Herkese iyi akşamlar diliyorum.
Nasip olursa yaza evlenmeyi planlıyoruz. Evlendikten sonra Amerika’da yaşamak istiyoruz. Bunun için araştırmalara şimdiden ufak ufak başladık. Yaşlar 30 ve 31.
Çekirdek aileler dahil kimse konuşup canımızı sıkmasın diye evlilik süreciyle ilgili her şeyi ikimiz üstlenelim diye anlaştık. Benim ailem bunu pek kabul etmiyor. Gelsin istesinler, takacaklarını taksınlar, biz de üzerimize düşeni yapalım kafasındalar. Yani ikinizin istediği şekilde olsun değil de daha çok biz kız tarafıyız onlar karşı taraf, erkek tarafı gibi düşünüyorlar.
Bu arada 1,5 yıldır birlikteyiz, ben onun ailesiyle aynı şehirde yaşadığım için çoğu kişiyle tanıştım. Öncesinde de arkadaş olduğumuz için benim çekirdek ailem de erkek arkadaşımı tanıyor.
Evlendikten kısa süre sonra yurtdışına taşınmayı planladığımız için her şey mütevazi olsun diye düşündük. Paramızı daha çok yurtdışı işlemleri için kullanalım istiyoruz. Bu mütevazilik konusunda ailemi kırmadan ama kendi sınırlarımı da koruyarak nasıl bir yol izlemeliyim?
Ben şöyle olabilir mi diye düşündüm: Evde söz,nişan,isteme bir arada. Takı konusunda kararsızım. Yurtdışında yaşayacaksak gelinliğin üstüne alınan bir seti ne zaman kullanabilirim, ama takılmazsa içimde kalır mı ilerleyen yıllarda? Düğün konusunda da benim davetlilerim şehir dışından geleceği için (mesafe 4 saat kadar) çerezli düğün değil de doyurucu bir ordövr tabağı şeklinde ikram yapılabiliyorsa yemekli düğünden de bu şekilde yırtabiliriz diye düşündüm. İki tarafın ailesi de düğün istediği için düğün yapmak biraz şart. Kıyafetleri dolap gibi platformlardan ayarlamayı düşünüyorum, çünkü yalnızca 1-2 saat giyeceğim.
Vakit ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.