- 20 Ekim 2020
- 10.621
- 35.324
- 25
-
- Konu Sahibi bulutlarveben
O diğer evi alıyoMuhammed 'e ne oldu?
Hepimizin inşaallahO kadar güzel anlatmışsın ki film tadındaRabbim ağzınızın tadını bozmasın ablam
Benim de bir iki kere çalışma durumum oldu. Eve bir şeyler almak çok gurur verici bir şeydi. Akşam iş çıkışı markete manava gidip evdekilerin istediği şeyleri almak aşırı güzel bir duyguydu. Bu bıdı bıdı yapanlar nasıl bir kafa yapısına sahip anlamak dahi istemiyorum. Sanki ele veriyorlar o parayı ya.30 yaşında evlendim. Evlenene kadar maaşımın yarısını eve verdim ama bir kere de lafını edip ben para verdim siz de malınızı bana vereceksiniz diye hak talep etmek aklıma ile gelmedi. Çalışan insanım başımın çaresine bakıyorum neden sürekli birilerinden maddi destek bekleyeyim ki ?
60 yaşını geçmiş insanlar bu yaştan sonra benimle mi uğraşsınlar
Tamam zamanımı satmıyım gencim güzelim gezip tozayım. En fazla evimin kredisini ödeyemem, kira hiç ödeyemem, yiyecek için para bulamam ne olabilir ki. Yani bazılarının kafası cidden güzel. Eski işyerimde patronun kızı şey demişti, gezmek için param yok diyenleri anlamıyorum insan bi şekilde bulur o parayı... Kendi "bir şekilde"si babadan almak bu aradaBunların bi de "Genç yaşında 3 kuruşluk işlerde çalışıp zamanını satma." diye akıl dağıtanları var, tabi aileden geçindikleri içim geçim nasıl oluyor bilmeyenler bunlar. Bi tanesini fena tersledim, herkesi anası babası beslemiyor kendine gel diye.
Kesedeki paraların çoktan tedavülden kalktığına yemin edebilirim ama ispatlayamamBabaannenin parası kıymetlidir eteğin içine dikilmiş kesede duruyordur
Bizi(kız torunları) hep aşağıya çekmeye çalışıyor. Zaten evlenip ele karışacaksınız,size maddi bir emek harcanmasına gerek yok kafasında.Şöyle erkekçi zihniyet bitsin artık yaa. Yokolsun hepsi yemin ediyorum toplum olarak birkaç seviye anında yükseliriz.
Hepte kızların eline düşülüyor nedense. İmkanlarını sakındıkları kızlarınının kapısına gitmeye utanmıyorlarBizi(kız torunları) hep aşağıya çekmeye çalışıyor. Zaten evlenip ele karışacaksınız,size maddi bir emek harcanmasına gerek yok kafasında.
Siz evlendiniz diye insanlar ellerindeki avuçlarındaki ne varsa satıp size mi versinler?Bende kv kp konusunda senden az değilim canım maalesef bende tek erkek evlatla evliyim bende Allah nasip ederse Tek erkek torun vericem ama eşimin 2. Evliliği olmama rağmen bütçelerini sarsıyor diye düğün salonu tutamayız dediler açık alanında ben istemedim, şimdi de annesi altındaki 30 binlik gereksiz motoru satıp oğluna destek olmuyor bile çok lazımmış gibi arabaları da var oysa ki :) benimde onlardan bişey gördüğüm yok boşuna kinaye yapma yani
Yanında taşıyor.Babaannenin parası kıymetlidir eteğin içine dikilmiş kesede duruyordur
Kendi başınıza bir hayat kuramiyormusunuz babaniz mecburmu size malini mülkünü satip para vermeye babanizin arsasina yada parasina guvenerekmi araba alacaksiniz babamda olsa kimseden böyle bir şey talep etmem etmeye de hakkim yok kimseninde verme mecburiyeti yok ne sacma bir düşünce yapiniz var evet adaletsizlik yaptığınızArkadaşlar bu konu epey canımı sıkmaya başladı belkide gereksiz bulacak bazılarımız ama konuyu yaşayan bilir diyerek söze başlamak istiyorum, 10 sene öncesinde babam bir arsa aldı yatırım için yıllarca satılsın da rahat edelim diye bekledik ailecek ben özellikle kardeşler arasında çok uğraştım ilanlara koydum müşteriler buldum velhasılkelam satıldı geçen ay ben evlendikten sonra satılması biraz burukluk oluşturdu neden derseniz ailenin rahatı için , ben henüz 8 aylık bir evliyim 6 aylık da gebeyim bu arada. Eşim yaşadığımız ilde tek ailesi memleketinde kendi halindeler zaten bi ablası var bide anne babası onlardan gelen bi destek yok, biz burda şehirde zaten özele gidemiyoruz babam hayatımızı yönlendirme çalışmasında hep 2 kere özele gittik diye laf etti durdu para yedirmeyin diyor, devlete gidiyoruz doktor yok hepsi şehir hastanesinde ve şehir hastaneleri çok uzak gidemiyoruz yakınımızda olanda sadece asistan ve stajyerler var bi kere hatta yanlış ilaç verdiler az kalsın düşük yapıyordum. İçimden gelmiyor gitmek artık herneyse arsa