Ailemi aklımdan çıkaramıyorum .

o zaman annenin de seni ağlama duvarı yapmasına izin verme,tüm negatifi sana yüklüyor farkında mısın enerjini o alıyormuş meğer.

Keşke evlilik okulu açılsa, bu şekilde bireyselleşememiş veya sorunlu kişiler evlenemese ve psikolojik yardım alıp o şekilde evlenseler , etrafta psikopatı, bağımlısı, bipoları, borderline , narsisti vs birçok rahatsızlığı olup bir de evlenip başka insanların, çoluk çocuğun hayatını mahveden kişilerle doldu ortalık, devlet bu konuda sorumluluk almalı artık...

o zaman annenin de seni ağlama duvarı yapmasına izin verme,tüm negatifi sana yüklüyor farkında mısın enerjini o alıyormuş meğer.
Bunun az çok farkındayım ama nasıl davranacağımı bilmiyorum onun öyle paylaşacak kimsesi yok diye düşünüyorum. Yanlız olduğunu . O daha çok üzülüyor diye

İşte sorun annen , annenden uzak dur , kadın resmen ruh emici gibi , annen seni düşünse bu şekilde sürekli psikolojini bozacak şekilde negatif konuşmazdı, annenle biraz mesafeli ol , telefonla konuşurken kısa kes ...

Çok doğru. Bu söylediğin yıllarca teklif edilen bir şey Mihrimah. Hatta evlilik okulu zorunlu olmalı. Ama sonuç şuraya çıkıyor evlenmek isteyeni de zorla mı engelleyeceğiz mantığı... Aslında evlilik okulundan ziyade anne-baba okulu olmalı. Biliyorsun bir çok evlilik de sorun çıkaran büyükler oluyor. Sorunlu kişilikler bu ailelerden çıkıyor. Anne -baba okulu olmalı bence. Devletin sorumluluk aldığı kaç tane konu var? Ben devletin sorumluluk sahibi olduğunu düşünmüyorum. Başımızda dam var tamam. Bu kadar.

Annenden uzak dur. Annen negatiften beslenen, seni de kurban seçmiş birisi. Bu döngüyü kirmazsan eğer çocuğuna da aktaracaksin. Annen iyi biri değil, mesafeni koy.

Bunun az çok farkındayım ama nasıl davranacağımı bilmiyorum onun öyle paylaşacak kimsesi yok diye düşünüyorum. Yanlız olduğunu . O daha çok üzülüyor diye
Her dediğine oturup dertlenmek zorunda değilsin.
Mesela sana oğlanlarıma kız bulamıyorum mu dedi anne 40 50 yaşında değil bunlar evlenirler elbet herkesin vardır bi kısmeti der geçersin.
Sana çocuğun olmuyor mu dedi anne Allah aşkına 1.5 yıllık evliyim daha bi dur evliliğme alışamadım olur daha der geçersin

Hem evlilik okulu hem de evlenenlere ebeveynlik dersleri verilmeli, maalesef kimse sorumluluk almıyor ne devlet ne millet, her gün çöp konteynerlerinden bebek topluyor belediyeler, haberleri izleyemez olduk ...

Annen de abartmış olayı. Bu hayatta her şey insanlar için. Ne yapalım yani sen mi düzelteceksin. Sana bu şekilde ağlaması yanlış. Ebeveynler çocuklarına ağlamamali. Agladigi zaman nasip buymuş de geç. Torun meselesi de nasip işidir. İstemekle olsa idi herkesin birden çocuğu olurdu. Bence annenin düşünce yapısında sorun var. Aşırı duygusallık mantıklı düşünmesini engelliyor.
Agladigi zaman bu konular beni aşar de.

Annenden uzak dur. Annen negatiften beslenen, seni de kurban seçmiş birisi. Bu döngüyü kirmazsan eğer çocuğuna da aktaracaksin. Annen iyi biri değil, mesafeni koy.
Bence de annesi iyi niyetli değil, sanki istiyor ki kendisi mutsuzken kızı mutlu olamasın, bencil bir anne ...

Annemin böyle konuları bana anlatması onun iyi biri olmadığı anlamına gelmez . Oda belki bunun farkında değil . O da benim bu kadar kafaya taktığımdan haberi dahi yok .

