Ailemle görüşmeyi keseceğim

Katılıyorum ama yaşatılanlar çok ağırdı. Eşim için şunu diyebilirim kendisi maşallah diyeyim benden iyi yaklaşıyor. Üzüldüğümde kızıyor onlara sadece. Normal bir aile değiller ona göre değerlendir, üzme kendini, istersen hiç görüşmeyelim diyor ama görüştüğümüz zaman asla saygısızlık etmiyor, surat dahi yapmıyor. Yani o konu da şanslıyım

Allah razı olsun ama çok denedim keşke kesebilsem. Yine bir şey oluyor koşmayacağım diyorum koşuyorum he kendime kızıyorum ama vallahi elimde değil. Geçen telefonda ağladı falan ben baktım üzülüyorum ya diyorum kadın sana neler yaptı ama maalesef annem o. Ben isterdim sağlıklı iyi bir annem olsun ama hikayenin sonunu gördüğümde onunda hayatı bitmiş. Düşünsene 50 yaşına gelmişsin kocanla ağız tadıyla karşılıklı kahve içememişsin. He vardır böyle anneler hepsi çocuğundan çıkarmaz ama herkesin acıyı yaşama şekli farklı, annem bize daha sıkı sarılacağına birimize sarıldı diğerimizi günah keçisi yaptı. Aynı babaannesi gibi dediği bana bir hafta önce benim kızım vs demeye başladı. Yeni yeni ağzından bunları duyunca çocuk gibi mutlu oluyorum bende hastayım galiba

Neden diye bağırasım geliyor işte. Evladın yuva kuruyor bırak destekle. İt kopukla evlensek sonuna kadar haklılar ama öyle bir durumda yok en iyisini yapmışsınız. Bende bir sorun yaşayayım anlatamıyorum annem var deyip koşacağımız bir yer yok bu da bu dünyanın imtihanı olsun artık derinlerde üzülsem de eskisi kadar ağır bir imtihan değil çok şükür :)

Terapi alabiliyorsan kesinlikle almalısın. Çok faydalı olacağını düşünüyorum.
Annenin mutluluğu senin sorumluluğun değil. Çok iyi anlıyorum seni, ne hissettiğini ama böyle devam edersen sen de 50 yaşına gelince bir bakmışsın hayatı kaçırmışsın. Sen annene annelik ederken, çocuğun da sana annelik etmek zorunda kalacak ve bu döngü böylece devam edecek... Kaç hayat heba olacak, kaç mutsuz ömür geçecek. Farkındasın, farkındalık eylem gerektirir. Küçük de olsa bir adım at bu durumu düzeltmek için. Çocukların, torunların için. Sen anneni düzeltemezsin, öyle bir gücün yok. Ama çocuklarına ve torunlarına mutlu bir hayat verebilirsin, bunu yapmak senin elinde ve hatta sorumluluğunda. Sen üst nesline değil, alt nesline sorumlusun. Bu son cümleyi iyi düşün olur mu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…