Erkek arkadaşım düğünden önce bizim kuzenler senin misafirlerini karşılayıp en güzel yerde yemeğe götürür diye öneri yaptı. Zaten kalacak yerlerini de o ayarlayacak.4 saatlik yoldan gelen insanlara yemek yedirmek gerekir ama ya .sadece ordovr tabagi olmaz gibi o kadar uzun saate .
altini deger kyabetmeyenden alin bence .ben hic bilezik olmadan evlendim gunluk takabilcegim ufak bir kolye kupe vardi cicek gibi evlendik bitti
o külçe gümüş ama.altından çok kazandırdı evet geçen yıl.takı olan gümüş başka.çoğunda gümüşe bir şeyler karıştırılmış hep
haklısın oralarda vardır ama ben gelinlik ya da nişanlık üstüne gümüşü hiç yakıştırmıyorum .takmadan ayrıca alabilir hatıra olsun diye.gerçek gümüş takılar da hiç ucuz değiller ki. 1000 küsür tl ye gümüş takılar var. onlara da başka değerli taşlar takılıyor.
kapalıçarşıda çok rahat bulunur mesela.
Evet pahalı bir saat takmayı düşünmüştü ailem, ama ben bunu da istemedim. Hatta erkek arkadaşıma da bahsetmiştim, o da dedi ki benim zaten 2 tane sade günlük saatim var, 1 tane de akıllı saatim var, kullanmam muhtemelen yazık günah dedi.sevgili konu sahibi, bence yaklaşımınız manıklı. ancak ailenizin 2 ayrı set istemesi bence çok abartı, hele bu devirde.
yurtdışına gitmeyip burada kalacak olsanız da abartı ve anlamsız bulurdum.
o setler yatırımlık da olmuyor çünkü işçilikleri çok olduğu için bozdursanız düşük fiyattan alınıyor.
alabiliyorlarsa, gelenekçi yaklaşımlarına saygı duymak adına tek bir sette anlaşın derim.
ki madem gelenekler var, sizin aileniz damada saat olarak ne takacak ?
mesela saat nişanda takılır ve aynısını damat düğünde de takar. yani iki ayrı saat takılmaz.
bunu biliyor mu aileniz ? bir sorun derim.
iki set istediklerine göre, kallavi bir saat almayı da düşünmüş olmaları gerekiyor.
Şahsen benim kinam kendi memleketimizde, düğünümde eşimin memleketinde oldu. Ben kinamda herkes gelemeyecek düğüne diye gelinlik giydim başta, sonra abiye giydim üstüne de kaftan giydim. Hiç de öyle 4 5 elbise değişmeye gerek yok. Kinada giydiğim abiyeyi de kisalttirim arkadaşlarımın düğününde giyiyorum gidersekElbiselerin fiyatlarını ailemin beklentilerini somutlaştırmak için açıkladım aslında. En yakın arkadaşımın kınasında şahit oldum, kız yarım saatte bir kıyafet değiştirdi. Saçı bozuldu, terledi, insanlar bekliyor diye gerildi. Kına zaten 2-3 saatlik bir olay, bence bir çıkış elbisesi arkasından da bindallı hem beni fazla yormaz hem de annemin kısmen gönlünü yapar diye düşünüyorum. Bahsettiğim platformda 500-600 lira bandında gayet güzel elbiseler ve bindallılar var. Zaten ben de bir kere kullanıp arkasından satışa çıkartırım diye düşünüyorum.
Erkek arkadaşımın ailesi olayı tamamen bize bıraktı. Geçen oturmaya gitmiştim, annesi dedi ki ben size şu kadarlık bir bütçe ayırdım, yurtdışına gideceksiniz, bilezik mi takayım yoksa bozdurursan zarar eder derseniz dolar olarak hesabınıza mı aktarayım?
Ailem kafamı ütülemesin diye ikinci olarak gümüş takı olayını söyledim erkek arkadaşıma, dedi ki ne istiyorsan içinde kalmasın uygun bir şekilde alalım, sadece gideceğimiz için ve dolar kuru uçtuğu için biraz detaylı düşünmekte fayda var diyor.
Ailemin kızları için en iyisini istemesini anlıyorum, gurur da duyuyorum. Ama kendileri yemekli nişan yapmak istiyorlar mesela ,nerden baksanız 20-25 bin lira. Zaten sevgiliyiz, nişandan 6-7 ay sonra muhtemelen düğün yapılacak. Nişana bu kadar masraf yapmaya gerek yok bence. Kendi ailem için konuşuyorum.
Yemekli düğün yapılsa da insanlar konuşuyor, bayat kuru pasta çerezli düğünde de. Bütçe dahilinde her şeyin en makulünü yapmak mantıklı geliyor bana.
