• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemden kurtulamıyorum

Patidostu

Çok pati az insan çok huzur
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.438
13.760
248
Şöyle konularima bakıyorum da hemen hepsi ailemin yanında açılmış konular. Öyle bunalmış öyle bikmisim. Burada açılan eş ailesi konularını bana kendi ailem yapıyor. Hani şu saygıda kusur etmeyen genede kimseye yaranamayan gelin gibiyim ben. Şimdi de cuma günü seninle gelelim salı günü dönelim diyorlar. Koymuşlar kafaya gelecekler. 12 gündür yanlarındayım ve bıktım artık kendim olamıyorum ne giyim kuşam ne söz hakkı konusunda. Durup dinlenip erkeklere hizmet ediyorum ve çok agirima gidiyor, abimin evindeyiz birkac gündür abim hiçbir iş yapmiyor, babam hiçbir iş yapmiyor sürekli kadınlardan bekleniyor. Üstüne en ufak şeyde azar isitiyorum salonun kapısını açık bıraktım diye az önce babam bağırdı,annem desen zaten hiçbir şeyimi beğenmez her şeyde eleştiri bulur,abim zaten egoistin teki. Mesela dün Yeni evli kuzenim ve kardeşimin eşi sürekli çeyiz ,eşya, ev muhabbeti yapıyor. Diğer misafirlerde onların hamaratlıklarından bahsedip övüyorlar. Benimde bu muhabbetler hiç ilgimi çekmiyor haliyle. Ama bizim ailede iyi olmanın tek yolu bu. Bana saygı duyulmuyor. Geçen mağazaya gittim oradaki kadın beni satış elemanı sandı çok agirima gitti. Ve gerçekten aptallasiyorum en basitinden AVM'de lavaboda çocuk yerine girmişim 🤦 Bir de benim agirima giden imam olan eniştemin yeğenleri elbise giymiş geçen dizin biraz üstünde yakışmış dediler,kardeşimin eşi mini etek giymiş gene yakışmış dediler. Ama ben evde bile şort giyemiyorum. Yakası biraz açık bir bluz yüzünden annem günümü zehir etti mesela. Normalde böyle gelme muhabbeti de yoktu abim kafalarına soktu sakayla karışık sürekli "annemler yanına gelecekler,sen annemleri istemiyor musun,babamlara da bilet aldık." Güldüm geçtim tabi bir şey demedim. İstemiyorum diyemedim. Şimdi gelicez deyince evde köpek var laf etmeyecekseniz öyle gelin dedim. Babam başladı "köpeğe çarparım,sokağa atarım,köpek giren eve melek girmez" bir de ev taşıma aşamasındayım bu zaten yeterince zorken onlar iyice zorlaştıracak.

kendi eviniz barkınız ayrı iken neden bu kadar sizi ezmelerine izin veriyorsunuz? neticede onlarla göbek bağınızı kesmişsiniz anladığım kadarıyla. herşeye eyvallah demek zorunda değilsiniz.
Yanlarına gelmek istemeyince sürekli duygu sömürüsü yapıyorlar, üzerine sen nankörsünler başlıyor,vicdan yaptırıyorlar. Siz bana böyle böyle yaptınız desem asla kabul etmiyorlar. Yani kötü kadın olmakla suçlanıyorum

Yanlarına gelmek istemeyince sürekli duygu sömürüsü yapıyorlar, üzerine sen nankörsünler başlıyor,vicdan yaptırıyorlar. Siz bana böyle böyle yaptınız desem asla kabul etmiyorlar. Yani kötü kadın olmakla suçlanıyorum
Boşver ya he he deyip geç, gelicem deyip geç, neden takıyorsun bu kadar

Aileniz hatali olabilir ama sizde fazla takiyor olabilirsiniz avm de calisan sansınlar nolacak sanki ya bosverinnn oyle seyleri
Ya sorun o değil ama ben gittiğim yerlerde genelde kendini belli eden biriyimdir. Kendimi o an ezik hissettim. S

e suçlasınlar. bu, onların problemi. "karşıdan söylemesi kolay" diyeceksiniz muhtemelen ama annem dışında ailemden kimse ile görüşmüyorum. bana bir an olsun kötü ya da değersiz hissettirdilerse hayatımdan çıkardım. benim kendi ailem ve hayatım var. bu hayatıma olumsuzluklarını taşıyamıyorlar

e suçlasınlar. bu, onların problemi. "karşıdan söylemesi kolay" diyeceksiniz muhtemelen ama annem dışında ailemden kimse ile görüşmüyorum. bana bir an olsun kötü ya da değersiz hissettirdilerse hayatımdan çıkardım. benim kendi ailem ve hayatım var. bu hayatıma olumsuzluklarını taşıyamıyorlar
Keşke bende yapabilsem onlar yokken bazen iyi bazen kötü ama genel olarak çok güzel bir hayatım ve düzenim var

