Evet içimden geldiği gibi davranıyorum çok müdahale ediyorlar. En küçük çocuğum acaba ondan mı bu düşkünlük. Kendi istediğimi yapınca da hep suçluluk hissediyorum. O zamanda seçtiğim yoldan gitmekten zevk alamıyorum. Ailede olsa anlayış ne kadar önemliymiş.İçinden nasıl geliyosa öyle davran bu senin hayatın. Kimseyi umursama ya bıktık bu millletin laflarında, yargılarından
Teşekkür ederim söyledikleriniz icin. seçtiğim yola devam ederken suçluluk duygusu hissediyorum sanki ben onları üzmüşüm gibi. Bu duygu durumu da benimle alakalı. Ama iki senedir asamıyorum eşimin ailesi çok rahat saygılı olduğu icin eşimde bu durumu anlayamıyor. Biz sanırım aile olarak çok iç içe geçmişiz çok bağımlı ve müdahaleciyizdurumun aşşırı basit.. ailen ne kadar zorlarsa zorlasın sen eşinin yanında kalmak istiyorsan kalırsın bu kadar.. boşuna üzülüp de canını sıkma..
ister küssün ister darılsınlar.. sana, senin evlilik hayatına saygı göstermek zorundalar.. ebeveyn olarak gerçekten seviyorlarsa bunu yapacaklar..
Evet içimden geldiği gibi davranıyorum çok müdahale ediyorlar. En küçük çocuğum acaba ondan mı bu düşkünlük. Kendi istediğimi yapınca da hep suçluluk hissediyorum. O zamanda seçtiğim yoldan gitmekten zevk alamıyorum. Ailede olsa anlayış ne kadar önemliymiş.
Amin çok teşekkür ederim. Çok haklısınız psikolojik olarak çok üzüldüm yıpranıyorum. Açıkçası bir kez öyle tatilim oldu onda da eşimle vakit geçirmek istedim uzun bir ilişkiden sonra evlendik bas basa vakit geçirmek iyi geldi. Sonrasında ztn korona olduğu icin haftasonları yolları kapattılar şahsi araçla gitme imkanımız olmadı. Uzun bir süre gidemedik birlikte memleketimize. O sıra zten dediğiniz gibi gitseydik Sık sık rahatlarlardı. Evimde doğum yapıp bebeğimi evimde büyütmek istediğimi söyledim aslında çok ince nazik konuşurum. Ama ısrarın sonu bitmiyor. Çok güzel akıl Verdiniz çok teşekkür ederimMerhabalar
İnşallah sağlıkla kucağınıza alır ve büyütürsünüz bebeğinizi. Doğum ve ilk aylarda eşinizden ayrı kalmak çok yanlış geldi bana da. O ikinizin de bebeği ve doğumdan itibaren ikiniz de birlikte büyütmelisiniz onu. Tabi ki sizlerden daha tecrübeli bir büyüğe ihtiyaç duyabilirsiniz ilk zamanlar ama eğer aileniz gelmek istemiyorsa sizin gitmeniz çok yanlış. Sizin eşinize ve bebeğin de babasına ihtiyacı ananeye ve dedeye olan ihtiyaçtan daha çok. Bu konu haricinde, acaba hep eşinizin yanında olmak için bu zamana kadar ailenizi çok mu ihmal ettiniz? Gerçi eşimle gidiyoruz demişsiniz ama bu çok nadir oluyorsa ona üzülmüşlerdir belki. Hani belki bazen tatillerinizde kısa da olsa ziyaret edebilirdiniz. Eşinizi 5 6 gün bırakıp tatile gitmek eşinizi yapayalnız bırakmak anlamına gelmezdi kesinlikle. Ama geçmiş zaman tabi. Doğum konusunda ailenizi ikna edin, istiyorlarsa onlar gelip sizin evinizde size destek olsunlar. İstemiyorlarsa da siz eşinizle halledebilirsiniz pek ala. Kalp kırmadan incelikle konuşun. Onlar size baskı yaptıkça, psikolojik olarak zorluk çektiğinizi ve bu üzüntünün hamileliğinizi ve bebeğinizi olumsuz etkilediğinden bahsedin. Vicdan yaparlarsa vebal almak istemez onlar da bence.
Zaten eşime bunu söylediğim zaman öyle üzülür ki bunu bana nasıl söylersin iki uç ay nasıl uzak kalırım sizden der. Bunu asla kabul etmem yapmaya da hakkım yok. Ah bir sert olabilsem insanları üzmekten kırmaktan böyle korkmasam.Ne münasebet ya . Kendi evinde doğur gelmek isteyen gelsin kalsın . Bebeğin en güzel hallerini eşinden çalmak olur bu . Buna hakları yok . Net ol
Büyük büyüklüğünü bilmeyince böyle oluyor . Onların böyle bir teklif etmesi de ayrı saçma. İnsanlar kendini düşünüyor sadece anne baba bile olunsa demek kiZaten eşime bunu söylediğim zaman öyle üzülür ki bunu bana nasıl söylersin iki uç ay nasıl uzak kalırım sizden der. Bunu asla kabul etmem yapmaya da hakkım yok. Ah bir sert olabilsem insanları üzmekten kırmaktan böyle korkmasam.
