Aileme çok kırgınım, darıldım.

Hangi şehirdesiniz? İngilizce öğretmeni misiniz? Sürekli başvuru yapın deneyin illaki biri olur. Asgari ücret bir öğretmene göre çok düşük gerçekten. Biliyorum piyasa çok kötü siz de haklısınız ama alan birileri de var işte. Kolej tecrübeniz olduğunda daha kolay olur ilerlemek. Özel ders verebilirsiniz mesela. Aldığınız ücreti ailenize söylemeyin biriktirmeye bakın. Anladığım kadarıyla bağımlı ve duygusal bir yapınız var. Psikolojik destek de alıyormuşsunuz, umarım iyi gelir size

abartmayın sizde. çocuk falan değilsiniz ayrıca. öncelikle kendinize daha iyi bir iş bulun ve kendi hayatınızı kurun.

kimseyede 1 kuruş yardım etmeyin. ne kadar ekmek o kadar köfte. onlar size yardım etmemiş. biraz güçlü olun. bu ne yaa bu yaşta bebek gibi ağlamak. ben sinir oldum burda. biraz güçlü olun. aile de olsa bi yere kadar çekilir. kendi kendinize değeri siz verin gerisi boş

Sana birsey diyim mi ortaklasa birsey almayin sadece gizli gizli kendi adina birikim yapin borcum var deyip konuyu kapatin ha göze batiyorsa kendi basina ayakta durabiliyorsan evden ayrilin derim psikolojinin sagligi icin. Yanlis anlama ama senin sorun var demiyorum rahatlaman acisindan bi psikolog‘a yönelsen mi belki o sana yön verir belki daha cesur kararlar alabilirsin taraf tutan anne babalari bende anlam veremiyorum. Bu kardesinin eli sicak sudan soguk suya sokturmamis alismis hazira konmaya gelecegi pek parlak olmaz onun naparsa napsin

Ben olsam benimde zoruma gider zor tabi peki ortak araba almak yerine kendiniz alsanız araba size ait olsa daha iyi olmaz mı tabi alacak gücünüz varsa düşük model arabalar bile dünya para oldu tabi şu zamanda ortaklık hiç bir şekilde iyi olmaz ne aile ile ne başkalari ile her ailede bir değil kızlarına evler arabalar alan ailelerde var tabi ama yinede sıkma canını

Niye kırıldin ki? Ailenin enayisi rolünü hala severek oynuyorsun. Her aielde bir tane enayi seçilir, o sömürülür. Sizin ailede de bu sensin.
Bir ömür çalışıp kendine kuaföre saç kestirmeye Zor giderken kardeşinin ombre parasını ödeyeceksin.
Ya da hemen şimdi 'eeeeehhh yeter ama' diyip eve sadece aylık harcamalara ortak olacak bir miktar vereceksin.
Annenin borcu mu var?
Yapmasaymis.
Babanla papaz mi olacak?
Kocası, kendi bileceği iş.
Baban sinirli bir adam mı?
Ya kocasını kızdıracak şeyi hiç yapmayacak ya da ayrılacak. Sen onların velisi değilsin.
Bu kadar basit. Kendin kazan,kendin harca.
Benim bir iş arkadasim vardi. KYK burslariyla KYK yurtlariyla okumuş, babası şehir dışında diye göndermek bile istememiş, "gittiysen benden bir şey bekleme" demiş. Kız zar zor okumuş. Neyse mezun olmuş büyük şehre gelmek istemiş. Babası or.spu olmak için büyük şehre gelen kadın muamelesi yapmış, bir gün 'nerede kalıyorsun,bir şeye ihtiyacın var mi' dememiş. Neyse zaman geçti, arkadaşım iyi kötü ise girdi, çalıştı. Bu sefer ailesi devamlı babaya telefon lazım, eve buzdolabı lazım, koltukları yenilemek lazım,traktorcuye iki bin, hastaneye üç bin , kızı tirtiklamaya başladılar. Öncesinde de zorla kredi çektirdiler.
Kız da aynı sizin gibi , veriyor veriyor yaramıyor.
Aynı maaşı alıyoruz, ben paramla geziyorum tozuyorum, öteki arkadaş parasıyla marka marka kıyafetler alıyor. Bu gariban da her gün tost yemekten kilo aliyor çünkü mutfak alışverişi yapacak parası bile yok, her ay aileye yollamaktan.
Seviliyor mu?
Hayır
Sayiliyor mu?
Hayır
Aile favori çocuğa bu şekilde davranıyor mu?
Hayır...
Ama arkadaşım enayi olup ailesini beslemeye devam ettiği sürece (ki yaşı otuzlarinda) ailesi onu sömürmeye devam edecek.
Siz de kendinizi o kızın gençliği olarak düşünebilirsiniz. Böyle devam ettiğiniz sürece bir ömür gidebilirsiniz.
Bir an önce isyan bayraklarını cekin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…