- 19 Ocak 2011
- 13.028
- 12.864
- 298
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet malesefbi de seni dövüyorlar mıydı?
tek çaren okuyup başka şehre gidip başarılı olmak
yapabilirsin
Cok afedersiniz ama kitap okumdigimi nerden biliyosunuz emin olun eger calismami isteselerdi calisirdim bu durumdanda gocunmazdimNoldu yazin alip tekstile verip haftaligini da elinden mi cekip aliyolar niye biktin? Kick box gibi ozenti islere degil de kitap okumak muzikle ugrasmak gibi makul islere el atsaydin ailen mutlu olurdu tepki gostermezdi
Babamin dusunce yapisi o kdr tuhaf ve igrencki soyledigi sozlerin haddi hesabi yok ve neden izun vermediklerinide anlamiyorum maddi acidan dicem ama durumumuzda gayet iyi ztn cokta bi ucret talep etmiyorlarYaşın 16 daha çocuksun neden izin vermiyor ki ailen sebep ne sonuçta okula da gidiyorsun
Malesef sizin durumunuz benmkinden beter Allah sabir versin koskaca kadin olupta hala ailenin himayesinde kalmak cidden cok zoraile değişmiyor evliyim çocuğum var eşim hasta oldugu için ailem yanımda hala karışıyorlar bana. eşimin yengesi iftara davet etti önce kabul etmemıştım sonra ısrar edince mecbur kaldım gibi.izin falanda almadım halbuki ben gidiyorum suraya dedim sorun yapacaklrını düşünmemiştim yollamadı düşünebilio musun. eşim hastanedeyken ne işim varmış. sanki discoya bara gidiyorum.eşimin akrabası ya
Koskoca;( 27 yasndyimMalesef sizin durumunuz benmkinden beter Allah sabir versin koskaca kadin olupta hala ailenin himayesinde kalmak cidden cok zor
Afedersiniz :) o anlamda demek istememistimKo
Koskoca;( 27 yasndyim
tabi canım annelik kolay mı ergenin her türlü anarşisine karşı savunma geliştiriyorsun aslında çoğu zaman ergen kazanıyor ama anne baba olarak bizimde onları doğruya yönlendirmemiz şart 30 35 yaşayınca onlar haklıymış diyecekler.Allah çocuğunuza sabır versin, ben korktum sizden yahu
Haklisiniz elime meslegimi aldigimimda ailemin yanina donmeyi dusunmuyorumCanim ailen degismez sen belli bi yasa gelene kadar sabretmek durumundasin.
Suan 2 yil disini sıkıp guzel bir universite kazanmalisin.
Tek hayalin tek ugrasin bu olsun.
Guzel bir meslek edindiginde ömur boyu rahat olacaksin kimsede sana karisamaz.
anlayışsızlık değil makul olanı bulma arayışı diyelim, şimdi bir ergene annen baban haksız sen haklısın diye yönlendirsek onu daha çok isyana sevk ederiz.ama genelde anne babaların böyle olduğunu anlatırsak biraz daha onlara anlayış ile bakar aksi, takdirde bir benimkiler böyle diye üzülür ki değil ,ebebeyinlerin bir çoğu evladını korumak için biraz daha izole yaşamasını ister.bir kısım bunun dozunu ayarlayamıyor veya sert cümleler kuruyor amaAllah cocugunuza yardim etsin anlayissiz anne zor yasadim zamaninda bilirim.
Herkeze merhaba ablalarim.
16 yasindayim ve ailem hicbirseye izin vermiyor evet belki tipik ergen sorunu diyebilirsiniz fakat isteklerim hep makul ölçude ve inanin onlari üzucek utandiricak hicbirsey yapmam. Herneyse lafi fazla uzatmadan konuya giriyim.
Uzun zamandir hem kendimi korumak hemde ugras olsun diye kick boksa merak saldim zaten normaldede hic biryere gidebilen biri degilim bir kac sefer bunu babamla konusmaya calisdim fakat dalga gecip konuyu kapatti. Bugunde tekrar konuyu actim fakat cok sert karsiladi ve kesinlikle izin vermicegini soyledi birde ustune hakaret etti inanin sunlari yazarken bile sinirimden agliyorum zaten disari cikip arkadaslarimla gezmeme dahi izin vermiyolar ne yani bende diger arkadaslarim gibi okuldan mi kaciyim? Zaten boyle birseyide yapmam ama artik dayanicak gucum kalmadi sonucta bende insanim ne evden disari cikabiliyorum nede kendime bi ugras edinebiliyorum evden okula okuldanda eve yazinda eve tikanip kaliyorum biktim artik ne yapicm ben ?
