Ailemin yüksek beklentileri (düğün,takı,çeyiz…)

Erkek arkadaşım düğünden önce bizim kuzenler senin misafirlerini karşılayıp en güzel yerde yemeğe götürür diye öneri yaptı. Zaten kalacak yerlerini de o ayarlayacak.

o külçe gümüş ama.altından çok kazandırdı evet geçen yıl.takı olan gümüş başka.çoğunda gümüşe bir şeyler karıştırılmış hep

gerçek gümüş takılar da hiç ucuz değiller ki. 1000 küsür tl ye gümüş takılar var. onlara da başka değerli taşlar takılıyor.
kapalıçarşıda çok rahat bulunur mesela.

gerçek gümüş takılar da hiç ucuz değiller ki. 1000 küsür tl ye gümüş takılar var. onlara da başka değerli taşlar takılıyor.
kapalıçarşıda çok rahat bulunur mesela.
haklısın oralarda vardır ama ben gelinlik ya da nişanlık üstüne gümüşü hiç yakıştırmıyorum .takmadan ayrıca alabilir hatıra olsun diye.

Evet pahalı bir saat takmayı düşünmüştü ailem, ama ben bunu da istemedim. Hatta erkek arkadaşıma da bahsetmiştim, o da dedi ki benim zaten 2 tane sade günlük saatim var, 1 tane de akıllı saatim var, kullanmam muhtemelen yazık günah dedi.

Bu arada ikimizin ailesi de orta sınıf kabul edilir. İki taraf da maaşlı çalışıyor.

Şahsen benim kinam kendi memleketimizde, düğünümde eşimin memleketinde oldu. Ben kinamda herkes gelemeyecek düğüne diye gelinlik giydim başta, sonra abiye giydim üstüne de kaftan giydim. Hiç de öyle 4 5 elbise değişmeye gerek yok. Kinada giydiğim abiyeyi de kisalttirim arkadaşlarımın düğününde giyiyorum gidersek
Ha ama siz Amerika'ya tasinacaksaniz, mümkün mertebe küçük bir şey yapın. Milletin gönlünü eylemek için çok gereksiz düğün olayı bence.
Şimdiki aklım olsa, yemekli bir şey yapardim sadece, böylece milleti değil kendimi mutlu ederdim. Bir de pandemi var malum. Yarın ne olacağı belli değil. O yüzden bence iki tarafında gönlünü kırmadan yapmaya çalışın.
Yukarda bir arkadaş set mevzusunu çok güzel açıklamış. Üzerinizde olmadığı sürece gümrükten geçirmek sıkıntı. Bu sefer de orda çalındı etti derdi oluyor. Satınca da para etmiyor. Bence onun yerine bilezik aldırın madem anneniz çok istiyor. Giderken satarsınız en azından nakit olarak işinize yarar.
Hayırlı olsun bu arada :)
Gelinliği de kiralayabilirsiniz bu arada.

Aklıma gelmişken, biz söz falan yapmadık. Cumartesi isteme oldu, pazar da evde nisan yaptik aile arasında. 50 60 kişi falan vardı. Gereksiz masraf anlayacağın.

sevgili konu sahibi eğer yurt dışına gidecekseniz bırakın altını falan dolar alın. Amerika’ya 3 kere farklı eyaletlerine gittim hiç altın takan görmedim. Evlenirken hiç bir şey istemedim hala bana ne kadar takı taktılar bilmem. Eltilerime ne taktılar bilmem. Açıkçası umrumda değildi. Kayınvalidem için çok kıymetliyim beni kızı gibi bende onu annem gibi görürüm. Hep sen bizi zorlamadın Allah’ta seni hiç zorlamasın diye dua eder. Benim ailem yemekli düğün istedi dedim ki bizim paramız yok istiyorsanız yapın. Kendileri düğün salonu tuttu yemek seçimi yaptı bakmadım bile öncesinde. Parayı kim veriyorsa o beğensin istediği yer oldun dedim. Ne nişan yaptım nede kına. Eşimle çok mutluyum. Ailesini ailem gibi görüyorum, onlarda beni kızları gibi. Kısaca altın takı falan değil olay karşınızdaki eş adayınız size değer veriyor, mu saygı duyuyor mu, bunlara cevabınız evetse geri kalan her şeyi boşverin.

Valla konu sahibesi burda düğün, nian yap diyen tek ben varım herhal ve fikrimde direniyorum
Ailen özenmiş para koyuyor, karşı taraf da para koyuyorsa yapın düğünü de nişanı da eğlenin güzelce her şey para değil kiMaddi olarak sadecesetti takıydı onları geçin onun yerine vizeydi uçak biletiydi onlar için para hediye etsinler.

Yemekli olsun derim, madem bütçeniz var insanları çağırıp yemek vermeden göndermeyin.