Valla istersen en iyi otelde yap gene kimseyi memnun edemiyorsun. Arkadaşım yıllar önce sheraton da alkollu düğün yaptı gene bir sürü konuştular. Bence hiç gerek yok. Zaten yurt dışı içim dünya masrafları olacak. Yada ben farklı düşünüyorum . Kendi düğünümü bile bir kere izlemedim, fotoğraflarına bakmadımValla konu sahibesi burda düğün, nian yap diyen tek ben varım herhal ve fikrimde direniyorum
Ailen özenmiş para koyuyor, karşı taraf da para koyuyorsa yapın düğünü de nişanı da eğlenin güzelce her şey para değil kiMaddi olarak sadecesetti takıydı onları geçin onun yerine vizeydi uçak biletiydi onlar için para hediye etsinler.
Yemekli olsun derim, madem bütçeniz var insanları çağırıp yemek vermeden göndermeyin.
Ben severim eğlenmeyi de, düğüne gitmeyi de. Bu kadar düğün karşıtı insan olması ürkütücü
Bakın düğünü ben de severim, göbek de atarım halay da çekerim. İmkanı olan yemekli düğün yapsın buna da karşı değilim. Ama şu an bizim yurtdışı ve evlilik olayları aynı yıla denk geldi, şartlar böyle, birinden birini erteleme durumumuz yok.Valla konu sahibesi burda düğün, nian yap diyen tek ben varım herhal ve fikrimde direniyorum
Ailen özenmiş para koyuyor, karşı taraf da para koyuyorsa yapın düğünü de nişanı da eğlenin güzelce her şey para değil kiMaddi olarak sadecesetti takıydı onları geçin onun yerine vizeydi uçak biletiydi onlar için para hediye etsinler.
Yemekli olsun derim, madem bütçeniz var insanları çağırıp yemek vermeden göndermeyin.
Ben severim eğlenmeyi de, düğüne gitmeyi de. Bu kadar düğün karşıtı insan olması ürkütücü
Bende iki kız annesi olarak nişan ve düğün olmalı diyorumValla konu sahibesi burda düğün, nian yap diyen tek ben varım herhal ve fikrimde direniyorum
Evet pahalı bir saat takmayı düşünmüştü ailem, ama ben bunu da istemedim. Hatta erkek arkadaşıma da bahsetmiştim, o da dedi ki benim zaten 2 tane sade günlük saatim var, 1 tane de akıllı saatim var, kullanmam muhtemelen yazık günah dedi.
Bu arada ikimizin ailesi de orta sınıf kabul edilir. İki taraf da maaşlı çalışıyor.
Bakın düğünü ben de severim, göbek de atarım halay da çekerim. İmkanı olan yemekli düğün yapsın buna da karşı değilim. Ama şu an bizim yurtdışı ve evlilik olayları aynı yıla denk geldi, şartlar böyle, birinden birini erteleme durumumuz yok.
Daha iyi şartlarda yaşamayı istiyoruz, yapabilirsek gideceğiz. Bunun bize maliyeti sırf o ülkeye adım atana kadar (vize, oturum izni, uçak biletleri vs) 100 bin lira civarı. Benim bahsettiğim tarzda mütevazi bir evlenme sürecinin maliyeti de nerden baksanız 100 bin lirayı bulacak düğün, takı, gelinlik, damatlık, misafirlerin konaklaması cartı curtu derken.
Birlikte ilk tatilimiz olacağı için ve hem düğün hem de yurtdışı işlemleri çok yorucu süreçler olduğu için balayından kısmayalım dedik, bunda özellikle ben ısrarcı oldum. İkimizin de gitmediği bir Akdeniz ülkesine gidip 8-10 gün kalalım dedik e bunun da maliyeti var kurdan dolayı.
Hepsini birlikte düşününce nerden kısabilirim sorusunun cevabı olarak aklıma yemekli düğünden kısmen vazgeçmek, daha minik bir set almak, 1-2 saat giyeceğim ve Türkiye’de bırakacağım kıyafetleri sadeleştirme geliyor.
mutluluklar diliyoruz k.k olarak size.abd ye gidin ve geri dönmeyin de diyoruzzzAklımdaki soru işaretleri büyük ölçüde netleşti, farklı fikirleri duymak düşüncelerimi zenginleştirdi. Vakit ayırıp fikirlerinizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Herkese iyi geceler diliyorum.
Katılıyorum. Ben de güzel özenilmiş düğünleri severim. Çocuğum olursa da ortada bir göbek atmakta isterim yaniBende iki kız annesi olarak nişan ve düğün olmalı diyorum
Kına gecesi zaten olmazsa olmaz
Hayalim kızlarıma evimin bahçesinde vur patlasın çal oynasınlı kına gecesi yapmaknasip kismet tabii daha çok küçükler ama istemezlerse üzülürüm. İkna etmek için uğraşırım
O yaşta göbek atabilirmiyim hala emin değilimKatılıyorum. Ben de güzel özenilmiş düğünleri severim. Çocuğum olursa da ortada bir göbek atmakta isterim yani
Katıldım gittiValla konu sahibesi burda düğün, nian yap diyen tek ben varım herhal ve fikrimde direniyorum