• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemden biktim artik!!

ergen sorunu olarak görmüyorum talebini.
günümüzde her kadın bilmeli aslında kendini savunma yöntemlerini.
özgüvensiz çocuklar yetiştiriyoruz sonra ay seni niye pısırık oldun diye dert yanıyoruz.
spor yapan çocukların daha özgüvenli olduklarını gözlemliyorum.
benim kızım olsa isterdim kendini koruması için bu tarz bir eğitim almasını.
hatta fırsatım olsa kendim bile öğrenmek isterdim.
kimbilir kaç yetenekli insan sadece spor için demiyorum müzik olur tiyatro olur despot ailelerin içinde körelip gidiyor.
erkek yoğunluklu bir dal olduğu için sanırım babanın tepkisi.
yapacağın birşey yok kardeşim arkadaşların dediği gibi ünivesiteyi kazanana kadar dişini sıkacaksın.
ancak bu arada kendi kendine spor yaparak vucudunu eğitebilirsin.

ergen sorunu olarak görmüyorum talebini.
günümüzde her kadın bilmeli aslında kendini savunma yöntemlerini.
özgüvensiz çocuklar yetiştiriyoruz sonra ay seni niye pısırık oldun diye dert yanıyoruz.
spor yapan çocukların daha özgüvenli olduklarını gözlemliyorum.
benim kızım olsa isterdim kendini koruması için bu tarz bir eğitim almasını.
hatta fırsatım olsa kendim bile öğrenmek isterdim.
kimbilir kaç yetenekli insan sadece spor için demiyorum müzik olur tiyatro olur despot ailelerin içinde körelip gidiyor.
erkek yoğunluklu bir dal olduğu için sanırım babanın tepkisi.
yapacağın birşey yok kardeşim arkadaşların dediği gibi ünivesiteyi kazanana kadar dişini sıkacaksın.
ancak bu arada kendi kendine spor yaparak vucudunu eğitebilirsin.
Keske ailemde sizin kadar anlayisli olsaydi gercektende spor yapan insanlar daha ozguvenli oluyo bunu cevremdeki insanlardanda cok rahat anliyorum. Zaten okuldan eve gelirken aksam karanligina kaliyorum ve bi tonda eve yuruyorum insanlarin bakisida cok rahatsiz edici aksam basima bisey gelse en azindan kendimi koruyabilirim.

yav he he dünyada hep en haklı, en bilgili aileler. Onlar ne derse doğru, ne derse kanun.
farklı düşünemezsin, farklı konuşamazsın.
çünkü senin bi kişiliğin, duygu dünyan, isteklerin yok.

benimki de böyleydi.
bi de bizim babamla aramızda kuşaklar var yani. 1 kuşak bile değil. yarım asır diyeyim sen anla.
dövmesi sövmesi vs. asla yoktu ama anlamıyordu! hala da öyle.
benim o yaşlarda içinde bulunduğum hayatı anlamıyordu.
ben başarılı bi çocuktum okulda. ama hep ev okul arasında yaşamam onlara yeterli geliyordu.
evet beni korumak niyetindeydiler ama bunu beni sürekli dizlerinin dibinde tutarak yapamazlardı di mi?
beni uzaktan gözetim altında tutarak sınırlı bir özgürlük alanı tanımalıydılar.
ben noldum 16 yaşında kendi işimi halledemeyen, herkesten çekinen, pısırık bi kız oldum.
bi yere izin almak için kendimi paralarcasına ağlamam lazımdı (mesela bi sinema) liseden mezun oldum mezuniyet baloma herkes yalnız gelirken ben babamla geldim. ben bütün gece masada babam da uzak bi köşede oturdu durdu.

