Gerçekten sizleri anlayamıyorum.
1. Abetayı eşinin ailesi neden istememiş bu sorunun cevabı çok önemliymiş... neden istemediyse istemedi, çocuk oyuncağı mı bu? saygı diye birşey yok mu? aileniz size eşinizi istemiyorum dese ve sizi bir şekilde boşanmaya ikna etse bu sizin eşine hiçbir açıklama yapmadan onu terketmenize sebep olabilir mi? kimin hangi sebeple böyle birşeye hakkı olabilir ki?
2. Abeta suçluymuş erkeğe böyle davranılmazmış? sen şu yapamazsın denilemezmiş, erkek şöyle istermiş erkek böyle istermiş... ya erkek kim ya? nedir bu erkek sevdası, neden doğduğunuz günden beri içinde bulunduğunuz toplum ataerkil diye hiçbirşeyi sorgulamadan kabul ediyorsunuz. bir kere insan ilişkilerini neden akdın erkek diye ayırıyorsunuz ki? eşine bağırmak yanlış bence de ama o erkek olduğu için değil, kimse kimseye bağırmamalı, yanlış olan bir davranış erkeğe karşı yapılınca ekstra yanlış mı oluyor nedir? senin bir kadın olarak dünyaya gelme amacın gayen sadece eşini mutlu etmek mi? dünya herkes için en önemli kişi kendisi olmalıdır, kendini sevmeyen kimseyi sevemez. ne dersiniz?
3. bölye olursa yuvalar yıkılırmış, boşanma oranları ne kadar artmış, eskiden böyle değilmiş. Evet kadınlar güçlendi ve boşanma oranları arttı. bunun neresi kötü? Şiddet gören, hakaretler işiten, küçük görülen, psikolojik işkence gören... v.s. 2 kadın ele alalım birinin maddi imkanı var veya herhangi bir sebeple buna gücü var eşinden boşanıyor, diğerinin imkanları elvermiyor ve boşanmıyor. burda iyi olan hangi durum? ilk kadın boşanınca yine biten bir evlilik söz konusu olacak ama bir insan mutlku olacak, ikinci kadın ise boşanmayacak ve çektiği sıkıntı ne ise onu çekmeye devam edecek, mutsuz olmaya yani. Önemli olan bireyin mutlu olması değil mi neden kavramlar üzerinde bu kadar çok duruyorsunuz?
4. Abeta yüzüğünü çıkarmalıymış çıkarmamalıymış? Çıkarsa ne olur çıkarmasa ne olur? Eşinin veya Abetanın namusunu, duruşlarını bir halka koruyorsa dünya çok zor olmalı gerçekten? O bir sembol değil mi? Gerçekten bazı şeylerin üzerinde bu kadar durmak gerekli mi? canın ister takarsın canın istemez takmazsın. Abeta bayılmış adam umursamamış yüzüğü takıp takmadığını umursadığını hiç sanmıyorum.
5. Bir defa da empai yapalım. Böyle bir şey yaşıyorsunuz. Dün canım diyen eşiniz bugün ben boşanmak istiyorum diyor ve çekip gidiyor, sebep bilmiyorsunuz, dertleşmek istiyorsunuz ve siz bile sadece bu kadar az şey biliyorken hayatınızda hiç görmediğiniz fakat derdinizi paylaşmak istediğiniz insanlar tarafından resmen yargılanıyorsunuz. Ne hissederdiniz?
ps: yazdıklarım kesinlikle belirli bir kişiye değil, kimin ne yazdığnı hatırlamıyorum bile okudum okudum geçtim aklımda kalanları yazdım.
Abeta canım, seni kıracak birşey yazdıysam şimdiden özür dilerim, öyle bir amacım olmadığını belirtir hoşgörüne sığınırım. Bence biliyorum çok zor ama bu kadar fazla üzerine gelme, sebep ne ise eninde sonunda eşin konuşmak falan isterse o esnada yok boşanma davası açarsa da dava dilekçesinde belli olacak. Ayrıca önemli olan sadece onun göstereceği sebepler değil senin de kabul ettiğin sebeplerdir, sana göre herhangi bir suçun yoksa ne yaptım niye böyle oldu diye düşünüp kendini hırpalama canım. Zor bir dönem geçiriyorsun öyle yada böyle psikolojini sağlam tutarak bu dönemi atlatmaya çalış seni ne mutlu ediyorsa onu yap, herkesi dinle ama kafana hiçbirşeyi takma. İnsanın hayatta yaşayabileceği en kötü şey benim için çaresizliktir, yapacağın birşey yoksa bazı şeyleri biraz zamana bırakmak gerek. Herşey insanlar için canım daha çok gençsin önünde çok güzel günler var bunu unutma, güçlü ol.