Ailemle ilgili. Hep İki arada kalıyorum :(

Çok teşekkür ederim mesajlarınız çok güzel akıl verici haklısınız bana yapılsa kayınvalidem tarafından ne yapardım bilmiyorum sorun zaten benim ailemin çok müdahaleci olması ve benim buna izin vermem. Eşim hiç saygısızlıkta yapmaz ama bu böyle giderse o da patlayacak günün birinde.
esınıze sakın annem soyle dıyor boyle dıyor falan demeyın adam hepınızden nefret eder annenız tam kaynana kusura bakmayın. sakın esınıze yansıtmayın bunları sız unutursunuz esınız unutmaz

Sinir oldum okurken , ne kadar benciller.
O taşıdığınız çocuğun bir babası var ve anne babanız için adamı çocuğundan mahrum mu edeceksiniz en güzel zamanlarinda ?
Bravo valla , yazık adama da çocuğa da

Bu konu tam tersi olsaydı ki genelde görüyoruz, burada neler söylerdik. Bence kesin net şekilde çizginizi belirtin ve bu durumun eşinizle aranızda problem olacağını, evliliğinizin etkilendiğini söyleyin. Aynı şeyi onun ailesi yapsa sizin neler hissedeceğinizi anlatın. Anlamaları gerekiyor yani şaşırdım. Sanki kayın ailenizden bahsediyorsunuz gibi bir olay

cok konusma yapmanız bırsey ıfade etmıyor cunku net konusmuyorsunuz daha boyle bır teklıfte bulunduklarında aılenıze ne munasebet aa ustume ıyılık saglık gelmek gormek ısteyen gelır ozellıkle su pandemıde aklımı kacırmıs gıbı son ayımda yollara dusup kucucuk bebekle gerı yıne pandemıde suurumu kaybetmıs gıbı eve donemem hayalını gerceklestıremedıgım ıcın uzgunum kusura bakmayacaksın artık anne deseydınız ıkıncısını soyleyemezlerdı

sız kocanızı ezdırıyorsunuz kendınızı ezdırıyorsunuz. kayınvalıdenız aynısını yapsa ne olurdu bır dusunun kendınızı esınızın yerıne koyun
Evet ben bu kadar net konuşamadığım icin konu uzadı üzmeyeyim kırmayayım diye diye kendim üzülüp durdum. Eşim taraf yapsa böyle bir şeyi nasıl sesim çıkar kavga ederim kendi aileme yapamıyorum iste. Dediğiniz gibi yapmak zorundayım

Babanızın orda 2-3 ay kalmasına gerek yok. Hatta annenizin bile o kadar kalmasına gerek yok. İnanın hiç bir şey demeseler bile insan lohusa psikolojisi ile en ufak şeyleri bile takıyor. Ayrıca siz bir bireysiniz kayınvalideniz aynısını yapsa ne hissederdiniz? Bir de naçizane tavsiyem kimseye uzun uzun bir şeyler anlatmak zorunda değilsiniz.” Ben doğumumu bulunduğum ilde yapıp bebeğimi eşimle büyütmek istiyorum. İyi niyetinizi anlıyorum ama düzenimi bozamam.” Diyeceksiniz

Zaten hep bunu düşünüyorum şimdi bebeği özleyecekler hadi gel diyecekler bir sene de izin alıp evde ben bakmayı düşünüyorum o süre zarfında sürekli gel diyecekler bunun önünü bir şekilde almam lazım
sızde gıtmeyın kendılerıde gelmesın pandemıde ınsanlar tehlıke onlar geldı dıye gelen gıden olur dısarı cıkar gezer tozar bebegı severler rıske gerek yok yenı yenı mutasyonlar
vıdeo cekersınız resım cekersınız goruntulu ararsınız gorusurler ıste

Sinir oldum okurken , ne kadar benciller.
O taşıdığınız çocuğun bir babası var ve anne babanız için adamı çocuğundan mahrum mu edeceksiniz en güzel zamanlarinda ?
Bravo valla , yazık adama da çocuğa da
Hayır asla etmem kabul etmedim ztn burda belirtmek istediğim benim dik duramayısım aileme karşı zaafım bu sanırım bunu nasıl çözebilirim onu araştırıyorum benden dahai iyi düşünenlerden akıl almak istedim.

2-3 ay cok uzun bır zaman bırde ya neden 2-3 ay yanı... 4. ayda bebekde diş surmeye baslıyor zaten kızım 9 aylıktı yuruyordu az daha beklesenız bebek yuruyecek neredeyse o kadar uzun nıye kalınsın kı onlar geldıgınde de bu kadar uzun kalınmasın belkı 1 hafta en fazla 2 hafta yeterlı

İlk çocuğunuz zaten, neden 2-3 ay ailenizle kalasınız ki?
Bunun ekstra durumların olması lazım.
Anne babanız çok istiyorsa doğumda 10-15 kalır giderler, gerisini siz eşinizle halledersiniz zaten.
Çocuğu sırf anne babanız öyle istiyor diye babasından 2-3 ay ayrı tutmak çok saçma olur.
Eşiniz haklı,net bir dille doğumda hiçbir yere gitmeyeceğinizi söyleyin.