sonra ne mi oldu? sevgilimle tanıştım. ve yaşamadığım bütün adrenalini patladım. o güne kadar ailesine hiç yalan söylemeyen ben, bir yalan makinesine dönüştüm. sevgilimle görüşmek için. söyledim, ayrılacaksın dediler. ayrıldım dedim ayrılmadım. ayrılacaksın dedikçe iyice inada bindirdim. üniversiteyi kazandım güzel bi puanla, iyi bi bölüm. rahat ettim 4 sene, ayrılmamı istedikleri sevgilimle kafama göre yaşadım. sonra çok çalıştım, okul bittiği gibi 2 ay sonra atanmıştım :)
kimseyi dinlemedim sevgilimle de evlendim. bu benim için bir ŞANStı. Bir nevi ailem beni şu anki eşime itti.

ama böyle bir bunalımlı dönemimde ben çok YANLIŞ BİR İNSANLA da karşılaşabilirdim. Yanlış alışkanlıklara bulaşabilirdim. İstemediğim yerlerde olabilirdim.
isterdim ki ailem daha ılımlı, daha çok beni anlayan dinleyen insanlar olsunlar. onlara göre HER ŞEYİMİ YAPMIŞLAR, NEYDEN GERİ KALMIŞIM Kİ? BENİM NE DERDİM OLABİLİRMİŞ? Öyle değil işte, özellikle hayata karşı yoğun duygular beslediğin bir dönemde, ergenlikte insan farklı arayışlar içinde olabiliyor. Bu kız kickboxa gitse belki üstünden stresini öfkesini atacak. Başka şeylere yönelmeyecek.
Aileler çocuklarının yiyecek, giyecek vs. ihtiyaçlarını karşılayınca hadi şimdi hayatı 4x4 lük oldu sanıyolar. Öyle bir dünya yok.

Özellikle babanın "karı yapma" bilmemne lafına çok çok sinir oldum. Tek çıkışının güzel bir üniversite kazanmak olduğunu düşünüyorum canım.

şaka bi tarafa inan ki bir çok anne baba seninki gibi ben de dahil ,bu yazdıkların tıpkı bizdeki ergenin günlük bana söylediği şeyler bu kelimelere bağışıklık kazandım tınlamıyorum :KK57:bile oda bana soruyor ya benim doğrularım diye bendeee yemişim senin doğrularını diyorum eğer bağırır saygısızlık yaparsa telinide alıyorum üstüne üslük cep telofonuma sesini kaydedip babasına gönderiyorum:KK20: olmadı vs vs tüm kötülükleri yapıyorum.sanırım ben seninkilerden daha çok kötüyüm.............bak şükret ya ben annen olsaydım:rolleyes:

:KK57::KK57::KK57::KK57: Allah çocuğunuza sabır versin, ben korktum sizden yahu

yav he he dünyada hep en haklı, en bilgili aileler. Onlar ne derse doğru, ne derse kanun.
farklı düşünemezsin, farklı konuşamazsın.
çünkü senin bi kişiliğin, duygu dünyan, isteklerin yok.

benimki de böyleydi.
bi de bizim babamla aramızda kuşaklar var yani. 1 kuşak bile değil. yarım asır diyeyim sen anla.
dövmesi sövmesi vs. asla yoktu ama anlamıyordu! hala da öyle.
benim o yaşlarda içinde bulunduğum hayatı anlamıyordu.
ben başarılı bi çocuktum okulda. ama hep ev okul arasında yaşamam onlara yeterli geliyordu.
evet beni korumak niyetindeydiler ama bunu beni sürekli dizlerinin dibinde tutarak yapamazlardı di mi?
beni uzaktan gözetim altında tutarak sınırlı bir özgürlük alanı tanımalıydılar.
ben noldum 16 yaşında kendi işimi halledemeyen, herkesten çekinen, pısırık bi kız oldum.
bi yere izin almak için kendimi paralarcasına ağlamam lazımdı (mesela bi sinema) liseden mezun oldum mezuniyet baloma herkes yalnız gelirken ben babamla geldim. ben bütün gece masada babam da uzak bi köşede oturdu durdu.

