Ailemle ilgili. Hep İki arada kalıyorum :(

Belki de babanızla konuşmanız gerekiyordur. Bir erkek olarak eşinizi anlayacağını umuyorum. Bir de bunu deneyin bakalım

esınıze sakın annem soyle dıyor boyle dıyor falan demeyın adam hepınızden nefret eder annenız tam kaynana kusura bakmayın. sakın esınıze yansıtmayın bunları sız unutursunuz esınız unutmaz
Ah ilk başlarda yaptım onu da hiç sorun yokken tatilde hadi otobüse atla gel dediler gitmek istememe rağmen annem alıştırma sensizde kalsın dediği için kavga ettim bir de ağzımdan kaçtı bu. Cahillik işte bilmeden yaptım ilk evlendiğim zamanlardı.haklısınız

Benzerini yaşadım yaşıyorum biliyorum. Ama bizimkiler 1000 km uzakta. Bulunduğum şehirde havaalanına yok. Özel araçla bile 12 saati buluyor. Senede maksimum 4 kez görüşebiliyoruz yüzyüze. O da onlar yılda 2 defa kendilerini zorlayıp geliyorlar. Yoksa en fazla 2. Özlüyorlar çocukları beni.. Bizim ailemiz de sizin gibi iç ilçedir. Yazdıklarınızı yürekten hissettim gerçekten.

Size şu kadar söyleyeyim benim eşim 15 tatilde ayarlayamasa ben oraya gidemeyecek olsam babam kalkar beni çocukları alır götürür. Yazın 1 ay kalırım niye 1 gün daha kalmadığımın lafı edilir.

Kv ye 1 saat uzaktayım ona rağmen sık gitmem yazın gidip 4 5 gün üst üste kalsam zaten oraya yakınsın orada niye o kadar kaldın olur.

Tabi bunlardan eşimin haberi olmaz. Ben tepki verdiğim için de artık şaka yollu söylüyorlar.

Yani onlar da sizinkiler gibi. Eşimin memlekete yakın geldim diye zannediyorlar ki ben orada 1 gün eksik kalsam eşim istemediği için.

Bir de uzun kalmasınlar. Benim 2.doğumum tam pandemiyle geldi. Yollar falan kapandı 1 aya yakın gidemediler. O dönemin getirdiği ekstra gerginliklerle epey problem olmuştu. Çok şükür halledildi.

Daha az önce telefonda babam ne zaman geliyorsunuz diyo. Tatile 1 ay var. Bakalım nasip dedim geçtim. Duymazdan geliyorum artık.

hıc merak etmeyın zararın neresınden donsenız kar duzelır artık anne olacaksınız kendı duzenınız olacak bahanenız var bır bebek bır cocuk var ortada artık. oyle rahat gelemem dersınız pandemı var zaten cagırmazsınız annenız de pek gelmeye heveslı degıl bayramlarda gıdersınız canınız gıtmek ısterse gıdersınız sorun cozulur hersey yerıne oturur

cok sakın soguk kanlı net bır ton ıle ben gelemem kendıme gore duzenım var bebekle oradan oraya savrulamam madem senın ıcınde gelmen zor olacak kendını yorma o zaman deyıp cekılın ısın ıcınden

Yahu 3 ay neden kalıyorsunuz ailenizde insan bir ay kalır evine döneren fazla , ben olsam ailemden birinin 3 hafta kadar gelip bana bakmasını isterdim ha gelmek istemezlerse de gider 3 hafta kadar en fazla 1 ay kalır evine dönerdim, eşim istemiyorsa da gitmezdim, size tavsiyem aileniz de olsa sınırlarınızı koruyun her ise karışmalarına izin vermeyin ve herseyinizi anlatmayın detaylı bir şekilde ...

Ah iste ilk söylediğinde babam bunları deseydim şimdi bir daha açmazdı bunu. Telefonu kapatırken düşün bakalım bunu dedi kapattı bende dur bakalım fln dedim ki kesin tekrar açılacak konu o zaman da dediğiniz gibi ilk aylar bağ kurması önemli eşim şimdiden düşkün bebeğine doğunca onunla vakit geçirecek sevecek bağ kuracak birlikte bakarız biz diyeceğim.

Annem eşime seni rahatsız etmeyelim sen oturma odasına yat uyu biz kızımla yatak odasında birlikte yatalım bebeğe bakalım demişti. Eşim sert bir dille hayır ayrı yatamam eşimle demişti. Aslında orda bile anne saçmalama demem gerekirdi susmuştum.

acıklama yaparak ıkna etmeye calısıyorsunuz aılenızı
annenızde buna aman bır omur olacak bebek zaten sızınle o ara doyar babası, senın yardıma daha cok ıhtıyacın olacak deyıp yıne sızı ıknaya ugrasacak

o yuzden hıc bunlara gerek yok, dusundum bana uymadı dogum yapmak ıcın en rahat yer kendı evım burada benım duzenım yardıma gelmek ısteyene kapım acık.
bu kadar .

