Ailemle ilgili. Hep İki arada kalıyorum :(

İste bunu kardeşim yaptı öyle olmayayım diye önlem almaya çalışıyorlar güya o öyle oldu ezik oldu sen olma diye. Ayrıca asla öyle baskı kuruyor diye kenara çekilmezler babam eşimi karşısına alıp söyle yapacaksın böyle yapacaksın bazı işleri büyüklere bırakmak gerekir diye konuşan adam beni geçtim ona bile baskı yapıyor. O yüzden yoksa hep onu yapardım eşime atardım topu.

walla ailenize ayda bir gidiyormussunuz, yazin bir ay kalmissiniz, esinizin ailesinde kalmamissiniz. siz turkiye sartlarinda esiniz ve ailesi tarafindan ne kadar sansli oldugunuzun farkinda degilsiniz. baska kayinvalide olsa oglu kiz tarafinda kalsa kiskancliktan ortaligi ayaga kaldirirdi. cok acil bir sekilde ailenizi nasil idare edeceginizi ogrenin. kalplerini kirmadan sinirlarinizi cizin. ayrica bu kadar problemli bir aileniz varsa da sizin evinizde cok uzun sure kalmasinlar ya da kalacaklarsa esinizle olan sinirlarini siz kontrol edin. esinize de ailem soyle dedi boyle dedi demeyin, esinizi doldurursunuz. esinize annemleri takmam imaji da vermeyin, adami simartirsiniz. durumunuz cok iyi bence, bo lbol tavsiye alin gozlem yapin.

Evet bebeğim icin en doğru karar bu şekilde tavır takınmak. Umarım evde kaldığım dönemde hadi çık gel hadi torunumu al gel demezler. Derlerse de düzenimi bozamam müsait olunca ziyaretinize geliriz demek olacak. Ay
Çok teşekkür ederim

Sizlerin tavsiyeleri ile sınır çizmeyi öğreneceğim haklısınız belli ki bu konuda yardıma ihtiyacım var. Etrafımda evli arkadaşım yok gözlem yapacağım bir şeyde yok o yüzden. Diyorum hep şanslıyım kayınvalidem yazın beni görmeye anneme geldi ben gitmememe rağmen. Evine gitmedim sırf onlarla vakit geçireyim diye. Görüyorlar ama hala baskı ısrar. Evlendiğime adapte olamadılar. Eşim dünya iyisi onlara ağzını açmaz hep espri yapar rahatlasınlar diye. Kendi ailemde çok sever eşimi ama arada kalan ben oluyorum. Bu şekilde yaşayacağım buna alışacaklar. Yapacak bir şey yok öneriniz için TSK ederim tavsiyelerinize açığım.

Belki de babanızla konuşmanız gerekiyordur. Bir erkek olarak eşinizi anlayacağını umuyorum. Bir de bunu deneyin bakalım
Aslında kendi annemi de zamanında hiç ailesine göndermemiş asla lafından çıkarmamış. Şimdi eşimin de öyle olacağını mı düşünüyor anlamadım ki annem diyor hep ben saftım siz olmayın diye. Halbuki baskı zorlama gibi bir durum da yok ama onlar öyle görüyor. Babam çok düşkün bana sanırım ondan ben sert konuşamıyorum sınır çizemiyorum üzülecek diye. Ama en sonunda sert konuşmak zorunda kalacağım sınır cekecegim.

Yaaa aynı benim yaşadıklarım. Sizin yaşadığınız süreçler o kadar tanıdık ki aynı benim ailem. Sizden tavsiye istiyorum nasıl buraya kadar dayandınız neler yaptnız ?

valla o KV nin alnindan opuyorum. cok olgun ve kompleksiz bir kadinmis.

iste illa ki bir yerden problem cikiyor. ailenizi cok fazla otelemeyin ama idare etmeyi ogrenin. mesela benim kizkardesimin esine de babam soyle yap boyle yap diye surekli nasihat verir, o da dinler dinler, sonra da kendi bildigini yapar. normalde burada herkes asarim keserim diyor ama herkesin nabzina gore serbet vermek gerek. bu kadar karisan bi aile sizi muhtemelen bagimli da yetistirmistir. insan evladinin aklindan geceni biliyor, yani savas acarsaniz onlar sizi bir sekilde manipule eder. o yuzden sessiz sessiz yavas yavas zehri vermek gerek :)) yavas yavas alistiracaksiniz. ama dozu kacirip da esinize ailenizi sikayet ederseniz, ya da sen bir yana ailem bir yana mesaji verirseniz adami gereksiz yere simartirsiniz. esiniz sizinle dengeli konusmus, siz de oyle yapin. size geldiklerinde esinizin uzerine cok giderlerse ya da saygisiz konusurlarsa, esinizin olmadigi bir zaman alin karsiniza konusun, nasihat edin

İçinden geldiği gibi ol eşinle gayet mutlusunuz maşallah Allah bozmasın ve evinde daha rahat olacağın için eşinle kalman daha mantıklı sonuçta eşinde bebeğinin büyüdüğünü görmek ister ilk zamanlarında yanında olmak ister

Çok teşekkür ederim tavrımı koyacağım haklısınız yok zaten gelirler mecbur gelecekler doğuma ama kalmak istemiyorlarsa dedim onlara kalmayın diye dediğiniz gibi bebeğe eşim Bile bakar kayınvalidem de bu durumu anladı biliyor bana diyor gerekirse ben gelir bakarım sen gitme demeye getiriyor lafı. Ben onları üzmeyeyim diye ağzımı açmıyorum ama bebek artık hayatımıza girince sert bir dille konuşup sınırı çizeceğim gerekirse bana kırılsınlar.

