Aileme çok kırgınım, darıldım.

Mümkün değil. Aklıma geldi evet ama gerçekten paraya ihtiyacım var ve finansal özgürlük beni kimseye bağlamıyor. Bu güzel bir şey. Eğer istifa edersem gelen gelir yok, yine aileme bel bağlamak zorunda kalacağım, artık bunu istemiyorum. Bir de bu olay olduktan sonra işime daha sıkı sıkıya sarıldım. Şu an çalıştığımdan 2 katı daha fazla çalışıyorum.

Kolejler görüşmeye çağırıyor, iki dakika demo ders yaptırıyor, onda da dersi dinlemiyorlar, yani İnsan Kaynakları çağırıp, görüştük demek için bunu yapıyor. Kaç tane güzel demo dersim oldu, hem materyal götürdüm, hem kaynak. Ders anlatışım da iyi geçti, olmadı ama. Mesela son görüştüğüm yer haftaiçi 8-5, cumartesi tam gün, pazar yarım gün çalışmamı teklif etti.

Hayır öyle bir gayem yok, tamamen vicdanen aileme olan yükümlülüklerimi yerine getirmeye çalışan biriyim (Makul olduğu taktirde), her zaman aile kavramına önem veren ve düşkün olan biri oldum. Bir çok kez aileme mesafe koymaya çalıştım, denedim ama kendimi yalnız hissettim. Kimsem yokmuş gibiydi. Puzzle gibi hissediyordum kendimi, onlarsız sanki kafam, kalbim, ciğerimin puzzle parçaları eksik gibi. Mesela yurtdışına gidip tekrar okumak ya da çalışmak istiyorum, ama yapamıyorum. Ailemden ayrı yalnız ne yaparım diyorum. Erasmus'a gittiğimde bir yıl orada kaldım ama döneceğim kesin olduğu için rahattım. Çalışmaya gidersem artık temelli orada kalmak ve ailemden uzak olmak beni yaralar diye düşünüyorum hala daha, geleceğime dahi yön veremiyorum.

Psikolojik destek alıyorum, evet, iyi geliyor o bana. Teşekkür ederim.
Hangi şehirdesiniz? İngilizce öğretmeni misiniz? Sürekli başvuru yapın deneyin illaki biri olur. Asgari ücret bir öğretmene göre çok düşük gerçekten. Biliyorum piyasa çok kötü siz de haklısınız ama alan birileri de var işte. Kolej tecrübeniz olduğunda daha kolay olur ilerlemek. Özel ders verebilirsiniz mesela. Aldığınız ücreti ailenize söylemeyin biriktirmeye bakın. Anladığım kadarıyla bağımlı ve duygusal bir yapınız var. Psikolojik destek de alıyormuşsunuz, umarım iyi gelir size

Arkadaşlar, bir kız kardeşim var. Geçen ay kendisine psikolog tarafından majör depresyon teşhisi konuldu. Kazandığı özel üniversiteye gönderilmezse sürekli kendine zarar vereceğini söyledi, bu durum ailemi çok yıprattı. Babam zaten çiftçi kazandığından kar etmeden kardeşime gidiyor fakat o da az değil geldiğinde sürekli kardeşime yüklü miktarda bir telefon kulaklık almıştı, ben 1500 TL'lik telefon için herhalde bir g*tlerini öpmemiştim. Hayır anlamıyorum birşeyleri üzerek elde etmek istemiyorum. Asgari ücretle ben bu hayat pahalılığında nasıl bir araba sahibi olabilirim? Destek istiyorum sadece her çocuk gibi, ailesinden maddi manevi yardım isteyen biriyim.
abartmayın sizde. çocuk falan değilsiniz ayrıca. öncelikle kendinize daha iyi bir iş bulun ve kendi hayatınızı kurun.

kimseyede 1 kuruş yardım etmeyin. ne kadar ekmek o kadar köfte. onlar size yardım etmemiş. biraz güçlü olun. bu ne yaa bu yaşta bebek gibi ağlamak. ben sinir oldum burda. biraz güçlü olun. aile de olsa bi yere kadar çekilir. kendi kendinize değeri siz verin gerisi boş

Selamlar, lütfen konuşup dertleşelim mi hanımlar, zira buna çok ihtiyacım var.

