Ailem sevgilimi kabul etmiyor? Severek ayrılanlar ?

kararsizbirisi

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2021
274
268
Merhaba

22 yaşındayım bir yıllık ilişkim var o da 27 yaşında evlilik düşünüyoruz babama açtık konuyu sırf memleketinden dolayı doğulu diye tanışmayı dahi kabul etmeden ayrılsınlar asla müsaade etmiyorum dedi. Hiç beklemediğim kadar sert tepki verdi.

İlişkimizde bazı sorunlar da oluyordu ama bi şekilde çözüyorduk babam kabul etmeyince evlenmek için aileme rest çekmem gerekiyor ama acaba değer mi diye düşünüp korkuyorum.

Sorunlarımız genelde onun beni kıskanmasından kaynaklı olan şeylerdi.

Bir de şu dönem maddi olarak zor durumda borç ödüyor o yüzden de şuan beklemek daha doğru olur diye düşünüyorum.

Ben şöyle düşündüm seneye kpssye gireceğim çok çalışıp güzel bir puanla iyi bir işe başlasam o da bu sırada borçlarını ödese sonra ailemle tekrar konuşsam?

Ekonomik özgürlüğüm olursa ailem bana o zaman bu kadar çok müdahale edemez diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

Fakat tepkileri yine aynı olur muhtemelen ve hiç bir ılımlı tepki vermezlerse başımı alıp gidemem. Ve o zaman ayrılmak zorunda kalırsak hem kendimin hem sevgilimin zamanından çalmış olacağım daha çok bağlanmış olacağız ve kopmak daha zor olacak.

Sevgilim diyor ki eğer bana ailemi illaki ikna ederim yıllar sürse de ikna ederim dersen beklerim seni ama bana bir kaç yıl geçtikten sonra ailem istemiyor olmaz deme diyor ona da hak veriyorum.

Bu arada imam hatip lise mezunuyum lise kpss ile çalışmayı düşünüyorum fakat bazen de acaba yaşım küçük mü üniversite okuyup evliliği öyle mi düşünsem diyorum.

Fikirlerinizi rica ediyorum 🙏🏻🥺

Merhaba

22 yaşındayım bir yıllık ilişkim var o da 27 yaşında evlilik düşünüyoruz babama açtık konuyu sırf memleketinden dolayı doğulu diye tanışmayı dahi kabul etmeden ayrılsınlar asla müsaade etmiyorum dedi. Hiç beklemediğim kadar sert tepki verdi.

İlişkimizde bazı sorunlar da oluyordu ama bi şekilde çözüyorduk babam kabul etmeyince evlenmek için aileme rest çekmem gerekiyor ama acaba değer mi diye düşünüp korkuyorum.

Sorunlarımız genelde onun beni kıskanmasından kaynaklı olan şeylerdi.

Bir de şu dönem maddi olarak zor durumda borç ödüyor o yüzden de şuan beklemek daha doğru olur diye düşünüyorum.

Ben şöyle düşündüm seneye kpssye gireceğim çok çalışıp güzel bir puanla iyi bir işe başlasam o da bu sırada borçlarını ödese sonra ailemle tekrar konuşsam?

Ekonomik özgürlüğüm olursa ailem bana o zaman bu kadar çok müdahale edemez diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

Fakat tepkileri yine aynı olur muhtemelen ve hiç bir ılımlı tepki vermezlerse başımı alıp gidemem. Ve o zaman ayrılmak zorunda kalırsak hem kendimin hem sevgilimin zamanından çalmış olacağım daha çok bağlanmış olacağız ve kopmak daha zor olacak.

Sevgilim diyor ki eğer bana ailemi illaki ikna ederim yıllar sürse de ikna ederim dersen beklerim seni ama bana bir kaç yıl geçtikten sonra ailem istemiyor olmaz deme diyor ona da hak veriyorum.

Bu arada imam hatip lise mezunuyum lise kpss ile çalışmayı düşünüyorum fakat bazen de acaba yaşım küçük mü üniversite okuyup evliliği öyle mi düşünsem diyorum.

Fikirlerinizi rica ediyorum 🙏🏻🥺
Neyinizi kıskanıyor mesela?

