• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesi eşimi elimden aldı!

merhaba kurabiyecim...gerçekten yurtdışından bile sizleri takip etmeye çalışıyorum...bu duruma gelemdeki sebep benmişim?? beni anlamayan arkadaşlar var hala aranızda..kimsede bana evlilik şöyle olur erkeğe şöyle davran dersi de vermesin rica ediyorum..eşim bana ayrılık kararını söylemedn 2 gün önce haytımda iyiyki varsın evliliğimize nazar degmesin diyen adamdır..hayatta neler oluyor ben yaşadım..ne oldum dememeli ne olacagım demeliymiş...bir gece öncesi yaşa en güzel duyguları eşinle ertesi gün de istenme..ne kadar acı biliomusunuz...çalışmama ragmen temizlikçi tutmayan bir bayanım..son derece temiz ve hamaratımdır da...oradan nasıl gözüküyor bilmiyorum ama bu işe eger sebep olduysam şuan gidip eşime yalvarırdım ben(söylediği gün ikna etmeye çalıştım sadece)..emin olun eşimden hep bir adım arkada oldum..evet hatalarım oldu ama bunları yenilememek için elimden gelenin fazlasını yaptım..bazı arkadaşlar acımasızca yorum yapıyorlar en başından okuyun..ben 3 ay boyunca eşine bagıran çağıran onu hor gören bir bayan olarak mı gözüküyorum??evliliğimizin ilk günleri bunlar oldu..ve ben tek başına yaşamaya alışmış birisi olarak zorluk çektim...ve çalışan bir bayanım tekrar söyleyeyim..her sabah eşine kahvaltı hazırlayan da benim..o da bana bazen jestler yapardı..ben çok fedakarlık yaptım iyi oldum ve sonuç...ve meseleye sadece eşim istemiyorlu bakmayın ...artı olarak ailede istemiyor

sevgili abeta,

sen burada bile sürekli bir savunma halindesin. örneğin ben bundan sonra bu topice girip, seni kale almayacağım. çünkü yazdığımız şeylerin hakkaniyetine bakmadan, deniz baykalın ölümüne muhalefeti gibi, sen de ölümüne savunma halindesin..

eşinin sana açıklama yapmama sebebi de bu. sürekli kendini savunuyor, asla empati yapmıyor, ayılma bayılma sinir krizleri geçirme ile iş kotarmaya çalışıyorsun.

reel hayatında bu savunma mekanizmanın sana getirisi olmamış; hatta eşin gitmiş.. sanalda da getirisi olmaz, bizler tek tek uzaklaşırız buradan.

şimdi diyeceksin ki, aman yazma umrumda değil..

ama umrunda olmalı böyle şeyler.. kendini kendin için düzeltmelisin.. bu kısım benim umrumda değil (kendini düzeltmen) ama senin umrunda olmalı..

herşey gönlünce olsun.. sevgiler..

sevgili abeta,

sen burada bile sürekli bir savunma halindesin. örneğin ben bundan sonra bu topice girip, seni kale almayacağım. çünkü yazdığımız şeylerin hakkaniyetine bakmadan, deniz baykalın ölümüne muhalefeti gibi, sen de ölümüne savunma halindesin..

eşinin sana açıklama yapmama sebebi de bu. sürekli kendini savunuyor, asla empati yapmıyor, ayılma bayılma sinir krizleri geçirme ile iş kotarmaya çalışıyorsun.

reel hayatında bu savunma mekanizmanın sana getirisi olmamış; hatta eşin gitmiş.. sanalda da getirisi olmaz, bizler tek tek uzaklaşırız buradan.

ama umrunda olmalı böyle şeyler.. kendini kendin için düzeltmelisin.. bu kısım benim umrumda değil (kendini düzeltmen) ama senin umrunda olmalı..

abatenin hatalarını yazarmısın bana.:34::34:

gerçekten briazdan aglıycam..şuan beni anlamayan hem cinslerim varken eşimin beni anlamasını bekliorum çok yanlış...güzelim yeni evlisin eşini ailesi gece yarısı arıyorsa (devAMLI bi kaç defa yakalandık yani o kadar deyim gece)yarım saat görürşüyorsa ve sen yatakta bekliosan...ben orada eşime gece bu satte konuşma dedim evet.NOT: ailenle görüşme demedim başka yerlere saptırılmasın konu....ama eşim gece ailesiyle yarım saat konuştugunu söylemedi ben gördüm..neyse ya açıklama yapmıyorum daha fazla..yeterince her şeyi deşifre ettim..ama görüyorum ki daha bir çok şeyi gizlediğimi düşüneneler var..kızlar amacım sadece bana destek olmanızdı..suçum olsa ayrılık sebebini bilsem buraya gelipte yazmam..çaresizdim yazdıgımda..benim yanımda olan arkadaşlara gerçekten minnettarım iyiki varsınız..

