Aileme çok kırgınım, darıldım.

Bu koşullarda ailenize para harcamak ( fatura ve ev giderlerine katkıyı saymıyorum) hele ortak araba almak çok kötü bir fikir. Aldığınıza bin pisman olacak sonra neden aldım diye dövüneceksiniz. Şimdiye kadar ortak mal alan kimsenin bundan yüzü gülmemistir. Ailenizden hiçbir şey beklemeden kendi ayaklarınızın üzerinde durmaya bakın. Paranızı da biriktirip altın maltin alın.

Böyle kardes ayrimi yapilan yerlerde ortaklık yapmayın altin hesabi acin heray kimseye soylemeden altin biriktirin .kpss derdiniz var ise ataninca baska sehirden araba alin araba için kapora biriktirin .aileniz para hesabi yaparsa oraya buraya harcadim diyin kenara birikim yapiniz ben bazi şeylerin aileden saklanmasi gerektiğini dusunenlerdenim hele hele para mevzusu çünkü hesap soran cok

Yerinde olsam çıkarım o evden
Bir oda bir yer bile olsa çıkarım
Asgari ücret, ek iş allah ne verdiyse uğraşır kendi düzenimi kurarım, taşı sıksan suyunu çıkaracak yaştasın, şimdi ağlama zamanı değil

Siz bizi anlamıyorsunuz ki. Kız kardeşiniz bana arabayı vermezsen kendime şunu şunu yaparım dediğinde ne olacak. Yine sizin tabirinizle bir g*tlerini öpmediğiniz kalacak geri almak için. Özel okula otobüsle mi gideyim diyecek. Ne yapacaksınız. Ya bunu ön göremeyecek kadar safsınız ya da araba alayım da sonu ne olursa olsun diyecek kadar saf.

Kardeşinizin teşhisi hakkında tıbbi bir fikrim yok ama maşallah çevreyi sömürme hastalığı da var kendisinde.

Annenize acıyıp tamam demişsiniz borç için ama o size acıyor mu? Hayır

İstediğini diyebilir, ben annem ya da babam değilim. Onları bu şekilde kandırabilir fakat beni kandıramaz. Bizim yıllardır ilişkimiz çok çetrefilli zaten, benim tek zayıf noktam annem ile babam. Onlar da dediğiniz gibi bana acımıyorlar zaten.

siz böyle pasif olduğunuz sürece ne anneniz acır ne babanız.
sizi doğurup büyütmeleri onların sorunuydu kimse böyle bir muameleyi hak etmiyor bana göre.
direk yok param der canım ne istiyorsa yapar yer içer gezerim kendimi mutlu eder günümü gün ederim.
biraz dişli olsanız hiç bu kadar ona yüksekten uçup size hayatı zindan edemezler. Oh ne güzel hanfendiye macbook size 1500 tlik telefon. vay anasını

Babanızla ortak araba alınca mı mutlu olacaksınız?
Kardeşinizle durduk yerde papaz olmak,ebeveynler hala hayatta iken mal kavgası yapmak daha mı güzel sizce? Aile evinde oturuyorsunuz, ömür boyu asgari ücret almamak için kendinize yatırım yapmayı tercih etmelisiniz.

Bu arada asgari ücreti savunmuyorum asla çünkü savunulacak bir yanı yok. Araba da alınmaz o maaşla ama halihazırda bir arabanın masrafını da karşılayamazsınız,babanızdan ayrı bile alsanız. Hiç girmeyin o işe bence.

kendinize yeni bir hayat kurmanızı öneririm lütfen artık sebep ne olursa olsun kendinizden vermeyin, fedakarlık yapmayın. almayı bilin.

Maddi olarak ortak hiç bir şey yapmayın.Paranızı kendiniz için biriktirin ve kullanın.Ailenize olması gerektiği kadar destek olun ama ailenizi sırtlamayın.
Kim olursa olsun maddi manevi hiç kimseye hakettiğinden fazlasını vermeyin.İyi niyetle yapılan her şey zamanla göreviniz haline gelir bu sözü asla unutmayın.
Annenizin bu tavrının mantıklı sebebi varsa anlamaya çalışın.Kardeşiniz hasta ya da özel başka bir durumu var mı gibi.
Ağlayıp zırlamayın dimdik durun.Aile bile olsa dik durun

Neden evden ayrilmiyorsunuz ya?

27 yasindaysa evini coktan ayirmaliydi.

Araba sahibi olmayı belki de senden beş kat daha fazla isteyen bir insanımdır. Çocukluk hayalim. Özlem duyduğum bir konu. 5 senedir asgarinin üzerinde maaşla çalışıyorum, birikimim var. Ailem de sıkıntılı insanlar değildir ona rağmen ben bile ortak araba almıyorum. Asla tavsiye etmem, üzerine kredi çeker alırsın, beş kuruş ödemezler kredi tamamen sana kalır. Ödemedikleri gibi bi de arabana çökerler. Seninki öyle bir aile. Bu ekonomide araba alsan bile yakıt masrafı yüzünden sürekli kullanamazsın. Çok istememe rağmen fiyatların abartılı artması sebebiyle ben askıya aldım mesela araba fikrini. Sen de askıya al, araban yok diye ölmezsin. Bu aileye bir damla su bile verilmez.

Kardeşim şehir dışında olacak, zaten onun araba kullanmak gibi bir derdi yoktur, öyle bir hevesi de yok hiç duymadım şimdiye kadar.
Araba alınınca o heves gelir. Bir yığın emekle para denkleştirip yarısını aldığınız araba da hiç olur gider. Alamıyorsanız tek başınıza bir araç birikim yapın bir iki sene sonra alın. Aileniz sizden para isteyen bir aile. Sizce o araba ortak alınsa size binmek kaç gün nasip olur? Maddi anlamda bu kadar kırgın olduğunuz bir aile ile ortak araba alınmaz. Sonrasında cok daha büyük kırgınlıklarınız, hayal kırıklıklarınız olur

Aile evinden cikamam diyorsaniz bunu avantaja cevirin. Kira yok fatura yok, yiyin icin kendi kazandiginizi cebinize koyun 8ste. Sizi dusunmeyeni, verdiginiz uc kurusu bile yillardir kardesinize veren ailenizi dusunmenize gerek yok bence artik. Arabaui tek basima nasil alayim diyorsunuz. Almayin. Cidden hic almayin daha iyi babayla ortak almaktansa. Gider kendi uzerine alir ruhsati, siz gene avucunuzu yalarsiniz

Edemiyor geçen defada çok yorum yaptık ayrı ev çok diyoruz bu kadar yüz verme siz ailen haketmiyor diyoruz anlamiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…