Ailemle ilgili. Hep İki arada kalıyorum :(

Aileniz saçmalıyor, sadece doğum zamanı olsa hadi belki diyeceğim ama siz evlenmişseniz ve her şey yolundaysa durmadan sizi çağırmaları çok saçma.Dogum zamanı içinse o bebek ayni zamanda eşinizin de bebeği ,ortak karar alarak baska yerde olabilirsiniz ama ortada bir sorun yokken neden babasından uzakta büyütesiniz ki.Kalmak istemiyorlar sadece doğumda anneniz gelsin ,siz ayaklanınca geri gitsin madem.Cok enteresan ya ,bu şekilde evliliğiniz çok zarar görür

Doğum sürecini neden aylara malediyorsunuz ki? Çok gelmek istiyorlarsa gelsinler 1 hafta kalsınlar sonra herkes evine. Bitti gitti. Zaten anne baba olarak birlikte büyütmek istiyoruz diyorsunuz,gerisi boş. Verin cevabı konuyu kapatın,kendi aklınız fikriniz var

baba eviniz de olsa orası artık sizin eviniz değil, gittiğiniz de bağırsaklarınız bile tuvalet ihtiyacı için kendi evinizi özleyecek, bilmem anlatabildim mi? Kimse rahatını bozmasın diye siz eşinizin hatta bebeğinizin rahatını bozmaya nasıl ikna oldunuz? Annem vefat edince 40 gün babamın yanında durdum, bebeğimin bütün düzeni alt üst oldu. Beşiğinde uyutamıyorum mesela artık. O eve alışan çocuk, bi daha kendi evine alışacak yapmayın bunu ona.

eşiniz resmen çoğu kadının yaşadığını yaşıyor adam niye çocuğu üç aylık olana kadar görmesin ya ananızın babanızın evinden gelmeyecek o çocuk sonra burda eşim çocuğumuza babalık yapamadı diye konu açarsınız birde bebek ananesinden çok babasını ister bence aileniz sizi bi salsın sonu kötü olur bence bunun net olun biraz

Evet babam kalmak istemiyor burda iki üç ay annem zatn gerekirse otobüsle gelirim bakarız dedi. Ama o istiyorki eşi de çocuğu da yanında olsun kendi de keyfi bozulmasın. Ama ben artık evlendim bunu idrak etmeleri lazım. Ayrı evim var sorumluluğum var. Üstelik bunları yaparkende çok mutluyum cunku değer görüyorum. Hatta onlara da sürekli söylüyorum çok mutluyum diye. Söylemesem de görüyorlar zaten. Dik duracağım. Yoksa eşimle aram açılacak dediğiniz gibi.

birde bu gidişe anne babanız 5 ay sizde kalır gibi geldi bence düzgünce doğumdan bir hafta önce gelin bir hafta yardım edin yeterli diyin ya ilişkiniz çok zedelenecek eşinizle

Cevap çoğu kez veriyorum ama sanırım ısrar edince benimde aklımı çeliyorlar diyorum ya sorun bende bu konuda. Ben dik durmalıyım. Her seferinde aynı şeyleri yasamaktan üzüntü duyuyorum. Dik duracağım

Şimdi önünü almazsanız çocuk olunca bu baskı torun sevdası adı altında daha da artacaktır.

Kendinizi kötü hissetmeyin. Telefon konuşmaları istemediğiniz yöne kayarsa ikna etmeye anlatmaya uğraşmayın. Hadi görüşürüz diyin kapatın.

Savundukları şey zaten baba iki uç ay çocuğa bakamazmıs eline alamazmış benim bakımım daha önemliymis. Halbuki her baba aynı değildir. Benim bir rahatsızlığım var eşim ona rağmen bakabilir ztn bakamayacgını bilse o söyler ailenle kal diye ama o da diyor ki ailen gelsin istediği kadar kalsın sen ve bebeğim gözümün önünde olsun diye. Bir de eşim çok hevesli ona da rahatsızlık duyuluyor odaya süsler aldı kıyafet alıyor kendi gidip coraplar isme özel tokalar yaptırmış hastane çıkışını isme özel araştırmış terziden gidip yaptırmış bana sürpriz yaptı alerjik olmasın diye buhar makinesi almış dün. Bugün biberonları steril eden cihaz almış ben bile bilmiyorum bunlsrı o böyle heycanlıyken onu asla kırmam ailemde artık bize vermez bebeği bu diye takılıyorlar acaba annemle babam emekli evdeler çok mu oturup düşünüp kuruyorlar kafalarında. Bu Bile beni üzüyor

Ortak vermeniz gereken konuda annenizin böyle dayatması hoş değil.eskiden ben de böyleydim resmen başkalarının kararı ile yaşadığımı fark ettim sonra.net olun istemiyorsanız gitmeyin.burda rahatım yerinde düzenimi bozmak istemiyorum diyin bu kadar.anlamak istemiyorlarsa onların bencilliği(kusura bakmayın).kendileri düzenlerini bozmamak için sizi yanlarına çağırıyorlar.

