• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemden kurtulamıyorum

Şöyle konularima bakıyorum da hemen hepsi ailemin yanında açılmış konular. Öyle bunalmış öyle bikmisim. Burada açılan eş ailesi konularını bana kendi ailem yapıyor. Hani şu saygıda kusur etmeyen genede kimseye yaranamayan gelin gibiyim ben. Şimdi de cuma günü seninle gelelim salı günü dönelim diyorlar. Koymuşlar kafaya gelecekler. 12 gündür yanlarındayım ve bıktım artık kendim olamıyorum ne giyim kuşam ne söz hakkı konusunda. Durup dinlenip erkeklere hizmet ediyorum ve çok agirima gidiyor, abimin evindeyiz birkac gündür abim hiçbir iş yapmiyor, babam hiçbir iş yapmiyor sürekli kadınlardan bekleniyor. Üstüne en ufak şeyde azar isitiyorum salonun kapısını açık bıraktım diye az önce babam bağırdı,annem desen zaten hiçbir şeyimi beğenmez her şeyde eleştiri bulur,abim zaten egoistin teki. Mesela dün Yeni evli kuzenim ve kardeşimin eşi sürekli çeyiz ,eşya, ev muhabbeti yapıyor. Diğer misafirlerde onların hamaratlıklarından bahsedip övüyorlar. Benimde bu muhabbetler hiç ilgimi çekmiyor haliyle. Ama bizim ailede iyi olmanın tek yolu bu. Bana saygı duyulmuyor. Geçen mağazaya gittim oradaki kadın beni satış elemanı sandı çok agirima gitti. Ve gerçekten aptallasiyorum en basitinden AVM'de lavaboda çocuk yerine girmişim 🤦 Bir de benim agirima giden imam olan eniştemin yeğenleri elbise giymiş geçen dizin biraz üstünde yakışmış dediler,kardeşimin eşi mini etek giymiş gene yakışmış dediler. Ama ben evde bile şort giyemiyorum. Yakası biraz açık bir bluz yüzünden annem günümü zehir etti mesela. Normalde böyle gelme muhabbeti de yoktu abim kafalarına soktu sakayla karışık sürekli "annemler yanına gelecekler,sen annemleri istemiyor musun,babamlara da bilet aldık." Güldüm geçtim tabi bir şey demedim. İstemiyorum diyemedim. Şimdi gelicez deyince evde köpek var laf etmeyecekseniz öyle gelin dedim. Babam başladı "köpeğe çarparım,sokağa atarım,köpek giren eve melek girmez" bir de ev taşıma aşamasındayım bu zaten yeterince zorken onlar iyice zorlaştıracak.
Sen neden hala bu insanları terketmedin. Seni kendinden başka kimse kurtaramaz, anla artık bunu

Ben gayet terbiyeli yazdım ama işte herkesin aynı seviyede olamayacağı da bir gerçek. Mesela ben şimdi size uymayacağım

Bir kere kendi öğüdünüzü tutmanız lazım.

“SomeKoyluProblems ile anlaşamadık, ama ben onu idare etmeliyim, susmalıyım” dememiz lazım.

Size uymayacağım da ne demek? Niye susmuyorsunuz, gururunuzu ezdirmiyorsunuz?

Hiç şaşmaz, başkalarına idare et diyenler kendilerinin tırnağına laf gelse ortalığı ayağa kaldırırlar. Başkaları çekmelidir, kendileri değil.

Hâla gelmemiş…
Benim de aklımda inşallah bisey olmamıştır 😢 keşke kişisel tanıyan biri olsaydı arasaydı burada her şeyimizi paylaşıyoruz ailemizle bile konusmadıklarımızı keşke tanışsak hepimiz

27 sizce böyle bir ailede büyüyüp evlilik için acele eder miyim ?

Dedim. Yavaş yavaş aşmaya çalışıyorum ama çocuklukta gençlikte baba eline bakarken çok sindirilmistim çok zor oldu kabuğumdan çıkmam, şu an babamda kalp rahatsızlığı çıktı doktor her an kalp krizi olabilir dedi ameliyat olana kadar ses çıkartmamaya çalışıyorum bu defa yoksa gelmeyin diyecektim.
Babanızın kalbi olduğu kadar sizin de kalbiniz var. Bu kadar duygusal hasar sizde hastalık yapmayacak mı bir gün?