Aileni dinle.Sadece ''onun beni kıskanması'' demenden bile ben evliliğin nereye varacağını görebildim.Bırak gitsin,daha yaşın genç,kimler çıkar karşına bilemezsin.
Ayrıca üniversite oku,illa iş için diye düşünme,ortam edinmek hayata dair bir fikir edinmek için kesinlikle oku.Faydalanmak isteyen insana gerçekten güzel şeyler katar.

Bu arada Ben zaten ailemin tanımadığı kendim tanıştığım biriyle evlenmek için illaki mücadele etmem geeektiğni farkettim bunun için de herhalükarda iki üç yıl evlilik düşünmeyip mesleğimi alıp öyle evlilik düşüneceğim.
Ama bu süre zarfında sevgilimi de bekletmek bana büyük sorumluluk gibi geliyor acaba diyorum arkadaş kalsak ve zamanı gelince o da bekar olur ve birbirimizi hala istersek o zaman bu konuyu tekrar görüşsek?
Sonuçta o zamanın şartlarını şimdiden bilemem bilmediğim bir şey için de sen beni iki yıl bekle demek bana garip geliyor

Aileniz sadece Doğulu diye kabul etmiyor ise bu garip bir durum. İyi insan kavramı sınırlara, bölgelere, ülkelere sığdıramayacağımız bir kavram. Ancak bu adam iyi mi?

Sevgilinizin ne olursa olsun direnirim demek yerine bu şekilde beni oyalama demesi, kıskançlık adı altında size güvensizliğini gösterdiği kavgalar ediyorsanız bu ilişki de olmaz. Sizi kaybetme korkusu yok ki, görücü mantığı işte mantıklı biri evlenirsen evlen yoksa önümdeki ihtimalleri değerlendireyiöim engel olma diyor adam.

Son sorunuz için ise şunu söyleyim. 2022 Kpss'ye girmeniz gerekiyor. Eğer hafızlık belgeniz yok ise atama çok zor, ki varsa bile çok zor. 5 yıllık fakülte mezunu olarak bile ne kadar zor atanıldığından bahsetmek istemem, zira sayfalar dolar.

Mesela sosyal medyada çok aktif olmamı istemiyor. Veya arkadaşlarımla vs dışarı çıkacağım zaman ondan izin almamı eğer müsade etmezse çıkmamamı istiyor aynı şekilde kendisi de bana sen izin vermezsen ben de çıkmam diyor.

Koşarak uzaklaş.Arkana bile bakma.
Cidden bütün ömrün zehir olur.Hele böyle biri için sakın aileni karşına alma.

Aileniz sadece Doğulu diye kabul etmiyor ise bu garip bir durum.

Ancak sevgilinizin ne olursa olsun direnirim demek yerine bu şekilde beni oyalama demesi, kıskançlık adı altında size güvensizliğini gösterdiği kavgalar ediyorsanız bu ilişki de olmaz. Sizi kaybetme korkusu yok ki, görücü mantığı işte mantıklı biri evlenirsen evlen yoksa önümdeki ihtimalleri değerlendireyiöim engel olma diyor adam.

Son sorunuz için ise şunu söyleyim. 2022 Kpss'ye girmeniz gerekiyor. Eğer hafızlık belgeniz yok ise atama çok zor, ki varsa bile çok zor. 5 yıllık fakülte mezunu olarak bile ne kadar zor atanıldığından bahsetmek istemem, zira sayfalar dolar.
Hafızlık belgem var ama atamaların çok zor olduğunun farkındayım maalesef 🥺 bir de ailem tutucu insanlar atansam bile beni başka şehire yollamazlar en azından sözleşmeli olarak çalışabilirim diye düşünüyorum

Bu arada Ben zaten ailemin tanımadığı kendim tanıştığım biriyle evlenmek için illaki mücadele etmem geeektiğni farkettim bunun için de herhalükarda iki üç yıl evlilik düşünmeyip mesleğimi alıp öyle evlilik düşüneceğim.
Ama bu süre zarfında sevgilimi de bekletmek bana büyük sorumluluk gibi geliyor acaba diyorum arkadaş kalsak ve zamanı gelince o da bekar olur ve birbirimizi hala istersek o zaman bu konuyu tekrar görüşsek?
Sonuçta o zamanın şartlarını şimdiden bilemem bilmediğim bir şey için de sen beni iki yıl bekle demek bana garip geliyor

Bunu düşündüren şey ne oldu sana ? Ailenin kafasında biri mi var senin için ?
Ekonomik özgürlük konusunu iyi düşünüyorsun,kesinlikle paranı kazan,aile ya da herhangi bir erkeğin sözüne bağlı kalma,elinde bir gücün olsun.

