- 25 Mayıs 2016
- 166
- 36
- 18
- Konu Sahibi karamelcoffee
-
Hii.. Doguya evlenip macera ve aksiyon yasayacakmis.Sanirsin yaz aktivitesine katılıyor.
Zorluklar çok eğlenceli olurmuş. Gelde bir gram mantık var de buna. Yazık ailesine.
Macerayi aksiyonu seviyordur, yeni yerler gormeyi seviyordur adapte oluyordur tamam ama hangi insan kv, gorumce, didisinin didisiyla, esiyle problemler yasayip bunu eglenceli ve macerali bulur. :) Bu kafayla birde evlenmeye kalkiyor. Bence sen degil, ailen seninle ugrasmaktan yorulmustur konu sahibi.
Memleket ayrımı yapmam. İnsan insandır.
Olumsuz düşünmemin nedeni 20 yaşında olman.
O zaman hayırlı olsun şimdiden :)Sebep ? hemen evlilik düşünmüyoruz zaten dediğim gibi her şey düzene girince...
Öyle bir kafa yapısı yok ailesine hiç düşkün değil bir an önce gitmek istiyor evden. Benim için en önemli kişi eşim diyor kendisi annemede söyledi bunu. Şimdi mersinde oturalım dedik ama ben bu sefer orada oturacağıma diyarbakırda otururum diyorum... ortak hayatımıza gelince tabiki uzakta olduğumuz için telefonla görüşüyoruz hep ama arada geliyor
Detaylari cok yorumlamayacagim, kisiye gore degisir bu durumlar, en cok su kisma takildim, "macera, aksiyon severim"1 yıl 2 aydır beraberiz zor bir aşk bizimkisi biliyorum ama birbirimizden eminiz çok seviyoruz sorun benim ailem.. 20 yaşındayım okulumu bitirdim o da 28 aklınıza gelebilecek her şey birbirimize zıt... yaş, eğitim, iş, kültür, gelenek... ben istanbulda doğdum büyüdüm o diyarbakırda. işi gücü var kendi işini yapıyor, evi var, ailesi çok düzgün bir aile tanıştım çok sevdim. sevgilimin karakter olarak çok baskıcı dediğim dedik bir yapısı yok üstüme titremesede kıyamıyor öyle biri. hemen evlenelim demiyorum, zaten şu durumdayken olmaz. orada yapamazsın edemezsin diyor ailem ama ben yapabileceğime inanıyorum cünkü karakter olarak uysal biriyim çok tersime gidilmedikçe iyiyim yani öyle her yerde sivrilmeyi sevmiyorum şimdiye kadar bir çok doğulu arkadaşlarım oldu kalıcı dostluklarım oldu. ayrıca ben sıradan bir insanla veya sıradan hayat yaşayamam :)) mesela insanların hep korktukları şeyler aksine benim hoşuma giden şeyler olur macera aksiyon severim yanialışamam yapamam diye kesinlikle düşünmüyorum farklılıklara ayak uyduran ve seven biriyim. aksine dediğim gibi sıradan aynı şeyler bana göre değil.. şimdi ailemin ilişkimizin ciddiyetinden haberleri var her şeye yine sünger çekiliyor ama orada yaşama konusuna şiddetle karşılar sevgilimin işi orda bu konuyu onunla çok konuştum ama benim tezgahım burda orda istanbulda başkasının yanında niye çalışayım diyor... o da bi yandan haklı.. ailem istanbul dışı herhangi bi yeri bile istemiyor. vazgeçmeye kesinlikle niyetimiz yokk ilk defa sevgimden bu kadar eminim onu sevdiğimi o kadar hissediyorumki böyle bişeyi daha önceki birlikteliklerimde hiç yaşamamıştım ama ona bakınca bile eriyip gidiyorum (belli etmiyorum ) ailem karşı çıksada elinde sonunda verir aksi durumda kaçmayı pek istemiyorum ama ben bu iş güzel bir şekilde olsun istiyorum mücadeleciyim pes etmem ama çıkmazdayım.. şuan sadece annemle tanıştırdım sıcak baktı ama babam ve dedemler tanımadı daha karşı çıktılar. Sizce bu durumda ne yapılabilir ? Aynı düzeyde insanların hepsi mutlu mu ? Doğu gelini olan olacak var mı ? Evlilikte farklılıkların dezavantajları nedir avantajları var mıdır ?
