Ben de Doğu'ya gelin geldim. Kötü insanlar olmayabilir ama hayat tarzları, gelenekleri, adetleri Batı'da yaşayan biri için çok zor. Eşin sana baskı yapmayabilir belki ama toplum ona yapacak, haliyle sana da yapacak. Şöyle söyleyeyim. Altınını takmasan, topuklu giymesen suç. Kadın dediğin süslü olmalı çünkü. Ama aynı şekilde çok gösterişli olsan, başka erkeklerin dikkatini çeksen gene suç. Büyüklerin yanında çok konuşmak suç, az konuşunca da somurtkan gelin diyorlar. Kültürlü ve çalışan bir bayansanız, bu burda çok da büyük bir artı değil. Aksine kendi ailelerinden, çalışmayan, evde kayınvalidesiyle yaşayacak birini tercih ediyorlar. Siyasi görüşlerini bilemiyorum ama bir kısmı örgüte destek veriyor ve bunu gizleme zahmetine bile girmiyor.Bazı yerlerde büyüklerin yanında çocuğu kucağına almak suç. Tanımadığın etmediğin erkeklerin elini öpmesen suç. Bir düğüne, kınaya gitmek istemesen suç. Tabiki bunlar genellenebilir şeyler değil. Belki bahsettiğiniz aile çok modern, çok farklı örfleri olan insanlardır. Ben bazı noktalarda ödün versem de, kendi bildiğimi okudum. Ama gene de yapılamayan şeyler yüzünüze vuruldukça suçluymuşcasına üzülüyor insan. Evlendiğime pişman oldum mu bilmiyorum ama şimdiki aklım olsa en başından böyle farklı kültürdeki biriyle ilişkiye başlamayabilirdim.