Paticim, ilk konularından beri biliyorum seni.
Maalesef biraz kompleks yapıyorsun bir şeyleri.
Evet ailenin saçma sapan tarafları var ama her durumu bunu odaklayarak yaşamazsın.
Çalışan zannetsin ne olacak.
Hepimiz bir yerlerde çalışmıyor muyuz?
Kötü hissedecek bir şey yok ki bunda.
Etraftaki insanların sana söyledikleri bir kelimeden, baktıklarından vs... Genelde çok alınıyorsun gibi geliyor.
Ya da ailen gelsin sana orası senin evin kavgasız gürültüsüz baba gelin elbette ben de sevinirim gelmeniz ama köpeğim sizi rahatsız ediyorsa hiç zahmet etmeyin sonuçta o da evin bir ferdi geleceksiniz diye bir kaç gün bile olsa nereye gidecek yavrum benim deyip biraz politik davranın.
Gelecekler kontrol edecekler diye panik yapacak bir şey yok.
Yaşadığınız hayatı doğru kabul ediyorsan bu denli huzursuz olmazsın.

En buyuk kk En buyuk kk bu üye de gaziantepteydi. Görünce aklıma geldi

Çok teşekkürler deprem anında gaziantepteydim çok şükür herhangi bir kaybım yok. Hataydan çalışma arkadaşlarımdan ne yazık ki kayıplar var bu yüzden herkes gibi çok üzgünüm. Şu an da gaziantepteyim uluslararası kuruluslarin turkiye devletine verdiği destekler için koordinasyonda ihtiyaç analizi vb alanlarda çalışıyorum ne yazık ki doğrudan sahada dağıtım vb yapmıyorum ama çevre illere ziyaret ve raporlama gibi görevlerime devam ediyorum. Bu sürede yenGEnC yenGEnC Gibi insanlara, gönüllulere ne kadar teşekkür etsek az. Patidostu Patidostu da umarım iyidir

Çok teşekkürler deprem anında gaziantepteydim çok şükür herhangi bir kaybım yok. Hataydan çalışma arkadaşlarımdan ne yazık ki kayıplar var bu yüzden herkes gibi çok üzgünüm. Şu an da gaziantepteyim uluslararası kuruluslarin turkiye devletine verdiği destekler için koordinasyonda ihtiyaç analizi vb alanlarda çalışıyorum ne yazık ki doğrudan sahada dağıtım vb yapmıyorum ama çevre illere ziyaret ve raporlama gibi görevlerime devam ediyorum. Bu sürede yenGEnC yenGEnC Gibi insanlara, gönüllulere ne kadar teşekkür etsek az. Patidostu Patidostu da umarım iyidir
Çok geçmiş olsun, başın sağ olsun:( seni yeniden gördüğümüze çok sevindim, pati’den hala ses soluk yok, bir gelse de ondan da haberimiz olsa, tek tesellimiz bölgede olmadığını bilmemiz ama acaba oralarda yakınları mı vardı kızın bilemiyoruz :(

Dayanamayıp ben yazacağım patidostu iyiymiş🙏 deprem bölgesinde değilmiş, şifresini unutmuş o yüzden giriş yapamıyormuş selamı varmış, bu haber üzerine bir iç rahatlaması geldi siz de rahatlayın lütfen 😌
Çok şükür…

Çok teşekkür ederim canım arkadaşım.

Çok üzülmüştüm gerçekten…

Çok şükür…

Çok teşekkür ederim canım arkadaşım.

Çok üzülmüştüm gerçekten…
Rica ederim ne demek :( Kazen sağ olsun, ona yazdım deprem bölgesinde değil diye biliyoruz ama kız acaba deprem bölgesinde mi ulaşma imkanı var mı diye, mesajıma cevap gelince hemen sizlere yazmak istedim, çok şükür iyiymiş, içimiz rahatladı.

Back