Keşke bende yapabilsem onlar yokken bazen iyi bazen kötü ama genel olarak çok güzel bir hayatım ve düzenim var
bence "şu anda sizi ağırlamaya uygun durumda değilim. bana ve evimdeki düzene saygı duymayı öğrendiğinizde ve ayrıca köpeğimi rahatsız etmeyeceğinize emin olduğumda beklerim" diyerek kestirip at. ve o gemi hiç geri gelmesin, ismail abi

Biraz sesini çıkar. Emin ol herkes herşeyin farkında. Abin bile bile postalamis (biraz kaba oldu ama) aileyi sana. Ailen de biliyor abin (erkek!) hızmet etmez onlara. Ama sen yemeğini temizliğini yapar onları rahat ettirirsin. Yani kendilerini düşünüyorlar seni değil. Ne güzel kendi evini düzenini kurmuşsun. Sesini çıkar düşüncelerini söyle. Sonra bişey yokmuş gibi devam et. Mesela şort mu giydin annen laf yapsa da çıkartma.cunku alışmaları için bı baslangic yapman gerekiyor

Peki siz neden "benim evimde benim köpeğime hiçbişey yapamazsın" diyemiyorsunuz? Karşınızda bu kadar saygısız, laftan anlamayan ve duygu sömürüsü yapan insanlar varsa yapacağınız tek şey "evet ben nankörüm, istemiyorsanız beni aramayın" demek ve karşınızdakini cezalandırmaktır. Lafınızı sakınmayın. Size saygısızlık mı ettiler tepkinizi verin, bluzünüze mi laf ettiler "Ben koca kadınım sizin onayınızı almak zorunda değilim" deyin daha da şık giyinin. Baktınız siz ordayken üstünüze üstünüze geliyorlar çekin gidin, dönün evinize. Kimse yaptıkları karşısında bedel ödemek zorunda kalmadığı sürece kendini frenlemez. Ama size önceki konularınızda da verilmiştir bu tavsiyeler, eğer uygulayamıyorsanız yapacak birşey yok. Bunu böyle çekeceksiniz hayatınız boyunca.

Tatilde git 1 hafta kal dön evine geri. Benim orda bir hayatım var, arkadaşlarım var, bakmak zorunda olduğum hayvanlarım var deyin. Ağlarlarsa ağlasınlar,
İki yazdır bunu yapıyorum, hatta atanmadan önce normalde gidip bir özel okulda calisabilecekken özellikle yaz tatili olmayan özel eğitimde çalışmayı tercih etmiştim. Geçen yazda aynen bunları dedim çok. Güzel bir yaz geçirdim yanlarına toplasanız 3 hafta ancak gitmisimdir ama her türlü kötü olan ben oldum. Onlar bana napmis,niye onları istemiyormuşum, herkesin kızı oğlu geliyormuş

Biraz sesini çıkar. Emin ol herkes herşeyin farkında. Abin bile bile postalamis (biraz kaba oldu ama) aileyi sana. Ailen de biliyor abin (erkek!) hızmet etmez onlara. Ama sen yemeğini temizliğini yapar onları rahat ettirirsin. Yani kendilerini düşünüyorlar seni değil. Ne güzel kendi evini düzenini kurmuşsun. Sesini çıkar düşüncelerini söyle. Sonra bişey yokmuş gibi devam et. Mesela şort mu giydin annen laf yapsa da çıkartma.cunku alışmaları için bı baslangic yapman gerekiyor
Olur mu abim onların kalmasından çok memnun. Annem sürekli yemek,temizlik yapıyor abime. Kimse nereye gittin ne zaman geldin de demiyor. Beni kontrol etmek için gelmek istiyorlar. Yoksa annem temizliği de yemeği de yapar. Ama bana zindan ederek yapar.

e ağlasınlar, zırlasınlar, küssünler. ne olacak? biraz daha ağlarlar, laf söylerler en fazla. e zaten bunu normalde de yapmıyorlar mı, ne değişecek? en kötü ne olabilir, yalandan ay senin yüzünden fenalaştım, öldüm, bittim derler. vicdan yapıyorsunuz anlıyorum da bu konuda vicdan yapması gereken kişi siz değilsiniz.

gitmeyin yanlarına, hele ki kendi evinize hi. çağırmayın. zaten kendi eviniz, paranız, düzeniniz varken niye böyle bir muameleyi kabul ediyorsunuz ki? ağlasınlar? eee? hatta, siz dur demezseniz yaşları ilerledikçe durum daha da kötüleşir gibi geliyor, daha rahat vicdanınıza oynarlar çünkü.

ben de benden buna benzer beklentilerini/tavırlarını tersleyerek, hırlayarak, olay çıkartarak kestim. tuhaf bir şekilde ben hırladıkça ilişkimiz normale yaklaşmaya başladı.

Back