Ailemle görüşmeyi keseceğim

Yorucu bir süreç ama şöyle düşün yinede şanslısın nerden baktığın önemli bu tutumlatı eşinin ailesiyle yaşasaydın inan daha yorucu olurdu şöyle diyebilirsin o zaman kesinlikle görüşmez sevgi duymaz kapımı kapatırdım ama inan öyle olmuyor asıl kendi ailenle sorunda yaşasan yine çözümü sende oluyor evet seni üzmüş kırmış yıpratmış olabilirler lakin bana birazda evleniyorsun ve onlar arkadaşlarını kaybediyor hissi yaşıyorlar gibi geldi..
Hani arkadaşlar vardır ya kimisi sevgili yaptığında vs seni kıskanan ilginin ondan kaydığını hissedip birazcık öyle gibi..
evet anne rolü biraz toksik lakin sana yinede sahip çıkıp arkanda duruyorlarsa ne olursa olsun sende onlara sahip çık.
Belki eşin öyle bi insan değildir ama eğer ileride lafını duyacağını biliyor hissediyorsan sakın yaşananları belli etme hepsini sen unutabilirsin ama o unutmaz aynı şey eşinle yaşadıkların içinde geçerli.
Katılıyorum ama yaşatılanlar çok ağırdı. Eşim için şunu diyebilirim kendisi maşallah diyeyim benden iyi yaklaşıyor. Üzüldüğümde kızıyor onlara sadece. Normal bir aile değiller ona göre değerlendir, üzme kendini, istersen hiç görüşmeyelim diyor ama görüştüğümüz zaman asla saygısızlık etmiyor, surat dahi yapmıyor. Yani o konu da şanslıyım

O zehirli annenle ilişkini minimuma indir. O kadından sana asla hayır gelmeyecek. Bunlar hasta ruhlu insanlar, çocuklarıyla normal bir ilişkileri olamaz. Biliyorum biriniz bu dünyadan göçene kadar içinde hep bir umut olacak şöyle yapsam düzelir miydi, bunu söylemesem böyle olmazdı vs vs... Hepsi boş. Bazı insanlara ne yaparsan yap yaranamazsın. Bu senin kabahatin değil. Muhtemelen annen hiç sevgi, değer görmemiş bir kadın, bir çocuktu. İçinde olmayanı sana veremez. Kendisini iyileştirme çabası da olmamış. Senin için çok zor olsa da, onu böyle kabul edip yoluna devam edeceksin. Kimse anne babasını seçemiyor.
Sen durumun farkındasın, iyi bir anne olmak istiyorsun. O zehirli bağı kes, ruhunu bedenini tüketme. Sabrını, sevgini, şefkatini doğacak çocuğuna sakla.
Annene annelik yapmışsın, kardeşine annelik yapmışsın; anneliğini yanlış yerlerde tüketme daha fazla.
Yeni yuvanda mutluluklar dilerim. Allah iyilerle karşılaştırsın.
Allah razı olsun ama çok denedim keşke kesebilsem. Yine bir şey oluyor koşmayacağım diyorum koşuyorum he kendime kızıyorum ama vallahi elimde değil. Geçen telefonda ağladı falan ben baktım üzülüyorum ya diyorum kadın sana neler yaptı ama maalesef annem o. Ben isterdim sağlıklı iyi bir annem olsun ama hikayenin sonunu gördüğümde onunda hayatı bitmiş. Düşünsene 50 yaşına gelmişsin kocanla ağız tadıyla karşılıklı kahve içememişsin. He vardır böyle anneler hepsi çocuğundan çıkarmaz ama herkesin acıyı yaşama şekli farklı, annem bize daha sıkı sarılacağına birimize sarıldı diğerimizi günah keçisi yaptı. Aynı babaannesi gibi dediği bana bir hafta önce benim kızım vs demeye başladı. Yeni yeni ağzından bunları duyunca çocuk gibi mutlu oluyorum bende hastayım galiba :(