Ben severim eğlenmeyi de, düğüne gitmeyi de. Bu kadar düğün karşıtı insan olması ürkütücü

Valla istersen en iyi otelde yap gene kimseyi memnun edemiyorsun. Arkadaşım yıllar önce sheraton da alkollu düğün yaptı gene bir sürü konuştular. Bence hiç gerek yok. Zaten yurt dışı içim dünya masrafları olacak. Yada ben farklı düşünüyorum . Kendi düğünümü bile bir kere izlemedim, fotoğraflarına bakmadım

Sizin yaşınızdayken bende aman altında neymiş hiç sevmem iyyyy falan derdim.
Ama artık öyle bakmıyorum. Hem yatırım hem takı olarak kullanıyorum
Yerine göre altın da çok klas duruyor, özellikle trabzon hasırı çok asil
Yerine göre günlük sade, beyaz altın pırlanta parçalar
Gümüş bence hiç düşünmeyin nişanda düğünde
Ben gümüşüm diye bas bas bağrır
Kot, üstüne gömlekde ok ama nişanlık gelinlikle sakın
5-6 elbise değişmeyin evet
Yemekli düğünde yapmayın, bahsetiğiniz tarzı ördövr tabaklı düğünlere son zamanlarda katıldım ve çok şıktı
Maksat doymak değil orda aç kalmamak.
Ama altın/takı mutlaka yaptırın
ABD de takarsın, gerekirsede bozarsın
ABD insanlar gayet altın takıyorlar, tabii gidipde avam bir set seçmeyin, şöyle klas içinize sinen birşeyleriniz mutlaka olsun ama

Son düzenleme:
Bakın düğünü ben de severim, göbek de atarım halay da çekerim. İmkanı olan yemekli düğün yapsın buna da karşı değilim. Ama şu an bizim yurtdışı ve evlilik olayları aynı yıla denk geldi, şartlar böyle, birinden birini erteleme durumumuz yok.

Daha iyi şartlarda yaşamayı istiyoruz, yapabilirsek gideceğiz. Bunun bize maliyeti sırf o ülkeye adım atana kadar (vize, oturum izni, uçak biletleri vs) 100 bin lira civarı. Benim bahsettiğim tarzda mütevazi bir evlenme sürecinin maliyeti de nerden baksanız 100 bin lirayı bulacak düğün, takı, gelinlik, damatlık, misafirlerin konaklaması cartı curtu derken.

Birlikte ilk tatilimiz olacağı için ve hem düğün hem de yurtdışı işlemleri çok yorucu süreçler olduğu için balayından kısmayalım dedik, bunda özellikle ben ısrarcı oldum. İkimizin de gitmediği bir Akdeniz ülkesine gidip 8-10 gün kalalım dedik e bunun da maliyeti var kurdan dolayı.

Hepsini birlikte düşününce nerden kısabilirim sorusunun cevabı olarak aklıma yemekli düğünden kısmen vazgeçmek, daha minik bir set almak, 1-2 saat giyeceğim ve Türkiye’de bırakacağım kıyafetleri sadeleştirme geliyor.

Bende iki kız annesi olarak nişan ve düğün olmalı diyorum
Kına gecesi zaten olmazsa olmaz
Hayalim kızlarıma evimin bahçesinde vur patlasın çal oynasınlı kına gecesi yapmak nasip kismet tabii daha çok küçükler ama istemezlerse üzülürüm. İkna etmek için uğraşırım

bence ailenizi 2 setin fazla olduğuna ikna edin. nolursa olsun zaten yanınızda götüremeyeceğiniz, yatırımlık da olmayacak birşey.
muhtemelen nikahta, düğünde gören yakınlar laf eder kaygısıyla söyleniyor ama bu devir bunları kaldırmıyor.
güçleri varsa da size nakit destek yapmaları abd de hayat kurma aşamasında daha çok işinize yarar bence.

bence yaklaşımınız çok akılcı.
onca para harcadıktan sonra ve yaşadığınız diğer süreçlerin stresi ile muhtemelen dilediğiniz gibi eğlenemeyeceksiniz de.
ki illa ki gelip tat kaçıran insanlar da olacak.
düğün çok keyifli bence de ama bu devirde ne yazık ki herşeyi aynı anda yapma lüksümüz kalmadı.
önemli olan evliliğe ilk adımı şaşaalı atmak değil de devamını sağlıklı getirmek bence.
yabancı bir ülkede bir yandan uyum sorunu yaşarken bir yandan da borç düşünmek bence ilişkiyi de yıpratır az da olsa.

mutluluklar diliyoruz k.k olarak size.abd ye gidin ve geri dönmeyin de diyoruzzz

Katılıyorum. Ben de güzel özenilmiş düğünleri severim. Çocuğum olursa da ortada bir göbek atmakta isterim yani

Evde nişan söz isteme bir günde olabilir. Takı konusunda birşey diyemem. Karşı taraf illa yapmak isterse para edecek şeyler seçin. Gündüz düğünleri kokteyl tarzında oluyor. Meyveler kuruyemiş cips küçük poğaçalar pizzalar kanepelerle sere serpe donatıyorlar masaları. Yani en azından bu yaz başı gittiğim düğün öyleydi. Kıyafet dolap olur tabi ki. Gelinliği kiralayabilirsin.

Katıldım gitti

Evet buna koktelyli düğün deniyor benimkide böyle olmuştu.Su böreği, kısır,Amerikan salatası,sarma birkaç çeşit meze daha.Masalarda çerez,cips,ve salatalık tarzı aperatif yiyecekler.Her masaya 1lt su,kola,fanta içecek ve en sonda da dondurmalı pastaBiz bu şekilde 2016 yılında 15 bin TL ye tutmuştuk İstanbul'da.Simdi İstanbul için bu konseptteki fiyatlar 22-25 bin TL arası.En son Eylül ayında evlenen akrabamız bu fiyat aralığında tutmuştu düğününü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…