Aileme miras yüzünden tavır almam doğru mu ?

O kadar güzel anlatmışsın ki film tadında Rabbim ağzınızın tadını bozmasın ablam
Hepimizin inşaallah benim için en kıymetlisi kendi emeğinle alın terinle elde ettiğindir, o yüzden çalışan emek harcayan kadınlara saygı duyuyorum, evladım da olsa hayatı boyunca bana annesi olarak değil para kapısı diye bakan birine saygım yok, mal mülk edinmek isteyenler az yesin gitsin çalışsın.

Benim de bir iki kere çalışma durumum oldu. Eve bir şeyler almak çok gurur verici bir şeydi. Akşam iş çıkışı markete manava gidip evdekilerin istediği şeyleri almak aşırı güzel bir duyguydu. Bu bıdı bıdı yapanlar nasıl bir kafa yapısına sahip anlamak dahi istemiyorum. Sanki ele veriyorlar o parayı ya.

Tamam zamanımı satmıyım gencim güzelim gezip tozayım. En fazla evimin kredisini ödeyemem, kira hiç ödeyemem, yiyecek için para bulamam ne olabilir ki. Yani bazılarının kafası cidden güzel. Eski işyerimde patronun kızı şey demişti, gezmek için param yok diyenleri anlamıyorum insan bi şekilde bulur o parayı... Kendi "bir şekilde"si babadan almak bu arada Bunu söylediği 'ben' de minibüse 50 krş zam gelmişti onu düşünüyordu
Babaannenin parası kıymetlidir eteğin içine dikilmiş kesede duruyordur
Kesedeki paraların çoktan tedavülden kalktığına yemin edebilirim ama ispatlayamam 100.000 TL lik, 20.000 lik banknotlar

Şöyle erkekçi zihniyet bitsin artık yaa. Yokolsun hepsi yemin ediyorum toplum olarak birkaç seviye anında yükseliriz.
Bizi(kız torunları) hep aşağıya çekmeye çalışıyor. Zaten evlenip ele karışacaksınız,size maddi bir emek harcanmasına gerek yok kafasında.

Pes pes pes.

Adam ölmüş de miras paylaşıyor sanki.

Madem cok rahatına konforuna düşkünsün ona göre biriyle evlenseydiniz.

Ablanızla at başı gideceksiniz diye adamın parasına malına mülküne hükmedemezsiniz.
Babanızın yerinde olsam bu konu için sizi asla aramam.

Bizi(kız torunları) hep aşağıya çekmeye çalışıyor. Zaten evlenip ele karışacaksınız,size maddi bir emek harcanmasına gerek yok kafasında.
Hepte kızların eline düşülüyor nedense. İmkanlarını sakındıkları kızlarınının kapısına gitmeye utanmıyorlar

Siz evlendiniz diye insanlar ellerindeki avuçlarındaki ne varsa satıp size mi versinler?
Ne alaka yahu.
Ölürler miras kalir bölünür ama canlı kanlı yasayan insanların parasında,arabasında,motorunda gözünuz olmasın yani ayıp.
Sanki arsayı siz almışsıniz gibi bir havalar. Babaniz almış parasıyla da ne yapacağına kendi karar verir. Sizene adamın altindaki arabadan.

Kendi başınıza bir hayat kuramiyormusunuz babaniz mecburmu size malini mülkünü satip para vermeye babanizin arsasina yada parasina guvenerekmi araba alacaksiniz babamda olsa kimseden böyle bir şey talep etmem etmeye de hakkim yok kimseninde verme mecburiyeti yok ne sacma bir düşünce yapiniz var evet adaletsizlik yaptığınız

Niye 2 araba alacak? 2 kardeşiniz daha varken yarısını size mi versin? Ne munasebet ya. Ay varya okudukça deliriyorum. Ortada miras meselesi varsa birtek size düşmez yani babanızın malı.

Hepte kızların eline düşülüyor nedense. İmkanlarını sakındıkları kızlarınının kapısına gitmeye utanmıyorlar
Ya aynen öyle. Şu anda kendine ait bir evi yok. Ev ev geziyor çocuklarının evinde kalıyor 1er ay. Bize geldiği zaman babam bir bardak su bile vermez ama ağzını açınca oğlum bana çok iyi bakıyor diyor.

Çalışma hayatım olmadı mukayese bile edilemez ama bayramlarda sağlam hasılat yapıyordum bir de dedemin sattığı ürünleri üzerine kar koyup okuduğum okuldaki öğretmenlere satarak çalışmak nedir öğrenmek için kendimce esnaflık yapar hepsini eve harcardım, hiç kendine biriktiren biri olamadım, kardeşim bayram harçlıklarını saklar kendine bir şeker bile almazdı, ben Allah ne verdiyse dibine kadar kardeşime anneme harcardım

Hani benimki para harcama bile sayılmaz ama insanın yapısıyla alakalı bence, bizim gibiler ailesine dünyayı da harcasa dönüp şimdi sıra sizde demez.

Ne kadar acizsin yahu. Babanin arabası, kayınvalidenin motoru. Oturduğun yerden insanların mallarına göz koyuyorsun. Evlerden ırak evlat, gelin.
Erkek cocuk doğurunca ne oluyor? 22 yaşında gencecik bir insanın düşündüklerine bak.
Yaslilari geçtim gençlerde bile en ufak ilerleme yok. Sizin bu zihniyetlere yetiştirdiğiniz çocuklar, başkalarının da hayatını mahvediyor. Zararınız kendinize olsa sadece keşke.

Babanız sizi düşündüğünü her fırsatta dile getirmiş diye siz de hak sahibi oldum sanmışsınız. Kusura bakmayın ama o para sizin değil. Hem size ne kv motorundan? Benim kızım sizin gibi düşüncesiz ve bencil olsa tek kuruş vermem.

Eee bizde ayni şeyleri söylüyoruz arabası olmayan arabasizliktan ölmez durumunuz varsa alırsınız babanizda olsa mecbur değil size para verip araba almaya ağlayan sizsiniz

Biraz kendi gözünden yazınca nasıl dökülüyor aklındakiler dimi

Aile bireyleri yaşarken miras mevzuları hoşuma gitmiyor. Ananız babanız sağ. Sağken kendi kazandıklarını istedikleri gibi harcarlar veya harcamazlar. Birde kalkmış tavır almalı mıyım diye bizlere soruyorsunuz.

Abla insanın içinden gelmeli. Bizim evde de var bu erkek çocuk kız çocuk ayrımı. Erkek kardeşim asla anne baba düşkünü değildir,yeri geldiğinde hayırsız evlat dedirtecek şeyler de yapar. Ama annemle babam kendileri yemez,bize yedirmezler ama erkek kardeşime yedirirler. Ama biz kız evlatlar olarak asla maddi beklenti içinde olmadan bizim anne babamız,bizim geçimimiz deyip elimizden geldiğince maddi manevi destek oluruz ama bunu bizim görevimiz zannettikleri için bize bir memnuniyet belirtisi göstermezler. Bizim tek bekletimiz sağlıkları huzurları yerinde olsun,canları sağ olsun da mal mülk umurumuzda değil. Ama erkek kardeşim şu tarla benim,şu zeytinlik benim,şuradan bir daire daha alın falan diye konuşur. Bizim çalışıp,emek verdiğimiz tarlalarda biz hak iddia etmediğimiz halde o çok rahat benim diye konuşabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…