Hayır asla etmem kabul etmedim ztn burda belirtmek istediğim benim dik duramayısım aileme karşı zaafım bu sanırım bunu nasıl çözebilirim onu araştırıyorum benden dahai iyi düşünenlerden akıl almak istedim.
benım anladıgım kadarıyla aılenız hayatınız boyunca hep sızın sozlerınıze ıtımat etmemıs hep kendı bıldıklerını dıretmeye calısmıslar sıze saygı duymuyorlar . bu tavırları sadece esınızı ezmek sızı ezmekde degıl aılenız bıle sızı hesaba almıyor yanı sozlerınızın dusuncelerınızın hıslerınızın onemı yok oyle gorunuyor esınız bunu bılmesın gormesın . bu tarz seylere sahıt olmasın gelırlerse annenız bebegınıze sıze ev duzenınıze cok karısacak esınızın sınırınıde bozacak hıc gerek yok sız zaten gıtmeyın . huzursuzluk cıkacagına hıc kımse olmasın

Bu konu tam tersi olsaydı ki genelde görüyoruz, burada neler söylerdik. Bence kesin net şekilde çizginizi belirtin ve bu durumun eşinizle aranızda problem olacağını, evliliğinizin etkilendiğini söyleyin. Aynı şeyi onun ailesi yapsa sizin neler hissedeceğinizi anlatın. Anlamaları gerekiyor yani şaşırdım. Sanki kayın ailenizden bahsediyorsunuz gibi bir olay
Evt söyledim anneme bin kere sıkıntı yaşıyorum bakın böyle yapmayın diye hatta bu yaz babamla konuşacaktım annem çok üzülür babanla konuşma ben halledebilirim dedi cidden biraz düzelmişti şimdi tekrar başladı Özlem duymalarını anlıyorum ama benim artık eşim olduğunu anlamıyorlar.

Peki bu konuda konuşma oldukça fazla yaptım onlarla siz olsanız net bir şekilde nasıl konuşurdunuz
Adamın ne kadar hevesle bebeğine hazırlık yyaptığını bile anlatıyorsunuz bize vermez derse evet çocuğuna çok düşkün kendi annesine bile aynı şekilde bi yere kadar istiyor biz çocuğumuzu büyütebiliriz annecim senin 15 gün kalman gayet yeterli eşim ve ben halledeceğiz. Oraya gelemem çünkü "evliyim" eşim ve bir çocuğum var bunu artık kabullenmelisiniz

Cevap çoğu kez veriyorum ama sanırım ısrar edince benimde aklımı çeliyorlar diyorum ya sorun bende bu konuda. Ben dik durmalıyım. Her seferinde aynı şeyleri yasamaktan üzüntü duyuyorum. Dik duracağım
Son kez söylüyorum diyip birdaha konusunu acarlarsa hiç cevap vermeyin. İkilemde kalacak bir durum yok ortada

Ben yanlış anladım o zaman , sanki ailem beni etkiliyor ben de eşime kendim istiyormuş gibi gitmek istediğimi söyledim dediniz gibi okudum.
Yapmayın sakın böyle bir şeyi , erkekler ilk iki üç ay zaten bebekle bağ kurmakta zorlanıyorlar , çok önemli aylar , aileniz nasıl bu kadar bencil olabiliyor inanılmaz.
Kimsenin yardımına ihtiyaciniz yok , eşinizle beraber gayet güzel bakarsınız bebeginize

benim eşimin ailesi sizin aileniz gibi olsa ve eşim ailemi kıramam üzemem ama onlar aileğğğm diye dramaya bağlasa net boşanırdım saygı da duyamam vallahi üç dört ay kimse kimseyle yaşamak zorunda değil hele eşimi öyle istedikleri gibi yanlarında kalmalarını isteseler toptan yollarım konu sahibi orda kalıversin nasıl olsa gerçek ailesi orasıymış

Babanızın orda 2-3 ay kalmasına gerek yok. Hatta annenizin bile o kadar kalmasına gerek yok. İnanın hiç bir şey demeseler bile insan lohusa psikolojisi ile en ufak şeyleri bile takıyor. Ayrıca siz bir bireysiniz kayınvalideniz aynısını yapsa ne hissederdiniz? Bir de naçizane tavsiyem kimseye uzun uzun bir şeyler anlatmak zorunda değilsiniz.” Ben doğumumu bulunduğum ilde yapıp bebeğimi eşimle büyütmek istiyorum. İyi niyetinizi anlıyorum ama düzenimi bozamam.” Diyeceksiniz
Hep dedim kalmak zorunda değilsiniz diye sanırım daha da sert konuşmam gerek ben onları üzmek istemedikçe anlasılamıyorum iletişim problemim olduğunu düşünüyorum kendimde. Bir daha bı konu açılınca sizin dediğiniz gibi sert bir dille söyleyeceğim. Eşim haklı bu konuda bana yapılsa bende çok üzülürdüm.