Yaklaşık iki hafta önce annemin borçlarından ve ona vereceğim tüm maaşımdan bahsettiğim bir konu açmıştım, yorum yapan üyeler muhakkak hatırlıyordur. Ben ailem için bu kadar fedakarlık yapıp, özveri gösterirken, her dediklerine koşulsuz onay verdiğim halde, ailemin beni yok saymasına o kadar üzülüyorum ki... Şu an saç diplerimden ayak parmaklarıma kadar kırılmış, perperişan haldeyim.

Kardeşimle benim aramda bariz bir ayrımcılık olduğunu gözlemliyorum. Ona yapılan şeyleri kıskanmıyorum lakin ona 3 yapıldıysa bana da 1 yapılıp gönlümün alınmasını beklerdim ama ben hep 3'te 0 aldım. Kardeşimin eğitim hayatı kötüydü bu sebeple hep parayla okudu, bu zamana kadar hep para ile bir yere geldi, ben hep devlette okudum, kuş kadar harçlıklarla idare ettim, hala daha gözümde kalmış olan, almayı istediğim şeyleri çalışarak aldım yine de doymuş değilim (psikolojikman bu şekilde hissediyorum tabii)

Dün akşam anneme, "Biraz birikim yapayım, babamla ortaklaşa bir araba alalım, yarısını ben vereyim yarısını o, hem o da kullanır, koskoca adamın altında araba yok, hem benim de çok işimi görür" dedim. Annem bunun asla olmayacağını, kardeşimin özel üniversitede okuyacağını, ayrı evde kalacağını ve ayriyetten okuduğu bölüm için çok yüksek meblağa da olan bir laptop istediğini söyledi (Muhtemelen Apple)

Ben de başladım ağlamaya, sadece sizden gitsin istemiyorum ben de elimden geldiğince parasal anlamda destek vererek bazı şeyleri istiyorum dedim, çok kırıldım istediğim herşeye hayır denmesine. Geçen açtığım konuda da spora gitme onun yerine parasını bana ver borcumu kapatayım falan demişti. Dün gece çok ağladım, yanıma gelip beni asla asla teselli etmedi, bu benim canımı herşeyden çok daha kötü yaktı. Dün gece yalnızdım ve yalnız ağlarken sanki deliriyormuşum gibi çaresizdim ve ne yapacağımı şaşırdım. Aynı zamanda biraz da griptim ve ilaç içmek için mutfağa gittim, annem kardeşimin odasındaydı beraber yatıyorlardı. Çok üzgünüm, hala ağlıyorum. Kendime çok acıyorum, üzülüyorum. Kırgınlığımı anlatamam.
Sana birsey diyim mi ortaklasa birsey almayin sadece gizli gizli kendi adina birikim yapin borcum var deyip konuyu kapatin ha göze batiyorsa kendi basina ayakta durabiliyorsan evden ayrilin derim psikolojinin sagligi icin. Yanlis anlama ama senin sorun var demiyorum rahatlaman acisindan bi psikolog‘a yönelsen mi belki o sana yön verir belki daha cesur kararlar alabilirsin taraf tutan anne babalari bende anlam veremiyorum. Bu kardesinin eli sicak sudan soguk suya sokturmamis alismis hazira konmaya gelecegi pek parlak olmaz onun naparsa napsin

Selamlar, lütfen konuşup dertleşelim mi hanımlar, zira buna çok ihtiyacım var.

Yaklaşık iki hafta önce annemin borçlarından ve ona vereceğim tüm maaşımdan bahsettiğim bir konu açmıştım, yorum yapan üyeler muhakkak hatırlıyordur. Ben ailem için bu kadar fedakarlık yapıp, özveri gösterirken, her dediklerine koşulsuz onay verdiğim halde, ailemin beni yok saymasına o kadar üzülüyorum ki... Şu an saç diplerimden ayak parmaklarıma kadar kırılmış, perperişan haldeyim.

Kardeşimle benim aramda bariz bir ayrımcılık olduğunu gözlemliyorum. Ona yapılan şeyleri kıskanmıyorum lakin ona 3 yapıldıysa bana da 1 yapılıp gönlümün alınmasını beklerdim ama ben hep 3'te 0 aldım. Kardeşimin eğitim hayatı kötüydü bu sebeple hep parayla okudu, bu zamana kadar hep para ile bir yere geldi, ben hep devlette okudum, kuş kadar harçlıklarla idare ettim, hala daha gözümde kalmış olan, almayı istediğim şeyleri çalışarak aldım yine de doymuş değilim (psikolojikman bu şekilde hissediyorum tabii)

