Ailemin yüksek beklentileri (düğün,takı,çeyiz…)

Yok yok bir kaç kişide gördüm ben onu. Bir kaç meze börek, sarma köfte fln bir tabakta içecekle ikram edilen düğünler oluyor artık. Yani ne yemekli ne kuru pastalı oluyor. Ortaya karışık. Bütçe sıkışıksa kuru pastadan bin kat iyi bence
Aklımdaki tam olarak böyle bir şey. Yazın olacağı için belki biraz mevsim meyvelerinden ikram edilebilir. Tatlı olarak pasta kesilecek zaten.

Düğün yapacaksanız yemekli olsun bari yaf, insanları çağırıp acı acına göndermeye cık diyorum ben yemeksiz düğün sevmem:110:Farklı farklı 3-5 elbisenin parası en az 20.000tl yapar, onun yerine düğün yemeği olmaz mı?
Çok pahalı be miss, bütçe kısıtlıysa bence değmez. Zaten şu krizde düzgün takı da gelmeyecek. Sen 200 kişi başı vereceksin, üç kişi gelip altı yüz lira yiyecek iki yüz takıp gidecek. Yani çiftlere de yazık yaaa

Magazalarda da kiralıklar var .
Hatta ilk size dikiyorlar ama kira ödüyorsunuz
Giyip temizletip iade ediyorsunuz
Düğün yapacaksanız yemekli olsun bari yaf, insanları çağırıp acı acına göndermeye cık diyorum ben yemeksiz düğün sevmem:110:Farklı farklı 3-5 elbisenin parası en az 20.000tl yapar, onun yerine düğün yemeği olmaz mı?
Elbiselerin fiyatlarını ailemin beklentilerini somutlaştırmak için açıkladım aslında. En yakın arkadaşımın kınasında şahit oldum, kız yarım saatte bir kıyafet değiştirdi. Saçı bozuldu, terledi, insanlar bekliyor diye gerildi. Kına zaten 2-3 saatlik bir olay, bence bir çıkış elbisesi arkasından da bindallı hem beni fazla yormaz hem de annemin kısmen gönlünü yapar diye düşünüyorum. Bahsettiğim platformda 500-600 lira bandında gayet güzel elbiseler ve bindallılar var. Zaten ben de bir kere kullanıp arkasından satışa çıkartırım diye düşünüyorum.

Setin nesi bir insanın içinde kalabilir ki? Düğünden sonra takan var mı onları?

Doyurucu ordövr diye bişey olmaz.
modeli sadeyse takılabilir tek tek ayırarak iş hayatında bile.ama almak için alınan setlerden ben de hoşlanmıyorum

El başından saç yolması kolaydır, kendileri yapamadıkları hiçbir şeyi sırf damat ailesi diye istemesinler. İzin vermeyin böyle saçma alışverişlere, en çok kavga burdan çıkıyor, düğün vakti olan iyi de kötü de unutulmuyor hep içinde bir yerde kalıyor.

Yakın zamanda bir yakınım oğlunu evlendirdi.Gelin hanım pek akılllydi .Çok görgülü davrandı takının lafını dahi etmediler ailecek hatta mihir bile istemem dedi yemin olsun o öyle dedikce kp kv taktı da taktı.Ama kimse ahmak değil kızın bunu şeytanlık olsun diye değil tok gozlulukten yaptığını herkes anladı.Netice akıllı gelinin bir sürü altını oldu.
Erkek tarafıda tok gözlüymüş benim ablamda kızını evlendirdi altın namına birşey konuşmadı istemedide kayın valide sadece ince bir set taktı bir tane bilezik bile takmadı olmadığından değil cimriliğinden bir tane oğlu var .

El başından saç yolması kolaydır, kendileri yapamadıkları hiçbir şeyi sırf damat ailesi diye istemesinler. İzin vermeyin böyle saçma alışverişlere, en çok kavga burdan çıkıyor, düğün vakti olan iyi de kötü de unutulmuyor hep içinde bir yerde kalıyor.
hem nişanda hem de düğünde ayrı seti zengin aileler hariç kimse takamaz bu devirde.hele biri altın biri de pırlanta olacaksa.abd de yaşayacaksam kolye küpe yüzük en fazla 15 bine setler var renkli taşlı pırlanta.onlardan alır geçerdim.altın ne işe yarar abd de sarı sarı?

Herkese iyi akşamlar diliyorum.

Nasip olursa yaza evlenmeyi planlıyoruz. Evlendikten sonra Amerika’da yaşamak istiyoruz. Bunun için araştırmalara şimdiden ufak ufak başladık. Yaşlar 30 ve 31.

Çekirdek aileler dahil kimse konuşup canımızı sıkmasın diye evlilik süreciyle ilgili her şeyi ikimiz üstlenelim diye anlaştık. Benim ailem bunu pek kabul etmiyor. Gelsin istesinler, takacaklarını taksınlar, biz de üzerimize düşeni yapalım kafasındalar. Yani ikinizin istediği şekilde olsun değil de daha çok biz kız tarafıyız onlar karşı taraf, erkek tarafı gibi düşünüyorlar.

Bu arada 1,5 yıldır birlikteyiz, ben onun ailesiyle aynı şehirde yaşadığım için çoğu kişiyle tanıştım. Öncesinde de arkadaş olduğumuz için benim çekirdek ailem de erkek arkadaşımı tanıyor.

