Ailemle görüşmeyi keseceğim

Valla benim tek diyeceğim evlenip tanımadan eşine de güvenip pek anlatma. Yalandan iyi karakterler yaratma ama kendine sakla. Kendim ve yüzlerce tecrübe gördüm o sana vah vah deyip anlayışla kucak açan adamlar ilk önce bunu kullanırlar.
 
Allah razı olsun o sizin güzel kalbiniz. Ama iyi olmak yetiyor mu bilmiyorum. İyi miyim onu da bilmiyorum. Bazen dünya iyisi ol imtihan olarak veriyor güzel rabbim. O yüzden olayları kendimden bağımsız düşünüyorum. Kendimle kıyaslayınca neyi hakedenler var deyip daha mutsuz ediyorum. Kardeşim konusunda biz okurken babam işsizdi çok sıkıntı çektik. Daha doğrusu ben okurken. Onun okulu bitmişti bende harçlığımı bursumla karşılıyordum. Heves ettiği şeyleri doğum gününde almaya çalışıyordum. Okusaydı belki harçlık niyetine verirdim ama kendimin cebinde yoktu doğru düzgün siz yazınca bende düşündüm o yüzden ama o konuda içim rahat. Şimdi geri dönüp bakınca daha da sızlıyor insanın içi de. Milyonlar versem yine paraya değil tabii ki bu yaşananlara çok kırıldım
 
Şöyle bir sıkıntı var kendisi babam onu aldatıyor diye uzun süre ilaç tedavisi görmüş evet ekonomik özgürlüğü olmadığı için gidememiş sizin için durdum derdi hep. Artık inanmıyorum. Doktora gitmeyi kabul etse gideceğim ama seni götürmek lazım diyorlar. Öyle psikoloğu da kabul etmiyorlar. Sanırım şunu fark ettim artık onlara bu yaştan sonra yapacağım bir şey yok. Madem beni götürmek lazım Allahın izniyle gireyim işe az kaldı. Ben kendimi götüreceğim dediğiniz gibi. Evet kaybetmek ister miyin bilmiyorum ama kaybetmek seversem olur bunlar ölse bir yanım kurtulacak belli acıdan o yüzden ne düşüneceğimi bilmiyorum inanın. Teşekkür ederim yine de güzel tavsiyeniz için
 
İşimde olacak inşallah az kaldı. Dediğiniz dizi de yeni çıktı sanırım başlarım inşallah :) bu aralar kafa dağıtacak bir şey arıyorum
 
Kendi anne babamdan dolayı zaten kimseye güvenemiyorum. Evet tavsiyeleriniz yerinde bende oturup anlatmak istemiyorum. Ama o da şok oluyor kendi öz annem tutup beni şikayet edince. Bir de yeni gelişme annem kaynanama şimdi de övüyormuş beni dünde bir yemek yapmış ben seviyorum diye babamla yolladı yemedim. Bir de böyle sorunumuz var değerli forum kardeşlerim bu kadar şey yaşattıktan sonra bir anda iyilik meleğine dönüyorlar ne yapacağımı bilmiyorum o anda
 