Ben de Doğu'ya gelin geldim. Kötü insanlar olmayabilir ama hayat tarzları, gelenekleri, adetleri Batı'da yaşayan biri için çok zor. Eşin sana baskı yapmayabilir belki ama toplum ona yapacak, haliyle sana da yapacak. Şöyle söyleyeyim. Altınını takmasan, topuklu giymesen suç. Kadın dediğin süslü olmalı çünkü. Ama aynı şekilde çok gösterişli olsan, başka erkeklerin dikkatini çeksen gene suç. Büyüklerin yanında çok konuşmak suç, az konuşunca da somurtkan gelin diyorlar. Kültürlü ve çalışan bir bayansanız, bu burda çok da büyük bir artı değil. Aksine kendi ailelerinden, çalışmayan, evde kayınvalidesiyle yaşayacak birini tercih ediyorlar. Siyasi görüşlerini bilemiyorum ama bir kısmı örgüte destek veriyor ve bunu gizleme zahmetine bile girmiyor.Bazı yerlerde büyüklerin yanında çocuğu kucağına almak suç. Tanımadığın etmediğin erkeklerin elini öpmesen suç. Bir düğüne, kınaya gitmek istemesen suç. Tabiki bunlar genellenebilir şeyler değil. Belki bahsettiğiniz aile çok modern, çok farklı örfleri olan insanlardır. Ben bazı noktalarda ödün versem de, kendi bildiğimi okudum. Ama gene de yapılamayan şeyler yüzünüze vuruldukça suçluymuşcasına üzülüyor insan. Evlendiğime pişman oldum mu bilmiyorum ama şimdiki aklım olsa en başından böyle farklı kültürdeki biriyle ilişkiye başlamayabilirdim.
Ailen haklı.
Ayrıca ben de doguluyum ama doğu anadolunun gayet ileri görüşlü olan bir şehrinden.
Aradaki bariz farkı biliyorum, yapamayabilirsiniz.
D.bakırda evet çok güzel insanlar var ama gelenek,kültürlerine aşırı bağlı insanlar bilmiyorum kızım da bana böyle gelse endişelenirdim.
Aile nasıldır bilmiyorum ama uzaktan davulun sesi hoş gelir.
İyice emin olmalısın, bir iki görüşme ile olmaz bu işler.
Detaylari cok yorumlamayacagim, kisiye gore degisir bu durumlar, en cok su kisma takildim, "macera, aksiyon severim"evlilikte sorun yasayip mutsuz olmanin hic heyecanli, aksiyonlu bi yanı yok be guzelim hayatin kararmış gibi hissediyorsun hatta.. O yuzden iyice ölç, biç, tart, ozellikle kültür farkı cok zorlayici olabiliyor, farklililari severim demissin ya hani, malesef icine girince oyle gelmiyor.. insaAllah mutlu olacagin bi karar olur..
İşte yine pembe bir gözlük takmış (kadın demeyeceğim) kız çocuğu...
Evet daha çok küçüksün ve küçük bir kız çocuğusun.
Umarım ailen bu evliliğin olmayacağı hakkında sağlam bir şekilde diretirler de hayatının hatasını yapmazsın.
Aileniz mersine izin veriyor mu peki ,ve mersin de oturursa işi hazır mı kendi işini kapatıp gitmesi zor olur bence.
Ee adam Mersin' de oturalım diyormuş. Sen diyorsun ki Diyarbakır' dan gelemez işini bırakıp. Demek ki gidebiliyor. İşin aslı sen 20 yaşın ergenligiyle ailenden kaçmak uzaklaşmak istiyorsun. Diyarbakır ı kotulemeyecegim. Hiç gitmedim görmedim. Orda da bir sürü insan yaşıyor sonuçta. Ama sen hayatı çok toz pempe görüyorsun. Bir abla olarak yazıyorum. Düşüncelerin çok saf, çok çocukça. Hiçbirimizi dikkate almıyorsun. Bu bile mantıklı düşünmediğini gösteriyor. Evliliğe hazır değilsin. Önce bir işe gir bakalım. Kendi paranı kazan, harca. Adamı da daha iyi tanı o ara. Hala istiyorsan evlenirsin. Evlilikte şehir değiştirmek anormal bir durum değil, çoğu kişi yapıyor. Ama 20 yaşındaki kızım gelip senin burda konuya yazdığın gibi yok macera aksiyon bilmem de derse, daha iş güç sahibi de olmadan, ben de izin vermem.
Aksiyon macera severim diye evlenmek isteyeni ilk defangoruyorum. Ailene sabirlar kolayliklar diliyorum seninle olan iletisimlerinde. Gozunden sakiniyorsun buyutuyorsun gun geliyor macera icin evlenicem diyor. Ye kafayi kudur.
Hayata karamsar bakmıyorum. Hayatın gerçekleri vardır.Sizin gibi siyah gözlük takıp hayata hep karamsar bakıp kendimi yiyip bitireceğime pembe takarım daha iyi
Yani sen aslında kısacası ailen çok sıkıyor
Biri var hayatında gider rahatlarım geniş hayatım olur diyorsun.
Asıl sıkılmak neymiş öğrenmek istersen evlen tabi.
Şu yazdıklarını unutma ileri de hatırlamak istersin.
Bence biraz yavaşla boşver senin okulun? İşin? Mesleğin yok mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?