Babanız hasta Allah ömür versin ama vefat ederse bi ömür vicdan azabı duyacaksınız. 15 bin nedir ki ailen ya ailen var mı ötesi?Benim maasim 4,5 esimin 2,75 su an ucretsiz izindeyim 2,75 ile idare ediyoruz kira vermedigimiz icin sikinti olmuyor. Yakinda calismaya baalayacagim.
Onlar bizi okuttu etti dolayisiyla cok fazla birikim yapamadilar. Bende simdi evlat olarak yardim etmek istiyorum. Miktar biraz yuksek esimde hakli hak veriyorum ama sonucta ben mehirimden istiyorum ve 3 ayda yerine koyabiliriz bu parayi. Kabul etmiyor bense söz verdim aileme.
"Eş izin vermiyorsa babaya verilen para haram olur." Demedim. Olabilir, bir hocaya ya da bir bilene falan sorun dedim. Doğru düzgün okumuyor musunuz. Babası vefat edince vicdan azabı duyar ama Ölümün kime geleceği belli mi olur adam kalp krizi de geçirebilir kendinden rızasız para verildiğini duyunca. Bence az önce biri güzel bir öneri vermiş aynı miktarda parayı ev kirası olarak kocasının ailesine versin konu sahibi. Bilmiyorum ama eşin rızasını almak bana şart gibi geliyor.Es izin vermiyorsa babaya verilen para haram olur da ne demek? Baban bir de kanser hastası. Zerre düşünmez verirdim ben. Baban vefat edince deliler gibi vicdan azabı duyarsınız
ş"Eş izin vermiyorsa babaya verilen para haram olur." Demedim. Olabilir, bir hocaya ya da bir bilene falan sorun dedim. Doğru düzgün okumuyor musunuz. Babası vefat edince vicdan azabı duyar ama Ölümün kime geleceği belli mi olur adam kalp krizi de geçirebilir kendinden rızasız para verildiğini duyunca. Bence az önce biri güzel bir öneri vermiş aynı miktarda parayı ev kirası olarak kocasının ailesine versin konu sahibi. Bilmiyorum ama eşin rızasını almak bana şart gibi geliyor.
Sizce mantikli mi? Ayni evde yol arkadasi iki insandan birinin, digerinin parasini yiyip kendi parasini diledigi gibi harcamasi yani, kulaga mantikli geliyor mu?Arkadaşlar dinimizde kadının çalışması farklı. Kadının kendine ait herhangi bir geliri maaşı varsa evine aldığı süt bile sadaka sayılıyor. Çünkü kadın evine birinci derecede bakmakla yükümlü değil. Yanlış anlaşılmasın tabiiki eşine destek olabilir ama zorunlu değil. Bir bayan eşinin maasini haber vermeden birine veremez. Ama evine çocuklarına harcar. Bir erkek kadının gelirine aynı şeyi yapamaz. Bayan dilediği yere harcayabilir. Ama esininde haberi olması güzel olur ama zorunlu değildir. Bu konuda bilgi sahibiyim. Bizzat hattı sayılı ilim ehli bir hoca buyugumuzden duyduklarım. Dileyen arastirir
bu dediğiniz doğruArkadaşlar dinimizde kadının çalışması farklı. Kadının kendine ait herhangi bir geliri maaşı varsa evine aldığı süt bile sadaka sayılıyor. Çünkü kadın evine birinci derecede bakmakla yükümlü değil. Yanlış anlaşılmasın tabiiki eşine destek olabilir ama zorunlu değil. Bir bayan eşinin maasini haber vermeden birine veremez. Ama evine çocuklarına harcar. Bir erkek kadının gelirine aynı şeyi yapamaz. Bayan dilediği yere harcayabilir. Ama esininde haberi olması güzel olur ama zorunlu değildir. Bu konuda bilgi sahibiyim. Bizzat hattı sayılı ilim ehli bir hoca buyugumuzden duyduklarım. Dileyen arastirir
burada kadın zar zor geçiniyor kredi ödüyor yada başka borcu olan biri değil zorda değillerSizce mantikli mi? Ayni evde yol arkadasi iki insandan birinin, digerinin parasini yiyip kendi parasini diledigi gibi harcamasi yani, kulaga mantikli geliyor mu?
Konu sahibi ben olsam esimi ikna eder bir sekilde verirdim.
Ayrica senin paran ne hakla esin karisiyor diyen hanimlar, o zaman calismayan bir kadinin kocasi da ailesine hibe etsin dursun sonucta kendi kazaniyor. Boyle sacmalik mi var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?