Merhabalar tekrardan, ailemi tamamen silemesem de babam arayıp durduğu için, annemle görüşmüyorum kardeşim de bilakis öyle. Neden annenle görüşmüyorsunuz derseniz? Kendisi çeyiz taşımada ortalığı ayağıya kaldırdı. Üstüme yürüyüp bana vurdu iyice delirdi anlayacağınız bende temelli siliyorum bu kadını dedim. Kardeşimde yazdığım sebeplerden ötürü 3 ayda tanıştığı kişiyle evlenmesine karşı çıktım kocaya gidemedi diye zorlandı. Hala kuyruk acısı devam ediyor. Anasının yolundan gidiyor. Allah gördü en çok onu severdim o da bitti gitti gözümde. Bir işte babam arayıp duruyor o da sıkıntı var mı kızım diyor sürekli, yorgun oluyorum bazen sesin niye kötü bir şey mi oldu diye malzeme arıyor, her aradığında anneni ara baskısı yapıyor. Bir kez daha söylersen seninle de keserim görüşmeyi yeter dedim. Tamam kızım sen mutlu ol diyor sanki çok istiyormuş gibi ama baskısı hala devam ediyor. Bayramlarda sırf kendi insanlığım için gideceğim onun dışında ne gitmeyi ne ağırlamayı düşünüyorum. Velhasılkelam evlendim ve kapıyı çektikten sonra eşimle ben varım başka kimse yok. Allaha şükür biz karıştırmadıkça kimse giremez ve şu an çok mutluyuz. O kadar zor zamanda yazmışım ki buraya. Her gün ağlıyordum dile kolay. Neler yapmamışlar hala daha rüyalarımda onlarla kavga ederek uyanıyorum eşim sarılıyor, kahroluyor beni öyle gördükçe. Hakkım helal değil. Bazısına aile şans bazısına yara. Şu an tek üzüldüğüm annem toprağa da girse onu annem olarak hiçbir zaman istemeyeceğim. Çünkü beni hiçbir zaman evladı olarak görmedi ve bunu içimden atamıyorum. Yetmedi kardeşimi de doldurdu bana karşı. 2 ay olacak evleneli hiçkimseyi istemediysem keşke kardeşim böyle şeytanlaşmasaydı ve eski haliyle evimde onunla kahve içseydik dedim. Beraber film geceleri yapardık, sabaha kadar dedikodular en yakın arkadaşımdı en çokta anneme bu yüzden ah ediyorum. Kendin iğrenç bir anneydin bizim kardeşliğimizi neden bitirdin, neyse diyeceklerim bu kadar iyi bir eş şifa oluyor. Rabbime hamdolsun. Onunla tartışsak bile öyle iğrenç kavgalara dönüşmüyor, saygı sevgi çerçevesinde hallediyoruz. Bana zulmetmiyor nasıl acı çektiririm ne dersem canını yakarım diye bakmıyor, çok garip geliyor toksik aileden çıktıktan sonra sevdiğim sevildiğim ilişki ama cidden merhemim oldu allah ondan razı olsun.
 
Ailen çok haksızlık yapmış sana ama sen de nisanlandiktan sonra değişmiş olabilir misin ?
 
Değişme tabii ki olmuştur. Daha çok olgunlaştım düşünsenize her sürecimde tek bırakıldım gelinlik bakmaya bile nişanlımla gittim. Sizi her şeyde yalnız bıraksalar, tüm hakaretleri edip şiddet gösterseler özgüveninizi düşürüp yalnızlaştırmak için karşı tarafın ailesine kadar gitseler siz değişmez miydiniz? Nişanlanmadan önce de anneme haksız olduğu davalarda kızıyordum zıtlaşırdık, hatta daha eşim yokken yani flört bile değilken üni okuyorum diye okuyan cahiller, işte okumuşlar anne babalarını huzurevine bırakıyormuş falan diyerek türlü şekilde yaftalıyordu. Kendini sürekli benimle yarıştırıyordu kısacası. Okuldu okul bitti eş oldu. Bunu fark ettikten sonra annemin beni evlat değil rakip olarak gördüğünü fark ettim ve o zaman değiştim doğrudur. Bende allah nasip ederse anne olacağım ama hiçbir zaman bir anne nasıl evladına bu kadar zulmeden anlamayacağım
 
Merhaba, sırf size yazabilmek için foruma üye oldum. Bilmiyorum şuan durumunuz nasıl, hala bu yazışmaları takip ediyor musunuz ama şansımı denemek istedim. Yaşadığımız olaylar tam aynı olmasa da benziyor, ama en önemlisi sizin gibi bir karaktere sahibim. Sürekli sarıp sarmalanmak ve içimdeki boşluğu dolduramıyorum dediğiniz kısımda kalbimi bıraktım, o kadar iyi anlıyorum ki. Yalnız olmadığımı hissettirdiğiniz için teşekkür ederim. Sizinle konuşmak, dertleşmek isterim.
 
