- 17 Ağustos 2022
- 506
- 1.777
- 33
27 sizce böyle bir ailede büyüyüp evlilik için acele eder miyim ?Öncelikle sabır dilerim. Kaç yaşındasınız?Evli misiniz?
Dedim. Yavaş yavaş aşmaya çalışıyorum ama çocuklukta gençlikte baba eline bakarken çok sindirilmistim çok zor oldu kabuğumdan çıkmam, şu an babamda kalp rahatsızlığı çıktı doktor her an kalp krizi olabilir dedi ameliyat olana kadar ses çıkartmamaya çalışıyorum bu defa yoksa gelmeyin diyecektim.Peki siz neden "benim evimde benim köpeğime hiçbişey yapamazsın" diyemiyorsunuz? Karşınızda bu kadar saygısız, laftan anlamayan ve duygu sömürüsü yapan insanlar varsa yapacağınız tek şey "evet ben nankörüm, istemiyorsanız beni aramayın" demek ve karşınızdakini cezalandırmaktır. Lafınızı sakınmayın. Size saygısızlık mı ettiler tepkinizi verin, bluzünüze mi laf ettiler "Ben koca kadınım sizin onayınızı almak zorunda değilim" deyin daha da şık giyinin. Baktınız siz ordayken üstünüze üstünüze geliyorlar çekin gidin, dönün evinize. Kimse yaptıkları karşısında bedel ödemek zorunda kalmadığı sürece kendini frenlemez. Ama size önceki konularınızda da verilmiştir bu tavsiyeler, eğer uygulayamıyorsanız yapacak birşey yok. Bunu böyle çekeceksiniz hayatınız boyunca.
Babanizin hastaligini da istediklerinizi yapin diye size karsi cok kullanirlar..27 sizce böyle bir ailede büyüyüp evlilik için acele eder miyim ?
Dedim. Yavaş yavaş aşmaya çalışıyorum ama çocuklukta gençlikte baba eline bakarken çok sindirilmistim çok zor oldu kabuğumdan çıkmam, şu an babamda kalp rahatsızlığı çıktı doktor her an kalp krizi olabilir dedi ameliyat olana kadar ses çıkartmamaya çalışıyorum bu defa yoksa gelmeyin diyecektim.
Evi ayrı birinin bunları yaşaması daha doğrusu yasatmalarina izin vermesi normal değil, kendinize gelin.Şöyle konularima bakıyorum da hemen hepsi ailemin yanında açılmış konular. Öyle bunalmış öyle bikmisim. Burada açılan eş ailesi konularını bana kendi ailem yapıyor. Hani şu saygıda kusur etmeyen genede kimseye yaranamayan gelin gibiyim ben. Şimdi de cuma günü seninle gelelim salı günü dönelim diyorlar. Koymuşlar kafaya gelecekler. 12 gündür yanlarındayım ve bıktım artık kendim olamıyorum ne giyim kuşam ne söz hakkı konusunda. Durup dinlenip erkeklere hizmet ediyorum ve çok agirima gidiyor, abimin evindeyiz birkac gündür abim hiçbir iş yapmiyor, babam hiçbir iş yapmiyor sürekli kadınlardan bekleniyor. Üstüne en ufak şeyde azar isitiyorum salonun kapısını açık bıraktım diye az önce babam bağırdı,annem desen zaten hiçbir şeyimi beğenmez her şeyde eleştiri bulur,abim zaten egoistin teki. Mesela dün Yeni evli kuzenim ve kardeşimin eşi sürekli çeyiz ,eşya, ev muhabbeti yapıyor. Diğer misafirlerde onların hamaratlıklarından bahsedip övüyorlar. Benimde bu muhabbetler hiç ilgimi çekmiyor haliyle. Ama bizim ailede iyi olmanın tek yolu bu. Bana saygı duyulmuyor. Geçen mağazaya gittim oradaki kadın beni satış elemanı sandı çok agirima gitti. Ve gerçekten aptallasiyorum en basitinden AVM'de lavaboda çocuk yerine girmişimBir de benim agirima giden imam olan eniştemin yeğenleri elbise giymiş geçen dizin biraz üstünde yakışmış dediler,kardeşimin eşi mini etek giymiş gene yakışmış dediler. Ama ben evde bile şort giyemiyorum. Yakası biraz açık bir bluz yüzünden annem günümü zehir etti mesela. Normalde böyle gelme muhabbeti de yoktu abim kafalarına soktu sakayla karışık sürekli "annemler yanına gelecekler,sen annemleri istemiyor musun,babamlara da bilet aldık." Güldüm geçtim tabi bir şey demedim. İstemiyorum diyemedim. Şimdi gelicez deyince evde köpek var laf etmeyecekseniz öyle gelin dedim. Babam başladı "köpeğe çarparım,sokağa atarım,köpek giren eve melek girmez" bir de ev taşıma aşamasındayım bu zaten yeterince zorken onlar iyice zorlaştıracak.