5 yaş fark var birbirinizi nerden buldunuz da tanıdınız sosyal medya deme bana. ailenin sözünü tutmazsan pişman olursun o kesin ama sözlerini tutup kafana bunu takarsan gene pişman olursun. birde doğulu ama aynı şehirde yaşıyorsunuz sanırım yani ailenizden uzağa gidecekseniz heleki ekonomik özgürlüğünüz yoksa çok kötü sonuçları olabilir.

Hafızlık belgem var ama atamaların çok zor olduğunun farkındayım maalesef 🥺 bir de ailem tutucu insanlar atansam bile beni başka şehire yollamazlar en azından sözleşmeli olarak çalışabilirim diye düşünüyorum

Şu an zaten direk kadro yok ki. Sözleşmeli tüm memuriyetler. Bahsettiğiniz şey fahrilik ise bu yıl 1 tane bile alım olmadı, özlük hakkı yok maaş eksik bunun için boşuna direnip çalışmayın. Oturun üniversite sınavına çalışın. Üniversite sınavına çalışırken kpssye de girin bir şey kaybetmezsiniz ki. Olursa olur olmazsa olmaz. Bugün olmayacak diye vazgeçmeyin. Bir şekilde çalışmaya başlamayacak mısınız, evlenirsen de çalışın.

Koşarak uzaklaş.Arkana bile bakma.
Cidden bütün ömrün zehir olur.Hele böyle biri için sakın aileni karşına alma.
Kıskançlığını ben de hiç sevmiyorm bu konuyu da konuştuk onunla bir yıldır üstesinden geldiysek karşılıklı anlayış ile evlenince de çözebiliriz diye düşünmüştük aslında

5 yaş fark var birbirinizi nerden buldunuz da tanıdınız sosyal medya deme bana. ailenin sözünü tutmazsan pişman olursun o kesin ama tutmayıp kafana bunu takarsan gene pişman olursun. birde doğulu ama aynı şehirde yaşıyorsunuz sanırım yani ailenizden uzağa gidecekseniz heleki ekonomik özgürlüğünüz yoksa çok kötü
Aynı şehirdeyiz arkadaş vasıtasıyla tanıştık farklı şehire gitmeyeceğim

Ailen haklı bence. Ayriyeten asla ve asla çalışıp kendi paranı kazanmadan evlenme. Doğulu olan kişilere ben de önyargı ile yaklaşıyorum ama bu tamamen aile yapılarının bana uygun olmamasindan kaynaklı. Ailen de o açıdan düşünüyor olabilir. Yaşın çok genç, ayrıca kıskanma adı altında seni kısıtlayan biri ben senin yerinde olsam bu kişiyle asla evlenmem. Hakkında hayırlısı olsun.

Kıskançlığını ben de hiç sevmiyorm bu konuyu da konuştuk onunla bir yıldır üstesinden geldiysek karşılıklı anlayış ile evlenince de çözebiliriz diye düşünmüştük aslında

Evlenince çözülür denilen çoğu şey çözülmeyip daha kötüye gidiyor.Buradaki konuları biraz oku istersen,ne kaoslar dönüyor evin içinde kendin okumuş olursun.

Mesela sosyal medyada çok aktif olmamı istemiyor. Veya arkadaşlarımla vs dışarı çıkacağım zaman ondan izin almamı eğer müsade etmezse çıkmamamı istiyor aynı şekilde kendisi de bana sen izin vermezsen ben de çıkmam diyor.
buraya kadar okudum konuyu. düşünme bile, bu daha sevgililik... evlenince olacakların fragmanı gibi düşün.

X