Belki içten içe evlenip gitmenizden dolayı yaşadıkları bir kaybetme korkusu veya kıskançlık gibi duygularla bilinçsiz bir şekilde böyle tavır almış olabilirler. Bende evlilik sürecinde sırf bu nedenlerle çok mutsuz oldum. Tabiri caizse zehir ettiler. Eşimi çok sevmelerine eksik bir taraf bulamamalarına rağmen beni değilde kendilerini düşündükleri için bana cephe aldılar. O dönemler çok zordu, evlendikten sonra da evliliğime çok müdahale etmeye başladılar derken Şuan konuşmuyorum onlarla mecbur olmadıkça. Küs değilim ama çok mesafe koydum hepsine ve bunun farkında oldukları için çekiniyorlar benden. Hayatımla alakalı olup bitenleri pek anlatmıyorum. Onların anlattıklarına da pek yorum yapmıyorum. Ve keşke çok önceden bunu yapsaymışım diyorum. İlla birilerine küsmeniz gerekmiyor. Küsmek daha kötü oluyor hatta ama mesafe hayat kurtarır. Bırakın çok değişti desinler. Onların sizi yorumlama şekliyle o kişi olmuş olmuyorsunuz zaten. Psikolojik ve fiziksel olarak sağlıklı çocuklar yetiştirmek güzel bir evlilik için dışarıdan gelebilecek negatif olaylara karşı kendimizi bir şekilde korumayı öğrenmemiz gerekiyor. Ben bu yüzden mesafe koydum. Mutlu bir anne mutlu bir eş olabilmek için…
Neden diye bağırasım geliyor işte. Evladın yuva kuruyor bırak destekle. İt kopukla evlensek sonuna kadar haklılar ama öyle bir durumda yok en iyisini yapmışsınız. Bende bir sorun yaşayayım anlatamıyorum annem var deyip koşacağımız bir yer yok bu da bu dünyanın imtihanı olsun artık derinlerde üzülsem de eskisi kadar ağır bir imtihan değil çok şükür :)

Allah razı olsun ama çok denedim keşke kesebilsem. Yine bir şey oluyor koşmayacağım diyorum koşuyorum he kendime kızıyorum ama vallahi elimde değil. Geçen telefonda ağladı falan ben baktım üzülüyorum ya diyorum kadın sana neler yaptı ama maalesef annem o. Ben isterdim sağlıklı iyi bir annem olsun ama hikayenin sonunu gördüğümde onunda hayatı bitmiş. Düşünsene 50 yaşına gelmişsin kocanla ağız tadıyla karşılıklı kahve içememişsin. He vardır böyle anneler hepsi çocuğundan çıkarmaz ama herkesin acıyı yaşama şekli farklı, annem bize daha sıkı sarılacağına birimize sarıldı diğerimizi günah keçisi yaptı. Aynı babaannesi gibi dediği bana bir hafta önce benim kızım vs demeye başladı. Yeni yeni ağzından bunları duyunca çocuk gibi mutlu oluyorum bende hastayım galiba :(
Terapi alabiliyorsan kesinlikle almalısın. Çok faydalı olacağını düşünüyorum.
Annenin mutluluğu senin sorumluluğun değil. Çok iyi anlıyorum seni, ne hissettiğini ama böyle devam edersen sen de 50 yaşına gelince bir bakmışsın hayatı kaçırmışsın. Sen annene annelik ederken, çocuğun da sana annelik etmek zorunda kalacak ve bu döngü böylece devam edecek... Kaç hayat heba olacak, kaç mutsuz ömür geçecek. Farkındasın, farkındalık eylem gerektirir. Küçük de olsa bir adım at bu durumu düzeltmek için. Çocukların, torunların için. Sen anneni düzeltemezsin, öyle bir gücün yok. Ama çocuklarına ve torunlarına mutlu bir hayat verebilirsin, bunu yapmak senin elinde ve hatta sorumluluğunda. Sen üst nesline değil, alt nesline sorumlusun. Bu son cümleyi iyi düşün olur mu.

Back
X