• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileme maddi yardim

evlat bos..dedikleri..babası bag bagıslamıs evladı salkımı cok gormus...esımın babasıda olsa veririm..kendi babam olsada veririm.esden once benı buyuten ailem vardı...hanımkoylu olduderlerya hanı bazılarıda hemen kocakoylu oluyor demekkı...ailenız fuzulı yere borclendırmıyorsa ımkanda varsa nıye yardım edilmesin.

esin ne karisir ya ver babana yazik ya cok uzuldum insallah iyilesir baban.Allah sifa versin.takma esini kendi birikmisinden ver ailen srni biyutup okuttu esin degil.kendi parasina karissin senin emegin sonucta.birde baban hastaymis iyi dusun.ben calissam esime asla vermem kndim biriktiririm ki caliscam zaten cicuklar biraz buyusun.baba bu kiyilir mi

Benim maasim 4,5 esimin 2,75 su an ucretsiz izindeyim 2,75 ile idare ediyoruz kira vermedigimiz icin sikinti olmuyor. Yakinda calismaya baalayacagim.
Onlar bizi okuttu etti dolayisiyla cok fazla birikim yapamadilar. Bende simdi evlat olarak yardim etmek istiyorum. Miktar biraz yuksek esimde hakli hak veriyorum ama sonucta ben mehirimden istiyorum ve 3 ayda yerine koyabiliriz bu parayi. Kabul etmiyor bense söz verdim aileme.
Babanız hasta Allah ömür versin ama vefat ederse bi ömür vicdan azabı duyacaksınız. 15 bin nedir ki ailen ya ailen var mı ötesi?

Aslında bir çok kişi yazmış zaten aynı şey kocam babasına bu şekilde yardım etmek istiyor diye yazılsa bir çok kadın karşı çıkardı.
Ama bir yandan babanıza bir şey olursa, Allah başınızdan eksik etmesin, ömür boyu vicdan azabı çekersiniz.
Olaya benim kazancım bu onunkisi bu diye bakmayın siz bir ailesiniz. Ailenin kazancı birdir ve eşinizin de o parada hakkı vardır.
Eğer onun rızasını almadan verirseniz. Babanıza haram vermiş olabilirsiniz, bunu bi bilene sorun. Ne bileyim bir hocaya falan. Haramsa bu parayla da hacca gidilmez zaten.
Ayrıca eşinizle konuşmadan hiç kimseye söz vermemelisiniz. Kendi anne-babanız bile olsa.
Ayrıca eşinizin böyle rızasının olmadığını bilse babanız da o parayı istemez. Yarın bir gün bir şekilde fark ederse kendisini çok kötü hisseder. Allah acil şifa versin.

Baba diyince akan sular durur ilerde vicdanınız rahat etmicek hiç söz de vermişsiniz ve sizi bakmş büyütmüş o yaşa getirmişler 3 ay onlar için çalışsanız ne olur babamın ihtiyacı varken eşim engel olsa ben o kocayı da istemem

Hanımlar “maaşım onun 2 katı olacak da bir de onun lafını mı dinleyeceğim” şeklinde konuşmayın lütfen. Bu işlerin maaşla ne ilgisi var. Konu sahibi ailesine böyle bir söz vermeden önce eşine danışmalıydı zaten.

Bence para tabii ki aileye verilmeli. Ancak eşinizi ezip geçemezsiniz. Vicdansız bir adam ama ikna etmeniz gerek.

Aynı şekilde böyle bir durum olduğunda eşiniz de size danışmalı. Ben evliliğin böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Ama evliliğe çok uzağım o yüzden beni takmasanız da olur :KK53:

Üç ayda KENDİ kazanabildiğiniz bir meblağ için, eşinizden müsaade alıyor olmanız üzdü beni..
üstelik işin içerisinde, hayatta bir tanecik olan babanızın hastalıkla mücadelesi var . En yakın zamanda sağlığına kavuşmasını dilerim .

Eşinizin merhametsizliği sizi de korkutmuyor mu ?

