- 20 Haziran 2022
- 331
- -152
- 28
- Konu Sahibi ilaydaNur87
-
Yok onda hasas davranıyoruz uyum var ona götürüyorum kızımı teşekkür ederim.Konuda takıldığım tek şey kızınızın dil gelişimi ile ne yapıyorsunuz? Terapi alıyor musunuz yoksa eşiniz ona da mı yaklaşmıyor?
Benim ailem ile ilgili iletişim kopuklugu var ben kendimi bildim bileli yani hep bizim dediğimiz olsun istiyorlar ondan olay patlak veriyor. Biz büyüğüz bizim dediğimiz olur yönündeler devamlı.Bu da bana karşı hep böyle oldu oluyor da halen malesef.Eee, o yok bu yok. Gitmeyin o zaman. Ehliyet diyorlar, hemen olmuyor( kesin kocanız izin vermiyor), uçağa kocanız izin vermiyor, kocanız oraya gelmek istemiyor. Otobüs deyince tuvalet diyorsunuz. Eee, söyleyin bakalım siz ne düşündürdünüz?
Daha önce ki senelere dayanan iki dünür tarafından bazı tatsız olaylar doğrultusunda gelmek istemediler ki cenazeler öncesinde de gelmezler di ben ve biz giderdik.Eşiniz kendi gitmek istememekte haklı gibi duruyor ama aileniz cenazeye gelmeyecek noktaya nasıl geldi acaba?
Size git diyor ama uçağa izin vermiyor, otobüsle sizin gitmeyeceğinizi biliyor bu da bir çeşit göndermemek aslinda.
Benim ailem ile ilgili iletişim kopuklugu var ben kendimi bildim bileli yani hep bizim dediğimiz olsun istiyorlar ondan olay patlak veriyor. Biz büyüğüz bizim dediğimiz olur yönündeler devamlı.Bu da bana karşı hep böyle oldu oluyor da halen malesef.benim biraz isteksiz tarafım bu ama annem bu seferde duygusal olarak telefonda ağlamaklı olarak yaklaşmaya çalışıyor beni yıpratan bu. Sadece eşim degilki sorun olaya nerden baksam elimde kalıyor.
Eşiniz için, sizin için gelmeleri gerekirdi. İnsan evladını zor durumda birakmak istemez en azından.Daha önce ki senelere dayanan iki dünür tarafından bazı tatsız olaylar doğrultusunda gelmek istemediler ki cenazeler öncesinde de gelmezler di ben ve biz giderdik.
Öyle zaten ama onlar onu anlamıyorlar kendi tarafından bakıyorlar.Eşiniz için, sizin için gelmeleri gerekirdi. İnsan evladını zor durumda birakmaz istemez en azından.
Eşinizi haklı buldum. Tüm ailesini kaybetmiş eşiniz ve sizin aileniz gelmeye tenezzül etmemiş (aksini yazmadığınız için gelebilecek durumdayken gelmediklerini varsayıyorum). Ben de olsam gitmezdim. Onlar gelsinler madem belki telafi etmeye çalışılır bi şekilde yaptıkları.Merhaba çıkmazın icindeyim günlerce bu sorunu aşamıyorum çaresini bulup. Konuya gelicek olursam annem ve babam 12 saatlik bana uzaklar 1 senedir gidemiyorum gecen sene onlar geldiler kızım var 4.5 yaşında otobüste tuvalet sorunu olduğu için gidemiyorum onlarda istiyorlar gitmem için arabamız var ama eşim yeminli benim aile eşimin annesi vefat ettiğin de gelmediler sonra eşimin annanesi vefat etti yine gelmediler cenazeye bizimkiler eşim tek çocuk baba vefat etmis eşim 9 yaşında iken eşim de onlar benim cenazeme gelmediler ben de gitmeyecegim ölülerine bile diyor yeminli daha öncelerinde olanları yazmıyorum bile eşim ve benim ailem arasında geçenleri ama eşim buna takılı kaldı onlar gelmediler zor günümde ben de gitmeyeceğim sen gidecek git diyor bana ben tek değilim ufak kızım var. Ne yapıcağımi bilmiyorum.
Keşke onlarda buraya gelmemek için bahaneler üretiyorlar yok annem diyor ki ben sıkılırım ben yapamam ben rahat edemem felan demeye başlıyor saydırıp yoksa onların gelmesi daha makûl olur.Eşinizi haklı buldum. Tüm ailesini kaybetmiş eşiniz ve sizin aileniz gelmeye tenezzül etmemiş (aksini yazmadığınız için gelebilecek durumdayken gelmediklerini varsayıyorum). Ben de olsam gitmezdim. Onlar gelsinler madem belki telafi etmeye çalışılır bi şekilde yaptıkları.
E tamam işte, koy mesafeni, manipüle edip huzursuz etmelerine izin verme, eşinin yanında dur.Ya aslında inanır mısın bi ayağım gidiyor bir ayağım gitmiyor tüm bu olaylardan sonra ailem beni ve eşimi dikkate almıyor yani bizim ne dediğimiz ne düşündüğümüz umurlarında değil. Ama kendilerine gelince bizim dediğimiz olsun istiyorlar ve bastırmaya çalışıyorlar bizi, kendilerini haklı çıkarmaya çalışarak psikolojimizle oynanıyor ve bunun da farkındayız biz.