satıldı iyi hoş arsa parası sözde biz 3 kız kardeşinmiş öyle diyorlar annem ve babam ama sorun şu ki babam 1 trilyon 150 bine bir passat marka araba aldı al sat yapıp parayı katlayacakmış paylarımızı öyle verecekmiş 5 seneye gibi bi zamanda , kendisi emekli + olarak dayımın oto galerisinde çalışıyor araba kıtlığı çekecek insan değil ki çoğu zaman dükkandan araba ile gelebiliyor eve. Herneyse bu araba alındı iyi hoş al sat yapmak için ama araba dayımın galeri dükkanında yatıyor e bizim durumumuzu biliyor araba istediğimizi zorlandığımızı çocuk olunca daha da zor olacağını , 1.5 hafta önce anneme duygularımı söyledim telefonda neyse konu kapandı sacmalama işte deyip durdu geçiştirdi hayır madem öyle ver benim payıma düşen 300 bini 80 binde ben düğün paramdan ekleyip eli yüzü düzgün bir araba alalım dimi benimde eğiminde ehliyeti var ama eşimin pratiği zayıf malum gurbette alınca ehliyetini bana da kız olduğum için başarımı sindiremiyor heralde ondan vermiyor oysa ki ben bekarken ve eve para verirken çalışırken iş çıkışı beni alırdı dayımın dükkanından getirdiği o daha pahalı arabaları kısa kısa sürdüğüm olmuştu şehrin işlek yerlerinde de sorum şu ki sizce haksızlık mı ediyorum ? Diğer kız kardeşim evli değil daha 18 yaşında ablam da benden hemen sonra evlendi ama onun eşinin tarafı zengin gibi 700 binlik araba alacaklardı en son olan ezilen biziz bize 300 bin verip 700 bine de kendine al sat yapabilir değil mi ? Yada böyle bişeyi onlardan beklemem haksızlık mı ? Aramıyorum 2 haftadır annem demin aradı çağırdı anladı tavır yaptığımı gitmedim oda gitmiyorum diye yaptı kapattık telefonu normal bi şekilde. Annem herseyi babama söyleyen bi insan bu konuda eminim konuşuldu ama ne babam aradı ne annem işte bugün aramış kendine çağırıyor anca haksızmıyım arkadaşlar 1 trilyon 150 bin bir arabaya verip dükkanda yatırmak mı mantıklı 500- 600 bine 2 adet araba alıp biri bizim kendimizde durup biri dükkanda dursun madem öyle kendimi dışlanmış gibi hissediyorum ki çok zorlandığımızı da biliyorlar oysa ama lafa gelince gitmeyin bi yere ne olmuş bak bizde evdeyiz diyor anlamak istemiyor kendiyle aynı kefeye koyuyor. Birde bekarken söylene söylene olsa da verirdi yanında emanet arabaları bile ama nedense bu sözde bizim arabamızı kıyıp da vermedi yılbaşı akşamı eve bırakırken anca yan koltukta oturdum ki bilir benim ne kadar ilgili ve araç kullanmayı sevdiğimi.. ÇOK UZUN OLDU AMA SONUNA KADAR OKUYUP YORUMLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM
Niye 2 araba alacak? 2 kardeşiniz daha varken yarısını size mi versin? Ne munasebet ya. Ay varya okudukça deliriyorum. Ortada miras meselesi varsa birtek size düşmez yani babanızın malı.Haklısın ama arabayı aldığı gün arayıp da bak işte bu araba sizin ortak al sat yapcaz şu bu demeseydiler diyorum bende anneme de bunu dedim zaten madem öyle niyeti var vallahi keşke demeseydi insanları umutlandırmaktan başka bir şey değil ki ben şahsıma da istemiyorum 1 trilyon tek arabaya vereceğine 500 bine 2 tane alsın gene al sat yapsın sadece 1 tanesi bizim işimizi görsün kâfi bunun neresi zalimce
Ya aynen öyle. Şu anda kendine ait bir evi yok. Ev ev geziyor çocuklarının evinde kalıyor 1er ay. Bize geldiği zaman babam bir bardak su bile vermez ama ağzını açınca oğlum bana çok iyi bakıyor diyor.Hepte kızların eline düşülüyor nedense. İmkanlarını sakındıkları kızlarınının kapısına gitmeye utanmıyorlar
Çalışma hayatım olmadı mukayese bile edilemez ama bayramlarda sağlam hasılat yapıyordum bir de dedemin sattığı ürünleri üzerine kar koyup okuduğum okuldaki öğretmenlere satarak çalışmak nedir öğrenmek için kendimce esnaflık yapar hepsini eve harcardım, hiç kendine biriktiren biri olamadım, kardeşim bayram harçlıklarını saklar kendine bir şeker bile almazdı, ben Allah ne verdiyse dibine kadar kardeşime anneme harcardımBenim de bir iki kere çalışma durumum oldu. Eve bir şeyler almak çok gurur verici bir şeydi. Akşam iş çıkışı markete manava gidip evdekilerin istediği şeyleri almak aşırı güzel bir duyguydu. Bu bıdı bıdı yapanlar nasıl bir kafa yapısına sahip anlamak dahi istemiyorum. Sanki ele veriyorlar o parayı ya.