Eşlerin tabiki rızası olmalı aileye verilen paralarda.
Eşinizle tekrar konuşun.
Bunun içinizden geldiğini ve yapmak istediğini, isterse eşinin ailesine de aynı miktarda bir yardım yapmalarının (sizden almadıkları kira yerine) uygun olacağını söyleyin.

Evlilikte kimin daha çok kazandığının pek önemi olmuyor. Bizde de gelir durumu sizinki ile aynı. Ama çok kazananın borusu öter diye bişey yok.

Bir de 15000 hac için biraz fazla geldi bana
Miktarı düşürürseniz eşiniz de daha kolay rıza gösterebilir.

Es izin vermiyorsa babaya verilen para haram olur da ne demek? Baban bir de kanser hastası. Zerre düşünmez verirdim ben. Baban vefat edince deliler gibi vicdan azabı duyarsınız:(

Es izin vermiyorsa babaya verilen para haram olur da ne demek? Baban bir de kanser hastası. Zerre düşünmez verirdim ben. Baban vefat edince deliler gibi vicdan azabı duyarsınız:KK43:
"Eş izin vermiyorsa babaya verilen para haram olur." Demedim. Olabilir, bir hocaya ya da bir bilene falan sorun dedim. Doğru düzgün okumuyor musunuz. Babası vefat edince vicdan azabı duyar ama Ölümün kime geleceği belli mi olur adam kalp krizi de geçirebilir kendinden rızasız para verildiğini duyunca. Bence az önce biri güzel bir öneri vermiş aynı miktarda parayı ev kirası olarak kocasının ailesine versin konu sahibi. Bilmiyorum ama eşin rızasını almak bana şart gibi geliyor.

Eş rızası şart evet ama burda durum farklı babasının durumu belli baba hakkı ödenmez zaten soruyu soran üye kocası yüzünden vermezse babası madur olursa ve ailesine mahcup olursa uzun vadede onların ilişkileride biter
"Eş izin vermiyorsa babaya verilen para haram olur." Demedim. Olabilir, bir hocaya ya da bir bilene falan sorun dedim. Doğru düzgün okumuyor musunuz. Babası vefat edince vicdan azabı duyar ama Ölümün kime geleceği belli mi olur adam kalp krizi de geçirebilir kendinden rızasız para verildiğini duyunca. Bence az önce biri güzel bir öneri vermiş aynı miktarda parayı ev kirası olarak kocasının ailesine versin konu sahibi. Bilmiyorum ama eşin rızasını almak bana şart gibi geliyor.
ş

Arkadaşlar dinimizde kadının çalışması farklı. Kadının kendine ait herhangi bir geliri maaşı varsa evine aldığı süt bile sadaka sayılıyor. Çünkü kadın evine birinci derecede bakmakla yükümlü değil. Yanlış anlaşılmasın tabiiki eşine destek olabilir ama zorunlu değil. Bir bayan eşinin maasini haber vermeden birine veremez. Ama evine çocuklarına harcar. Bir erkek kadının gelirine aynı şeyi yapamaz. Bayan dilediği yere harcayabilir. Ama esininde haberi olması güzel olur ama zorunlu değildir. Bu konuda bilgi sahibiyim. Bizzat hattı sayılı ilim ehli bir hoca buyugumuzden duyduklarım. Dileyen arastirir

Arkadaşlar dinimizde kadının çalışması farklı. Kadının kendine ait herhangi bir geliri maaşı varsa evine aldığı süt bile sadaka sayılıyor. Çünkü kadın evine birinci derecede bakmakla yükümlü değil. Yanlış anlaşılmasın tabiiki eşine destek olabilir ama zorunlu değil. Bir bayan eşinin maasini haber vermeden birine veremez. Ama evine çocuklarına harcar. Bir erkek kadının gelirine aynı şeyi yapamaz. Bayan dilediği yere harcayabilir. Ama esininde haberi olması güzel olur ama zorunlu değildir. Bu konuda bilgi sahibiyim. Bizzat hattı sayılı ilim ehli bir hoca buyugumuzden duyduklarım. Dileyen arastirir
Sizce mantikli mi? Ayni evde yol arkadasi iki insandan birinin, digerinin parasini yiyip kendi parasini diledigi gibi harcamasi yani, kulaga mantikli geliyor mu?
Konu sahibi ben olsam esimi ikna eder bir sekilde verirdim.
Ayrica senin paran ne hakla esin karisiyor diyen hanimlar, o zaman calismayan bir kadinin kocasi da ailesine hibe etsin dursun sonucta kendi kazaniyor. Boyle sacmalik mi var.