Merhaba , şimdi nasılsınız nasıl gidiyor merak ettimmm :)
 
Ben senin yerinde olsam kardeşime küsmem. Onun böyle bir anne baba elinde sağlıklı bir psikolojiye sahip olmasını beklemen hata. Şuan sana karşı birlik oldukları için anne babanın ona değer verdiğini sanıyor muhtemelen ve bu da hoşuna gidiyor. Ben böyle ne yapıyorum diye düşünmüyor. Asıl suçlu annen ve baban. Ama yerinde olsam onlarla da küsmem. Zaten evlenip gideceksin, düğünden sonra arada evinde misafir edersin, arada sırada gider ziyaret edersin olur biter. Emin ol küsersen hayatında daha çok yer kaplarlar.
 
Kiyamam... benzer bi aileden geldigim icin okurken bile zorlandim. Yarida biraktim. Sonra devam okuyacağım. Ama yalniz olmadiginizi bilin diye yazmak istedim. Boyle bir anneden uzaklasmak tek care diye düşünüyorum. Yoksa omur boyu kullaniliyor insan. Ben annemi kendimi bildim bileli sevmem cunku cok cektirdi bana. Yoksa ben cok merhametli bi insanim. Neyse yani o yüzden sizi cok iyi anliyorum.

Kardeşiniz aslında çok acınası bir durumda çünkü resmen belki de Allah korusun yagmurdan kaçarken doluya tutulmus olacak. Ne yazikki ardina bakmadan kacinilasi bir ev olusturmus anladigim kadariyla oncelikle anneniz. Babanizinda asla kabul edilemeyecek siddet durumu var. Kim o evde yasamak isterki.

Babaniz sanırım yıllar sonra annenizle aynı tarafta olmanın belki de fark etmeden huzurunu yaşıyor ve o yüzden o da size cephe almış olabilir. Yada yillardir annenizi korudugunuz icin bi nebze intikam. Kız kardeşiniz de belki kendi yaptığı evlilik nisanlilik anlışlının farkında ama o duygudan uzaklaşmak için vede annenizin de etkisinde kalarak oda size karşı cephe almış gibi.
Bence sakin olun.... er geç bir gün kimin doğru kimin yanlış olduğu ortaya çıkacaktır.
Dediğim gibi yarısını daha okumadım onu da okuduktan sonra bir iki kelime yazmak isterim.

Biraz uzun oldu ama benzer durumlarda olduğunu okuduğum insanlara, arkadaşlara daha da dayanamıyorum. Düşenin halinden düşen anlar derler ya...bu durumun ne kadar acı verici, ne kadar büyük bir zulüm olduğunu biliyorum. Neyse ki sizin hayatınızda sevdiğiniz biri var umarım değerinizi bilir ve çok mutlu huzurlu bir hayatınızda olur.
 
Son düzenleme:
Sonradan yazan arkadaşlar durumumu merak etmişsiniz, merak ettiğiniz için ve güzel dualarınız için çok teşekkür ederim. İmtihan dünyasındaymışız bunu çok iyi anladım. Evlendim çok mutluyum çok şükür. O kadar kötü psikolojiyle yazmışım ki. Geri dönüp okumak bile istemedim bana yaşatılanları ve şunu çok iyi bilin Allah kulunu korumak için unutturuyor. Yoksa ben affedemezdim kardeşimi. Kardeşimle görüşüyorum çünkü kendisi adım attı ve özür diledi. Annemin etkisinden çıktıktan sonra zaten pişmanlığı başlamıştı ama şu an yine de annemle görüşüyor ama beni de her gün arıyor. Ben affettim yüzüne vurmuyorum ama ara sıra aklıma gelince yine üzülüyorum. Anneme gelince allah ona öyle imtihan verdi ki ben bile acıdım. İmtihan ne derseniz babam kumar bağımlılığı geliştirmiş o kadar kötü huyu yetmezmiş gibi ev araba her şey gidiyor şu an. Annem yine oradaki kızı bir işe yaramadığı için beni aradı ağlayarak ve bilin bakalım salak ben naptım? Yine dayanamayıp yardımcı oldum. Babam çünkü çocuk gibi yine konuşsa benimle konuşup dinliyor. Annem sayemde 30 yıl sonra mal mülk sahibi oldu işte. Yani kısacası rabbime bin şükür beni oradan kurtardığı gibi onları da bana muhtaç etti ama onların bana yaptığı gibi ben onlara sırtımı dönemedim. Eşimle çok mutluyum ama başta dediğim gibi imtihan dünyası. İlk yazıyı oluştururken atanıyordum mesela :) şu an mülakattan elediler haksız yere onun acısıyla boğuşurken bir yandan kanser şüphesi eklendi. Neyse ki sağlıktan yana çok şükür temiz çıktı şu an hayat rutine döndü ama geçenlerde bir söz görmüştüm rutin nimettir diye gerçekten nimet her halimize şükürler olsun
 