İlk çocuğunuz zaten, neden 2-3 ay ailenizle kalasınız ki?
Bunun ekstra durumların olması lazım.
Anne babanız çok istiyorsa doğumda 10-15 kalır giderler, gerisini siz eşinizle halledersiniz zaten.
Çocuğu sırf anne babanız öyle istiyor diye babasından 2-3 ay ayrı tutmak çok saçma olur.
Eşiniz haklı,net bir dille doğumda hiçbir yere gitmeyeceğinizi söyleyin.
Çok teşekkür ederim ben bakamam gibi görüyorlar aslında kendime güveniyorum bakarım sonuçta dünyaya getirmeyi göze aldım sorumluluk bana ait. Doğumdan sonra da çok kalmaları gerekmiyor ama onlar kafasında sanırım öyle kurdular.

benım anladıgım kadarıyla aılenız hayatınız boyunca hep sızın sozlerınıze ıtımat etmemıs hep kendı bıldıklerını dıretmeye calısmıslar sıze saygı duymuyorlar . bu tavırları sadece esınızı ezmek sızı ezmekde degıl aılenız bıle sızı hesaba almıyor yanı sozlerınızın dusuncelerınızın hıslerınızın onemı yok oyle gorunuyor esınız bunu bılmesın gormesın . bu tarz seylere sahıt olmasın gelırlerse annenız bebegınıze sıze ev duzenınıze cok karısacak esınızın sınırınıde bozacak hıc gerek yok sız zaten gıtmeyın . huzursuzluk cıkacagına hıc kımse olmasın
Ya söyle bir durumda var eşim biraz düzen hastası çok rahatsız oluyor evin düzeni bozulunca ailemde biraz dağınık onlar gelince bile stres oluyorum her yeri topluyorum ne kadar doğru bilmiyorum tabi hani sırf o rahatsız olmasın diye şimdi doğumdan sonra baya kalırlarsa eşim içinde sıkıntı olacak ama bir kez bile demedi eşim bunu dile getirmez saygısından. Beni öyle görmesi benimde canımı çok yakar cunku bir kaç defa dedi senin sözün bana geçiyor ailene kedi gibisin diye üzüldüm haklı cunku ben bana yapılan bir şeye asla susmam aileme susuyorum. Bunun üstesinden geleceğim insallah yoksa daha en basında sıkıntı yaşıyorum sonunu düşünemiyorum. Ben böyle düşünüyorum böyle yapacağım diyince de sen bilirsin kızım diyip pasif agresif tavırlara giriyorlar.

Ortak vermeniz gereken konuda annenizin böyle dayatması hoş değil.eskiden ben de böyleydim resmen başkalarının kararı ile yaşadığımı fark ettim sonra.net olun istemiyorsanız gitmeyin.burda rahatım yerinde düzenimi bozmak istemiyorum diyin bu kadar.anlamak istemiyorlarsa onların bencilliği(kusura bakmayın).kendileri düzenlerini bozmamak için sizi yanlarına çağırıyorlar.
Evet bende farkediyorm çok çabuk insanlardan etkileniyorum

Ya söyle bir durumda var eşim biraz düzen hastası çok rahatsız oluyor evin düzeni bozulunca ailemde biraz dağınık onlar gelince bile stres oluyorum her yeri topluyorum ne kadar doğru bilmiyorum tabi hani sırf o rahatsız olmasın diye şimdi doğumdan sonra baya kalırlarsa eşim içinde sıkıntı olacak ama bir kez bile demedi eşim bunu dile getirmez saygısından. Beni öyle görmesi benimde canımı çok yakar cunku bir kaç defa dedi senin sözün bana geçiyor ailene kedi gibisin diye üzüldüm haklı cunku ben bana yapılan bir şeye asla susmam aileme susuyorum. Bunun üstesinden geleceğim insallah yoksa daha en basında sıkıntı yaşıyorum sonunu düşünemiyorum. Ben böyle düşünüyorum böyle yapacağım diyince de sen bilirsin kızım diyip pasif agresif tavırlara giriyorlar.
annenız benım annemın aynısı esınızde esımle benzer bende onceden sızın gıbı sessızdım sesım ıcıme kacardı kendımı savunamaz dık duramazdım sonra annem benı oyle uzdu kı gorusmuyorum artık kendısıyle...
o noktaya gelmenızı ıstemıyorum o yuzden sıze uzun uzun ne yapmanız gerektıgını yazdım,
en basıt ornegı vereyım anlayın...

