Ailemin beni batırması

Esnaf dediğin biraz uyanık olur bu nedir arkadaş bir değil iki değil nasıl defalarca kandırdılar sizi bir an önce çalışmaya başlayın bunlardan hayır gelmez size borç kapatma konusunda
Elaleme hayatta güvenmem de insan ailesi olunca kanabiliyor. Duygusal yerden yakalandık.

Konu sahibi, sizin hayır diyip sınırlarınızı çizmekle ilgili ciddi sıkıntılarınız var. Yardım almanız gerekiyor kendi başınıza halledemiyorsanız. Ya kabul ediyorsunuz ya da pasif tepkiler verip hayatınızı mahvediyorsunuz bu konudan ve öğrenci konunuzdan anlaşıldığı üzere.

Orda da evinizde kızı istemediğiniz halde net bir cevap vermediniz insanlara lastik gibi uzadı konu. Kız yer ayarlayamasaydı bir şekilde başınıza kalacaktı. Ailenize ise onlar sizi düşünmedikleri halde 15 senedir hayır diyemiyorsunuz. Neden? Vicdan size özel bir şey mi? Başkalarında da bulunması gerekmiyor mu biraz?

Herşey bir yana ailenizin kredileri ödemediği ortada iken neden eşinize çektiğiniz kredilerden bahsetmediniz onu anlayamadım?Bu konuda eşinizle önden konuyu konuşmanız sizin sorumluluğunuzdu..siz "ailemi kötü bilmesin diye " böyle hareket ettim diyorsunuz ama buradan okuyunca "adam evlilikten vazgeçmesini diye" böyle davranmışsınız gibi gözüküyor.Tamam babanız size "kredi çek ben emekli maaşımla öderim" dedi ..ama eşimizin 3 ayda 20 bin tl ödeme yaptığından bahsediyorsunuz ..sizce babanızın emekli maaşı ile bu parayı ödeyebilmesi mümkün müydü?

Eşinize üzüldüm. Evlenmeden önce borçlarınız olduğunu eşinize paylaşmanız gerekti. Etik ve açık olmamışsınız baştan. Üstüne bir de ailenize ait parayı ödüyor eşiniz bu ekonomik krizde kendinden veriyor. Çok saf ve iyi niyetli biriymiş. Git konuş açık ol. Zaten öğrenince sana karşı belki güveni sarsılacak açık olmadığın İçin. Vakit kaybetmeden söylede zararın neresinden dönersen kardır. İyice sarpa sarar. Eşinizden de bir daha bir şey saklamayın kafanız ve vicdanız rahat olur

Ailenizin abinize iş kurma telaşı zaten baştan yanlış. Kaç insana ailesi iş kuruyor? Giriyoruz bir işe, aydan aya maaşla çalışıp yaşıyoruz. Abiniz de seve seve bir işe girecek ve maaşıyla borçları ödeyecek. Babanız da emekli maaşıyla destek olacak. Ama herşeyden önce siz eşinizle yüzleşmek zorundasınız. Anladığım kadarıyla çok iyi, çok anlayışlı bir eşiniz var. Burada evlenirken borçlu olduğunu saklayan adamlara söylemediğimiz laf kalmıyor. Kadın için de durum farklı olmamalı. Eşinizi de alıp babanizla ve abinizle konuşacaksınız. Sizden çekinmiyorlar belki damatlarından utanırlar.

Onlar 1 gl bıle odemez.Sebde kurma hayatını ıyıce dıbe bat .Baxılarına mustehak sözü buradan cıkmış demekki.

Ben de uzun yıllardır çalışıyorum.ailemin de durumu yoktu. İlk atandığımda annem kendi çeyizini kendin yaparsın demişti üstelik her ay düzenli para gönderiyordum onlara. Babam sunu ödicem kredi Çek derdi. Kredi vadesi bitmeden bize yalan söylüyor bitti vade diye sonradan üstüme geliyordu. Babam o sıralar 40ların sonundaydı. İsteseydi çalışırdı. Ama ben çalışayım siz rahat edin öyle mi diyormuş annemler. Şimdi yeni bir araba aldım bu pahalılıkta. Mecbur kaldım. Yoksa elimde bir şey kalmayacaktı yine. Sizin de benden farkınız yok. Onu ödemezler benimkiler gibi bir görev olarak biliyorlardır onu

Kusura bakmayın ama ben eşinizin yerinde olsam ayrılırdım sizden. Bunu sırf borçlar içinde söylemiyorum ama siz eşinizi asla hayat arkadaşı ve aile olarak görmüyor ve çok rahat kandırabiliyorsunuz. Ailenize ne kadar verici davranıyorsanız eşinize o kadar bencilsiniz. Öncelikle bu borçlar bir günde olmadı, abinizde bir günde değişmedi hal böyleyken borç üstüne borç yapıp, iki yıldır vaad ettikleri halde tek bir taksit ödemeyen insanlara bir borca daha girmişsiniz. Bu da yetmemiş ve güya hayat arkadaşı olarak gördüğünüz adama borçlarınızdan bahsetmeden evlilik yoluna girdiğiniz gibi, birde aileniz düğününüzü yaptık diye hava atsın diye üstüne düğün borcu eklemişsiniz, şimdi de bu borçları, yeni şehirde iş kuramadım bahanesi ile eşinizin sırtına yüklemişsiniz. Adamı sizle evlensin diye kandırmış ve tepesine çökmüşsünüz ve üstüne birde az kalsın ailenizden başka birini neredeyse evinizde yurt hizmeti verecektiniz. Bu kadar rezillliğe ve ortada bırakılmışlığa rağmen, siz kocanıza yaptığınız haksızlıklara ezileceğiniz yerde hala aileye vicdan yaptığınızı söyleyebiliyorsanız; ben asıl , evlenmek için kandırdığınız o zavallı adama üzülürüm. Sanki tüm suç ailenizin gibi anlatıyorsunuz ama asıl suçlunun kendiniz olduğunu görmüyorsunuz bile. Zira siz bilmiyormuydunuz evlenip şehir değiştirince yeni iş yeri açmak zorunda kalacağınızı ve bu borçların ödenmeyeceğini; neden birde düğün borcuna girdiniz o halde. Siz resmen ailenizin size yaptığını eşinize yapıyorsunuz ve bunun farkında bile değilsiniz. Şuraya şu konuyu değiştirip eşinizin ağzından yazsak size neler yazarlardı bir oturun düşünün isterseniz. Bence artık eşinize bencilliği bırakın ve gerçekleri anlatında adamda neyle karşı karşıya olduğunu anlasın.