Çok haklısınızbak güzel kardeşim artık senin çekirdek ailen kocan ve doğacak bebeğin.. kocanla mutluluğun ve huzurunda sorunun yoksa artık her daim önceliği bu çekirdek ailene vermelisin ve bu durumda suçluluk duymanı gerektirecek bir şey yok..
döngü budur.. insanlar doğar büyür evlenir ve herkes kendi yuvasında huzuru yaşamakla mükelleftir.. ailelerin görevi çocuklarını daha mutlu etmek ve mutlu olduklarını görmektir. senin ailen maalesef seni değil kendilerini düşünüyor.. seni düşünür gibi yapıp kendi şahsi özlem ve torun isteklerini gidermenin peşindeler.. halbuki senin bulunduğun konumda mutlu ve huzurlu olduğunu kabul etseler böyle diretmezler.. bunu bi düşün ve artık suçluluk duyma derim..
Aramızda 4/5 saatlik mesafe var. Ne çok yakınız ne cok uzak. Normalde ayda bir mutlaka giderdik eşimle hafta sonu. Sonrasında pandemi den dolayı yollar kapanınca gidemedik . Bu Yazın bir ay kaldık memleketimizde. Bir kez bile kayınvalidemde kalmadım annemin evinde kaldım hasret giderelim diye. Eylül’de donduk. Sonrasında hamile olduğum icin gidemedik. Onlar ayda bir gelirler buraya.Ailenize normalde hamilelik harici kaç ayda bir gidiyorsun?
Ailenizle suan yaşadığınız yer arası kaç km?
Sizi çok az mı görüyorlar da bu kadar sitem ediyorlar?
Zaten onun gözünde bu konuda kendimi çok kötü görmeye başlayınca cozum yolu bulmam gerek dedim cunku eşim bir zamanlar ayakları yere sağlam basan bana aşık olmustu. Şimdi bu halimi görünce o zaman sözün bir tek bana mı geçiyordu demeye başladı içinden biliyorum.Yetişkin bir birey olduğunuzun farkına varıp ona göre davranabildiğinizde bütün bu sorunlar ortadan kalkar, eşinize de kayinaile terörü yaşatmamış olursunuz.
Evet onlara göre eşim sanki izin vermiyor oraya gitmeye öyle gördükleri için sanırım bu kadar ısrar ediyorlar. Anlatıyorum hala aynı. Kendilerini düşündüklerini su zaman anlamıştım yakında bir akrabamız var iki saatlik mesafedeyiz bir rahatsızlık geçirdi beni aradılar 7 aylık hamileyim bu arada. Oraya gidiyoruz Geçerken seni de alalım bir gün kalalım orda, sonra dönüp senin evine gelelim dediler. Çok üzüldüm cunku seyahat etmem bir iki saat Bile olsa riskli. Bunu düşünememiş olamazlarBüyük büyüklüğünü bilmeyince böyle oluyor . Onların böyle bir teklif etmesi de ayrı saçma. İnsanlar kendini düşünüyor sadece anne baba bile olunsa demek ki
hiççç suçluluk hissetme. ailenin de sana düşkün olması ne güzelllll.Evet içimden geldiği gibi davranıyorum çok müdahale ediyorlar. En küçük çocuğum acaba ondan mı bu düşkünlük. Kendi istediğimi yapınca da hep suçluluk hissediyorum. O zamanda seçtiğim yoldan gitmekten zevk alamıyorum. Ailede olsa anlayış ne kadar önemliymiş.
Üzüldüm . Sizi uzmelerine izin vermeyin. Önce bebeğiniz, eşiniz gelmeli . Kök alieyi silelim atalım demiyorum ama önce kendi yuvamızEvet onlara göre eşim sanki izin vermiyor oraya gitmeye öyle gördükleri için sanırım bu kadar ısrar ediyorlar. Anlatıyorum hala aynı. Kendilerini düşündüklerini su zaman anlamıştım yakında bir akrabamız var iki saatlik mesafedeyiz bir rahatsızlık geçirdi beni aradılar 7 aylık hamileyim bu arada. Oraya gidiyoruz Geçerken seni de alalım bir gün kalalım orda, sonra dönüp senin evine gelelim dediler. Çok üzüldüm cunku seyahat etmem bir iki saat Bile olsa riskli. Bunu düşünememiş olamazlarsırf onlarla yalnız vakit geçireyim diye yapıyorlar bunu.
Çok teşekkür ederimÜzüldüm . Sizi uzmelerine izin vermeyin. Önce bebeğiniz, eşiniz gelmeli . Kök alieyi silelim atalım demiyorum ama önce kendi yuvamız