O zaman uçakla gidin, benim ailemin olduğu şehir çok uzak olmadığı için uçak yok otobuse mecburum bazen arabayla gidiyoruz o ayrıEvet karışmıyor sen gideceksen git diyor otobüsle ama uçak olmaz mı var tabi
Ben tam olarak neyi sorun ettiğinizi anlayamadım. Akşam 20:00 gibi otobüse binin sabah 8 de inersiniz. Çocuğa da her ihtimale karşı bez bağlayın ve mola yerlerinde de mutlaka tuvalete götürün.Merhaba çıkmazın icindeyim günlerce bu sorunu aşamıyorum çaresini bulup. Konuya gelicek olursam annem ve babam 12 saatlik bana uzaklar 1 senedir gidemiyorum gecen sene onlar geldiler kızım var 4.5 yaşında otobüste tuvalet sorunu olduğu için gidemiyorum onlarda istiyorlar gitmem için arabamız var ama eşim yeminli benim aile eşimin annesi vefat ettiğin de gelmediler sonra eşimin annanesi vefat etti yine gelmediler cenazeye bizimkiler eşim tek çocuk baba vefat etmis eşim 9 yaşında iken eşim de onlar benim cenazeme gelmediler ben de gitmeyecegim ölülerine bile diyor yeminli daha öncelerinde olanları yazmıyorum bile eşim ve benim ailem arasında geçenleri ama eşim buna takılı kaldı onlar gelmediler zor günümde ben de gitmeyeceğim sen gidecek git diyor bana ben tek değilim ufak kızım var. Ne yapıcağımi bilmiyorum.
Tamam otobüs ile de o şekilde ayarlanmış olsa.Fakat olayın gerçek yüzünü iç tarafını yukarda arkadaşlara da belirttiğim gibi okursanız eğer sizde anlarsınız.Vijdanim git diyor aklım gitme diyor. Vijdan ve aklım arasında da sıkışmış durumundayım. Hangisi ağır basıyor ona göre hareket ediceğim. Ama yari yarıya oluyor. Demem o ki kendimi toparlamaya kadar askıya alicam bu meseleleri gözlemleyip ailemin bana olan tepkisini ki sağlıklı düşünmek için en iyi bu olmalı diye düşünüyorum. Teşekkürler kıymetli yorumlariniz için ve tüm arkadaşlara da ayrica bana destek oldugunuz için iyi ki varsınız. Hoşçakalın...Ben tam olarak neyi sorun ettiğinizi anlayamadım. Akşam 20:00 gibi otobüse binin sabah 8 de inersiniz. Çocuğa da her ihtimale karşı bez bağlayın ve mola yerlerinde de mutlaka tuvalete götürün.
2+1 olan otobüslerden 2 li koltuklara bilet alın. Bir yastık, altına kalınca battaniye ve üstüne yine bir battaniye ile çocuğa yatak yaparsınız bitti gitti.
Ben koltugun en köşesine sıkışmak suretiyle kızıma yatak yapıyorum ve kızım rahatça yolculuk yapıyor. Biz de 8 saat yolculuk yapıyoruz ailemin yanına.
Vicdan*Tamam otobüs ile de o şekilde ayarlanmış olsa.Fakat olayın gerçek yüzünü iç tarafını yukarda arkadaşlara da belirttiğim gibi okursanız eğer sizde anlarsınız.Vijdanim git diyor aklım gitme diyor. Vijdan ve aklım arasında da sıkışmış durumundayım. Hangisi ağır basıyor ona göre hareket ediceğim. Ama yari yarıya oluyor. Demem o ki kendimi toparlamaya kadar askıya alicam bu meseleleri gözlemleyip ailemin bana olan tepkisini ki sağlıklı düşünmek için en iyi bu olmalı diye düşünüyorum. Teşekkürler kıymetli yorumlariniz için ve tüm arkadaşlara da ayrica bana destek oldugunuz için iyi ki varsınız. Hoşçakalın...
O zaman ailenize söyleyin esiniziin gönlünü alsinlarTamam öyle ama bu durum nereye kadar sürecek o geri adım çekilirse ben geri adım çekilirsem orta yol nasıl bulunucak.
Cok guzel soyluyorsun 'da keske olabilse defalarca dedim ama annem kabul etmiyor ki dinlemiyor bile beniO zaman ailenize söyleyin esiniziin gönlünü alsinlar
Arkadaşım sana verecegimiz tek tavsiye ailen yüzünden asla eşinle bu konuda arani bozma çok pişman olursunCok guzel soyluyorsun 'da keske olabilse defalarca dedim ama annem kabul etmiyor ki dinlemiyor bile benieşim neden aramıyor sormuyor kendisini diye böyle konulara giriyor tam tersi...
Hayır eşim her halükârda bana sen gidebilirsin diyor ama ben oraya vardığımda esimin de olmasını istiyorum eski günlerde ki gibi çünkü annemlerin oturduğu yer küçük bir memleket, bütün sülalem orada ve onlarsa hâliyle benim eşimi soracaklar ki soruyorlar mış da gitmediğim halde ben de istiyorum beraber adım atalım ayrıca bütün darginliklarda kuskunluklerde bitsin istiyorum anlıyor musun bunun sadece ve sadece otobusle seyehat ettigim ile bitmiyor burada bir kaç arkadaşa da bahsettim ayrıntısıni dahası 'da var kısaca böyle.. Konunun özü...Esiniz cok haklida siz sorunu fazla buyutmussunuz 4.5 yasindaki cocujla otobus seyahati yapilir en fazla kilot bez giydirirsiniz yani bumu sorun bunu bahane ediyor gibisiniz gidersem aramiz bozulur falan diye dusunuyosunuz heralde ucaga yanasmiyor ne demek binicem gidicem bitti yani dert yok ortada esinizde sizin ailenizle gorusmenize karisamaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?