Ailemin yüksek beklentileri (düğün,takı,çeyiz…)

Evet bu renkli taşlı pırlantaları seviyorum ben de. Hem pırlanta, hem abartılı değil, tek tek takılırsa günlük de kullanılabilir, hem set de alınmış oluyor olay set takmaksa.

Bu konuda pişmanlıkları olan biri olarak diyorum ki vallahi billahi başkaları için zahmete/masrafa girmeye değmez en iyisini yapsan da mutlaka konuşan sataşan birileri oluyor. Orayı mı tuttun, bunları mı ikram ettin.. Durumun çok iyi olur konuşanın ağzına şak diye dolar yapıştırırsın orası başka:) ne konuşulanlar koyar, ne düğün sonrası ödemeler koyar.

Allah'ım görgülü insan ile karşılaşmak bu zamanda bir nimet.

Evet bu renkli taşlı pırlantaları seviyorum ben de. Hem pırlanta, hem abartılı değil, tek tek takılırsa günlük de kullanılabilir, hem set de alınmış oluyor olay set takmaksa.
tek tek günlük takıyorum ben avm ye giderken bile.altın olarak bilezik takılır zatenn yeter.

Vallaaa isteme, söz , nişanı aynı anda evde birlikte yaptım , evimiz biraz genişti baya 80 kişiyi ağırladık. Gerek yok gereksiz tek tek işlere

Benim düğün zamanım pandemiye geldiği için, sadece kınayo salonda yaptım. Düğünüde nikah yaptım. Bu şekilde fazla parada gitmemiş oldu, şuan hiç bişi içimde ukde değil.
Ama tabi takı mevzusuda aileleri yormıcak üzmicek şekildeyidi. Benim annemde biraz gelenek görenekci allahdan babam onu dizginledi bişi diyemedi.

Bizim aldığımız zaman tabi takı daha düşüktü, şuan 2 kadı takılarımın fiyatları arttı. Aileleride birbirlerini düşünerek ona göre bişiler istemeli, eğer durumları varsa iki tarafında takı iste , nede olsa sana kalıcak. Yurt dışı işlemler için yada borçlarınız için bozdurur işleirnizi halledersiniz ..

Son düzenleme:
Allah'ım görgülü insan ile karşılaşmak bu zamanda bir nimet.
Kardesimin nişanlısı da hiç birşey istemedi.Annemin hediye aldığı ince kolye için bile teşekkür edip,zahmet etmişsin anne ne gerek vardı demişti.
Yine de annemler alacaklarını aynen aldılar.
Set istemedi,annem gidin alın lütfen kızım gönlüne göre deyince günlük kullanacagi incecik birşey seçti.
Görgü önemli,kızım da olsa arsizlik yapmasını asla istemem..

Altın olmuş kaç lira ailelerin de birbirine anlayışlı olması gerekiyor. İki farklı set kendi aileniz yapabilir miydi istemesi güzel ama.
Bu zamanda düğün bile bana gereksiz geliyor her şeyin fiyatı aldı başını gitti.
Allah yuva kuracaklara yardım etsin.

"hic bir sey almayalim tatlim, zaten amerika'ya gidecegiz, dugun taki isleri de cok geleneksel, biz cok harcama yapmayalimmmmmm, ya bir gunluk kiyafete bu kadar para vermeyelim tatlimmmmmm"

nerede gorsem tanirim bu laflari kesin erkek arkadasin ve ailesinin basinin altindan cikmistir.

aileni tanirsin. oyle kagida siparis yapip altin isteyecek gorgusuzlukleri varsa, tabi ki onlari engellemen gerekir. ailelere de mumkun oldugunca harcama yaptirmaman gerekir amaaaaaa. kendi ailenin ve karsidaki ailenin sosyokulturel durumuna gore davranmak cok onemli. yani geleneksel ortalama bir turk ailesi ise, o olmasin bu olmasin aman ailem karismasin dedigin seyleri kiymet verilmiyorsun gibi algilarlar. ailen makul seyler istiyorsa erkek arkadasinla konus. ailenin isteklerini tamamen arka plana atma. biraz ailene karsi sorumluluklari oldugunu bilsin erkek ve ailesi. sen aman hic bir sey harcamayalim dersin, sonra da yaaa soyle olsaydi boyle olsaydi akrabamiz geldi soyle guzel olmadi derler (bana dediler, biz yapacaktik ama sen istemedin/beceremedin oldu sonra)

yukarida yazdiklarimi senin yasinda dusunmezdim belki ama hayat tecrubesi.

eger dersen ki erkek ailesi cok moderndir. kadin erkek rolleri cok relaxtir o zaman konsolosluga git bi nikahla hallet derim. ama oyle degillerse usulune gore yap herseyi. para harca illa demiyorum ama hersey o kadar kolay olmamali bence.

Pırlanta seviyorsan olabilir takarsın. Ama sırf ailene karşı mahcup olmamak için masraf yapmak mantıksız geldi bana gümüş bile olsa

Yurtdısına gitme konusunda ne aşamadasınız, kararlıysanız ve şartlar uygunsa gidin, konsoloslukta basın nikahı geçin.

2 set, 4 5 abiye ne ya, bu devirde kaldi mi böyle seyler?
Şu an hazırlıkları yapıyoruz, başvurusuydu kabulüydü 7-8 aylık bir sürecimiz var pandemi şartlarında.

çok haklısın.konu sahibine altın da neymiş yazan üyelerden biri altın diye ölür mesela.fazla abartmadan takı istemeli

Erkek arkadaşımın ailesi olayı tamamen bize bıraktı. Geçen oturmaya gitmiştim, annesi dedi ki ben size şu kadarlık bir bütçe ayırdım, yurtdışına gideceksiniz, bilezik mi takayım yoksa bozdurursan zarar eder derseniz dolar olarak hesabınıza mı aktarayım?

Ailem kafamı ütülemesin diye ikinci olarak gümüş takı olayını söyledim erkek arkadaşıma, dedi ki ne istiyorsan içinde kalmasın uygun bir şekilde alalım, sadece gideceğimiz için ve dolar kuru uçtuğu için biraz detaylı düşünmekte fayda var diyor.

Ailemin kızları için en iyisini istemesini anlıyorum, gurur da duyuyorum. Ama kendileri yemekli nişan yapmak istiyorlar mesela ,nerden baksanız 20-25 bin lira. Zaten sevgiliyiz, nişandan 6-7 ay sonra muhtemelen düğün yapılacak. Nişana bu kadar masraf yapmaya gerek yok bence. Kendi ailem için konuşuyorum.
Yemekli düğün yapılsa da insanlar konuşuyor, bayat kuru pasta çerezli düğünde de. Bütçe dahilinde her şeyin en makulünü yapmak mantıklı geliyor bana.

ince bir kolyeli set ya da minimal pırlantalı set mutlaka isteyinn.gümüş belli olur bu arada ve hoş durmaz gelinlikle

çok haklısın.konu sahibine altın da neymiş yazan üyelerden biri altın diye ölür mesela.fazla abartmadan takı istemeli
bunlarin hepsi hayat tecrubesi iste. ama tabi yanlis yorumluyor da olabilirim. dedigim gibi aile makul ise bence biraz da onlar yonlendirmeli boyle seyleri. mesela niye KV ailesi olmadan kizla taki islerini konusuyor??

ben illa altin istensin demiyorum. hatta sunu istiyoruz demek bana gore gorgusuzluk. ama islerin de bir yolu yordami var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…