Dün akşam anneme, "Biraz birikim yapayım, babamla ortaklaşa bir araba alalım, yarısını ben vereyim yarısını o, hem o da kullanır, koskoca adamın altında araba yok, hem benim de çok işimi görür" dedim. Annem bunun asla olmayacağını, kardeşimin özel üniversitede okuyacağını, ayrı evde kalacağını ve ayriyetten okuduğu bölüm için çok yüksek meblağa da olan bir laptop istediğini söyledi (Muhtemelen Apple)

Ben de başladım ağlamaya, sadece sizden gitsin istemiyorum ben de elimden geldiğince parasal anlamda destek vererek bazı şeyleri istiyorum dedim, çok kırıldım istediğim herşeye hayır denmesine. Geçen açtığım konuda da spora gitme onun yerine parasını bana ver borcumu kapatayım falan demişti. Dün gece çok ağladım, yanıma gelip beni asla asla teselli etmedi, bu benim canımı herşeyden çok daha kötü yaktı. Dün gece yalnızdım ve yalnız ağlarken sanki deliriyormuşum gibi çaresizdim ve ne yapacağımı şaşırdım. Aynı zamanda biraz da griptim ve ilaç içmek için mutfağa gittim, annem kardeşimin odasındaydı beraber yatıyorlardı. Çok üzgünüm, hala ağlıyorum. Kendime çok acıyorum, üzülüyorum. Kırgınlığımı anlatamam.
Ben olsam benimde zoruma gider zor tabi peki ortak araba almak yerine kendiniz alsanız araba size ait olsa daha iyi olmaz mı tabi alacak gücünüz varsa düşük model arabalar bile dünya para oldu tabi şu zamanda ortaklık hiç bir şekilde iyi olmaz ne aile ile ne başkalari ile her ailede bir değil kızlarına evler arabalar alan ailelerde var tabi ama yinede sıkma canını 😊

Niye kırıldin ki? Ailenin enayisi rolünü hala severek oynuyorsun. Her aielde bir tane enayi seçilir, o sömürülür. Sizin ailede de bu sensin.
Bir ömür çalışıp kendine kuaföre saç kestirmeye Zor giderken kardeşinin ombre parasını ödeyeceksin.
Ya da hemen şimdi 'eeeeehhh yeter ama' diyip eve sadece aylık harcamalara ortak olacak bir miktar vereceksin.
Annenin borcu mu var?
Yapmasaymis.
Babanla papaz mi olacak?
Kocası, kendi bileceği iş.
Baban sinirli bir adam mı?
Ya kocasını kızdıracak şeyi hiç yapmayacak ya da ayrılacak. Sen onların velisi değilsin.
Bu kadar basit. Kendin kazan,kendin harca.
Benim bir iş arkadasim vardi. KYK burslariyla KYK yurtlariyla okumuş, babası şehir dışında diye göndermek bile istememiş, "gittiysen benden bir şey bekleme" demiş. Kız zar zor okumuş. Neyse mezun olmuş büyük şehre gelmek istemiş. Babası or.spu olmak için büyük şehre gelen kadın muamelesi yapmış, bir gün 'nerede kalıyorsun,bir şeye ihtiyacın var mi' dememiş. Neyse zaman geçti, arkadaşım iyi kötü ise girdi, çalıştı. Bu sefer ailesi devamlı babaya telefon lazım, eve buzdolabı lazım, koltukları yenilemek lazım,traktorcuye iki bin, hastaneye üç bin , kızı tirtiklamaya başladılar. Öncesinde de zorla kredi çektirdiler.
Kız da aynı sizin gibi , veriyor veriyor yaramıyor.
Aynı maaşı alıyoruz, ben paramla geziyorum tozuyorum, öteki arkadaş parasıyla marka marka kıyafetler alıyor. Bu gariban da her gün tost yemekten kilo aliyor çünkü mutfak alışverişi yapacak parası bile yok, her ay aileye yollamaktan.
Seviliyor mu?
Hayır
Sayiliyor mu?
Hayır
Aile favori çocuğa bu şekilde davranıyor mu?
Hayır...
Ama arkadaşım enayi olup ailesini beslemeye devam ettiği sürece (ki yaşı otuzlarinda) ailesi onu sömürmeye devam edecek.
Siz de kendinizi o kızın gençliği olarak düşünebilirsiniz. Böyle devam ettiğiniz sürece bir ömür gidebilirsiniz.
Bir an önce isyan bayraklarını cekin

X