• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileme maddi yardim

sizi sömüren bir kocanız var sizin kazandığınız parayı sizden çok seviyor. işinizi kaybedin sizden çıkarı bitsin direk boşar sizi. 2750 neree 4500 neree . siz sanki bankamatıksınız para harcayamıyorsunuz kızıyor öyle bır tılkıyede sızın gıbı saf bırı lazım kımse cekmez boyle adamı.

Burada bir konu açılmıştı, eşim ailesin kurban parasını veriyor diye, herkes eşi topa tutmuştu, vay efendim başkasının parasıyla kurban mı kesilir çok haklısın diye konu sahibi desteklemişti. Hey gidi kadınlar kulübü, sonrada dersiniz ki vay kayınvalidem şöyle kötü Yok böyle kötü, önce siz kendinizle yüzleşin nasıl böyle çift taraflı değişiyor yorumlarınız bir bakın. Konu kendi aileniz olunca sorun yok, ama eşleriniz ailelerine çöp alsa problem.
Konu sahibi size lafım yok. Durumunuz çok kötü. Eşinize karşı mahçup olmanızı da anlıyorum. 15 bin tl az bir para değil tabii ama sonuçta babanız eşinizibir şekilde ikna edin derim.

Ben kazaniyorum benim param sen karisma dedigim zaman cok sinirleniyor. Senin paran benim param muhabbetlerini aslinda bende sevmiyorum ama kazaniyorum diye istedigim gibi harcamak istememe cok kiziyor cok tepki veriyor

Bence haklı, eşim de benim iki katım kazanıyor, paramı istediğim yere harcarım dese ben burada konu açsam herkes eşimi topa tutar, AZcık empati yahu. Ben kazanıyorum istediğim yere harcarım ne demek, karı kocasınız siz.

Birde başkasının parasıyla hac bana biraz mantıksız geliyor?

kadının çalıştığı para tamamen kadına aittir, kadın ister çalışabilir istemezse çalışmayabilir, erkek kadının kazandığı para/kadına kendi ailesinden kalan miras/mehri üzerinde hiç bir söz söyleme hakkına sahip değildir. Erkek de evin, karısının ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır. Bunları yaptıktan sonra o da kalan parasını istediği gibi harcayabilir. Ben bu şekilde düşündüğüm için aileme yardım ederdim, eşim de bu şekilde düşündüğü için hiç bi şey demezdi.

kadının çalıştığı para tamamen kadına aittir, kadın ister çalışabilir istemezse çalışmayabilir, erkek kadının kazandığı para/kadına kendi ailesinden kalan miras/mehri üzerinde hiç bir söz söyleme hakkına sahip değildir. Erkek de evin, karısının ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır. Bunları yaptıktan sonra o da kalan parasını istediği gibi harcayabilir. Ben bu şekilde düşündüğüm için aileme yardım ederdim, eşim de bu şekilde düşündüğü için hiç bi şey demezdi.

Fikirleriniz bana çok garip geldi. Sizin görüşleriniz mi yoksa çeşitli kaynaklardan öğrendiğiniz şeyler mi bunlar?

Bilmediğim için soruyorum sadece yanlış anlamayın :KK28:

Ben bu tür cinsiyetçi fikirlere karşıyım.

damacana su aldınız diye kızan bir eşiniz var sizin bu aranızdaki problemler uzaaaar gider sorunlarınız parayla pulla hep ilgili boşanın

Fikirleriniz bana çok garip geldi. Sizin görüşleriniz mi yoksa çeşitli kaynaklardan öğrendiğiniz şeyler mi bunlar?

Bilmediğim için soruyorum sadece yanlış anlamayın :KK28:

Ben bu tür cinsiyetçi fikirlere karşıyım.

dini yorum yapmak yasak olduğu için detaya girmiyorum ama inandığımız dinin bize sunduğu idealler bu şekilde :) cinsiyetçi bir düşünce olduğunu düşünmüyorum, kadına ve erkeğe farklı alanlarda sorumluluk yüklemek sadece. Ancak yine de bunlar sadece teoride kalıyor bazen. Yani ben daha yeni mezun oldum çalışma hayatına henüz başlamadım ama çalıştığım zaman da bu benim param tribine girmem. Zaten kadın evi,eşi ve çocukları için parasından harcayamaz diye bir durum yok, sadece böyle bir sorumluluğu yok maddi anlamda. Mesela eşim için de evin ihtiyaçları için kalan para ona aittir demiştim ama bu da teoride kalıyor biraz, çünkü benim hesabımda birikim yapıyor :) bahsetmek istediğim şey zorunluluklar esnasında iki tarafında kendi parası üzerinde tasarrufta bulunabilme hakkı. Bu çok insani bir şey. Aksi durumda görüyoruz ki kanser babasına yardım etmek isteyen kadının eşinin yaptıklarını. Hoş değil.

Ne güzelmiş yahu, hep bana hep bana diyorsunuz yani :confused:

dini yorum yapmak yasak olduğu için detaya girmiyorum ama inandığımız dinin bize sunduğu idealler bu şekilde :) cinsiyetçi bir düşünce olduğunu düşünmüyorum, kadına ve erkeğe farklı alanlarda sorumluluk yüklemek sadece. Ancak yine de bunlar sadece teoride kalıyor bazen. Yani ben daha yeni mezun oldum çalışma hayatına henüz başlamadım ama çalıştığım zaman da bu benim param tribine girmem. Zaten kadın evi,eşi ve çocukları için parasından harcayamaz diye bir durum yok, sadece böyle bir sorumluluğu yok maddi anlamda. Mesela eşim için de evin ihtiyaçları için kalan para ona aittir demiştim ama bu da teoride kalıyor biraz, çünkü benim hesabımda birikim yapıyor :) bahsetmek istediğim şey zorunluluklar esnasında iki tarafında kendi parası üzerinde tasarrufta bulunabilme hakkı. Bu çok insani bir şey. Aksi durumda görüyoruz ki kanser babasına yardım etmek isteyen kadının eşinin yaptıklarını. Hoş değil.