sonra ne mi oldu? sevgilimle tanıştım. ve yaşamadığım bütün adrenalini patladım. o güne kadar ailesine hiç yalan söylemeyen ben, bir yalan makinesine dönüştüm. sevgilimle görüşmek için. söyledim, ayrılacaksın dediler. ayrıldım dedim ayrılmadım. ayrılacaksın dedikçe iyice inada bindirdim. üniversiteyi kazandım güzel bi puanla, iyi bi bölüm. rahat ettim 4 sene, ayrılmamı istedikleri sevgilimle kafama göre yaşadım. sonra çok çalıştım, okul bittiği gibi 2 ay sonra atanmıştım :)
kimseyi dinlemedim sevgilimle de evlendim. bu benim için bir ŞANStı. Bir nevi ailem beni şu anki eşime itti.

ama böyle bir bunalımlı dönemimde ben çok YANLIŞ BİR İNSANLA da karşılaşabilirdim. Yanlış alışkanlıklara bulaşabilirdim. İstemediğim yerlerde olabilirdim.
isterdim ki ailem daha ılımlı, daha çok beni anlayan dinleyen insanlar olsunlar. onlara göre HER ŞEYİMİ YAPMIŞLAR, NEYDEN GERİ KALMIŞIM Kİ? BENİM NE DERDİM OLABİLİRMİŞ? Öyle değil işte, özellikle hayata karşı yoğun duygular beslediğin bir dönemde, ergenlikte insan farklı arayışlar içinde olabiliyor. Bu kız kickboxa gitse belki üstünden stresini öfkesini atacak. Başka şeylere yönelmeyecek.
Aileler çocuklarının yiyecek, giyecek vs. ihtiyaçlarını karşılayınca hadi şimdi hayatı 4x4 lük oldu sanıyolar. Öyle bir dünya yok.

Özellikle babanın "karı yapma" bilmemne lafına çok çok sinir oldum. Tek çıkışının güzel bir üniversite kazanmak olduğunu düşünüyorum canım.
Keske sadece kari yapmak kelimesini kullansa yine iyi yaklask 2 senedir dayak yemiyorum ama hakaretler hala devam etmekte ve kendimi o kdr ezik pisirk hissediyorumki konusurken bisey isterken bile 2 hatta 3 kez dusundugum oluyo ztn babama gore disari cikan gezen kiz cok afedersiniz ama surtuk oluyo abimlere bakiyorum gece 2 de 1 de eve gelmeler. Onlar istedikleri gibi yasarken benmde birazcik gezmek yada kendime bi ugras edinmek hakkim degilmi :(

bende anneme mesela arkadaslarimla suraya buraya gidebilirmiyim dedigimde, onlar gelsin derdi.
ne icin izin almaya calissam bizim evde yapin derdi. babami da etkilerdi annem, cünkü cok panikliydi hep basimiza bisey gelir sanirdi.

simdi 29 yasindayim, bundan 10 sene önce zamani gelince bütün özgürlüklere sahip olacaksin deseler hayatda inanmazdim.

yani aileler degisebiliyolar. özellikle anneler, babalar genelikle sert duruslarindan taviz vermiyolar.

sen gördügün baskinin icinde hata yapmamaya calis. baban 16 yasindaki kizini cok fazla hesaba alip, dogruyu yanlisi tartisacak bir insana benzemiyor.
üniversiteyi kazanip, meslegini eline alip kendi hayatini kurmaktan baska bi caren yok.

en fazla iki sene sonra gidersin, daha özgür olabilme adina birine asik olursun, evden kacmak icin evlenirsin.
buralarda öyle konularla dolu...
Allah yolunu acik etsin
bu yaslarda attigin yanlis adimlar, seni kötü etkiler dikkat et

bende anneme mesela arkadaslarimla suraya buraya gidebilirmiyim dedigimde, onlar gelsin derdi.
ne icin izin almaya calissam bizim evde yapin derdi. babami da etkilerdi annem, cünkü cok panikliydi hep basimiza bisey gelir sanirdi.

simdi 29 yasindayim, bundan 10 sene önce zamani gelince bütün özgürlüklere sahip olacaksin deseler hayatda inanmazdim.

