Ailemle tartıştım.

Belkide bilemiyorum bende hala neden bu şekilde abartılı tepki verdiğimi neden hala sakinlesemedigimi neden hep ağlamaklı olduğumu

Hakkım var demiyorum zaten kendimi kaybettim sadece
Kendinizi kaybettiniz tamam diyelim oğlunuzu başını şişmiş bir halde neden bırakıp aa oğlumu ikinci görüyorlar denilen kişilerin içine bırakıp gittiniz.
Hiç normal görmedim kusura bakmayın çocuğu yaraladınız ve arkanızı dönüp gidip kendinizi odaya kapattınız hem de neden oğlumu ikinci sıraya koyuyorlAr diye.
Eminim çocuk farkında bile değildir öyle bir şey varsa bile ama siz fark ettirmişsiniz maşallah.
Orada yapacağınız çocuğunuzu kucağınıza alıp gitmek çok bozuldu iseniz.
Kendi anne,babanız ile olan sorununuzu küçücük çocuktan çıkarmışsınız.
Üzüldüm ne yalnız hissetmiştir kendini.
Ne yaptım dedem kızdı,annem yere çarptı ve bırakıp gitti diye düşünmüştür.

Bikilacak bı tartışma yada kavga bu yaşıma kadar yapmadım ailemle öyle sandgnz gibi sürekli huzur bozan yada tartışma çıkaran birisi değilim.haklisiniz dikkate alacağım

İlk başlarda sizin dediğiniz gibi davrandım sanada başka bişey verelim o onun paylaşmak istemzse olmaz dedim içerde vurup aldı çekip aldı ve oğlum hep ağladı o küçük anne dedi gözüme baktı bende vuruyummi diye bende o küçük annecm sen vurma kendini koru diye ildim.erkek kardeşim seyirci oldu hep çok dahil olmadı eşi kızına kizdi ama çokta ısrarcı olmadı yani kızıp bıraktı bikac defa anlattı bıraktı anlamiyo abla napiyim dedi falan

Çocuğumu bırakıp gitmedim tartışma olduğunda onuda kucakladım ve onunla gidecektim kızkardeşim ve annem aldı vermediler kendinde değilsin diye..

Ben anladım sizi anlıyorum benim babamın ailesi babaannem,rahmetli dedem falan da ayni böyle amcamın oğlunu kayırırdı x abim ve ablam bahceye inmesin derdi biz bahceye inemesdik eve çıkana kadar aglardı babaannem de bizi zorla eve sokardı.Annecim tabi o zaman dayak yanlıs bağırmak yanlış bilmiyor onu asla kinamıyorum ama dısarı cıkmak istedigimizde bize bağırır cok sinirlenirdi ben simdi insanlara hayır diyemeyen karşı çıkamayan silik bir tipim kardeşim de benim gibi.Sinirlenince ağlarım mesela tıpkı cocukluktaki gibi..Annem simdi hep der mesela o mendeburlar yüzünden size cocuklugunuzu yasatmadım size yüklendim evlatlarımı koruyamadım kavga cıkmasın diye hep sustum.Bence başkalarına kızdığınız konularda cocuğunuza yüklenmeyin bir gün annem gibi pisman olursunuz.Yeğeninize gelince ilgiyi cok fazla alan cocuklar ne yazık ki biraz şımarık oluyor bakıcı akrabamız e biz de günde bir kac saat görüyor diye üzerine düsünce sımarık oldu parka gidince neden salıncak dolu diye ağlayıp kendini yerlere atiyor bakıci yengemiz bir kere indirmiş başka cocuğu salıncaktan cocuk agladı diye hayır dedim benimki aglamasın diye baska cocuk aglayamaz hayatı öğrensin biraz.Aileniz çok yanlış bir tutumda çok o el üstünde tuttuklari torunlari bir gün yüzlerine bakmayacak bizzat yasandi tecrübe edildi

K. Bakmayın ama çocuğunuza milletin icinde anne olarak siz böyle davranırsanız millet neler yapmaz. Resmen hırsınızi oglunuzdan almışsınız. Ne diye 1 ay kalıyorsunuz ki. Anne babada olsa. Misafirlikte ev sahibini bıktırmadan eve dönmek gerekir. Çocuğunuza böyle davranmaya devam ederseniz ilerde kendini ifade edemeyen, özgüven siz biri olmasını sağlarsınız. Gerçekten size kızdım

Belki sizin yaşadıklarıniz kadar değil ama hissediyorum sanki kardeşimin çocukları daha değerli bilmiyorum aynı yanlısı ikiside yapsa onu birinde görürken birinde gormuyolar ama benmki yapınca çok gorunuyo.maddi olarak babamin işlerine bakıyor kardeşim o 5 harciyosa ben 1 kızkardeşim 1.tamam bütün sorumlulukta kardesimde oda zor harcayacak elbette ama hani bizede destek verdi ev verdi araba verdi diye pozitif ayrımcılık yaptıklarını düşünmek nankörlük mu acaba babam bu yuzdenmi konuşmuyor kirildimi yada karşılıklı mi konussammi konuşsam dahami kötü olucak..bu durumu tekrarlamak istemiyorum cocguma yaptgm haksizlgn farkndayim ama bilinçli ve isteyerek yapmadm zaten