Allah yardımcın olsun, birazda yorumlara bakarak yazdım ben, kendimi eşinin yerine koydum ve çok sıkıldığımı hissettim, üzülme kader, her bitiş yeni bir başlangıç, söylemesi kolay diyosun ama öyle ...

sevgili abeta,

abeta dikkate almalısın gerçekten.

burada senin yokluğundaki yazışmalarımızda tamamiyle seni suçlayan bir tarzımız olduğunu düşünmüyorum.. burada bizim iletişim kurduğumuz kişi sensin abeta.. bu yüzden sana tavsiyelerde bulunabiliriz. senin- varsa- hatalarına yoğunlaşmanı söyleyebiliriz sana..

mesela ben sana asla stratejilere oyunlara taktiklere girme demiştim.. bunlar seni daha itici kılar.. ve kesinlikle ağırlığını koru.. (ağırlığı korumak sadece alyans takmakla olmaz.. ) kendini güzel hisset tabi.. ama özgür hissetmek??? onu anlayamadım ben..
ısrarla iletişimini gözden geçir öfke kontrolünü sağla diyorum ben herkese bu forumda.. adım yakında "bayan öfke kontrolü"ne çıkacak..

asude'ye hak verdim.. bizim hakkaniyeti kaçırmadan yaptığımız yorumlardan, sen kendine alınacak şeyler çıkarmışsın..

henüz anne babasını çekirdek aile olarak görmekten kurtulamamış bir kocan var senin.. 3 aylık bir evlilik bu, zor zamanlar... ilk 2 ay ben de çok zorlandım..

daha sakin değerlendir buradaki yorumları lütfen..

bazı arkadaşlar ne kadar yanlış anlamışlar yazdıklarımı
keskin ifade ettiğimin farkındayım. çünkü abetanın bana göre ilişkisindeki yanlış olan yönlerini görüp düşünmesini istedim.

yazdıklarım tabi ki sadece erkekler için geçerli olan şeyler değil. karşımızda eşiyle sorunları olan bir erkek olsaydı ona da bir kadının neler istediği nelere ihtiyacı olduğu yönünde birşeyler yazardım elbette. bu konuya değinmemem kadının erkek karşısında değersiz pasif herşeye boyun eğen vs. bir rolde olması gerektiğini savunduğum anlamına gelmez. bir erkek de kadının ihtiyacı olan şeyleri anlayıp karşılıksız olarak verebilecek olgunlukta değilse o da evlenmemeli zaten.
ayrıca erkeğe hesap sorulmaz kısmına çok takılınmış. evet sorulmaz. yani siz sorarsınız tabi ama bu şekilde hiçbir sonuç alınmaz ve çözüme varılmaz.
neyse anlayan anladı.
abetanın güçlü ve aldırmaz halde olduğunu düşünen arkadaşları okudum. evet aynen öyle bir hava takınmış. ama bence bu hali eşinin yalvar yakar geri döneceğine çok inanıyor olmasından. belki döner. erkekler zayıftır. ama sonuç değişmeyecektir. adamın hiçbir neden göstermeden gitmesi çok şaşırtıcı bir şey değil. nedenler zaten açık seçik ortada ise ve abeta bunları kabul etmeyen kendisine pek toz kondurmayan bir yapıda ise yani olay konuşmak değil kavga etmek (hesap sormak-hesap vermek) şeklinde tezahür edecekse erkek açıklama yapdan gider.
ayrıca abetaya kadınsal bazı taktikler tavsiye edilmiş bence işe yaramaz. onu kendinden daha da soğutacaktır. zaten anladığım kadarıyla abeta bu taktikleri zaten deniyor gibi. (bundan çok emin değilim sadece tahmin)... yani bayılma numarası mesela. eşi bu huyunu bildiği için ciddiye almamış ve ilgilenmemiş olabilir.
abeta zor bir durumda. genç ve tecrübesiz. fırtınanın yaklaştığını kendisi de hissediyor ama henüz olay patlamamış. burada ona kocasını yola getirme diz çöktürüp af diletme taktikleri ve ümitleri verip onun işini zorlaştırmaya gerek yok. çünkü bu beklentilerini beslersek yaşayacağı hayal kırıklığını ve acısını elbirliğiyle arttırmış oluruz. bence gerçeğin, öncelikle kendisinin ve yaşadıklarının farkına varması gerekiyor. ki bundan sonraki hayatında hüsranlar olmasın.