yani aileler degisebiliyolar. özellikle anneler, babalar genelikle sert duruslarindan taviz vermiyolar.

sen gördügün baskinin icinde hata yapmamaya calis. baban 16 yasindaki kizini cok fazla hesaba alip, dogruyu yanlisi tartisacak bir insana benzemiyor.
üniversiteyi kazanip, meslegini eline alip kendi hayatini kurmaktan baska bi caren yok.

en fazla iki sene sonra gidersin, daha özgür olabilme adina birine asik olursun, evden kacmak icin evlenirsin.
buralarda öyle konularla dolu...
Allah yolunu acik etsin
bu yaslarda attigin yanlis adimlar, seni kötü etkiler dikkat et
Oyle bi hataya dusucegimi sanmiyorum. Ailemdeki koruma ic gudusu oldugunu dusunmuyorum. Ozelliklede babamin dusunce yapisi cok igrenc :/

Oyle bi hataya dusucegimi sanmiyorum. Ailemdeki koruma ic gudusu oldugunu dusunmuyorum. Ozelliklede babamin dusunce yapisi cok igrenc :/

ozaman zaten dedigim gibi oturupta dogruyu yanlisi tartisamazsin, degismesini bekleyemezsin.
cünkü hani, ben bu yasa kadar büyütüp egittim, bundan sonra dogruyu yanlisi, hakliyi haksizi kendi ayirabilir diyipte kendi hayatina salmayacaklar seni.
sabir edip, kendine güzel bir hayat kurmak icin simdiden calisacaksin
akli basinda bir kiza benziyorsun, insallah basarirsin

ozaman zaten dedigim gibi oturupta dogruyu yanlisi tartisamazsin, degismesini bekleyemezsin.
cünkü hani, ben bu yasa kadar büyütüp egittim, bundan sonra dogruyu yanlisi, hakliyi haksizi kendi ayirabilir diyipte kendi hayatina salmayacaklar seni.
sabir edip, kendine güzel bir hayat kurmak icin simdiden calisacaksin
akli basinda bir kiza benziyorsun, insallah basarirsin
Tesekkur ederim ins

Boks gibi sporlara gitmek istiyorsan baba ben şu spora gitmek istiyorum değilde: Babacığım görüyorsun türkiyenin halini. Okula giderken başıma birşey gelmeyeceğini nasıl bilebilirsin. Benim kendimi korumak için birşeyler yapmam gerek. lütfen izin ver gideyim. şeklinde böyle damardan en alıcı noktalarından konuşma yaparsan olabilir :) ben 27 yaşında olmama rağmen bazı şeylere izin vermiyorlar. ama mantıklı bir konuşma yaparsan izin verirler.

Boks gibi sporlara gitmek istiyorsan baba ben şu spora gitmek istiyorum değilde: Babacığım görüyorsun türkiyenin halini. Okula giderken başıma birşey gelmeyeceğini nasıl bilebilirsin. Benim kendimi korumak için birşeyler yapmam gerek. lütfen izin ver gideyim. şeklinde böyle damardan en alıcı noktalarından konuşma yaparsan olabilir :) ben 27 yaşında olmama rağmen bazı şeylere izin vermiyorlar. ama mantıklı bir konuşma yaparsan izin verirler.
Denicem tesekkur ederim :)