ya anlamıyorum...din adına yıllarca nerdeyse kadın erkegin kolesi gibi gorulmus...kadın esınden ızınsız annesıne gidemez...para harcayamaz..nefes alamaz....şimdi bunlar yanlıs din inancı adına yapılmıs herkes benımsemıs...hatta dayak yese koca evınde durcak sesini cıkarmıyacak....ooo gercek olarak ıslamın kadına verdigi degeri bilseydık bugun farklı yerlerde olurduk...ben ıslamı olarak bır gorus den bahsettım.kadın gidipte barlarda sokaklarda o parayı harcasınmı dedik...ıslam okadar guzelkı evıne erkek birirnci derecede saglıgı yerındeyse sorumluluk sahibi olacak calışacak ve bakacak...kadında tabıkıı calışma hayatında esinin yanında ısterse yer alır ama ısterseee.burda bile nelere sahıtız kadın ıstemıyor esi zorla calıştırıp parasını yıyor..şimdi diyorumkı kadının calışması dinimizde vine yaptıgı hersey sadaka gibi gorulmus bundan daha guzel ne var..eger bir evde maas sadece erkeginse o paradan hayır sadaka bile eşine sormalı...zaten esın sana sormana ne gerek var benım paramdan harcayabilrisen derse sorulmaz bile..bu ailedekı ılışkılerınıze baglı..ama oyle erkek varkı 5 lırıyaı bile hanımına hesap soruyor...gelelım bir kadına annesinden bır ev kaldı yada bir para ..ışte kadın bu parayı ısterse evine isterse cocuguna ısterse esine ısterse kardesıne ısterse kendi hayır ıcın hasenat ıcın kullanır..ama ısterseeeee.bukadar basıt.ıllakı zaten esine soyleyecektır..ama esi buna zorla karısamaz.zorla bana ver diyemez...gonul rızsıyla alabilir...bukadar basıt.

bu dediğiniz doğru
bana da ilahiyat mezunu biri söyledi

Sizce mantikli mi? Ayni evde yol arkadasi iki insandan birinin, digerinin parasini yiyip kendi parasini diledigi gibi harcamasi yani, kulaga mantikli geliyor mu?
Konu sahibi ben olsam esimi ikna eder bir sekilde verirdim.
Ayrica senin paran ne hakla esin karisiyor diyen hanimlar, o zaman calismayan bir kadinin kocasi da ailesine hibe etsin dursun sonucta kendi kazaniyor. Boyle sacmalik mi var.
burada kadın zar zor geçiniyor kredi ödüyor yada başka borcu olan biri değil zorda değiller
birinci evleri var ikinciyi almak için adam para vermek istemiyor
ne konular okuduk biz evde yiyecek ekmek yokken kardeşinin elektrik faturasını ödeyen adamlar okudu bu gözler
hep erkekler mi ailelerine harcayacak biraz da kadınlar harcasın

ya bir de hanımlar ne kadar kazanıyorsunuz 0.1 kuruşuna kadar eşinizin eline saymak zorunda mısınız
kaç senedir çalışıyorsunuz hiç mi bir gün aileye yardım yapmadınız
kendiniz için ne olur ne olmaz diye bir köşede bin liranız olmadı
ev hanımları biriktiriyor bu kadar para

Naçizane ilahiyatta yüksek lisans yapmış biri olarak zaten görüş belirttim.

Sizi okutan bu duruma getiren bu rahatligi sağlayan esinizmi ? Kusura bakmayın ama ben izin almazdim sadece söylerdim karismaya hakki yok !

Back
X