evet canım sadece keskin ifadeler kullandığın için yanlış anlaşıldın ama ben ne demek istediğini çok iyi anladım
aslında aklın yolu birdir bi de bu pencereden bakılsa belki herşey daha farklı olurdu zaten...

sevgili abeta,

yaa asudecim sen bi tanesin varya kıs:16:ne güzel valla benim düşündüğüm şeyleri yazıyosun
ben de takip ediyorum ama küçük bebişim olduğu için yazamıyorum fazla.onun için de hep diyodum
bi boşluk bulup yazsam diye bi baktım sen zati benim düşündüklerimi aynen yazıyon kıs:1:
bence de abeta biraz da bu pencereden bakmalısın

birisi bana abate nin hatalarını söylesin:27::27::27:

abeta, öncelikle senden fevri olmamanı ve kendini savunma modunda hissetmemeni öneriyorum. ailesi seni neden istemediyse eşine de o yönde baskı yapıp kafasını karıştırmışlar belli ki.. olaylara aşırı tepki veriyorsun... tamam güzelsin, severek evlendiniz ama bir düşün, özleştiri yap ailesine inandı da gittiden çok ne yaptım da gitti de... belki sonuca varabilirsin... hata bende değil demek de yanlış bana göre... bir kavga ya da anlaşamama durumu varsa, her iki tarafta da hata vardır. biri alttan almadığı için biri hatayı başlattığı için....belki de eşinde birikim olmuştur. patlama noktasına gelene kadar sana birşey hissettirmek istememiştir.
unutma bir acıya birden katlanmak uzun süre korku azapları çekmekten yeğdir... eşin de birden katlanıyor... sanma ki üzülmüyor evet üzülüyor, onun için babasının ya da ailesinin yanında oluyor.. tek basına kalsa başedemez zaten.
eğer ailesine inanmayı seçtiyse de kendi bilir, gidene yol ver artık sen de hayatını çiz. boşanacağım diyor ise boşansın. sonuçta hayat devam ediyor. daha gençsin önüne neler cıkar.. bu saatten sonra sen davayı açma bırak o açsın mutlaka mahkemede karşılasacaksınız... sen hayatına kaldığı yerden devam et. :2:

aile baştan neden istemedi abeta'yı diye düşünüyorum da... önyargı olabilir.. aklında başka bir kız vardır ailenin filan ama kız istemeye gitmeyecek kadar ne olabilir neden? eşinin ailesi muhafazakar ve abeta da onların aile yapısına pek uymuyor desek abeta'nın kaynı da sevgilisiyle beraber yaşıyor.. orada da bir gariplik var..

mezhep farkı olabilir.. etnik farklılık olabilir.. Türkiye'nin gerçeklerini hepimiz biliyoruz.. tartışma konusu yaratmak için yazmıyorum bunu. haklı bulduğum için değil sadece anne-babalar için önemli olabiliyor bu konular..

abeta bu konuda yeterince açık davranmadı bence.. yani ailenin niye istemediğini bizimle paylaşmadı.. asıl neden orada yatıyor bence..

aile baştan neden istemedi abeta'yı diye düşünüyorum da... önyargı olabilir.. aklında başka bir kız vardır ailenin filan ama kız istemeye gitmeyecek kadar ne olabilir neden? eşinin ailesi muhafazakar ve abeta da onların aile yapısına pek uymuyor desek abeta'nın kaynı da sevgilisiyle beraber yaşıyor.. orada da bir gariplik var..

mezhep farkı olabilir.. etnik farklılık olabilir.. Türkiye'nin gerçeklerini hepimiz biliyoruz.. tartışma konusu yaratmak için yazmıyorum bunu. haklı bulduğum için değil sadece anne-babalar için önemli olabiliyor bu konular..

abeta bu konuda yeterince açık davranmadı bence.. yani ailenin niye istemediğini bizimle paylaşmadı.. asıl neden orada yatıyor bence..

sana çok hak veriyorum asıl neden bencede orda aile neden istemedi? mutlaka vardır bi sebebi ki abeta da bunu hissetmiş olmalı bence çünkü insan hisseder ve tahmin eder beni istememelerinin altındaki sebep bu diye.... puzzle da eksik parçalar var bence...

