• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin beni batırması

Sorunlu bir ailem oldu hep. Maddi durumları bir zamanlar çok iyi olmasına rağmen, kendilerini batıran bir baba, anne ve abi. Yanlış kararlar vermelerinin, geleceği düşünmeden hareket etmelerinin bedelini küçüklüğümden beri hep ben ödedim. Kendilerini batırmaları yetmediği gibi beni de hep batırdılar. 17 yaşımdan beri maddi zorluklardan dolayı okurken çalıştım. Ne kazandıysam aileme verdim evi geçindirdim. 32 yaşına kadar aileme verdiğim paralarla bir arabam olurdu belki. Hiçbir şey sahibi olamadım. Çünkü kendim için hiçbir şey yapmadım. Sorumsuz bir abim var. Annem de babam da ömürlerini onu adam etmeye adadılar. 42 yaşında hala bir baltaya sap olamadı. Abine iş kurcaz tavuk alıcaz yumurtasını satacak kredi çek dediler. Çektim. Ailede ben hariç herkes batık olduğu icin tek kredi bana çıkıyor. Oradan gelen kazançla ödeyeceğiz krediyi dediler. 2 yıldır bir taksit bile ödemediler. Sorun etmedim ödedim. Hayvanların yem borcunu ödeyemedik yine çek dediler. Dedim ben artık bu borcu ödeyemem, durumum yok. Çekmek istemedim. Babam hiçbir şey olmasa benim emekli maaşım var maaşımdan ben ödeyeceğim diye beni ikna etti. Ona güvenip yine çektim. Ve tabiki o kredi de ödenmedi. O da bana kaldı. O işi de batırdılar. Şimdi başka iş kuruyorlarmış. O yüzden durumları yokmus ödeyemezlermiş. Sorun şu ki artık benim de hiç durumum yok. Kendi işim, esnafım. Pandemiden beri adam gibi iş yapamadım. Neredeyse battım diyebiliriz. 3 ay önce evlendim şehir değiştirdim. İşimi burada devam ettirmek gibi planım var ama henüz hayata geçiremedim. Evlenmeden önce ailemin durumu olmadığı için mecbur bana takılacak takıları ve bazı zorunlu harcamaları, bende de para olmadığı için kredi kartımla aldım. Ailem düğünde rezil olmasın diye mecbur kaldım. Anlayacağınız kredi kartına da gömülmüş vaziyetteyim. Evlenince eşime kredi kartı borcumu söyledim. Adam 3 aydır benim taksitlere 20 bin tl para ödedi. Ailemi aldım artık karşıma geçen ay dedim ki bakın ben battım artık para kazanamıyorum. Kredileri biz ödeyeceğiz dediniz ödemediniz, hadi bende vardı ödedim. Ama artık yok ve ödeyemiyorum. Eşimin eline bakıyorum bu bile ağır geliyorken bir de adama ailem için çektiğim kredileri ödetemem dedim. Eşime kredilerden bahsetmedim bile ailem için kötü düşünmesin, seni batırmışlar, bunlar ne biçim insan demesin diye 😔 anlayacağınız şu durumda bile ailemi düşündüm. Ama gelin görün ki ailem hala ödemiyor. Para bitti oraya gitti buraya gitti iş kuruyoruz düzelince ödeyeceğiz diyorlar. Babama diyorum maaşını alınca önce onu ödeyeceksin ne demek oraya buraya gitti. Ben bankaya yok deme hakkına sahip değilim. Sinir krizi geçiriyorum ama elime hiçbir şey geçmiyor. Ödeyemediğim kredi borcuyla başbaşayım. Ben bu aileyi ne yapayım? Bir yandan hala aptal gibi vicdan azabı yapıp kendimi yiyorum. Diyorum onların da durumu yok iyiniyetliler, ellerinde yok vs , Telefonda ağır mı konuştum babam 72 yaşında annem kanser hastası vs. Yarın öbür gün ölseler diye vicdan yapıyorum. Ama beni maddi, manevi, psikolojik her türlü bitirdiler. Tek düşündükleri oğulları. Ben mi yanlış düşünüyorum? Ben onların durumu yokken onlardan krediyi ödemelerini isteyerek hain evlat mı oluyorum? Yoksa onlar beni bu durumda elin adamına muhtaç bırakarak mı yanlış yapıyorlar? Artık sağlıklı düşünemiyorum. Başkalarının düşüncelerine ihtiyacım var. Ben ne yapacağım ailem ve borçlarımla... Milletin ailesi çocuğuna destek olur, benimkiler köstek... İşin kötüsü de ne biliyor musunuz? O kadar alışmışım ki onlar için yaşamaya, şu an kendi hayatımı kurmakta psikolojik olarak zorluk çekiyorum. Kendim için yaşama duygusu tuhaf geliyor. Aklım hala onlarda ve içim rahat değil. Kendi hayatıma bakmak bencilceymiş gibi geliyor. Tecavüzcüsüne aşık olmak diye bir şey var ya psikolojide. Öyleymişim gibi hissediyorum...
Eşten borç gizlemek boşanma sebebi. Hele ki gizleyerek evlenmeniz fiyasko. Yani şöyle düşünmek gerekli burada bir kadın konu açsa eşimin ailesi eşime yüklü miktarda kredi çektirmiş ödeyeceğiz diye ödemiyorlar benden de evlenmeden gizledi vs diye hiç kimse ah eşine yazık demezdi. 🤷🏼‍♀️ Ben bahsettiğiniz ailenin borçları ödeyeceğini hiç sanmıyorum zaten ödemek için güçleri de yoktur muhtemelen emekli maaşıyla ancak geçiniyorlardır. Arada sırada hal hatır sormak için anne babanızı arayın (madem hastalarmış) onun dışında hiçbir şey yapmayın. Mecburen ödeyeceksiniz yani eşinizle durumu paylaşmadan da bir şey yapmayın siz söylemeden öğrenirse daha büyük sıkıntılar yaşarsınız. Bir işe girip çalışın iş vs kurmayın şu an için. Bırakın aileniz hakkında da ne düşünüyorsa düşünsün, zaten aileniz sizi sevip düşünmüyor ki.

