Merhaba, benim 3 yıllık bir ilişkim var. Ben bir buçuk aydır yurtdışındaydım ve aile evine yeni geldim malum üniversitelerden dolayı. Geldiğimden beri ailem sevdikleri şakalaştıkları sevgilimi bir türlü kabul edemiyorlar. Bana hep '' onun durumu iyi değil, o nereli sen nerelisin, kendi cinsinden bul, imkanlarınla eş değer değil, vb...'' şeyler söyleyip duruyorlar. Onlara henüz hiç bir şeyin belli olmadığını ve yakın tarihte evlilik bile düşünmediğimizi ama ciddi olduğumuzu belirtiyorum çünkü biz öylesine sevgili değiliz, o tarz insanlar olmadık hiçbir zaman. Ama ailem bana hep bu tarz şeyleri söyleyip duruyor, sevgilim de boş bir insan değil, gecesi gündüzüne çalışıyor.
18 yaşındayım, tek başıma gezmediğim ülke gezmediğim şehir kalmadı. Eve geldim ailem ne dışarıya izin veriyor ne başka bir şeye, ve bu bana artık çok koymaya başladı. Birkaç gündür ailemden sevgilimle buluşmak için müsaade istiyorum ama hiçbir şekilde izin vermiyor, geçiştiriyorlar.
Dün anneme birisiyle konuşması için telefonumu verdim, tam telefonu bana verecekken sevgilim bana ''Celestina yarın ya buluşuruz ya da bir daha s i tt i n sene buluşamayız.'' yazmış ve annem bunu görünce sinirlenip atarlanıp '' Sana küfür etti, bu ne demek?'' gibisinden olayı hep farklı yerlere çekti, babamda geldi mesajları kontrol etti... s i tt i n sene kelimesinin ''hiç bir zaman, 60 yıl'' anlamına geldiğini bilmiyorlar. Bunu sevgilime söyleyince normal olarak çok sinirlendi zaten onlara tepkiliydi bu izin konusunda...
Ne yapmalıyım bilmiyorum... Artık çok bunalmaya başladım. Ailem üzerimde çok baskı kuruyor hayatımı kontrol etmeye çalışıyorlar. Yaşadığım evde hiç huzur yok. Eşyalarımı alıp gitmeyi düşündüm fakat kalıcak yerim olmadığı için hareket edemedim, sevgilime gidecek halim yok.
Yardımcı olur musunuz, fikirlerinizi bekliyorum.
Bu arada, sevgilimle birbirimize hiç saygısızca davranmadık, kavgamız bile seviyeli ve hep birbirimize daha sıkıca sarıldık. Onu çok seviyorum ve onun da beni çok sevdiğini biliyorum. Ailemden ötürü onu kaybetmeyi kesinlikle istemem... Ama ailemin böyle davranması ikimizi de hayattan soğutuyor...