anlayışsızlık değil makul olanı bulma arayışı diyelim, şimdi bir ergene annen baban haksız sen haklısın diye yönlendirsek onu daha çok isyana sevk ederiz.ama genelde anne babaların böyle olduğunu anlatırsak biraz daha onlara anlayış ile bakar aksi, takdirde bir benimkiler böyle diye üzülür ki değil ,ebebeyinlerin bir çoğu evladını korumak için biraz daha izole yaşamasını ister.bir kısım bunun dozunu ayarlayamıyor veya sert cümleler kuruyor ama
hep biz ergenleri idare edicek değiliz ki birazda siz idare edin ergenler
Zaten bende bu erkek evladin nazini anlamiyorum her istedigi olur arabaya heveslenir arabasi alinir gece eve gelir uykundan kalkar kapiyi acarsin bisy ister hemen yapilir izin verilir. Cok istiyorum kick boksa gitmeyi fakat babam kdr dar goruslu bi insan tanimadim hayatimdaYahu kizcagiz, 16 yasindayim sacimi platin sari yapmak istiyorum ama ailem izin vermiyor demiyor ki...
Ergen sorunu falan degil. Bunu erkek bir cocuk istese ne kadar dogal karsilarsiniz!!!
Ben de bu yasda keman alip,keman kursuna gitmek istemistim. Aynen bana da annem babam,ne isin var kemanla okulunu oku,dersine bak,kiz basina ne isin var dediler...
Gel gelelim o keman alinmadi. Erkek kardeslerim ayni yaslarda gitar iatediler,gitarlar alindi,kurslara gidildi. İkisi de muzik ogretmeni oldu. Ben de normal uni.okudum. simdi onlar yaklasik 3 ay tatildeler. Ben tabiri caizse esek gibi calisiyorum.
Gencler icin enstruman calmak,bir sporla ilgilenmek veya bir sanat daliyla ilgilenmek,diger dersleriyle ilgilenmeleri kadar onemlidir...
Oglum olacak allah nasip ederse onun icin de hayallerim var ama kizim olsaydi mutlaka bir enatruman calmasini saglayacaktim,bir sporla ilgilenmesini saglayacaktim ve baleye egitimi aldirmak hayalimdi.
Siz eger 16 yasindaki bir genc kiza veya erkege bu aekilde "ergen istekleri,yok kitap oku,yok dersine calis" gibi tavsiyelerde bulunursaniz, -bence- yanlis yaparsiniz. Ve yine -bence- cahilce bir yaklasim olur.
Konu sahibine onerim; eger bu kingboks senin icin cok onemliyse, cok heves ediyorsan aileni bir sekilde ikna et ve git. Her firsatta soyle,saygiyi kaybetmeden,seaini yukseltmeden israrci ol.
anlatmak istediğim tam olarak bu değil ama buda bir yaşam şekli böyle yaşayan ergenleri ailelerine karşı kinlenmemesi ve üzülmemesi için biraz daha yumuşak eleştirmeli ki ailesini düşman bilmesin .O zaman hicbir -ergen- spor yapmasin, enstruman calmasin, hicbir sanat daliyla ilgilenmesin... Sadece okul kitaplarina bagli,okula gitsin gitsin gelsin...
anlayışsızlık değil makul olanı bulma arayışı diyelim, şimdi bir ergene annen baban haksız sen haklısın diye yönlendirsek onu daha çok isyana sevk ederiz.ama genelde anne babaların böyle olduğunu anlatırsak biraz daha onlara anlayış ile bakar aksi, takdirde bir benimkiler böyle diye üzülür ki değil ,ebebeyinlerin bir çoğu evladını korumak için biraz daha izole yaşamasını ister.bir kısım bunun dozunu ayarlayamıyor veya sert cümleler kuruyor ama
hep biz ergenleri idare edicek değiliz ki birazda siz idare edin ergenler
Evet neyi ne kadar kisitliyacagini bilmeyen bi ailem var. Artik konusmaya cesaretimde kalmadi iyice depresyona girip insanlardan baglantilatmrimi yavas yavas koparmaya basladimErgenlik sorunu filan degil bu. Bariz anlayissiz bir anne baba sorunu. Empatiden yoksun neyi ne derece kisitlayacagini bilmeyen ailelerin baski politikasi. Ergenler ergenler diye de 30 kere soylemene gerek yok kufur ediyormus gibi. Ergenlik bir donemdir herkes bu asamayi yasar dalga konusu da degildir. Ukala tavirlariniz ise cok sıkıcı. Sanirim kimseye laf yetistirmekten bikmiyorsunuz masallahh . Ne kadar itici oldugunuzu daha kac kisi soylemeli acaba :)
Evet neyi ne kadar kisitliyacagini bilmeyen bi ailem var. Artik konusmaya cesaretimde kalmadi iyice depresyona girip insanlardan baglantilatmrimi yavas yavas koparmaya basladim