Ikinci krediyi cekerken babana "baba emekli maasinla odeyeceksen ilk krediyi ödesene" diyemediginiz icin o andan itibaren sizin hataniz.

Nasil esnafsiniz ya, siz zararina satis da yapiyorsunuzdur pazarlik baslatanlara😶😶😶

Esten gizli borc asla sicak bakmayacagim bir sey. Evlendigimde esim surpriz olarak "ben anamin babamin taktigi bilezik icin kredi cektim gel simdi onu odeyelim" dese net sogurdum.
Hele ki kendi geliri olmayip benim ödememi beklese...

114CD96A-997C-48AF-B13F-41198362AC9D.png
Aaaa siz şu yatılı öğrenci mevzusunun konu sahibisiniz. Aileniz ve çevresinden komple uzak durun, hepsini silseniz bi şey kaybetmezsiniz.

Eki Görüntüle 2958653 Aaaa siz şu yatılı öğrenci mevzusunun konu sahibisiniz. Aileniz ve çevresinden komple uzak durun, hepsini silseniz bi şey kaybetmezsiniz.

Biraz naif bulunca aile esek yerine koyuyor, vurdukca vuruyor.

Annemle babam ayri, annemin evi yok. Müracat ben.
Yurtlar kapandi pandemide, kardesim babama gitmek istemedi.
Müracat ben.
Annem araba degistirecek. Muracat ben.
Annem vespa ister. Muracat ben.
Kardesim evlenecek, kiz istemeye gidilecek. Babam bir ayri kafalarda. Annem cok turkce bilmiyor. Muracat ben.
Nikah icin islemler, alisverisler baslayacak. Maddi manevi muracat ben.
Ablamin nobeti olur, cocuklari bakilacak. Muracat ben.
Bilmem kim yurt disindan gelecek. Geyiklinin evi genis onda kalsin.
Bilmem kimin cocugu yurtdisindan okumaya gelecek, git karsila yurt bulana kadar kalsin.