Bak nasıl biliyorumYanında taşıyor.
Ne kadar acizsin yahu. Babanin arabası, kayınvalidenin motoru. Oturduğun yerden insanların mallarına göz koyuyorsun. Evlerden ırak evlat, gelin.Bende kv kp konusunda senden az değilim canım maalesef bende tek erkek evlatla evliyim bende Allah nasip ederse Tek erkek torun vericem ama eşimin 2. Evliliği olmama rağmen bütçelerini sarsıyor diye düğün salonu tutamayız dediler açık alanında ben istemedim, şimdi de annesi altındaki 30 binlik gereksiz motoru satıp oğluna destek olmuyor bile çok lazımmış gibi arabaları da var oysa ki :) benimde onlardan bişey gördüğüm yok boşuna kinaye yapma yani
Eee bizde ayni şeyleri söylüyoruz arabası olmayan arabasizliktan ölmez durumunuz varsa alırsınız babanizda olsa mecbur değil size para verip araba almaya ağlayan sizsinizArkadaşım ben çalışıyordum ve benim yaşım henüz erken iş hayatına erken atıldım ben çalıştım firmadan evlilik tazminatı alabilmek adına ayrıldım, ve şuan için çalışmak gibi niyetim de yok böyle gayet mutluyum dinleniyorum en azından zamanında çalıştığımın acısı diyelim.. KPSS sonuçlarını bekliyorum ve ayrıca arabası olmayanın durumu kötü mü oluyor? Çok şükür evimden eşyamdan razıyım site içerisinde oturuyorum çöp dahi atmıyorum kapımızdan gelip alıyorlar görgüzce konuşmaya mecbur bıraktınız ama tavsiyem arabası olmayan aç gezmiyor bilin istedim
Ne kadar acizsin yahu. Babanin arabası, kayınvalidenin motoru. Oturduğun yerden insanların mallarına göz koyuyorsun. Evlerden ırak evlat, gelin.
Erkek cocuk doğrunca ne oluyor? 22 yaşında gencecik bir insanın düşündüklerine bak.
Yaslilari geçtim gençlerde bile en ufak ilerleme yok. Sizin bu zihniyetlere yetiştirdiğiniz çocuklar, başkalarının hayatını mahvediyor. Zararınız kendinize olsa sadece keşke.
Aile bireyleri yaşarken miras mevzuları hoşuma gitmiyor. Ananız babanız sağ. Sağken kendi kazandıklarını istedikleri gibi harcarlar veya harcamazlar. Birde kalkmış tavır almalı mıyım diye bizlere soruyorsunuz.Arkadaşlar bu konu epey canımı sıkmaya başladı belkide gereksiz bulacak bazılarımız ama konuyu yaşayan bilir diyerek söze başlamak istiyorum, 10 sene öncesinde babam bir arsa aldı yatırım için yıllarca satılsın da rahat edelim diye bekledik ailecek ben özellikle kardeşler arasında çok uğraştım ilanlara koydum müşteriler buldum velhasılkelam satıldı geçen ay ben evlendikten sonra satılması biraz burukluk oluşturdu neden derseniz ailenin rahatı için , ben henüz 8 aylık bir evliyim 6 aylık da gebeyim bu arada. Eşim yaşadığımız ilde tek ailesi memleketinde kendi halindeler zaten bi ablası var bide anne babası onlardan gelen bi destek yok, biz burda şehirde zaten özele gidemiyoruz babam hayatımızı yönlendirme çalışmasında hep 2 kere özele gittik diye laf etti durdu para yedirmeyin diyor, devlete gidiyoruz doktor yok hepsi şehir hastanesinde ve şehir hastaneleri çok uzak gidemiyoruz yakınımızda olanda sadece asistan ve stajyerler var bi kere hatta yanlış ilaç verdiler az kalsın düşük yapıyordum. İçimden gelmiyor gitmek artık herneyse arsa satıldı iyi hoş arsa parası sözde biz 3 kız kardeşinmiş öyle diyorlar annem ve babam ama sorun şu ki babam 1 trilyon 150 bine bir passat marka araba aldı al sat yapıp parayı katlayacakmış paylarımızı öyle verecekmiş 5 seneye gibi bi zamanda , kendisi emekli + olarak dayımın oto galerisinde çalışıyor araba kıtlığı çekecek insan değil ki çoğu zaman dükkandan araba ile gelebiliyor eve. Herneyse bu araba alındı iyi hoş al sat yapmak