Ailemin yüksek beklentileri (düğün,takı,çeyiz…)

bunlarin hepsi hayat tecrubesi iste. ama tabi yanlis yorumluyor da olabilir. ama dedigim gibi aile makul ise bence biraz da onlar yonlendirmeli boyle seyleri. mesela niye KV ailesi olmadan kizla taki islerini konusuyor??
ben her takıyı yatırımlık olarak düşünülmesine de karşıyım asgari ücretli değilsek.kadın olarak bir iki bir şeyimiz olmalı günlük ya da özel günlerde takacak.zaten trabzon hasır setleri hint işi ağır bilezikler falan istenmez bu devirde altın uçmuşken.2. el sitelerde öyle uyguna bulunuyor ki marka takılar şaşarsınız.ordan bile alabilir konu sahibinin nişanlısı.

ince bir kolyeli set ya da minimal pırlantalı set mutlaka isteyinn.gümüş belli olur bu arada ve hoş durmaz gelinlikle
Gümüşü ikinci set olarak düşünmüştüm zaten. Hem günlük rahat rahat takarım hem de ikinci set alınmış gibi olur diye. hiç alınmasın diye değil.

ailen yapmak istiyorsa, parasini da odeyeceklerse, bence cok kafana takma. dugun nisan biraz da anne babanin cevresine yapiliyor. ama yonlendirebilirsin. bana mesela babam halk oyunu yapalim dedi, ben klasik muzik olsun demistim.

ben de yurtdisina evlenip gittim. aileler ortaklasa dugun yapip parasini paylastilar. takim da olmadi neredeyse hic. ama sen aileni durdurunca, onlari bastirinca erkek ailesinin gozunde kiymetli olmuyorsun. ailen abartirsa mudahele et ama biraz da kiz evi naz evi. bosver biraz erkek ailesi ugrassin. sana herseyi kolay soyleyemesinler.

. Takı konusunda kararsızım. Yurtdışında yaşayacaksak gelinliğin üstüne alınan bir seti ne zaman kullanabilirim, ama takılmazsa içimde kalır mı ilerleyen yıllarda?

Kararsız olacak bir şey yok. En az kaybeden yatırımlık altınlardan aldıracaksınız herkese. Adana burması-beşi bir yerde-iki buçukluk- tam altın- cumhuriyet altını. Herkes bütçesine göre ne alacaksa.

Aileniz altın konusurnda haklı. Bu düğünde takılan takıları pek çogumuz sonra yok ev peşinatında yok başka bir yatırımda kullanıyoruz. Ya da hatıra saklıyoruz. Daha önce de aynı sizin durumunuzda biri paylaşım yapmıştı. O zaman da yazmıştım- beyaz eşya hediye etmek isteyen akrabası vardı- beyaz eşya yerine altın taksın demiştim.

Ben eşya yük etmeye karşı- kıtalar arası taşınıp duran bir insanım. En sevdiğim hediye altın-hediye çeki :) evimde kullanmadığım- taşınırken yük olan eşyayı hiç sevmiyorum.

Gümüşü ikinci set olarak düşünmüştüm zaten. Hem günlük rahat rahat takarım hem de ikinci set alınmış gibi olur diye. hiç alınmasın diye değil.
swarovski markasına bakın outlet kısmına sitede. o kadar güzel gerdanlıklar var ki gelinlik üzerine takılabilecek.gümüş olmazzz.siz dediğime bakın anlayacaksınız farkı

Çünkü henüz ortada bir resmiyet yok. Ben annesiyle 2 yıldır tanışıyorum, ilk 6 ayda biz arkadaştık, sevgili değildik. Annesiyle de yakın bir ilişkimiz var.

Dün iş çıkışı evlerine gitmiştim yemeğe, konu evliliğe geldi. Şu an burada paylaşamayacağım, ben ve ailemden kaynaklı bazı durumlar yüzünden iş henüz resmiyet kazanmadı. Annesi de yakında inşallah aileler bir araya gelecek, siz ikiniz bu takı işlerini filan kendi aranızda konuştunuz mu ne düşünüyorsunuz gibi sordu.

Muhtemelen aileler bir araya geldiğinde annesi ya da babası zaten bizimkilerle düşüncelerini paylaşır ve fikirlerini sorar diye düşünüyorum. Hatta annesi benim dolaptan kıyafet alma fikrime ya içinde kalırsa ya üstüne olmazsa beğenmezsen bence gidip mağazadan istediğini al şeklinde yorum yaptı.

daha ailenizle tanismadan taki meselesi evlilik konulari nasil acildi ya?

ben cok mantikli bulmuyorum boyle aile olmadan erkek ailesi ile tanismayi ama herkesin tarzi tabi ki farkli. bence genc insanlar (kadin ya da erkek) manipulasyona acik oluyorlar boyle.

Nişan henüz olmadı yakında olacak. Anneannem zamanında hacca gittiğinde getirmiş inci, annem hep onu evlenirken sana takacağım derdi. O yüzden ekstra bir inci almayı hiç düşünmedim.

o inciler söylendiği gibi yaptırılıyor. kuyumcuya veriyorsunuz seçtiğiniz modelde beyaz altın ile hazırlıyorlar.