Ama konu sahibinden farkim ben öne kendimi koydum. Kendim düze cikmadiysam kardesimin nikahina para sacamam. Anneme yeni araba alamam. Kendim zordayken net sekilde hayir diyebildim. Aile önemli, kiymetli ama kendimizi yok sayip zora da sokmamaliyiz.

Ailenizin size yaptığını siz de eşinize yapıyorsunuz. Sanki aileniz ödemiş gibi takı alıp adama yüklüyorsunuz, dünya kadar krediyi adama yüklüyorsunuz ve en önemlisi dürüst değilsiniz. 3 ayda 20 bin az para mı? Bu borcu hangi emekli maaşı ödeyebilir zaten… Evlilikteki en büyük hatalardan birini yapıp eşinizi kandırarak ailenizin borçlarımın ödetiyorsunuz. Ancak “elin adamı” siz değil, 15 sene çekmez bunu. Kendinizi düzletmezseniz ailenizin yanına dönmenizi uzak görmüyorum. Bundan korkacağınıza daha aileme para veremiyorum vicdan yapıyorum diyorsunuz. Kadın-erkek fark etmez, birey olamayan insan evlenmemeli. Böyle evlenip elin adamını/kadınını ailesine köle etmemeli.

Eşinize anlatmayın, anne babanızı anlıyorum bir baltaya sap olsun dıye ugrasmıs cabalamışsınız aile boyu . Oysa boyle bı baltaya sap olamaz. Abınızde hep isyankar hep vurdumduymazdır eminim. Abı böyle devam eder, annen baban hep üzülmeye devam eder. En ıyısı onları kendi haline bırakmak, yapacak bısey yok . Aynı modelin 28 yaş versıyonu bı ailede buyudum. İnsan arada kalıyor ama kendı yuvanız var artık.

Eşinize anlatmayın, anne babanızı anlıyorum bir baltaya sap olsun dıye ugrasmıs cabalamışsınız aile boyu . Oysa boyle bı baltaya sap olamaz. Abınızde hep isyankar hep vurdumduymazdır eminim. Abı böyle devam eder, annen baban hep üzülmeye devam eder. En ıyısı onları kendi haline bırakmak, yapacak bısey yok . Aynı modelin 28 yaş versıyonu bı ailede buyudum. İnsan arada kalıyor ama kendı yuvanız var artık.
Eşine anlatmayan insan " ailesinin gözüne girmek veya onlara üzüldüğü için çektiği ancak kendisinin de ödemediği borcu" eşine ödetmesin.

Burada ailesi için olmadık borca giren, yaşadığı olumsuzluklardan da akillamayan kocaların kadın versiyonusunuz.

Aile için elbette harcama yapılır ihtiyaçları varsa ama bir baltaya sap olmamış abi için defalarca kredi çekilmez. Bir krediyi çektirip size ödetirken babanızın sözüne güvenip nasıl ikinciyi çekiyorsunuz? Aileniz adına altıni kredi kartından almak da çok saçma. Ne oldu eşinize ödettiniz onları. Eşiniz kredileri öğrenince boşansa yeridir.

Ailenize karşı vicdan yapmayı bırakın artık. Klasik oğulları için kızlarıni harcayan bencil insanlar. Anneniz hasta ise onunla ilgilenirsiniz ama size yapılan haksızlığı unutmayın ki tekrar tekrar aynı hatalara düşmeyin.