için ama araba dayımın galeri dükkanında yatıyor e bizim durumumuzu biliyor araba istediğimizi zorlandığımızı çocuk olunca daha da zor olacağını , 1.5 hafta önce anneme duygularımı söyledim telefonda neyse konu kapandı sacmalama işte deyip durdu geçiştirdi hayır madem öyle ver benim payıma düşen 300 bini 80 binde ben düğün paramdan ekleyip eli yüzü düzgün bir araba alalım dimi benimde eğiminde ehliyeti var ama eşimin pratiği zayıf malum gurbette alınca ehliyetini bana da kız olduğum için başarımı sindiremiyor heralde ondan vermiyor oysa ki ben bekarken ve eve para verirken çalışırken iş çıkışı beni alırdı dayımın dükkanından getirdiği o daha pahalı arabaları kısa kısa sürdüğüm olmuştu şehrin işlek yerlerinde de sorum şu ki sizce haksızlık mı ediyorum ? Diğer kız kardeşim evli değil daha 18 yaşında ablam da benden hemen sonra evlendi ama onun eşinin tarafı zengin gibi 700 binlik araba alacaklardı en son olan ezilen biziz bize 300 bin verip 700 bine de kendine al sat yapabilir değil mi ? Yada böyle bişeyi onlardan beklemem haksızlık mı ? Aramıyorum 2 haftadır annem demin aradı çağırdı anladı tavır yaptığımı gitmedim oda gitmiyorum diye yaptı kapattık telefonu normal bi şekilde. Annem herseyi babama söyleyen bi insan bu konuda eminim konuşuldu ama ne babam aradı ne annem işte bugün aramış kendine çağırıyor anca haksızmıyım arkadaşlar 1 trilyon 150 bin bir arabaya verip dükkanda yatırmak mı mantıklı 500- 600 bine 2 adet araba alıp biri bizim kendimizde durup biri dükkanda dursun madem öyle kendimi dışlanmış gibi hissediyorum ki çok zorlandığımızı da biliyorlar oysa ama lafa gelince gitmeyin bi yere ne olmuş bak bizde evdeyiz diyor anlamak istemiyor kendiyle aynı kefeye koyuyor. Birde bekarken söylene söylene olsa da verirdi yanında emanet arabaları bile ama nedense bu sözde bizim arabamızı kıyıp da vermedi yılbaşı akşamı eve bırakırken anca yan koltukta oturdum ki bilir benim ne kadar ilgili ve araç kullanmayı sevdiğimi.. ÇOK UZUN OLDU AMA SONUNA KADAR OKUYUP YORUMLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM
Abla insanın içinden gelmeli. Bizim evde de var bu erkek çocuk kız çocuk ayrımı. Erkek kardeşim asla anne baba düşkünü değildir,yeri geldiğinde hayırsız evlat dedirtecek şeyler de yapar. Ama annemle babam kendileri yemez,bize yedirmezler ama erkek kardeşime yedirirler. Ama biz kız evlatlar olarak asla maddi beklenti içinde olmadan bizim anne babamız,bizim geçimimiz deyip elimizden geldiğince maddi manevi destek oluruz ama bunu bizim görevimiz zannettikleri için bize bir memnuniyet belirtisi göstermezler. Bizim tek bekletimiz sağlıkları huzurları yerinde olsun,canları sağ olsun da mal mülk umurumuzda değil. Ama erkek kardeşim şu tarla benim,şu zeytinlik benim,şuradan bir daire daha alın falan diye konuşur. Bizim çalışıp,emek verdiğimiz tarlalarda biz hak iddia etmediğimiz halde o çok rahat benim diye konuşabiliyor.Çalışma hayatım olmadı mukayese bile edilemez ama bayramlarda sağlam hasılat yapıyordum bir de dedemin sattığı ürünleri üzerine kar koyup okuduğum okuldaki öğretmenlere satarak çalışmak nedir öğrenmek için kendimce esnaflık yapar hepsini eve harcardım, hiç kendine biriktiren biri olamadım, kardeşim bayram harçlıklarını saklar kendine bir şeker bile almazdı, ben Allah ne verdiyse dibine kadar kardeşime anneme harcardım
Hani benimki para harcama bile sayılmaz ama insanın yapısıyla alakalı bence, bizim gibiler ailesine dünyayı da harcasa dönüp şimdi sıra sizde demez.