20-30 ne düğüne ne nişana harcanmamalı ya. Yeni bir düzen kuracaksınız burda yaşamayacaksınız ki. Nişan ki çok gereksiz evde yüzük takıp bitebilir.
Valla zor durum ben de mecburen düğün yapmıştım ailem istiyor diye. Ama ucuza kaçmıştık masraf yapılsın istemedik. Şu ortamda olsa düğün yapmazdım bahanem de var salgın hastalık.

ya sizi fitnelemek istemiyorum ama bu gumus taki meselesi kimin basinin altindan cikti :))))
Ben burada forumda okurken bir üyenin yazdıklarında denk gelmiştim. Yemin ediyorum tamamen benim fikrim o da sırf bizimkiler tek takı taktılar demesin ama bizim de cebimiz çok da gerekli görmediğimiz ikinci set için yorulmasın diye

4 saatlik yoldan gelen insanlara yemek yedirmek gerekir ama ya .sadece ordovr tabagi olmaz gibi o kadar uzun saate .
altini deger kyabetmeyenden alin bence .ben hic bilezik olmadan evlendim gunluk takabilcegim ufak bir kolye kupe vardi cicek gibi evlendik bitti

gümüşü öğretmene öğretmenler gününde alıyoruz yahuu.ya tek set olsun ya da ikisi de değerli takı olsun derim ben

Kuzenim beğendiği nişan kıyafetini uygulamadan kiraladı 200 TL ye, nişandan sonrada geri kargoladı yani almanız şart değil. Gelinlikçiler genelde bindallıyı da ya kiralıyor size yada ücretsiz veriyor düğünden sonra geri iade ediyorsunuz.

Yurtdışına gitmeyi planlıyorsunuz madem set alıp yarı parasına bozduracağınıza değer kaybı olmayan bir bilezik fazla taksınlar. Nişan içinde günlük kullanabileceğiniz zarif bir pırlanta set yeterli bence.

arkadaşlar bu arada gümüş diyip geçmeyin, 2 sene önce gümüşe yatırıp parasını ciddi büyüten var ve o da artış eğiliminde.
2-3 sene sonra vış başıma gelenler, gümüş alaydım eyiydi deme ihtimalimiz yüksek.

sevgili konu sahibi, bence yaklaşımınız manıklı. ancak ailenizin 2 ayrı set istemesi bence çok abartı, hele bu devirde.
yurtdışına gitmeyip burada kalacak olsanız da abartı ve anlamsız bulurdum.
o setler yatırımlık da olmuyor çünkü işçilikleri çok olduğu için bozdursanız düşük fiyattan alınıyor.
alabiliyorlarsa, gelenekçi yaklaşımlarına saygı duymak adına tek bir sette anlaşın derim.
ki madem gelenekler var, sizin aileniz damada saat olarak ne takacak ?
mesela saat nişanda takılır ve aynısını damat düğünde de takar. yani iki ayrı saat takılmaz.
bunu biliyor mu aileniz ? bir sorun derim.
iki set istediklerine göre, kallavi bir saat almayı da düşünmüş olmaları gerekiyor.

bence de kına ve düğün olmalı herşeyin sana özel olmalı soradan amaan para için nie yapmadım keşke yapsaydım diyebilirsin. tabi ki bi kına da 6 elbise değiştiren tipler var şimdi öle ol demiyorum :) :) takı olarak da şıkır şkır bilezikler yada altın set yerine pırlanta set aldır günlük takabileceğin sade bi set mesela . mutluluklar dilerim

o külçe gümüş ama.altından çok kazandırdı evet geçen yıl.takı olan gümüş başka.çoğunda gümüşe bir şeyler karıştırılmış hep

Ailem erkek arkadaşımı 2 yıldır tanıyor, çünkü ilk tanıştıklarında biz de arkadaştık. 6-7 ay sonra sevgili olduk, ben aileme bu yaz bahsettim durumdan.

İlişkimizin başından beri evlilik düşünüyoruz, pandemi filan patlayınca biraz askıya almıştık. Son aylarda da yurtdışı kararımız gündeme geldi. Onun ailesi başından beri ilişkimizi biliyor, ben aileme henüz 2-3 ay önce bahsettim bu durumdan.

Benden kaynaklı birtakım sebepler yüzünden henüz ailelerimiz bir araya gelmedi. Ama iki taraf da evlilik ve yurtdışı kararımızdan haberdar.

Şu an işin resmiyet kazanması için beklediğim bir durum var. O durum hallolduğunda aileler bir araya gelecek.

ikimiz de evliliğimiz ve yurtdışı planlarımız için para biriktiriyoruz. Annesi de sohbet arasında sordu bir planınız var mı diye. Ben de burada fikir almak istedim, yakın zamanda takı düğün dernek işleri konuşulacak, durumum da bu, en mantıklı olanı nedir acaba diye.

Erkek ailesiyle başından beri tanışıyorum, çünkü öncesinden arkadaşlığımız var ve aynı şehirde yaşıyoruz. Ben ilişkimizi aileme başından söyleseydim, erkek arkadaşım da ben ailemin yanına gittiğimde benle gelip ailemle vakit geçirirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…