Konu sahibinin eşi çok sorunlu bir insan zaten. Yoksa kanser olan insandan parayı esirgemek çok uç bir durum. Sabır diliyorum konu sahibine :dua:

Ben de kazanılan paranın ortak olduğunu düşünüyorum. İki taraf da harcamalardan önce birbirini haberdar eder. Büyük bir harcamaysa fikir alışverişi yapılır.

Tabi ben evli bile değilim. Sadece böyle hayal etmiştim :KK48:

Ne güzelmiş yahu, hep bana hep bana diyorsunuz yani :confused:

E çalısmak istemeyen kadının kocası zorla çalıştırabilir mi sizce? :) böyle bir talebi olamayacağını düşünüyorsanız, kadının maddi anlamda ev geçiminden mesul olmadığı konusunda hemfikiriz o zaman :) yoksa hem çalısmak zorunda değil, hem de çalıştığı zaman da parası kendisinin olmayacaksa burda bir paradoks oluşuyor bana kalırsa. insan zorunlu tutulmadığı şeyin mükellefi olamaz ki :)

Bence esin hakli canim anliyorum annen baban ama. Ayni konuyu erkegin ailesine vermek olsa yine ayni seyi soylerdim. Yani mesele para vermen degil ama esinin rızası olmasi. Sizin evinize giren para ikinizin de parası artik cikarken de ortak karar vermeniz lazim. Yerinde olsam esimi tatli dille ikna etmeye calisirdim. Olmuyorsa da yapacak bir sey yok evliliklerde her iki taraf icin de esin rızasi olmadan is yapilmaz.

E çalısmak istemeyen kadının kocası zorla çalıştırabilir mi sizce? :) böyle bir talebi olamayacağını düşünüyorsanız, kadının maddi anlamda ev geçiminden mesul olmadığı konusunda hemfikiriz o zaman :) yoksa hem çalısmak zorunda değil, hem de çalıştığı zaman da parası kendisinin olmayacaksa burda bir paradoks oluşuyor bana kalırsa. insan zorunlu tutulmadığı şeyin mükellefi olamaz ki :)

Ben eşime benim param çalışmak zorunda değilim o yüzden parayı istediğim gibi harcarım diyemem. Ayrıca tüm masrafları karşıladıktan sonra kalanı kendine harcayabilir lafınız da çok ütopik. Günümüz şartlarında kaç kişi sağlayabiliyor ki bunu. Eşler Zaten çok iyi kazansa eşinin aldığı paradan medet ummaz.

Ben eşime benim param çalışmak zorunda değilim o yüzden parayı istediğim gibi harcarım diyemem. Ayrıca tüm masrafları karşıladıktan sonra kalanı kendine harcayabilir lafınız da çok ütopik. Günümüz şartların da kaç kişi sağlayabiliyor ki bunu. Eşler Zaten çok iyi kazansa eşinin aldığı paradan medet ummaz.

hayır ben sadece mesuliyet durumundan bahsettim. Böyle bir sorumluluğu olmadığı halde kadın eşine destek verebilir. Bunda bi sorun yok ki zaten :) Ama siz de diyorsunuz, zaten maaşı yüksek olsa medet ummaz diye. Medet umma fiiline özne olan kişi demek ki bu işin asıl sorumlusu.

Ben de asla bu benim param tribine girmem. Ama kanser babama kendi alnımın akıyla kazandığım parayla yardım etmem izin vermiyorsa eşim, bal gibi de bu benim param derim. Çünkü o bunu hak eder.

Konuyu daha fazla dağıtmayayım ben,iyi günler :)

hayır ben sadece mesuliyet durumundan bahsettim. Böyle bir sorumluluğu olmadığı halde kadın eşine destek verebilir. Bunda bi sorun yok ki zaten :) Ama siz de diyorsunuz, zaten maaşı yüksek olsa medet ummaz diye. Medet umma fiiline özne olan kişi demek ki bu işin asıl sorumlusu.

Ben de asla bu benim param tribine girmem. Ama kanser babama kendi alnımın akıyla kazandığım parayla yardım etmem izin vermiyorsa eşim, bal gibi de bu benim param derim. Çünkü o bunu hak eder.

Konuyu daha fazla dağıtmayayım ben,iyi günler :)

Aynen konu dağılmasın, konu sahibi bence gidin bir kredi çekin bin bin ödeyin. En fazla 2 yılda biter.

Krediyle hacca gidiliyor mu? Gidilmiyor diye biliyorum m?

Aynı mantıkla başkasının parasıyla da gidilmez bence, hatta bu para eşler arasında sorun yaratacaksa hiç gidilmez. Benim ailem böyle bir durumda asla para vermemi kabul etmezdi. Ki konu sahibin de aman aman bir geliri yok. Zaten şu anda çalışmıyormuş. Olmayan bir gelirden bahsediliyor şu an. Ama anne babadır ne olursa olsun hasta babasının isteğini yerine getirmek ister oda ayrı bir mesele tabii. Ah bu para ah. Valla her şeyin başı sağlık sonrada para.

Back
X