Daha yeni evli sayılırım iki yıl oldu basındayım yolun böyle bocalamam normal diyorum kendime ama üzüldüğüm şeyleri de çözmem gerek. Evet bagımlı olabilirim özellikle babama o bunu cok iyi bildiği içinde yönetiyor beni. Ama bunun üstesinden gelmem gerek artık ben iki kişide değil uç kişiyim ailem var dediğiniz gibi tavrımı koyacağım cok teşekkür ederim yazdıklarınız Çok iyi geldi kayınvalidemden de Allah razı olsun ger gece dua ederim ona haklısınız

Çok teşekkür ederim iste her şey dört dörtlük olmuyor illaki sorun çıkıyor buna şükür yazılanlar sayesinde su an kendimi iyi hissediyorum iyi ki varsınız TSK ederim çok arkadaşım var ama yanlış anlaşılırım diye kimseye anlatmadım iyi ki buraya yazmışım.

Yaaa aynı benim yaşadıklarım. Sizin yaşadığınız süreçler o kadar tanıdık ki aynı benim ailem. Sizden tavsiye istiyorum nasıl buraya kadar dayandınız neler yaptnız ?
Ya açıkçası başta ben de çok bocaladım. Yani aileme eşim yüzünden olmadığını anlatmak eşime onların da bizi özlediğini o yüzden çok kalmamızı istediklerini anlatmak yordu beni.

Biz evliliğimizin ilk yıllarında 2 aileye de uzaktık. 2 ay yaz tatilini 1 ay orada 1 ay burada geçiriyorduk. Ve ben de aileme akrabalarıma memleketime çok düşkünümdür. Gitmeyi kendim de çok çok istediğim halde eşime olan saygım ağır bastığı için istediğimden az kalıp aileme böyle olmasını istiyorum demişliğim var.

Çocuk olduktan sonra daha da zorlaşıyor. Ben baktım susmuyorlar duymazdan geldim artık. Ya da çok ısrarda atıveriyorum bi bahane

Mesela bir 15 tatilde 1 hafta kalacak şekilde eşimle plan yaptık. Ben biliyorum ki laf edecekler niye az kalacağız diye. Aldım çocuğa bi randevu. Dedim zor buldum valla kontrolümüz var

Arada sorduklarında da nasip hayırlısı ayarlayabilirsek istiyoruz inşallah eee annanemler nasıl

Ayyy bende sanıyordum ki çocuk olunca durulurlar şimdiden sınır çizmeye başlamam gerek. Siz orta yolu bulmuşsunuz artık darısı basıma

Siz kaldınız mı tecrübe etmişsinizdir o zaman. Bende kalmak taraftarı değilim zaten o ilk zamanlar çok önemli
Kurbandan önce işten ayrılmıştım o ara kaldım ama rahat edemedim uyku düzenim yoktu zaten sıcak bi yandan bide sakarlık evim evim güzel evim kendi evim. Evde olmak daha rahat net konuşun zaten rahat edemezsiniz inanın

Hadi ya Kesinlikle evimde kalacağım

Aynen öyle evlat olmak zor, anne baba olmak zor, zor anneye babaya evlat olmak daha da zor.Bebeğin doğunca beklentileri biraz daha düşer merak etme hayırlısıyla sağlıkla alın inşallah kucağınıza

Kesinlikle kendi evinizde olun doğumda.
Bebek de kendi evinde düzeninde alışsın. Eşinizi de o günlerden mahrum etmeyin. İsterse çok zor geçsin, isterse eşiniz hiç kucağına alamasın (!) yine de aynı evde, evinizde olun.
Bu konuda söz söyleyecek en son insan babanızdır. O ne karışır doğum işine?
Anneniz gelsin kalsın sizde. İsterse babanız da gelsin. Kim ne kadar istiyorsa gelsin kalsın. Ama siz kendi düzeninizde olun.
Aileniz size çok düşkün pekala pek güzel ama eşinize olan tutumları can sıkıcı bence. Yani sürekli sizi yalnız görmek istemeleri, eşinizin bebeğe olan hevesini dahi kıskanmaları. Bana çok tuhaf geldi. Ebeveyn olarak sizi bu kadar mutlu eden adamı başlarına taç etmeleri gerekirdi.
Bence siz tavrınızı bozmayın. Bu saygısızlık da değil. Kendi evladınız, kendi bedeniniz, kendi evliliğiniz.Başkaları söz sahibi olamaz, anne olacaksınız, hayır demeyi bilin
Siz kararlarınızda net olun, onlar zamanla alışacaktır, mecbur

Ne güzel dediniz çok teşekkür ederim evet eşime olan tutumları can sıkıcı ki kendisi hiç saygısızlık yapmaz ailemde ona karşı yapmaz ama niye böyle oluyor anlamıyorum. Kardeşim gibi olmamı istemiyorlar o eşinden hiç ayrılmaz öyle de değilim ztn ama bunu bana ödetmeleri çok kötü. Ben net olacağım sınır çizeceğim ailemi atacak değilim tabiki ama onceliğim esim ve bebeğim olacak. Bu kadar düşkün olmak çok kötüymüş ben bebeğimi böyle büyütmeyeceğim.

Ikizlerim var 7 aylık hep tek bakıyorum sizi hiç anlamiyorum yinw olsa yine bakarım kimseleri çağırmam benim gibi bir sürü insan var noluyo annelik bu kadar gözünüzü korkutuyor...anlamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…