- 25 Mayıs 2016
- 166
- 36
- Konu Sahibi karamelcoffee
Hayata karamsar bakmıyorum. Hayatın gerçekleri vardır.
Aşk bitecek yerine sevgi ve saygı gelecek. O pembişli aşkımlı kurdelalı zamanlar geçince
ailenizin ve bizim ne demek istediğimizi anlayacaksınız.
Ben dünyanın en gamsız insanlarından biriyim.
Başkasının ne dediği ne yaptığı zerre umrumda değildir.
Ama benim yaşamımın, kültürümün, şehrimin, inancımın farklı olduğu biriyle evlenecek kadar hümanist değilim.
Deseydin ki sevgilim Hollandalı, Alman, İspanyol. Amerikalı vs. o zaman süper derdim git hayatını kurtar.
Çünkü bu insanların müdehaleci bir kültürü yok.
Ama bizim gibi 3. dünya ülkelerinin özellikle doğu ve ortadoğu insanlarının gözü hep başkasının üzerindedir
ve müdehaleci, baskıcı, dayatmacı bir kültüre sahiptir. Kötü insanlar demiyorum yapıları böyle... Bununla yaşamak özellikle batıda yaşamış, üniversite okumuş biri için çok zordur. Dediğim gibi aşk geçecektir, sen de büyüyeceksin. Umarım mantıklı düşünmek ile karamsar düşünmek
arasındaki farkı çok yakında anlarsın.
Şu an böyle olmamın sebebi eskiden her şeye mantık çerçevesinde bakmamdı sonra baktım ki öbür türlü daha iyi en azından stres olmuyorsun hayatı öyle yaşamaya karar verdim he ama bu demek değil mantığımı tamamen sildim... Demişsin ki kültürümün, inancımın, şehrimin farklı olduğu biriyle evlenecek kadar hümanist değilim ondan sonrada hollandalı, amerikalı vs süper diyorsun... doğu ve ortadoğulu insanlarla evlenmem ve sanada tavsiye etmem demek daha doğru olurdu... neyse benim hissettiklerim karakterim yaşadıklarım çok daha farklı bunları bilmiyorsunuz o yüzden bi yerde anlamamanızı anlıyorum