Benzer durumu yaşayanlar varsa benimle maalesef aile arkadaşlar atılsa keşke ama vicdanınız varsa size gelen eli boş çevirmiyorsunuz. Yoksa kimseye emin olun o yaşattıklarından sonra kucak açmaz kimse. Ve eğer bu şekil büyük imtihandaysanız rabbim bir süre sıkıyor ben 1.5 yıl bu şekilde aynı evde küs yaşadım. Hepsi bana deli manyak derken şu an 9 aydır bir arada yaşadığım insan gözümden yaş aksa oturup benle ağlıyor. Yani demem o ki etrafınızdaki insanlar çoğunluk olarak size kötü, şeytan ilan etse bile siz kalbinizden gittiğiniz yoldan eminseniz emin olun mevlam size öyle güzel kapılar açıyor ki siz bile şaşırıyorsunuz. Şu an son süreçte dedim ya meslek ve sağlıktan imtihan oldum en son ama biliyorum verende o alanda böyle anlarda tek yapmamız gereken sabırmış. Günün sonunda herkes kalbinin ekmeğini yiyor o yüzden içiniz rahat olsun. Foruma ilk mesajı yazarken odamda yapayalnız ağlayarak yazıyordum şimdi ise sıcacık evimde tv arkada açık sahuru bekliyorum ve en önemlisi sıfır kavga sıfır kaos gülümseyerek bu satırları yazıyorumsizlere. Allaha emanet olun güzel dilekleriniz içinde çooook teşekkür ederim :)
 
Nasıl güzel kalpten dilediyseniz gece yarısı aklıma düştü bir bakayım dedim foruma mesajları görünce yazmak istedim. Genel yazdım ama size de ayrı yazayım tabii ki dertleşiriz çok isterim. Valla diyeceğim şu ki karakterinizden ödün vermeyin bırakın kim ne derse desin. Zaten doğruyu yapıyorsanız hem içiniz rahat oluyor hemde kendiniz gibi iyi insanlarla karşılaşıyorsunuz. Tadından yenmiyor ben şu an her halime şükrediyorum. Sarıp sarmalama işini eşim yapıyor. Aile konusunda hala eksiğim evlendiğim süre ilk aylar çok istedim annem keşke anne olsaydı gelseydi evime her gün arasaydı. Ben yemek yapmayı bilmem mesela tarif etseydi, çamaşırlar nasıl yıkanır bilmiyorum öğretseydi. Ama gerek kalmadı biliyor musunuz hakkım öte tarafta allah sorsun. Birimize anne olurken diğerini öksüz koymayı allah sorsun ona? İnsan bir şekilde öğreniyor, internet çok büyük nimet her şeyi öğrendim yeri geldi ondan güzel yemekler yaptım. He derseniz boşluk hissi elbet var. Özellikle bir acı esnasında yine koştuğu kişi insanın anne oluyor o yok maalesef. Benzer durumlar demişsiniz tek diyeceğim evet acı var ama sabit kalmıyor rabbim hafifletiyor yoksa yaşanmaz dedim ya ilk aylar ağlıyordum şimdi aklıma bile gelmiyor :)
 
Evet uzaklaşmak tek çareymiş yıllardır başaramamıştım nihayet oldu şükür :)
 
Aynen çok doğru yazmışsınız. İlk aylar konuşmadım mesela sinirden ölüyordum niye böyle niye şöyle diye zamanla affettim kalbimdeki yük azaldı şu an kafam rahat ararsalar açıyorum aramazlarsa aramıyorum.
 
