Aileme bu ilişkiyi nasıl açıklayabilirim? Mantık evliliği mutlu bir evlilik olur mu sizce?

Kendinize gelin ya bunu yazabileceğiniz son kişi benim ben ücra bir yerde çalışıyorken tercih hakkım olmasına rağmen,başkası yapsın diye halı hazırda zaten çalışıyorum diye o hakkı kullanmadim herkes bana salak diyip güldü,yaşanılan onca yılda gördüm ki buradaki neredeyse herkes ve reeldeki herkes tanıdık bulursa işe girdi,referansla torpille iş yürüttü,onlar kocadan babadan torpilli diye en rahat alanda çalıştı yeter hep siz mi yapacaksiniz hali hazırda erkek arkadaşı zaten ben mi buldum adamı konu sahibine,ayrıca adalet nerede var ya kimi özel okul özel dersler dersaneler kimi aç karına ders çalışarak yapmaya çalışıyor o zamna kimse çocuğumu dershane göndermeyeyim,gidemeyenlere haksızlık oluyor demiyor. Herkes torpil yapmayıp,torpilsiz bir Türkiye ye inandirsin beni sonra bu yorumu mu terslesin

Aynı şeyi hissetmişiz.
Adam bilerek seçmiş.
Amacı evde oturan hukukçu eş.
Kesinlikle çalışma hayatına atılamayacak. Avukatlık yapamaz. Hakimlik için de önayak olacağını sanmam.
Hakim bir insan eş adayının bekaretini ailesine sunuyorsa köle gibi eve tıkacak da mantalitedir.
Çok çirkin bir kafada aile ve erkek

Bu siteye yeni üye oldum ama gerçekten çok sevdim, yorum yazanlar benim düşüncelerimi benimkilerden daha da mantıklı bir şekilde ifade etmişler olgun insanların olması çok güzel. Ben yaş farkına çok takıldım çünkü şuan yanyana olduğunuz zaman farkı pek anlamazsın ama yarın öbür gün sen 40 yaşında o 54 yaşında olunca fiziksel olarak uyumlu durmazsınız onu geçtim şuan da duygusal açıdan biriniz çok olgun oturaklı, diğeriniz daha cıvıl cıvıl. Aşık değilim hayranım diyorsunuz, evlendikten sonra soğursanız tutucu bir aile boşanma konusunda da size çok sorun çıkarır. İyi düşünün.

Hepsini okuyamadim ama evlilik karari almak icin 22 yas cok genc. Simdiki aklinizla 5 sene sonraki akliniz ayni olmayacak.
Yas farkiniz bence fazla. Simdi sorun olmasa bile ileride olacak.
Karadenizli zengin aile anlatilmaz yasanir. Bence geneli cok zor, bakis acilari cok farkli.
Zengin sayilacak bi karadenizli ailede gelinim. 5 senedir daha bir kere oturup havadan sudan konusma ortami gormedim. Tek dertleri mal mulk, mal varliklarini cogaltmak. Surekli bu mal mulkler sizin, simdiden sahip cikmalisiniz gibi soylemler. Maneviyat sifir. Ben mesela buyuk konusmak istemiyorum ama asla cpcugumun karadenizli aileden biriyle evlenmesini istemiyorum

Adamın kriterleri var yine de, köyden lise mezunu kız da bulabilirdi. Hiç yoktan oturup iki çift laf edebileyim, öylece yüzüme bakmasın demiş. Evde oturtmak için bile nitelik aramış adam.

Adamın kriterleri var yine de, köyden lise mezunu kız da bulabilirdi. Hiç yoktan oturup iki çift laf edebileyim, öylece yüzüme bakmasın demiş. Evde oturtmak için bile nitelik aramış adam.
Yok o da tamamen çevresine soktuğunda muhabbet edebilsin diye. Adamın vizyonundan değil, hakim savcı arkadaşlarıyla bir araya geldiğinde sohbete de katılabilecek ama annesinin de şartlarını sağlayabilecek birini aramış.

Zekisin, bilinçlisin, azimli ve başarılısın. Güzellikler seninle olsun. Kendini ve nasıl bir hayatı hak ettiğini sen biliyorsun. Evlenmeden de hâkim olabilirsin. Ayaklarının üzerinde durabilirsin. Çok gençsin. Evlilik ise tüm hayatını değiştirebilecek çok riskli bir karar. Birkaç paragraf okumayla yönlendirmemiz mümkün değil. Belki bu yazdıklarım iyi gelir, yolun açık olsun

Yaani.