aslında kimse kimseyi idare etmek zorunda değil. nereden çıkarıyorsunuz böyle hastalıklı düşünceleri?hayatın boyunca birçok insanı idare etmek zorundasın bunu unutma.
Evet ben buyum uzak durun o zaman kesip atın bu nedir Allah aşkına!Yanlarına gelmek istemeyince sürekli duygu sömürüsü yapıyorlar, üzerine sen nankörsünler başlıyor,vicdan yaptırıyorlar. Siz bana böyle böyle yaptınız desem asla kabul etmiyorlar. Yani kötü kadın olmakla suçlanıyorum
Trafikte yol vermeyen magandadan kaçmıyor musunuz, Ağrı’ya gitseniz şort mu giyeceksiniz? Hastalıklı falan gibi kelimeler kullanmayıp terbiyenizi takınırsanız iyi olur.aslında kimse kimseyi idare etmek zorunda değil. nereden çıkarıyorsunuz böyle hastalıklı düşünceleri?
Bana uymaz dersen Mars’a taşınmayı düşün bana kalırsa. Daha farklı şeyler derdim de kırıcı olmak istemiyorum.
Trafikte yol vermeyen magandadan kaçmıyor musunuz, Ağrı’ya gitseniz şort mu giyeceksiniz? Hastalıklı falan gibi kelimeler kullanmayıp terbiyenizi takınırsanız iyi olur.
Ben gayet terbiyeli yazdım ama işte herkesin aynı seviyede olamayacağı da bir gerçek. Mesela ben şimdi size uymayacağımterbiye beklentisine girerken kendi açınızdan fazla büyük bir beklenti içerisindesiniz. öncelikle siz terbiyenizi takının ve haddinizi bilin ki insanlar da size aynı adımları atsınlar.
magandadan da kaçmıyorum; gittiğim yere göre de canım istediği kıyafeti giymekten geri durmuyorum. siz isterseniz buna ölçüsüzlük diyin. ben de sizin tavrınıza eziklik diyorum.
ay ne olur uymayın. zira incileriniz dökülür paşa kızı olduğunuz için. önce kadını gelmiş "ağır laflar söylerdim de" diye tehditvari azarlıyor; şimdi de kör göze parmak sokulunca "size uymayacağım" deniliyor. kendini firdevs yöreoğlu sanan avamların yeni signature move da bu olmuşBen gayet terbiyeli yazdım ama işte herkesin aynı seviyede olamayacağı da bir gerçek. Mesela ben şimdi size uymayacağım
. Antalyadan mı yazıyorsun?ay ne olur uymayın. zira incileriniz dökülür paşa kızı olduğunuz için. önce kadını gelmiş "ağır laflar söylerdim de" diye tehditvari azarlıyor; şimdi de kör göze parmak sokulunca "size uymayacağım" deniliyor. kendini firdevs yöreoğlu sanan avamların yeni signature move da bu olmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?