Cidden sizin sonunuz ailenizden gelecek demedi demeyin bu gidişle .. evliliğinize dinamit yerleştiriyorlar. Millet yanında yatsın bebeğiyle ilgilenen koca ister sizinkiler elleriyle sizi sogutucaklar aranızı bozacaklar

Evt ilk torun en küçük çocuk benim belki de bu yüzden benim bakabileceğimi düşünemiyorlar.
Onlar da bu duyguyu bilmediklerinden yönetemiyorlar, tavrınızla siz yön vereceksiniz. Dur demeniz lazım, kusura bakmayın. Atla deseler atlayacak mısınız, boşan deseler gül gibi adamdan boşanacak mısınız?
Gelebiliyorsa gelsinler, ama siz düzeninizi gelmezler diye sakın bozmayın. Eşinize güvenin yaparsa ne ala, yapamazsa bi ebeyle anlaşın. Sezeryanlı halimle iki doğumda da tek yardımcım eşimdi. Sizinkinin şimdiden sevgisi yere göğe sığmıyor, yapar gibi de yani.

Ya bir de aylarca takibinizi yapan bildiğiniz içinize sinen bir doktorunuz vardır. Doğurmaya başka yerde hastanede ne işiniz var.

Eşinizden ayrı olmak bence onu da boşlamak olur birlikte bu süreyi geçirmeniz daha iyi hem aile evinde rahat edemezsiniz üzerinize titredikçe insan geriliyor ben sakarlaşmıştım bişeyler döküp duruyordum net olun ailenize karşı asla kafanızı karıştırmayın

Esin neden yeni dogmus cocugundan uzak kalsin cok sacma gelmeyecegini net bir sekilde soyle kendileride isterseler gelsinler istemezlerse gelmesinler cok onemli degil alisana kadar birini cagirirsiniz yardimci tutarsiniz esiniz bakar vs.. sizi okadar manipule ediyorlarki bence bu cocuguna duskun olmak degil sadece yonetme istegi oda siz zayif durdugunuz icin

Öncelikle çok geçmiş olsun zamanında yaşadıklarınız icin size uzaktan sarılıyorum. Verdiğiniz akıllar içinde ayrıca teşekkür ederim çok haklısınız olaylar oraya gitmeden önlemimi almam lazım. Eminim hastane odasında benim eşimde sizin esiniz gibi davranır. Annemde sizin anneniz gibi. Ve bunu eşimin görmesini hiç istemiyorum. Mesela babam dışardan gelince ellerini yıkamıyor ve eşim gözümün içine bakıyor pandemi döneminde olsakta olmasakta yıkaması lazım diyor gece konuşuyoruz yatakta haklısın diyorum konuşacağım diyorum konuşuyorum yine aynı ertesi gün tekrar rezil oluyorum sonra ben üzülüyorum cunku ailemin açığını görüyor eşim ve bunu hiç istemiyorum.

Son kullandığınız tavır harika aynısını diyeceğim hatta ekran görüntüsü alayım unutmadan kesinlikle artık tek olmayacağım bebeğimin de bir düzeni olacak kafama göre takılamam.

Eşim de bu şekilde diyor senin ailende babanın sözü geçiyorsa bu ailede de ben eşim baba adayıyım benim sözüm geçsin diyor (yanlış anlaşılma olmasın benim sözüm geçsin derken onlara verdiğin değeri bana ver anlamında beni dinle birlikte karar verelim anlamında ) eşim çok düzgün konuşuyor benimle artık onceliğimizin birbirimiz olduğunu evlendiğimizi ve bunun ailemin anlaması gerektiğini söylüyor ben yapamadım yapamıyorum babama karşı demek ki çok itaat etmişim kopamıyorum. Artık böyle davranmayacağım kim üzülüyorsa üzülsün benim sınırımı çekmem gerekiyor

Siz kaldınız mı tecrübe etmişsinizdir o zaman. Bende kalmak taraftarı değilim zaten o ilk zamanlar çok önemli

ailen cok yanlis isler yapiyor

esin hakli.

ama esine anlatmaman gerekiyordu ailenin dediklerini.

evliligin en buyuk avantaji esini bahane ederek islerden siyrilmak :) ailene esim asla razi gelmiyor diyeceksin, onlar da vah guzum benim cicegime baski kuruyor diye bos zamanlarindan ugrasacaklari bir konu bulmus olacaklar.

Doğru dediniz cunku ailemde yönetme özelliği var cunku üst soydan geliyor yönetme konusu dede ebelerde de vardı öyle görmüşler o doğru sanıyorlar. Çok konuştum ben artık insanları rahat bırakın herkes kendi istediği gibi yaşasın diye ama nafile. Karşıyı değiştiremiyorsam kendi tavrımı değiştirmem gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…