Her şey olacağına varır, kısmette varsa torun da olur gelin de gelir. Anneniz milletin karşısında kendini zavallı gördüğü için sizi darlıyor sadece. Aslında ortada hiç bir problem yok. Herkes hayatını yaşıyor. Mutsuz olmak için sebep arıyor, onun saçma dertleriyle dertlenmeyi kesin siz annenizin uzantısı değilsiniz. Kendi hayatınıza bakın

Merhaba . Şu an yaşadığınız durum kaygı bozukluğu . Aynı endişelerin binlerce kat fazlasını yaşıyorum aileme karşı . Terapiye başladım. Daha iyiyim . Bazı gerçekleri duyuyor olmak işi bilen birisinden kendinize getiriyor sizi.
Bende aileme düşkündüm fazlasıyla ama evlendikten 1 sene sonra babam kalp krizi geçirdi ve o günden beri her telefon çalışında yerle birim . Doktorların iyi demesine rağmen … ne zaman bir sorun olsun kendimi dahil ediyorum market hastane vs ne varsa ben yapayom ben gideyim onlar aman sorun yaşamasın diye … sizi çok iyi anlıyorum . Çok büyük bir yük . Ama inanın tamamen olmasada terapiler ve destekler sizi rahatlatıyor . Vesveselere kuşak vermemeyi öğreniyorsunuz .

Kızlar inanın size yazdıkça fark ediyorum evet benim annem güçlü biri değil sürekli Altan alan kimsenin işine karışmaz.kimse ile kavga edemez tartışamaz. Biri kötü birşey yapsa o asla yapamaz yıllarca eltisine susmuş bir kadın . Ve küçükken babası tarafında. Sürekli bastırılmış bir karakter. Annem neden güçlü durmuyor neden sanki bu böylr oldu ama dünya başına yıkılmış gibi davranıyor . Onun mutsuzluğu kardeşlerimi bizi etkiliyor . Cidden şuan sizin yazılarınız beni böyle bir farkındalık yarattı . Küçük kardeşim de İstanbul’da evi var arabası var işi güzel ama mutsuz böyle kendini iyi hissetmiyor.

Yemin ederim aynısı . Dedem gille aynı evde büyüdüm geçen sene dedim büyük ameliyat geçirdi yoğun bakımda kaldı ölümden döndü her telefonda birşey oldu sanıyorum

Annen kendisine mağdur rolü bulmuş ve bu rolde o kadar kendini güvende hissediyor ve ilgi çekiyor ki asla çıkmak istemiyor. Herkes ona kötülük etmiştir, o hep iyi ve saftır, her kötülük onun başına geliyordur, garibandir. Böyledir değil mi? Lütfen kanmayın bunlara. Kardeşleriniz gayet gençler evlenirler, dünyanın sonu değil, anneniz dramdan beslendiği için öyle yansıtıyor ama hiçbir sorununuz yok.

Yemin ederim aynısı . Dedem gille aynı evde büyüdüm geçen sene dedim büyük ameliyat geçirdi yoğun bakımda kaldı ölümden döndü her telefonda birşey oldu sanıyorum
Ben aylarda hastanede kaldım babamla . Yoğun bakımın önlerinde yattım . Ne yaparsak yapalım olanı değiştiremiyoruz. Kötü düşündüğümüzde iyi günlerimizi heba ediyoruz . Evet acılar üzüntüler olacak ama Rabbim nimetlerinden faydalanalım diye onca güzelliklerde göndermiş bize . Daha sakin olmaya sırtınızı Allah’a yaslamayı deneyin . Ne zaman içinize endişe düşşe Ya Kuddüs çekin . Benim en büyük sığınayım bu zikir oldu

Annem annem annem evet annem biraz güçlü olsa kardeşlerim de benim de aşamayacağımız birşey olmayacak . O kadar haklısınız ki nasıl yapacağız bilemiyorum

Psikolojik destek almayı düşünmekle kalmayın, harekete geçin hemen alın. Benim bir dedem bekarken öldü, diğerini kaybettiğimde evliydim. Covidden kaybettiğimiz için taziye evi olayı olmadı zaten daha babannem hastanede yatıyordu. 3. Gün normal yaşantıya dönmeye çalıştım. Siz henüz var olmayan durumlara ağlıyorsunuz, eşinizi bu denli yıpratmaya hakkınız yok. Biraz aile bilincine varın artık aileniz eşiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…