Bende senin gibiydim ailem hiç bir şey yapmama izin vermiyordu arkadaşım falan bile yoktu hani komşu kızları kuzenler falan olur onlarla bile gorusturmuyorlardi dershane ev okul üçgeni sıkışıp kalmıştım giyimimden oturup kalkisima ne konusucagima hatta sacima başıma bile ... bende aklimca çareyi yalan söylemekte buldum başta masum kimseye zararı olmayan yalanlar dersten kaçmalar falan ben normal bir dershaneye gitmiyordum birebir ders veren sınıf dersi olmayan bir yere gidiodum bir nevi özel ders veren bir yer o yüzden belli bi saati falan yoktu yalan söylemem dahada kolaylaşıyordu etüt olmadığı halde etüte diye çıkıp adana gibj biryerde gece 12 lere kadar gezinip eve donuodum e tabi birsürü İt kopukla tanısıosn sigaraya başladım arkasindan alkole..... Suan 21 yaşındayım ailemle değilim ve emin ol onları yaparken o yalanları soyleyip gezerken asla hayal etmedigim kimsenin yerimde olmak ıstemeyecegı bi konumdayim seni anliorum ama ailemin o baskısını şimdi mumla ariorum evet suan kimse karismio istedigjmi yapabilirim yapiyorumda ama ozgurlugum bana mutluluk getirmedi benimde kötü niyetim yoktu baslarda hatta simdide yok ama caremde cesaretimde yok zaten kimin kötü niyeti olur ki başlarda bi gözünü aciosun bambaşka ortamlardasin o yüzden lütfen yalvariorum sana sen dikkat et kendine kimsenin yaşadıklarımı yaşamasını istemem duyma baban ne derse desin nasıl bi baskı yaparsa yapsın duymaaa oku hakkını vererek kendi hayatını zamanı gelince kuracaktır zaten o zamn yaparsın istediklerini evet bir daha bu yasa gelmiceksin ama emin ol daha büyük şeyler kaybetmektense suan yaşadığın sıkıntılar devede kulak lutfenn lütfen söylediklerimi yazdiklarimi dikkate al

Bende senin gibiydim ailem hiç bir şey yapmama izin vermiyordu arkadaşım falan bile yoktu hani komşu kızları kuzenler falan olur onlarla bile gorusturmuyorlardi dershane ev okul üçgeni sıkışıp kalmıştım giyimimden oturup kalkisima ne konusucagima hatta sacima başıma bile ... bende aklimca çareyi yalan söylemekte buldum başta masum kimseye zararı olmayan yalanlar dersten kaçmalar falan ben normal bir dershaneye gitmiyordum birebir ders veren sınıf dersi olmayan bir yere gidiodum bir nevi özel ders veren bir yer o yüzden belli bi saati falan yoktu yalan söylemem dahada kolaylaşıyordu etüt olmadığı halde etüte diye çıkıp adana gibj biryerde gece 12 lere kadar gezinip eve donuodum e tabi birsürü İt kopukla tanısıosn sigaraya başladım arkasindan alkole..... Suan 21 yaşındayım ailemle değilim ve emin ol onları yaparken o yalanları soyleyip gezerken asla hayal etmedigim kimsenin yerimde olmak ıstemeyecegı bi konumdayim seni anliorum ama ailemin o baskısını şimdi mumla ariorum evet suan kimse karismio istedigjmi yapabilirim yapiyorumda ama ozgurlugum bana mutluluk getirmedi benimde kötü niyetim yoktu baslarda hatta simdide yok ama caremde cesaretimde yok zaten kimin kötü niyeti olur ki başlarda bi gözünü aciosun bambaşka ortamlardasin o yüzden lütfen yalvariorum sana sen dikkat et kendine kimsenin yaşadıklarımı yaşamasını istemem duyma baban ne derse desin nasıl bi baskı yaparsa yapsın duymaaa oku hakkını vererek kendi hayatını zamanı gelince kuracaktır zaten o zamn yaparsın istediklerini evet bir daha bu yasa gelmiceksin ama emin ol daha büyük şeyler kaybetmektense suan yaşadığın sıkıntılar devede kulak lutfenn lütfen söylediklerimi yazdiklarimi dikkate al
Okuldan kacmak gibi bi niyetim yok zaten pek o konularda cesaretli biri degilim hep icimde ya yakalanirsam korkusu var ama soylediklerinizi kesinlikle ciddiye alicam :)