Peki bu konuda konuşma oldukça fazla yaptım onlarla siz olsanız net bir şekilde nasıl konuşurdunuz

Butun suc sende. Hala babana haklilik payi cikarabiliyosun , inanilmaz yani. Burda cok kalmak istemiyorlar haklilar diyosun. Şaka mi bu. Kalmak istemiyolarsa kalmasinlar, bebegi gorup gitsinler. Sen gitmek zorunda değilsin ki. Ben olsam, ki benzer durumdyaim, asla gitmem. Su ana kadar da esimden 1 gece bilr ayri gecirmedim anneme falan gidicem diye. Ne gerek var zaten izinde vs gidiyoruz, bu kadar duskunluge gerek yok. Vaktimi evimde esimle geçirmekten cok keyif aliyorum. Dogum gibi ozel bir anı evimde esimle geçirmek isterim yine ayni sekidle. Ailen cok bencil. Ve sen muhtemelen surekli bi sekilde yuz verdigin icin israrlarindan vazgecmeyecekler. Resti cekmen lazim. Kendi evin kendi duzenin kendi kararlarının oldugunu ifade etmen lazim

İlk torun mu? Kendiniz diyorsunuz fazlasıyla hem de kurup kurulmuşlar damada.

ınsanın kendı evı gıbısı yok bebekle gerı eve donmek kendı evınızın duzenıne alısmak da bır mesele
ınanın hıc kımseye ıhtıyacınız yok sımdıden buzluga yemek yapıp atın hazırlık yapın ılk 3-5 gun babalık ıznı kocanız zaten yanınızda olacak cok icap ederse dısarıdan da yemek soylersınız kendınız halledersınız gelmek yardım etmek ısteyen kendısı gelsın
kocanızıda o bebegın ılk gunlerınden mahrum etmeyın o bebek kokusu cok baska o bag cok baska tutup bu sekılde aılenızın yanına gıdersenız kocanızı ezmıs olursunuz o da baba olacak sonucta aılenızın bencıllıgıne uymayın

birde bu gidişe anne babanız 5 ay sizde kalır gibi geldi bence düzgünce doğumdan bir hafta önce gelin bir hafta yardım edin yeterli diyin ya ilişkiniz çok zedelenecek eşinizle
Eşimin bir tek annesi var o da çok iyi bir kadın karışmaz bir şeyimize benim ailem çok karıştığı icin eşimle sorun yaşıyorum haklısınız böyle gidemez

Ne guzel sizi seven bir esiniz var. En onemlisi de bu. Kimse kusura bakmasin ama cekirdek aile heeer seyden onceliklidir. Huzurun mutluluğun anahtarıdır. Anne baba biel olsa dış kapinin dış mandali. Su an size yasattiklari burada erkek anneleri yapinca kaynana kayinpeder terörü diye adlandirilip, hep bir ağızdan sövüp saydığımız sey. Esiniz ciddi bicimde kaynana kayinpeder terorune maruz kaliyor. Basina bunun aynisi gelen kadinlara burda "alttan alma, tepene cikarma, tavir al, eşin ne yapiyo bu durumda, eşine tavir al" diye nasihat veriyoruz. Adamin da en nihayetinde yapacagi o. Kayislar kopacak bi yerden sonra. Olan mutlulugunuza olacak. Degmez. Bir iki alınır, alisirlar. Kafaniza takmayin.

Zaten hep bunu düşünüyorum şimdi bebeği özleyecekler hadi gel diyecekler bir sene de izin alıp evde ben bakmayı düşünüyorum o süre zarfında sürekli gel diyecekler bunun önünü bir şekilde almam lazım

Peki bu konuda konuşma oldukça fazla yaptım onlarla siz olsanız net bir şekilde nasıl konuşurdunuz
cok konusma yapmanız bırsey ıfade etmıyor cunku net konusmuyorsunuz daha boyle bır teklıfte bulunduklarında aılenıze ne munasebet aa ustume ıyılık saglık gelmek gormek ısteyen gelır ozellıkle su pandemıde aklımı kacırmıs gıbı son ayımda yollara dusup kucucuk bebekle gerı yıne pandemıde suurumu kaybetmıs gıbı eve donemem hayalını gerceklestıremedıgım ıcın uzgunum kusura bakmayacaksın artık anne deseydınız ıkıncısını soyleyemezlerdı

sız kocanızı ezdırıyorsunuz kendınızı ezdırıyorsunuz. kayınvalıdenız aynısını yapsa ne olurdu bır dusunun kendınızı esınızın yerıne koyun

Çok teşekkür ederim mesajlarınız çok güzel akıl verici haklısınız bana yapılsa kayınvalidem tarafından ne yapardım bilmiyorum sorun zaten benim ailemin çok müdahaleci olması ve benim buna izin vermem. Eşim hiç saygısızlıkta yapmaz ama bu böyle giderse o da patlayacak günün birinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…