Yorucu bir süreç ama şöyle düşün yinede şanslısın nerden baktığın önemli bu tutumlatı eşinin ailesiyle yaşasaydın inan daha yorucu olurdu şöyle diyebilirsin o zaman kesinlikle görüşmez sevgi duymaz kapımı kapatırdım ama inan öyle olmuyor asıl kendi ailenle sorunda yaşasan yine çözümü sende oluyor evet seni üzmüş kırmış yıpratmış olabilirler lakin bana birazda evleniyorsun ve onlar arkadaşlarını kaybediyor hissi yaşıyorlar gibi geldi..
Hani arkadaşlar vardır ya kimisi sevgili yaptığında vs seni kıskanan ilginin ondan kaydığını hissedip birazcık öyle gibi..
evet anne rolü biraz toksik lakin sana yinede sahip çıkıp arkanda duruyorlarsa ne olursa olsun sende onlara sahip çık.
Belki eşin öyle bi insan değildir ama eğer ileride lafını duyacağını biliyor hissediyorsan sakın yaşananları belli etme hepsini sen unutabilirsin ama o unutmaz aynı şey eşinle yaşadıkların içinde geçerli.
 
O zehirli annenle ilişkini minimuma indir. O kadından sana asla hayır gelmeyecek. Bunlar hasta ruhlu insanlar, çocuklarıyla normal bir ilişkileri olamaz. Biliyorum biriniz bu dünyadan göçene kadar içinde hep bir umut olacak şöyle yapsam düzelir miydi, bunu söylemesem böyle olmazdı vs vs... Hepsi boş. Bazı insanlara ne yaparsan yap yaranamazsın. Bu senin kabahatin değil. Muhtemelen annen hiç sevgi, değer görmemiş bir kadın, bir çocuktu. İçinde olmayanı sana veremez. Kendisini iyileştirme çabası da olmamış. Senin için çok zor olsa da, onu böyle kabul edip yoluna devam edeceksin. Kimse anne babasını seçemiyor.
Sen durumun farkındasın, iyi bir anne olmak istiyorsun. O zehirli bağı kes, ruhunu bedenini tüketme. Sabrını, sevgini, şefkatini doğacak çocuğuna sakla.
Annene annelik yapmışsın, kardeşine annelik yapmışsın; anneliğini yanlış yerlerde tüketme daha fazla.
Yeni yuvanda mutluluklar dilerim. Allah iyilerle karşılaştırsın.
 
Belki içten içe evlenip gitmenizden dolayı yaşadıkları bir kaybetme korkusu veya kıskançlık gibi duygularla bilinçsiz bir şekilde böyle tavır almış olabilirler. Bende evlilik sürecinde sırf bu nedenlerle çok mutsuz oldum. Tabiri caizse zehir ettiler. Eşimi çok sevmelerine eksik bir taraf bulamamalarına rağmen beni değilde kendilerini düşündükleri için bana cephe aldılar. O dönemler çok zordu, evlendikten sonra da evliliğime çok müdahale etmeye başladılar derken Şuan konuşmuyorum onlarla mecbur olmadıkça. Küs değilim ama çok mesafe koydum hepsine ve bunun farkında oldukları için çekiniyorlar benden. Hayatımla alakalı olup bitenleri pek anlatmıyorum. Onların anlattıklarına da pek yorum yapmıyorum. Ve keşke çok önceden bunu yapsaymışım diyorum. İlla birilerine küsmeniz gerekmiyor. Küsmek daha kötü oluyor hatta ama mesafe hayat kurtarır. Bırakın çok değişti desinler. Onların sizi yorumlama şekliyle o kişi olmuş olmuyorsunuz zaten. Psikolojik ve fiziksel olarak sağlıklı çocuklar yetiştirmek güzel bir evlilik için dışarıdan gelebilecek negatif olaylara karşı kendimizi bir şekilde korumayı öğrenmemiz gerekiyor. Ben bu yüzden mesafe koydum. Mutlu bir anne mutlu bir eş olabilmek için…
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…