başına gelmeyenin hoşuna geliyormuş gerçekten kocaları iyi olanın konuşması çok kolay ordan hayat kolay gelir ve nedense hep mutlu olmalarının sebebini kendilerine bağlayıp yorum yaparlar. biraz empati yapıp öyle yazın bence. kocanız alkolik örneğin ve bekarlıktan beri içiyor ama siz bunu evlenince öğreniyorsunuz eee mutsuz olduğu içinmi içiyor o zaman kadın içme diyince ooo olurmu içsin o onun alışkanlığı sen mutlu etsen bırakırdımı diyeceksin. lütfen herkes kendi hayatına bakıp yorum yapmasın. bi kadının evlenmeden istenmemesi için illa bişey yapmış olması gerekmiyor. çok aile var maddi ihtiyaçları oğulları tarafından karşılandığı için evlendiğinde çeşmenin suyu kesileceğini anlayınca kadını istemeyen. yada kendilerine yakın oturmadığı için istenmeyen yada en basiti o kadar çok kaynana varki sırf oğluna bağlılığı yüzünden gelin onu alacak diye düşünüğp istemeyen. tamam abeta hatalı diyelim bu istenmeme bir gündemi olur. bakın bende yaşadım aynı olayı ve inanın hiçbişey göründüğü gibi değil. beni tanıdığı halde o kadar çok yorum yapıldıki. ben 5 yıllık evliydim 4 saatte hayatım değişti ve karnımda bebeğimle ortada kaldım ve ben kocamla gülerek çıktım evden peki o dört saatte ben ne yaptımda evden kovuldum. lütfen biraz empati. ve lütfen kırmadan yorum yapalım. bide ben 5 yıllık evliyken bunları yaşadım düşünün. birde mutlu evlilikte evliliğin sırrı erkeğini mutlu etmek falan değil. o kadar çok aldatılan kadın varki ve şu sözden hep nefret ettim kadın olda kocanı elinde tut lütfen olaylara bu şekilde yaklaşmayalım.

bakın ben hayatta şunu öğrendim kimse vazgeçilmez değildir ki bu kişi kanından olmadıktan sonra. ve annenin iki gözyaşı ne yalanları örter ne iftiralara inandırır. başıma gelmese bende inanmazdım emin olun. İnşallah kimse yaşamaz. Allahım korusun herkesi hem yalandan hem kuru iftiradan. o kadar zorki bu yalanla başa çıkmak. ve ne yapsan boş. ve buna benzer bi olay yaşadım biliyorum. benim evime gelip bi tabak yemek yapmayanlar bi işin ucundan tutmayanlar benim kovulmamın verdiği mutlulukla eşimi arıyorlardı sürekli gelip evi temizlemişler ben düşük yaptığımda bile laf söyleye söyleye bi tane pantolon ütüleyen kişiler gelip çamaşırını yıkaıp ütü yapmışlar. hemde mutlu mutlu. her gün yemekler yapıp getirmişler. peki ben 5 yıl yapmadığım ne yaptımki bu iftirayı yalanı hakettim üstelik tedavilerle zorla sahip olduğum bebeğim karnımdayken. İnşallah kimse yaşamaz bunları o kadar zorki.

bir yuvayı kurmak nekadar zor ama yıkmak nekadar kolay geliyor dimi.allah yardımcınız olsun.şu aileler için kavga edlince sinirim coşuyor.hiçbir eşin kendileri için kavga edip boşandığımı duymadım gibi bişey

başına gelmeyenin hoşuna geliyormuş gerçekten kocaları iyi olanın konuşması çok kolay ordan hayat kolay gelir ve nedense hep mutlu olmalarının sebebini kendilerine bağlayıp yorum yaparlar. biraz empati yapıp öyle yazın bence. kocanız alkolik örneğin ve bekarlıktan beri içiyor ama siz bunu evlenince öğreniyorsunuz eee mutsuz olduğu içinmi içiyor o zaman kadın içme diyince ooo olurmu içsin o onun alışkanlığı sen mutlu etsen bırakırdımı diyeceksin. lütfen herkes kendi hayatına bakıp yorum yapmasın. bi kadının evlenmeden istenmemesi için illa bişey yapmış olması gerekmiyor. çok aile var maddi ihtiyaçları oğulları tarafından karşılandığı için evlendiğinde çeşmenin suyu kesileceğini anlayınca kadını istemeyen. yada kendilerine yakın oturmadığı için istenmeyen yada en basiti o kadar çok kaynana varki sırf oğluna bağlılığı yüzünden gelin onu alacak diye düşünüğp istemeyen. tamam abeta hatalı diyelim bu istenmeme bir gündemi olur. bakın bende yaşadım aynı olayı ve inanın hiçbişey göründüğü gibi değil. beni tanıdığı halde o kadar çok yorum yapıldıki. ben 5 yıllık evliydim 4 saatte hayatım değişti ve karnımda bebeğimle ortada kaldım ve ben kocamla gülerek çıktım evden peki o dört saatte ben ne yaptımda evden kovuldum. lütfen biraz empati. ve lütfen kırmadan yorum yapalım. bide ben 5 yıllık evliyken bunları yaşadım düşünün. birde mutlu evlilikte evliliğin sırrı erkeğini mutlu etmek falan değil. o kadar çok aldatılan kadın varki ve şu sözden hep nefret ettim kadın olda kocanı elinde tut lütfen olaylara bu şekilde yaklaşmayalım.

