedim ben. eşinin ailesinin haklı olduklarını düşündüğümü nerden çıkardınız yahu.. adam anasının babasının sözüne uyuyor belli ki, niye istemediler dedim ben istemediler diye abeta kesin bir şey yapmıştır diyerek abetayı suçlamadım ki.. hasbinallah..

zaten adam normal olsa oturur konuşur şu şu şu sebepten ben boşanmak istiyorum der.. adam zaten anormal davranıyor..

madem anlaşılmıyor yazdıklarım ben artık bu konuya yorum yapmıyım..
ah vah diyip gözü çıksın o kaynının da kız arkadaşının da sen gez toz desek daha faydalı olucaz herhalde..

bütün sayfaları okudum
öncelikle çok geçmiş olsun abetacım umarım bu zor zamanları en az hasarla atlatırsın:31:

bu arada abetayı suçlayan falan yok. Sadece arkadaşlar yardımcı olmak için durumun analizini yapmaya çalışmışlar. Eşinin ailesi niye istememiş demek, demek ki senin bir suçun varmış demek değil. Sadece olayın kilit noktalarından biri olduğu için merak ediliyor. Çünkü sebebi bilirsek daha kolay yardımcı olabiliriz.
Tüm bu olayların sebebi abetanın kişiliksiz kocası, kötünyetli ailesi ve abetanın dominantlığı. Hiç biri tek başına sebep değil hepsinin birleşimi olayı bu noktaya taşımış.
Kimse abetaya suçlusun demiyor, neden bazı kişiler sanki öyle yazılmış gibi tribe girmiş anlamadım.

Gerçekten sizleri anlayamıyorum.

1. Abetayı eşinin ailesi neden istememiş bu sorunun cevabı çok önemliymiş... neden istemediyse istemedi, çocuk oyuncağı mı bu? saygı diye birşey yok mu? aileniz size eşinizi istemiyorum dese ve sizi bir şekilde boşanmaya ikna etse bu sizin eşine hiçbir açıklama yapmadan onu terketmenize sebep olabilir mi? kimin hangi sebeple böyle birşeye hakkı olabilir ki?

2. Abeta suçluymuş erkeğe böyle davranılmazmış? sen şu yapamazsın denilemezmiş, erkek şöyle istermiş erkek böyle istermiş... ya erkek kim ya? nedir bu erkek sevdası, neden doğduğunuz günden beri içinde bulunduğunuz toplum ataerkil diye hiçbirşeyi sorgulamadan kabul ediyorsunuz. bir kere insan ilişkilerini neden akdın erkek diye ayırıyorsunuz ki? eşine bağırmak yanlış bence de ama o erkek olduğu için değil, kimse kimseye bağırmamalı, yanlış olan bir davranış erkeğe karşı yapılınca ekstra yanlış mı oluyor nedir? senin bir kadın olarak dünyaya gelme amacın gayen sadece eşini mutlu etmek mi? dünya herkes için en önemli kişi kendisi olmalıdır, kendini sevmeyen kimseyi sevemez. ne dersiniz?

3. bölye olursa yuvalar yıkılırmış, boşanma oranları ne kadar artmış, eskiden böyle değilmiş. Evet kadınlar güçlendi ve boşanma oranları arttı. bunun neresi kötü? Şiddet gören, hakaretler işiten, küçük görülen, psikolojik işkence gören... v.s. 2 kadın ele alalım birinin maddi imkanı var veya herhangi bir sebeple buna gücü var eşinden boşanıyor, diğerinin imkanları elvermiyor ve boşanmıyor. burda iyi olan hangi durum? ilk kadın boşanınca yine biten bir evlilik söz konusu olacak ama bir insan mutlku olacak, ikinci kadın ise boşanmayacak ve çektiği sıkıntı ne ise onu çekmeye devam edecek, mutsuz olmaya yani. Önemli olan bireyin mutlu olması değil mi neden kavramlar üzerinde bu kadar çok duruyorsunuz?

4. Abeta yüzüğünü çıkarmalıymış çıkarmamalıymış? Çıkarsa ne olur çıkarmasa ne olur? Eşinin veya Abetanın namusunu, duruşlarını bir halka koruyorsa dünya çok zor olmalı gerçekten? O bir sembol değil mi? Gerçekten bazı şeylerin üzerinde bu kadar durmak gerekli mi? canın ister takarsın canın istemez takmazsın. Abeta bayılmış adam umursamamış yüzüğü takıp takmadığını umursadığını hiç sanmıyorum.

5. Bir defa da empai yapalım. Böyle bir şey yaşıyorsunuz. Dün canım diyen eşiniz bugün ben boşanmak istiyorum diyor ve çekip gidiyor, sebep bilmiyorsunuz, dertleşmek istiyorsunuz ve siz bile sadece bu kadar az şey biliyorken hayatınızda hiç görmediğiniz fakat derdinizi paylaşmak istediğiniz insanlar tarafından resmen yargılanıyorsunuz. Ne hissederdiniz?

ps: yazdıklarım kesinlikle belirli bir kişiye değil, kimin ne yazdığnı hatırlamıyorum bile okudum okudum geçtim aklımda kalanları yazdım.