Ailene karşı susması gerektiğine inandığım vicdanın, söz konusu eşin olunca lal olmuş.
Para meselesi önemsiz demiyorum ama bu kadar sır ve bilmediği sorumluluğun altına sokulmak evliliğin temellerine atılmış bomba gibi.
Benim için inanılmaz bir güven problemi bu.
Bugün bunu dert etmiyor olabilirsiniz ama sıkıntı yani...

Ailen için diyecek laf çokta sen kaldıramazsın.
42 yaşına gelmiş kendi sorumluluğunu almaktan aciz bir insan için ailen kendisini heba ettiği gibi seni de kurban etmiş. Hani abin için gelmiş 42 yaşına diyorum ya aynısı senin içinde geçerli.
Gelmişsin 30 yaşına hala vicdan diyorsun, sanırım ailen seni fazla manipüle etmiş, sende ailen seni sevsin, değer versin diye hep daha fazlasını vermişsin. Onlarda senden alıp oğullarına vermişler.
Huhu artık uyan. Kalan hayatını mahvetme. Acil bir psikoloğa git.
Borçlar için yapacağınız çalışmak, aileye 1 kuruş bile para vermemek. Onlara göbeğini bağlarsan daha çok beklersin. Ellerine geçen her kuruş 42 yaşındaki çocuk adama gidecek.
Bu borcu eşine yıkma, çok üzülürsün benden söylemesi.

Eşinize haksızlık etmeyin elin adamı yanlış bir tabir olmuş ve en baştan yalan ile bir iliskiye başlamak ne kadar doğru bilemedim evliliğinize de bunu yansitirsaniz çok uzun ömürlü olacağını düşünmüyorum bazı insanlar ailesini ne yazık ki secemiyor ben her zaman bana zarar veren insanları hayatımdan çıkarmayı tercih eden biriyim eğer bana ciddi anlamda zarar veriyorsa babam dahi olsa silerim sizinde yapmanız gereken bu tavrınızı net koyun duvar koyun belli ki aileniz biricik oğullarını evlat olarak görüyor hep birlikte mutlu olsunlar essek kadar adama iş kurmak nedir sonra böyle tipleri bir de evlendirip insanların hayatlarını yakıyorlar

Vicdan yapacak bisey yok abinize annenize babaniza acimayin herkes is sahibi olamaz girseydi abiniz bir markete calissaydi. Sizi dusunen yokki? Sizin odemenizi bekliyorlar digerlerinin dedigi gibi sizi mahkemeye vericem va bisey bulun eve kahit falan gonderin alin parayi tabiki esinizin odemesini bekliyorlardir odemesin adam haksizlik bu sizin de hatalariniz cok kendi hayatiniza odaklanin gerekirse silin ailenizi parayi aldiktan sonra

Esine bunlari anlatma ,tek söyleyeceğim bu

Saldırgan tarzda yazmamış.
Aksine doğruyu söylemiş.
Biri bana borcunu ödemiyorsa ona 2. Defa kredi çekmem, aklımla zorum yoksa.
Siz bile bile lades demişsiniz, üstüne üstlük dürüst olup size ait olan borçları eşinize söylememişsiniz bile.
CiRiLLA ya burada hak veriyorum, burada açılan benzer konularda borçlarını saklayan erkeğe dürüst değil boşan adamdan diyorsak size de diyebiliriz. Çünkü o elin adamı dediğiniz aşamda yüklü bir borcu saklıyor, çekirdek ailenize yalan sokuyorsunuz.

Eşek olana semer vuran çok olur diye bir söz var. Sen onların eşekleri olmuşsun, onlar da sana semer vurmuş. Ailenin sevgisine açlığın artik gözle görülür ,elle tutulur hale gelmiş. Bu kredi bitince yine sana gelseler sen yine kredi çekersin ,belki gözlerine girerim diye .
Ben aileden çok seni hatalı buldum. Kocaman kadınsın, kredi çektirip ödememiş insanlar. Neden ısrarla ısrarla ısrarla çekip çekip durdun? Neyin değişeceğini düşündün??
Bence kendin etmis, kendin bulmussun. Bu saatten sonra onlar kredi falan ödemez. Çalışıp ödemekten Baska Caren yok. Kendine ve eşine yapacağın tek iyilik ; bir daha aslaaaa kredi cekmemek. Ama annen kanser hastasiymis,geçmiş olsun. Bence bir dahakini sağlığı bahane edip isterler, sen de tabii ki hayır diyemezsin....böyle böyle böyle ömrün ailene bakmakla geçer :/
Çok üzücü gercekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…