hangi lafa böyle dedin anlam veremedim :44:

bir yuvayı kurmak nekadar zor ama yıkmak nekadar kolay geliyor dimi.allah yardımcınız olsun.şu aileler için kavga edlince sinirim coşuyor.hiçbir eşin kendileri için kavga edip boşandığımı duymadım gibi bişey

aynen bende deliriyorum. erkek aileleri genellikle oğlum dibimizde olsun gelin bize hizmet etsin ailesini unutsun. ama nedense düğün zamanı herşey gelinin ailesinden beklenir. çocuk olur ilk çocuk kızın ailesine ait eşyaları onlar alacak derler ama nedense çocuğuda saiplenirler ellerinden gelse kadının ailesi görmesin isterler. bayram olur ilk erkeğin ailesine gidilecek erkeğin ailesinin evinin bütün ihtiyaçları erkekten kadının kendi evinin ihtiyaçları kadının ailesinden gelsin isterler. bu tür olaylardan nefret ediyorum. yazmayacaktım ama dayanamadım

hangi lafa böyle dedin anlam veremedim :44:

canım hoşuna geliyor derken hoşuna gidiyor anlamında değil sanırım yanlış anlattım bizde bi atasözü vardır başına gelmeyene konuşmak kolay geliyor diye. Allahım kimsenin huzurunu bozmasın İnşallah. çok zor hemde çok. çok şükürki bu arkadaş hamile yada çocuklu değil. bence bunuda değerlendirsin

valla burada abetaya bazı tavsiyelerde bulunanlardan biri de benim.. kocasının terk etmesindeki neden ailesinin başta da istemiyor olmasında yatıyor dedim..

yazdıklarımdan kocasının ailesinin haklı olduğu anlamı çıkmıyor..
yazdıklarımdan abetaya "kadın ol da kocanı elinde tut" gibi bir anlam da çıkmıyor asla..

siz kendi sıkıntılarınız penceresinden bakıyorsunuz s&u

bu forum aracılığıyla abeta bir başlık açtı ve abetayla konuşabiliyoruz , onun anlattığı kadarıyla yorum getirmeye çalışıyoruz. dolayısıyla tavsiyede bulunabileceğimiz kişi bizi duyan dinleyen kişi de o.

ben evlenirken kayınvalidem ve kayınpederim de çok bayılmadılar bana.. eşim için "abisi engel olmasaydı daha önce evlenmişti" dedi kayınpederim yüzüme gayet üzgün bakarak.. abisi de engel olmamış "askerliğini yapmadın daha, acele etme" demiş sadece o zaman.. abisi istemiyor diye bırakmamış tabi ki kız arkadaşını... kısmet değilmiş olmamış.. üstünden 4 sene geçmişti olayın biz tanıştığımızda..

her neyse, ben burada kimsenin kalbini kırmak için yorum yapmıyorum.. sadece yazdıklarımın anlaşılmadığını görüyorum ve üzülüyorum..

sevgili abeta,
sana içtenlikle yardımcı olmak için kendi fikirlerimi yazdım. amacım farklı bir pencere açmaktı seni yargılamak değil.
karşıdan gelen duymak istemediğin fikirlere ve eleştirilere bu kadar tepkiliysen sadece sana destek olan türde ifadeler bekliyorsan ok.
o zaman asudeye katılıyor ve seni, senin gibi düşünenlerle başbaşa bırakıyorum.
bu arada,
son yazdıklarına bakılırsa bu kadar kusursuz bir kadını bırakıp gittiğine göre adam manyakmış. başka yoruma hacet yok.

Back