Yani iki minicik çocuk birbiri ile geçinememiş siz de ortalığı yıkıp geçmişsiniz.
Siz çocuğunuza değer vermiyorsunuz ki başkası versin. Yazık çocuğunuza üzüldüm. Sizi de kıskanç, her olaydan nem kapan, alıngan ve etrafını da bu huyları ile darlayan biri olarak gördüm kusura bakmayın

Daha öncede kaldım uzun.bukadar uzun kalmamı ailem istiyordu gitme bı hafta 10 günlüğüne gelme bişey anlamiyoz falan diye hatta bu şehre taşınmam şehir dışındada yasamamam için tayinimi aldrmaya çalışıyordu babamla kardeşim.sanirim ben çocuğuma biraz verdiğim kıymeti göstermedim gosteremedm ailemn yanında onyuzden de böyle davraniliyo olabilir.yanlis yaptysa kızdım ağladı diye istediğini vermedim sıra büyük küçük kavramıni anlamasada uygulamaya anlatnaya calstm yigenm gibi saldm çayıra yapmadm diyede olabilir bilemiyorum.hirsimi alamadm cocugumdan çıkardım vicdanım her an sızlıyor anlatamam ne yapsam bilemiyorum

Bir olayla yaşanan kötü bı olayla bı insanı tamamen analiz etmek nekadar doğru acaba.ben doğru yaptım iyi yaptm demiyorum sağolun yinede yorumunuz için nedeym

En azından üzgünsün. Bundan sonra hareket et. Zaten genelde ilk torunlar bir tık daha sevilir demeyim de daha bi farklı oluyor. Ama artık ailem değilde çocuğum diyebilmelisin. Çocuğa zarar verdiğin her ortamdan uzaklaş bence. Böyle daha iyi mi sanki. Abin annen rahat rahat uyurken siz vicdan azabı yaşıyorsunuz. Gittiğinizde gerçekten bu kadar çok kalmayın 1 ay çok fazla ne olursa olsun. Benim kızımda ablamın oğlundan küçük. Bi oyuncak tartışması olduğunda biz direk oyuncağı ortadan kaldırıyoruz. Ki kızımda küçük yani ama dediğiniz gibi bakışlarından hissediyorum bende hangi oyuncağı istediğini. Bende buna benzer bir durum yaşadım. Annemler oturmaya çağırdığı zmn bi çoğuna bahane buluyorum artık. Kızım mutlu olsunda kimse umrumda değil. Sizinde böyle olsun.gelmiykr kalmıyor diye Üzülen biraz dönüp bakıcak neden böyle olduğun

Bariz sizin çocuğunuza haksızlık yapılıyorbir de üstüne siz çocuğunuzu hırpalıyorsunuz bu nasıl annelik

Son düzenleme:
Bende mesafe koymayı düşünüyorum hatta tayinimi istemeyim şehir dışında kalıyim hep diyorum şimdi bunun üstüne birde bunu söylersem dahami kötü olur ya bilemiyorum gerçekten

he tamam bi çocuk sizde var
en kıymetli sizin çocuğunuz
bu nedir ya

Bende mesafe koymayı düşünüyorum hatta tayinimi istemeyim şehir dışında kalıyim hep diyorum şimdi bunun üstüne birde bunu söylersem dahami kötü olur ya bilemiyorum gerçekten
İstemeyin bencede. O zaman daha çok problem olur diye düşünüyorum. 1 hata yapmışsınız ama en azından farkındasın ve çok üzgünsünuz bu belli. Çocuk olunca kimseyi kafaya takmıyorum ben eşimi bile

Belkide bilemiyorum bende hala neden bu şekilde abartılı tepki verdiğimi neden hala sakinlesemedigimi neden hep ağlamaklı olduğumu
Çocukluk travmaların tetikleniyor çünkü orada mesele senin çocukken yaşadığın şeyler. Kendi değersizleştiğin şeyleri hatırlamışsın.
Çocuklar arası denge kuramıyorsam ortamdan uzaklaş. Ağlayıp bağırıp çağırmak-itip kakmak oğlunda travma yaratır. Zamanında seni itip kakmışlar, çekip almamışlar şimdi çıkmış acısı. Zaten çocuklarımız kendi travmalarımızı tetikler çocukluğumuzu hatırlatır. Muhtemelen kardeşlerinle senin aranda denge kuramamışlar o yüzden ağlıyorsun. Küserek tepki vermişler/ küserek tepkini belli ediyorsun. Ağlayarak dışa vurmuşsun yine öyle yapıyorsun.
Çocuklar anlaşamadığında oğlunun elinden alıp diğerine vermek doğru değil. Alternatif bir objeyi diğerine çekici hale getirip onu verin ya da ilgisini başka yöne çekin. Bunlar basit anlatılabilecek şeyler değil, paylaşıma zorlamak doğru değil. Çocuğu istismara açık hale getirir.
Önce kendin için nefes alma verme egzersizine bak. Sakinleşip tepki vermek için şart. Çocuğu bugün sen hırpalansan yarın gücü yetince o başkasını hırpalar, söz geçirme yöntemi olarak öğrenir.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için sanırım bı psikolojik destek almam lazım bu konuda.benmde bilmedgm bı travmam gunyuzune çıkti boylelikle belkide

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…