Sorunlu bir ailem oldu hep. Maddi durumları bir zamanlar çok iyi olmasına rağmen, kendilerini batıran bir baba, anne ve abi. Yanlış kararlar vermelerinin, geleceği düşünmeden hareket etmelerinin bedelini küçüklüğümden beri hep ben ödedim. Kendilerini batırmaları yetmediği gibi beni de hep batırdılar. 17 yaşımdan beri maddi zorluklardan dolayı okurken çalıştım. Ne kazandıysam aileme verdim evi geçindirdim. 32 yaşına kadar aileme verdiğim paralarla bir arabam olurdu belki. Hiçbir şey sahibi olamadım. Çünkü kendim için hiçbir şey yapmadım. Sorumsuz bir abim var. Annem de babam da ömürlerini onu adam etmeye adadılar. 42 yaşında hala bir baltaya sap olamadı. Abine iş kurcaz tavuk alıcaz yumurtasını satacak kredi çek dediler. Çektim. Ailede ben hariç herkes batık olduğu icin tek kredi bana çıkıyor. Oradan gelen kazançla ödeyeceğiz krediyi dediler. 2 yıldır bir taksit bile ödemediler. Sorun etmedim ödedim. Hayvanların yem borcunu ödeyemedik yine çek dediler. Dedim ben artık bu borcu ödeyemem, durumum yok. Çekmek istemedim. Babam hiçbir şey olmasa benim emekli maaşım var maaşımdan ben ödeyeceğim diye beni ikna etti. Ona güvenip yine çektim. Ve tabiki o kredi de ödenmedi. O da bana kaldı. O işi de batırdılar. Şimdi başka iş kuruyorlarmış. O yüzden durumları yokmus ödeyemezlermiş. Sorun şu ki artık benim de hiç durumum yok. Kendi işim, esnafım. Pandemiden beri adam gibi iş yapamadım. Neredeyse battım diyebiliriz. 3 ay önce evlendim şehir değiştirdim. İşimi burada devam ettirmek gibi planım var ama henüz hayata geçiremedim. Evlenmeden önce ailemin durumu olmadığı için mecbur bana takılacak takıları ve bazı zorunlu harcamaları, bende de para olmadığı için kredi kartımla aldım. Ailem düğünde rezil olmasın diye mecbur kaldım. Anlayacağınız kredi kartına da gömülmüş vaziyetteyim. Evlenince eşime kredi kartı borcumu söyledim. Adam 3 aydır benim taksitlere 20 bin tl para ödedi. Ailemi aldım artık karşıma geçen ay dedim ki bakın ben battım artık para kazanamıyorum. Kredileri biz ödeyeceğiz dediniz ödemediniz, hadi bende vardı ödedim. Ama artık yok ve ödeyemiyorum. Eşimin eline bakıyorum bu bile ağır geliyorken bir de adama ailem için çektiğim kredileri ödetemem dedim. Eşime kredilerden bahsetmedim bile ailem için kötü düşünmesin, seni batırmışlar, bunlar ne biçim insan demesin diye 😔 anlayacağınız şu durumda bile ailemi düşündüm. Ama gelin görün ki ailem hala ödemiyor. Para bitti oraya gitti buraya gitti iş kuruyoruz düzelince ödeyeceğiz diyorlar. Babama diyorum maaşını alınca önce onu ödeyeceksin ne demek oraya buraya gitti. Ben bankaya yok deme hakkına sahip değilim. Sinir krizi geçiriyorum ama elime hiçbir şey geçmiyor. Ödeyemediğim kredi borcuyla başbaşayım. Ben bu aileyi ne yapayım? Bir yandan hala aptal gibi vicdan azabı yapıp kendimi yiyorum. Diyorum onların da durumu yok iyiniyetliler, ellerinde yok vs , Telefonda ağır mı konuştum babam 72 yaşında annem kanser hastası vs. Yarın öbür gün ölseler diye vicdan yapıyorum. Ama beni maddi, manevi, psikolojik her türlü bitirdiler. Tek düşündükleri oğulları. Ben mi yanlış düşünüyorum? Ben onların durumu yokken onlardan krediyi ödemelerini isteyerek hain evlat mı oluyorum? Yoksa onlar beni bu durumda elin adamına muhtaç bırakarak mı yanlış yapıyorlar? Artık sağlıklı düşünemiyorum. Başkalarının düşüncelerine ihtiyacım var. Ben ne yapacağım ailem ve borçlarımla... Milletin ailesi çocuğuna destek olur, benimkiler köstek... İşin kötüsü de ne biliyor musunuz? O kadar alışmışım ki onlar için yaşamaya, şu an kendi hayatımı kurmakta psikolojik olarak zorluk çekiyorum. Kendim için yaşama duygusu tuhaf geliyor. Aklım hala onlarda ve içim rahat değil. Kendi hayatıma bakmak bencilceymiş gibi geliyor. Tecavüzcüsüne aşık olmak diye bir şey var ya psikolojide. Öyleymişim gibi hissediyorum...
Şekerim, okurken bana afakanlar bastı. Kesinlikle bu yazdıkların doğrultusunda haklısın. Hayır demeyi önceden öğrenmeliymişsin geç kalmışsın ne yazık ki. Olsun, sen vicdanen yapmışsın. Vicdanın rahat olsun, inan kimsenin yapmayacağı bir şey yapmışsın. Ben kendim için kredi çekemiyorum sen ailen için yapmışsın... Ama evlenmişsin ve bence artık şunu anlaman lazım, senin ailen artık kocan ve çocuğunuz olursa onlar. Evet anne baba kardeş önemli, ama sen zaten yapabileceğini yapmışsın ve artık hayır de. Evlendiğin adama da ödettirmemeni tavsiye ederim bu kredileri, o da hayır ben neden ödüyorum diyebilir bir gün, senis eviyormuş ki ödemiş ödüyor ama belli mi olr bir gün yüzüne vurur.
Hayır demek bazen o kadar öenmlidir ki.