ben hamıleyken 14 kılo verdım 38 cm yumurtalık kıstım vardı kızım 52 cm dogdu dusunun ıkızı gıbı
anormal acı cekıyorum yuruyemıyorum, yattıgım yerden kalkamıyorum, mutfagın onunden gecsem yemek adı bıle duysam reklam gorsem kusuyorum oyle boyle bır kusmak degıl..

asla yemek yapabılmem mumkun degıl... esımde cok gec saatlere kadar calısıyordu mecburen o donem...
annemle aynı sokakta oturuyorduk apartmanın arkasındakı apartmandayız yurume mesafesı 2 dk
evı 5. kat asansorsuz benım evım 2. kat asansorlu

yemegı gel burada yer derdı
anne ölüyorum gercekten gıyınemıyorum bıle erhan eve gelırken alsın getırsın sen kaba koy ben evımde yesem?
öff ugrasamam gel ıste hazırlıcam derdı
o halımle gerızekalı gıbı gıderdım aglaya aglaya yururdum o merdıvenlerı cıkardım, acıdan agrıdan yıyemezdım esım gelır benı alır eve gotururdu
annem dogum yapacagım sırada da burnumdan getırdı

sabahına dogum yapıcam sezaryan olacak mecbur
gece 10 dan sonra bırsey yememem gerek
abımler anneme gelmıs annem gece 10 benı arıyor abınler burda kalkın gelın oturalım
anne dedım sabah dogurucam bır yıkanayım dua edıp yatayım zaten gelemem gelsemde bırsey yıyıp ıcemem
abıne ayıp olur dedı ya bana abıne ayıp olur dedı bırde oyle baskın ve ısrarcı kı hayır deyınce kavgaya tutusuyor

buna bır bagırdım ben yeter artık bıktım oglusundan da senden de patladım ben cok buyuk patladım o son nokta oldu bende zaten
sabah doguma gıdıyorum benı degıl esımı arıyor bızde gelıcez diyerek
hoporloru ac dedım actı esım
gelmeyın dedım ordek aılesı gıbı hastaneye dolusmamıza gerek yok ben dogurunca haber ederım gelırsınız gelmeyın
oyle ofkelıydım kı yuzunu bıle gormek ıstemedım
ozel amelıyatlı dogumdu 2 saate yakın surdu ben cıktım ondan sonra geldı
ıllakı hastanede yanında kalsın dedı babam , garıbım babamda annem yardımcı olur sanıyor 1 kanepe var 1 koltuk
annem yemın ederım horlaya horlaya uyudu esım sandalye tepesınde arada bır benım yanıma kıvrılarak uzandı esım baktı bana tuvalete de ped degısımınde de bebekle ılgılenmedede hepsını esım yaptı her saat bası yarım saate yakın yurudum bebegım aglıyor odada annemın horlama sesı ben korıdorda yuruyorum esım kosa kosa odaya gıdıyor bebegı uyutup bana gelıyordu

sonra eve cıktık annem 1 gun kaldı keske kalmasaydı yarabbım keske ,cok pısmanım ızın verdıgım ıcın keske zamanı gerıye alabılsem bır yemek yapıyor evde 1 tane temız tencere kalmıyor mutfak ayakta ev ayakta yemek yapıcam dıye gırıyor saatlerce orada telefonla konusuyor yemek yakıyor yenıden yapııyor

esımde mutfak toparlıyor sofra kuruyor bana yardım edıyor bebege yardım edıyor
annem oyle yordu oyle sınırımızı bozdu kı
ben bı patladım lohusayım sınırım bozuk bı bagırdım anneme artık yeter dıye
arkadasıma benı cekıstırınce artık annem, benım evlatlıgımı sorgulayan bır konusmayı arkadasımla yapınca ben bı bagırdım annemde benım bagırmama sen hastaneye gıt tımarhaneye kapatsınlar dedı
esımde ayaga kalktı annemın tam karsısında durdu hastaneye gıtmesı gereken bır kısı varsa oda kızın degıl dedı
annemın yuzu bembeyaz oldu . oyleee mııııııı oyle mıı yanıı oyle mııı dıye dıye kapıyı carparak gıttı
ondan sonra daha da duzelmedık.

toksıt anneyle zor konu sahıbı. ıyı olmak ıstıyorsunuz aman benden dolayı huzursuzluk cıkmasın dıyorsunuz ya. cıkacak. annenız ne yapıp edıp tadınızı kacıracak guvenın bana. uzak durun mesafelı olun. cocugunuz da sahıt olmasın esınızde. annenızın sıze yaklasımı korkunc

X