Herkeze merhaba ablalarim.
16 yasindayim ve ailem hicbirseye izin vermiyor evet belki tipik ergen sorunu diyebilirsiniz fakat isteklerim hep makul ölçude ve inanin onlari üzucek utandiricak hicbirsey yapmam. Herneyse lafi fazla uzatmadan konuya giriyim.
Uzun zamandir hem kendimi korumak hemde ugras olsun diye kick boksa merak saldim zaten normaldede hic biryere gidebilen biri degilim bir kac sefer bunu babamla konusmaya calisdim fakat dalga gecip konuyu kapatti. Bugunde tekrar konuyu actim fakat cok sert karsiladi ve kesinlikle izin vermicegini soyledi birde ustune hakaret etti inanin sunlari yazarken bile sinirimden agliyorum zaten disari cikip arkadaslarimla gezmeme dahi izin vermiyolar ne yani bende diger arkadaslarim gibi okuldan mi kaciyim? Zaten boyle birseyide yapmam ama artik dayanicak gucum kalmadi sonucta bende insanim ne evden disari cikabiliyorum nede kendime bi ugras edinebiliyorum evden okula okuldanda eve yazinda eve tikanip kaliyorum biktim artik ne yapicm ben ? :KK43:
senin yaşında bende kick boxa sarmıştım babama mevzuyu açtığımda sen şimdi böylesin boksa gitsen hepimizi yersin otur oturduğun yerdeydi :D şimdi gülüyorum..

Keske gitseymissiniz :KK70: ergenlikte cok cektirmissiniz herhalde :KK70:
yok be kardeşim sadece asabi yanına yaklaşılamaz bir kızdım ama ben bebekken de asabiymişim erkek çocuğu misali babama çektiğim için korkmuş zaten hadi benim hanım beni çekiyor bu kızı kim alacak diye :D sen sakın bu tarz yaptırımlara üzme kendini emin ol senin yaşında bizimde bir kulağımızdan giriyor diğerinden çıkıyordu alayına isyan durumundaydık bak şimdi 28 yaşım hamileyim nasipse bir bebeğim olacak çok şükür memurum hayatım yolunda ama bana bir fırsat verseler 15-16 yaşıma döner annemle babamın dibine sokulur yine onlara dertlenirdim..şimdi düşünüyorumda çok keyifliymiş..yaşının kıymetini bil olur mu hayata atıldığında bu yaşlarını arayacaksın..ama iç geçirmekten öteye geçemeyeceksin ;)

yok be kardeşim sadece asabi yanına yaklaşılamaz bir kızdım ama ben bebekken de asabiymişim erkek çocuğu misali babama çektiğim için korkmuş zaten hadi benim hanım beni çekiyor bu kızı kim alacak diye :KK70: sen sakın bu tarz yaptırımlara üzme kendini emin ol senin yaşında bizimde bir kulağımızdan giriyor diğerinden çıkıyordu alayına isyan durumundaydık bak şimdi 28 yaşım hamileyim nasipse bir bebeğim olacak çok şükür memurum hayatım yolunda ama bana bir fırsat verseler 15-16 yaşıma döner annemle babamın dibine sokulur yine onlara dertlenirdim..şimdi düşünüyorumda çok keyifliymiş..yaşının kıymetini bil olur mu hayata atıldığında bu yaşlarını arayacaksın..ama iç geçirmekten öteye geçemeyeceksin :KK66:
Keske bende sizin gibi biraz dik basli asabi olabilsem :D cunku olumsuz bi cevap alinca aglamaya basliyorum sanirim bu konuda cok gucsuzum :(

Keske sadece kari yapmak kelimesini kullansa yine iyi yaklask 2 senedir dayak yemiyorum ama hakaretler hala devam etmekte ve kendimi o kdr ezik pisirk hissediyorumki konusurken bisey isterken bile 2 hatta 3 kez dusundugum oluyo ztn babama gore disari cikan gezen kiz cok afedersiniz ama surtuk oluyo abimlere bakiyorum gece 2 de 1 de eve gelmeler. Onlar istedikleri gibi yasarken benmde birazcik gezmek yada kendime bi ugras edinmek hakkim degilmi :KK43:

bi de seni dövüyorlar mıydı? :(
tek çaren okuyup başka şehre gidip başarılı olmak
yapabilirsin ;)

Back
X