Eğer gerçekten yokluk içinde olsalar onları düşünün derim ama sorumsuz abinizi bir yere getirebilmek için sizi kullanmalarına müsaade etmeyin artık.
Kendi yolunuza bakın. Bundan sonra yoklukları onları ilgilendirir.
Siz onların ebeveynleri değilsiniz, onları düşünmek zorunda değilsiniz şu durumda.

Dediğim gibi durum farklı olsa, eyvALLAH evlat olarak sorumluluk alırsınız ama şu durumda tamamen kendi akılsızlıklarının kendi hatalarının bedelini bırakın kendileri ödesinler.

Eşiniz bu kadar krediyi ne için çektin diye sormadı mı?
Bu krizde 3 ayda 20bin ödemiş adam ve sizin bile değik kendisiyle alakası olmayan 42 yaşında kocaman herifin borcunu ödüyor
Krediyi çektiğini söylememiş. Bahsettiği eşinin ödediği borç kredi kartı borçları (düğünde takılan altınları hanımefendi kredi kartı ile almış galiba o zaman da eşine söylememiş). Sonra söylemiş ödemişler altın borçlarını.

Arada eşinize anlatmayın demişler ama nasıl anlatmayacak anladığım kadarıyla çekilen kredi borcu bitmemis konu sahibi çalışmıyor şuan ve ödeyemiyor 3 gün sonra evine icra gelse ogrenmiyecekmi eş neden baştan soylemedin diye hesap sormayacak mi ki adam 3 ayda 20 bin ödemiş kredi kartı ni sonunda oda patlar bu ne borcu odedigim halde bitmedi diye .

Ah ah,bende eski eşim yüzünden hiçbirşey sahibi olamadım. Adam kenarda sarı birşey görmesin(Altın:)))anında bozdururdu.Neyse bunada şükür.Allah yardımcınız olsun.

Eşine anlatmayan insan " ailesinin gözüne girmek veya onlara üzüldüğü için çektiği ancak kendisinin de ödemediği borcu" eşine ödetmesin.
Şimdi eşine bunları anlatırsa ,bırde yuvasındamı huzursuzluk yaşasın. Güvensizlikte ekstra, cok buyuk soruna yol açar.Zaten vicdanen bunun yükünü taşıyor kadın . Yeter ona. Ailesiyle konusmus yok dıye artık . Artık uzatmaya gerek yoktur.

Arada eşinize anlatmayın demişler ama nasıl anlatmayacak anladığım kadarıyla çekilen kredi borcu bitmemis konu sahibi çalışmıyor şuan ve ödeyemiyor 3 gün sonra evine icra gelse ogrenmiyecekmi eş neden baştan soylemedin diye hesap sormayacak mi ki adam 3 ayda 20 bin ödemiş kredi kartı ni sonunda oda patlar bu ne borcu odedigim halde bitmedi diye .
Halen ödenmesi gereken tutar varsa aıle odeyecek bırsekılde.

Back