Evlendikten kısa süre sonra yurtdışına taşınmayı planladığımız için her şey mütevazi olsun diye düşündük. Paramızı daha çok yurtdışı işlemleri için kullanalım istiyoruz. Bu mütevazilik konusunda ailemi kırmadan ama kendi sınırlarımı da koruyarak nasıl bir yol izlemeliyim?

Ben şöyle olabilir mi diye düşündüm: Evde söz,nişan,isteme bir arada. Takı konusunda kararsızım. Yurtdışında yaşayacaksak gelinliğin üstüne alınan bir seti ne zaman kullanabilirim, ama takılmazsa içimde kalır mı ilerleyen yıllarda? Düğün konusunda da benim davetlilerim şehir dışından geleceği için (mesafe 4 saat kadar) çerezli düğün değil de doyurucu bir ordövr tabağı şeklinde ikram yapılabiliyorsa yemekli düğünden de bu şekilde yırtabiliriz diye düşündüm. İki tarafın ailesi de düğün istediği için düğün yapmak biraz şart. Kıyafetleri dolap gibi platformlardan ayarlamayı düşünüyorum, çünkü yalnızca 1-2 saat giyeceğim.

Vakit ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
İnci severmisimiz bilmem nişanda güzel beyaz altına modelletip kolye yaptıra bilirsiniz

Aaa milletin dugunleri ne güne duruyor? Akraba, arkadaş dugunlerine, kınalara vs giderken 10 bilezigi koluna doldurup iki gerdanligi ust uste takiyorlar. Sen bilmezsin tabi boyle şeyleri. 😂
Beş taş, tektaş+ taşlı alyansla filan geziyorlar. 😁
Ya işte tam olarak bu. Yurtdışında yaşamayı kafamıza koyduk, yapabilirsek inşallah gideceğiz. Avrupa gibi de değil ki yakın akrabaların düğününe uçağa atlayıp 2-3 saatte gelelim. Öyle olunca set olayı düşündürüyor ben bunu nerede takacağım diye :) Türkiye’de kalacak olsak şu an 10-12 bin lira bandında olan renkli taşlı minik pırlanta setler var, onlardan bir tane almayı düşünürdüm ama şu şartlarda mantıklı mı bilmiyorum. Set takılmazsa da 2 set isteyen ailem kafamı ütüleyecek 😁 O yüzden bu renkli taşlıların gümüş olanları var 300-400 liraya. Öyle bir şey alsam hem ses edemezler, hem cebim yorulmaz hem de dışarda da günlük olarak gönlümce takarım diye düşünüyorum.

Seti ben sık kullanabileceğim modern birşey almıştım. Altın değil de pırlanta aldım siz benzer şekilde kullanılacak altın modeller bakabilirsiniz.
Kına içinde mesela ben çıkış kıyafeti ve bindallı gibi iki üç kıyafeti saçma buluyorum. Görgüsüzce geliyor açıkçası. Kına gecesi geleneksel birşey ise modern tarzda kaftanlar yeterli olacaktır.
Kaftan sevmezseniz sadece kırmızı elbise olabilir.

Ben olsam dolaptan kiralamazdım, deneyip alırdım, görüp içime sinmesini isterdim. Yemek yerine ordövr olabilir. Böyle bir düğüne katıldım gayet güzeldi. Nişan isteme söz bir arada evde gayet güzel olur. Eyyorlamam bu kadar.

Nişan henüz olmadı yakında olacak. Anneannem zamanında hacca gittiğinde getirmiş inci, annem hep onu evlenirken sana takacağım derdi. O yüzden ekstra bir inci almayı hiç düşünmedim.
Sonu yanlış yazdım bilirsiniz yazıcama bilirdiniz yazmışım düzelttim ama siz hızlı davrandınız.

Aaa milletin dugunleri ne güne duruyor? Akraba, arkadaş dugunlerine, kınalara vs giderken 10 bilezigi koluna doldurup iki gerdanligi ust uste takiyorlar. Sen bilmezsin tabi boyle şeyleri. 😂
Beş taş, tektaş+ taşlı alyansla filan geziyorlar. 😁
Hoffff şu apla gibi gezmeyeceksek niye evlenelim(!) ?????? 🤣🤣🤣🤣🤣
21FD8497-A1F5-4F5C-BEEF-D9FDC60E9579.jpeg

Bizim o tarafta düğünü anne ve baba yapıyor, elalem ne der zihniyetinden dolayı da gerekirse boğazına kadar borca batıp kredi vs çekip “en iyisi” yapılıyor. Son yıllarda en yakın arkadaşlarım evlenip bir kısmı düğün borcu ödemekten evine tv sehpası bile alamadığı için millet ne derse desin benim ne istediğim önemli kafasına girdim son zamanlarda. Ama ailemle bu görüşümü paylaştığımda erkek arkadaşımın böyle mütevazi istediğini ve benim onu korumak için ve ondan etkilenip böyle istediğimi düşünüyorlar.

düğünü kim istiyorsa o yapsın.
aileler istiyor diye düğün yapacaksanız aileler yapsın düğünü. pişman olacaksanız set takılmadı diye değilde düğün parasına pişman olmanız yüksek ihtimal😅
nişanda set konusunda da ailenizi ikna edin biz gidicez zaten bende onu bozdurucam değer kaybedecek o yüzden nişan için olan setin parasını birikim hesabımıza atacağız deyin.
yani gerçektende o saçma setleri kimse takmıyor zaten.

X