Yazmış olduğunuz şu cümleleri yabancı birisi gibi tekrar tekrar okuyun, ne yapmanız gerektiğini anlarsınız. Ayrıca sorun yaşar mıyız demek, sorun yaşıyoruz düzelir mi demektir. Kendinize gelseniz iyi olur çünkü eşit olmayan bu ilişki içinizde boşluğa neden olmuş ve muhtemelen evlenirsenizde mutsuz olacaksınız. Birde farkında değilsiniz fakat siz adamdan daha üst seviyedesiniz.

Son düzenleme:
Katılıyorum, ortamlarda az buçuk konuşmayı, giyinmeyi, oturup kalkmayı bilsin; sıfırdan eğitmekle öğretmekle uğraşmayalım diye okumuşundan seçiyorlar.

Allah sizden de razı olsun rica ederim ne demek. Umarım çok mutlu olacağınız doğru kararlar verirsiniz. Bazı üyeler ne yazık ki öyle evlen ya da bırak demesi çok kolay çok ciddi bir konu ve ucu çok kişiye dokunuyor en çokta size hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Tamam eş adayın gezmiş tozmus yaşamış.. ama sen daha 22 yaşındasın.. gez toz arkadaş edin ülke gez.. konsere git eğlen... evlilik ve çocuk düşünmek için çok erken.. hem 14 yaş fark şuan senin yaşın için, bana göre pedofoli gibi birsey.. senin kanın deli akarken o evde tv izlemek isteyecek.. sen konsere gitmek isteyeceksin o zaten aşmış bunları evde uyumak isteyecek..

Adamın artısı yok, evlenip altın kafese kapatılmak için çok hevesli olmayın 36 yaşında adam neden gözü acilmadik bir serçe seçer az düşünün,nasıl bir kabusun icine utanacaksınız haberiniz yok ......

Sorun adamın 36 yaşında ve bekar olmasında değil; adamın 35 yaşında, toplumda belli ağırlığı olan bir mesleğe sahipken; 21 yaşındaki bir üniversite öğrencisiyle ilişki kurmasında.

Sorun: Kendi yaşıtları veya eğitimini tamamlayıp, çalışma hayatında olan bir kadınla arkadaşlık etmek yerine; kolaylıkla yönlendirilebilir, genç, maddi anlamda güçsüz bir kadının peşine düşüp, evlilik vaadiyle onu yönlendirmeye çalışmasında.

Abo. Ben ara mesajlari okumadim.
Anasina bekaret konusunu taşıyan adamdan cacık olmaz.

İstediğiniz kadar aynı fakülte mezunu olun, denk değilsiniz.
Boşanacağınız garanti diyorsunuz. Siz çocuk(lar)la hayatınızı nasıl devam ettireceksiniz?
Anneniz paracı ise evliliğinizi zehir de eder, sizi rezil de eder.
Adam da yanlış anlamadıysam anneci ve kaynana baskın. Kayın aileye köle olarak gideceksiniz.

Evlenmeyin.

Son düzenleme:
22 yaşındaki kız 14 yaş büyük erkekle damızlık olarak görüldüğünü bile bile mantık evliliği yapmaya çalışıyor.

Ya siz hiç mi sevilmediniz be kızım.

22 yaşında kız kendi akranı hoş çocuklarla olur.

Psikolojik olarak iyi görmedim seni her şey maddiyat değil.

Yazdıklarınızdan şu ikisine yorum yapmak istiyorum.

Annesine durumu anlatmış sanırım. Kadın benimle tanışmak istemiş. Biraz farklı kafa yapısına sahip bir kadın. Onun için ne kadar genç o kadar çocuk doğurma ihtimali ve saflık demek.
Böyle hakim anası mı olur? Kadın üçetekli ve köyünden daha hiç burnunu çıkarmamış kadar cahil mi,şok edici bir durum. Böyle bir kaynana insanın başına bela olur,hayattan soğutur.
25’lerinde bir anne ve 40’ında bir babayla büyümek sorun olur mu
30unda bir anne ve 42sinde bir babayla gözümü açtım dünyaya. Ve babamla sadece 20 yıl geçirebildim,rahmetli oldu. Tabi kimin kimden önce gideceği bilinmez,Allah sıralı ölüm versin inşallah.

Ayrıca kendi aileniz ne kadar kötü olursa olsun yukarıdaki cahil cühela anneden daha iyidir. Çünkü kendi aileniz. Bir başkasını asla kendi aileniz yerine koymayın. Çünkü onlar sizi asla kendi kızları yerine koymayacaklar bundan emin olabilirsiniz

Siz de bunları bilerek konu açtınız öyle mi ? Bir internet sitesi için köşe yazısı, üniversite eğitiminiz için tez/ödev vb mi hazırlıyorsunuz ? Bu örnek olaya farklı yaş ve eğitim seviyelerinden kadınların bakış açısını mı öğrenmeye çalışıyorsunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…