Arkadaşlar delirmek üzereyim lütfen birşeyler önerin bana. Ben öğretmenim ve doğuda bir şehirde annemle beraber yaşıyorum. Abim de 5-6 saatlik mesafede bir başka şehirde yaşıyor. Babam rahmetlik oldu. Kanserden. Vefat etmeden önce annemle boşanma aşamalarındaydılar. Babamın hataları vardı evet ama nasıl annem annem ise babam da babamdı annemin baskıları doldurmalarıyla babamdan soğudum son olarak görüşürsen hakkımı helal etmem demesi üzerine kestim alakayı. Adam üzüntüden kanser oldu. Ne kadar pişman olsam da ne fayda. Hastalanınca elbet koştum yanına ama bir sene içinde kaybettik. Bu aralarda ben üni okuyordum. Annemi de yalnız parasız pulsuz ortada kaldı diye götürdüm yanımda. Biraz babam yolluyordu benim bursum vardı annem temizlik falan yapıyordu geçiniyorduk. Abim de başka şehirdeydi. Annem ve ben ona da yolluyoduk. Çocukluğumdan beri hep ayrım sezdim. Annem abime cok değer verir beni ise ğzerdi üvey miyim derdim hatta. Abimin okulu bitti. Bi sene daha orda kaldı kpss için ben hem okudum bursumdan para yolladım abime annemin zoruyla falan. Çok büyük kavgalar oldu kocaman adam ben de de yok çalışsın okulu yok diye ne kavgalar ettim. Neyse abim atandı gitti atandığı şehre. Annem de benle kalmaya devam etti. Hatta abinin yanına taşınalım deyince abim istemedi ne işiniz var diyerek. Ben atandım ardından. Annem yine benimle geldi atandığım yere de. Abimin de baskıları ile ikisiyle baş edemedim ve mecburen annemle beraber bir eve yerleştim. Annem babamdan dolayı maaş alıyor. Benim de öğretmen maaşım var. Kira faturalar bende ama ne hikmetse benden isteyip duruyor. Bugün maaşım yattı 200 lira istedi benden gene. Çok zor okuttu buna bişe demiyorum ama bana yaptığı şey koyuyor. Kenara at biriktir demesi gerekirsen cebimde para bırakmıyor . Buna rağmen kimseye güvenmediğim için gizlice birikim yapıyorum. Onu aldım bunu aldım diyerek atıyorum bankaya. Haberleri yok tabii. Neyse bugün yine büyük bir kavga ettik. memlekete gitmiştik kuzenlerim var teyze kızlarım biraz kaldık onları da aldı hep beraber geldik bitlise. Dedim anneme yapma etme çocuklar napcak dağın başında. Bitliste tatil mi olur yaz tatilidir gezsin eğlesinler eve niye tıkıyorsun. Orda gezersiniz sizi adına kuzenin yanına yollayacam sonra diyerek kandırdı çocukları geldik bitlise. Tatvan ilçesi var göl kenarı oraya götürcem bi ton laf yapıyo para basıyon herhalde diye. Sinirlerim zıpladı sonunda Dedim anne sen psikopat mısın bu çocukları gezdircem diye getirmedin mi bitliste bi tatvan var idare eder oraya bile gidemedik. Küçük Kuzenim kafayı sıyırdı nasıl yer bura diye dağ başında kaldım diye türkü uydurmuş falan psikolojisi bozuldu çocuğun. Geçen küçük kuzenimi çıkarmış güya gezdircek bakkala gitmişler komşu ile. Kuzenim anlattı annem komşuya demiş ki benim için 2 kuruş kazanıyo diye havalara girdi. Geldiğimizden beri temizlik ev işi hayatımız bu. Hergün temizlik mi olur bir bu çocukları niye getirdin iki. Camları sildim beğenmedi hanfendi. Tırnak diplerm morardı resmen temizlicem diye ama temizlememiş öyle bez sürüp bırakmışım sözde. Sizi aydına göndercektim kuzenin yanına tatile göndermicem bi cam silmeyi çok gördünüz dedi. O andan itibaren tepem attı. Göndercektim göndermicem derken dedim 24 yaşındayım maaşım var sana mı yalvarcam sanıyorsun. Dünyanın bi ucuna gitmek isteym basar giderim şuanda istesem dedim neyin tehdidi bu dedim. Girdik birbirimize. Kuzenim bugün anlattı bize kızıp küçük kuzenimi alıp çıktı dışarı komşu ile beraber markete gitmişler üçü . Kuzenim anlattı bugğn komşuta demiş ki iki kuruş kazanıyorum diye havalandı falan. Kuzenim bunu anlatınca dayanamadım. Ben bişeler duydum hayırdır böyle diyomuşun millete dedim 3 günlük komşuna 24 yıllık kızını mı kötülüyosun bundan sonra sana ına göre muamele etcem üniversite ye atandığım yere her yere getirmedim mi seni peşimde yalnız kalma diye dedim. Ne istedin de almadım ne dedin de yapmadım hayatımı sana adamadım mı sırf bizi zorlukla okuttun diye dedim. Kalkıp kendi paramla kimseden bişe talep etmeden tatile gitmek istemem mi iki kuruş kazanıyorum diye havalanmak oldu beni çok büyük hayal kırıklığına uğrattın çok da üzdün senin için ne çileler çektim ben neleri göze aldım babama kafa tuttum bitliste 3 kişi ev tutup bi ton para biriktirmek rahat etmek varken sırf sen rahat et diye tonla masraf edip evi taşıdım tek başıma kiraya çıktım bi kuruş da istemedim senden dedim falan. Ben demedim öyle bişey falan dedi ama kuzenim de yemin ediyor dedi diye ki ben annemi tanırım herkesin arkasından konuşur yüzüne güler. Benim yanıma gelince abimin arkasından sayar onun yanına gidince beni kötüler abim beni arar niye üzüyon annemi diye kızar falan. Öyle bi insan. Şuan konuşmuyorum kendisiyle ve inanılmaz derecede sinirlerim bozuk. Ben babamı yeni yeni anlıyorum. Adam iyi dayanmış. Babam hatalıydı aldattı evet doğru değil ama bu insan bana böyleyse babama neler etti Allah vere. Bişeyler deyin arkadaşlar sinirlerim laçka kriz geçiricem nerdeyse