Abeta canım, seni kıracak birşey yazdıysam şimdiden özür dilerim, öyle bir amacım olmadığını belirtir hoşgörüne sığınırım. Bence biliyorum çok zor ama bu kadar fazla üzerine gelme, sebep ne ise eninde sonunda eşin konuşmak falan isterse o esnada yok boşanma davası açarsa da dava dilekçesinde belli olacak. Ayrıca önemli olan sadece onun göstereceği sebepler değil senin de kabul ettiğin sebeplerdir, sana göre herhangi bir suçun yoksa ne yaptım niye böyle oldu diye düşünüp kendini hırpalama canım. Zor bir dönem geçiriyorsun öyle yada böyle psikolojini sağlam tutarak bu dönemi atlatmaya çalış seni ne mutlu ediyorsa onu yap, herkesi dinle ama kafana hiçbirşeyi takma. İnsanın hayatta yaşayabileceği en kötü şey benim için çaresizliktir, yapacağın birşey yoksa bazı şeyleri biraz zamana bırakmak gerek. Herşey insanlar için canım daha çok gençsin önünde çok güzel günler var bunu unutma, güçlü ol.

o kadar güzel analiz yapmışsın ki çok sagol canım benim...umarım bu zamanlrı iyi atlatırım..çünkü benim daima iyi olmamı bekleyen bir ailem var..gurbet elden destek olmaya çalışan abim yengem ve yegenim var...benim performasımın devam etmesini isteyen yöneticilerim var...inanın iş yerindeki arkadaşlarım bile bana destek..çünkü onlarda eşimi çok ii tanıyan ve nasıl böyle oldu deyip şoklar içinde kalan kişilerdir..ve beni ailesi için terk eden adama inat..ailem için tüm bunlarla savaşacagım

canım yazılarını okdum çok çok geçmiş olsun buna benzer olaylar yaşadm bende eşimin ailesi tarafınan önce istendim sonra biran da çark döndü istenmenyene gelin oldum ama bu asla yüzüme söylenmedi tavırlarıyla belli ettiler benim düğünümdede buna benzer bişiler yaşadık kimse takıya kalkmadı ama hep kendi ayıpları oldu düğünden sonrada devam ettiler ama aramızdaki fark şu eşim hep benden yana oldu ve hep beni korudu çünkü hatam yoktu ailesinin yaptıklarına okadar çok şaşırdıki bir ay içinde saçları bir anda beyazlamaya başladı yalnız benim hep yanımdaydı ve ben gurbetten geldiğim halde ogullarını onlardan koparmış oldum hala aram çok düzgün degil ama yaptıklarına pişman olduklarını düşünüyorum napıcaklarını şaşırıyorlar ama ben pek oralı olmuyorum çünkü kayınvalidem ben nişanlıyken kendi evinde misafirken nikah şekeri için beni dövmeye kalktı 20 tl için eşim hepsine şahit olunca bana hak verdi asla beni bırakmadı bıraksaydı onlara birazda olsa inansaydı benimde senden farklı bir tarafım olmazdı bu konularda eş çok önemli anlıcan bende nişanlıyken ayrılmak istedim eşim bırakmadı olmaz dedi çok şeyler atlattık ama eşim yarım akıllı degil dolduruşa gelmiyor beni çok seviyor yalan söylemicemi bilir çok yalanlan söyledi kaynanam benle ilgili ama eşim onun azına bakıp bana tek kelime demedi 1,5yıldır evliyim paha biçilmez bir eşe sahibim allah ondan binlerce kez razı olsun hep kötü günümde yanımda oldu iki aylık bebegimizi karnımda kalbi durmasıyla kaybettik 20 gün oldu ve yine tek destekcim eşim o olmasa napardım bilmiyorum yani canım şunu söylicem eşinde bitiyor herşey belliki ailesi tarafından büyük baskıda ama senin eşinin belliki karakteri oturmamış onların agzına bakarak karısını boşuyor dengesiz halbuki tavrını koysaydı ailesinden biraz uzak durmayı başarsaydı hem seni hemde bir süre sonra ailesini geri kazanırdı çünki mecbur kalırdı ailesi benimkinin ailesi öyle oldu mecbur kaldılar beni kabullenmeye oglunu görmek isterse mecbur kalıyorlar umarım eşin biran önce aklını başına devşirir dua edicem senin için rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin canım hayırsızsa zaten alsın götürsün senden daha degerli bişi yok bu dünyada boş ver güzelim uzunboylu sarışınım diyorsun onun gibi 10 tanesini cebinden çıkarırsın bırak boşver seni hak eden senin yanında bulunsun ki sen ayakları üstünde duran bir kadınsın kimseye ihtiyacın yok gülümse......:)

hani derlerye...eşekten düşenin halinden eşekten düşen anlar diye...bak aynı aile durumunu sende yaşamışsın..ne güzelki eşin yanındaymış...ama eşim de benim yanımdaydı artık dayanamadı belli ki..kısmet herşey...bu arada güzellik para etseydi şu an kocam yanımda olurdu:)...herşeye inat yaşıyorum ayaktayım...sizlerde yanımdasınız halimden anlamanız ne kadar güzel...dışarıdan bakıpta irdeleyen arkadaşlarada birşey diyemiorum ki..onlarda haklı eksik bişiler var diyorlar...ama herşey bunlardan ibaret işte..anlayanların olması beni mutlu ediyor...umarım boşanma sürecimde de yanımda olursunuz..

abeta nasılsın canım, ne zaman dönüceksın türkiye ye

2 saat öncesi itibariyle türkiyemdeyim...toprağına ezanına kurban olayım yahu...ezan sesi insanı ne kadar ruhen doyuruyormuş..orada o sesi duyamamak çok acı...

ama süper bir iş gezisiydi..toplantılar biter bitmez..gezdik eglendik..kafa dagııttım...

2 saat öncesi itibariyle türkiyemdeyim...toprağına ezanına kurban olayım yahu...ezan sesi insanı ne kadar ruhen doyuruyormuş..orada o sesi duyamamak çok acı...

ama süper bir iş gezisiydi..toplantılar biter bitmez..gezdik eglendik..kafa dagııttım...

yarasın:29::32:

Back