- 29 Şubat 2024
- 41
- 24
- 25
Merhaba, önceki konumda ailem ile daha doğrusu annem ile olan anlaşmazlığımdan bahsetmiştim, onarmaya çalıştığımızı da. Her arayışımda annemin sürekli laf sokmasından yoruldum insanlara karşı olan sinirini benden çıkarmasından. Son konumdan bu yana normal ilerliyorken bugün aradığımda suratı yine asık her şeyde laf sokmaya başladı. Bir de çok rahatsız olduğum bir konuyu açmamasını söyledim bugün sinirinden yine açtı ve benim de sinirim bozuldu. Konuya gelecek olursak bir teyzem var ve yıllar önce 16 17 yaşlarındayken kuzenimin düğününde sadıç olarak gitmiştim ve yardım ediyordum doğal olarak ufak tefek işlere. Ve doğal olarak erkek kuzenlerimle iletişim kuruyordum ki hep konuşuruz hatta sohbet vs ederiz. Bu teyzem de bu durumu daha sonra annemle tartışınca arkamızdan annesi büyük oğluma küçük kızı diğer oğluma göz koydu düğünde hep oğlanların dibindeydi anlamadım sanmasınlar şeklinde konuşmuş. Ben de öğrenince sinir oldum, üzerine dedemin cenazesinde sırf üniversiteyi antalyada okuyorum diye sen erkeklerin içinde olmaya alışıksın bunları erkek kısmına götür dedi ve ben yine cenazedir diye sustum. Anneme bu kadını eve almamasını söyledim alırsa da güleryüz göstermeyeceğimi vs söyledim. Atandıktan sonra teyzem anneme kuzenlerinden birisi için görücü olmak istedi annem konuyu ufak ufak açtı ben direkt yok dedim. Hem akraba evliliğine karşıyım hem de bu sözleri söyleyen birisine evet dersem onu haklı çıkartırım ve anlaşamayıp ayrılsak bile sıkıntı yapar laf eder dedim. Annem dışardakiler çok mu iyi senin bulduğunu da göreceğiz, millet bir vurur bir laf söyler ağzını açamazsın dedi. Bu konudan da çok tartışıyoruz dedim ben şiddete uğrayınca mutlu olacaksan öyle olsun dedim. Sonrası hep tartışma oldu, bugün de yine bu sözleri söyledi. Ardından ben artık bir şey demeyeceğim bu diklik ile kimse karşına çıkmaz sen zaten bizi dinlemiyorsun senin bulduğun kesin çok iyi olacak dedi. Bir iki sene içinde evlen bekleyip durmanın bir anlamı yok sonra kimse yüzüne bakmaz diyor. Yazın 25 yaşına gireceğim ben de dedim ki evlilik ne zaman yazıldıysa o zaman olur dedim. Bir surat bir afra tafra. Çok yoruluyorum artık, arıyorum geçmişten laf sokup bir de hiçbir şey olmamış gibi davranıyorsun diyor. Babam hasta olduğu için tartışmadım, ki geçmişimde öyle büyük hatalar yok tek sıkıntı annemle hep atışmamız ve annemin yanıma geldiğinde en ufak şeyden çekip gitmesi. Bu evlilik konusu çok rahatsız ediyor baskı ile karar vermek istemiyorum hatta evlilik düşünmüyorum şu an ancak annem sürekli söyleyince insana bıkkınlık geliyor.