• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem evliliğime karşı gelmişti şimdi boşanmak istiyorum

Bazı şeyleri fark ettiğim halde kendimi kandırmışım evet. Başka detaylar da var. duygusal olarak sağlıklı olmadığımı biliyorum zaten. Yanlış kişi bile olsa bırakma ayrılma konularında hassasım. O da bunu çok güzel kullandı zamanında. Her dediğine inanmayı seçtim şuan bile seçiyorum ama bir anda bi ayıklık geldi bugün
Bakın o zaman şu saatten sonra 2 yol var önünüzde. Ya ben artık güçlü koskocaman bir kadınım ve mutsuz bir hayatı kendime layık görmüyorum deyip boşanacaksınız ya da hayır ben hala duygusal açıdan sağlıklı bir kadın değilim, evliliğimi bitiremem deyip adamı olduğu gibi kabulleneceksiniz. Boşanmayayım adam değişsin kısmı hayal, ütopya.

Daha önce ilişki tecrübeniz hiç olmadı mı? İlk birliktelik yaşadığınız kişi midir? Sevgililik döneminiz oldu mu? Soruyorum çünkü asosyallik gibi dışarıdan gayet fark edilebilen bir özelliği, nişanlılık-sevgililik döneminizde, kıyas mekanizmanız gelişmediği için fark edemediniz mi acaba? İdeali budur mu zannettiniz?
Evet ilk kişidir. Fark ediyordum zaten ama sözünü etmediği için aklıma gelmedi bunun getireceği etkiler. Kendimi de tam tanımıyordum bu konuda ne istediğimi ben de bilmiyordum. Annem mert değil diyordu. Gerçekten de mert değil hep bi bahanesi ve açıklaması oluyor. Terapistim gidip baban gibi birini neden seçtin demişti evlenmeden önce. Her şeyin farkındaydım da yüzleşmek istemedim bırakamayacağımı bildiğim için

Maalesef evlenirken onları ne kadar üzdüğümü biraz daha olgunlaşınca anlıyorum. Yeniden üzmeyi gözüm kesmiyor o yüzden

Belki de. Ama genel olarak telefonda arkadaşımla veya ailemle çok konuştuysam da bi huzursuz oluyor.

Hayır konuşmadım. İlk kez böyle bir şeyi düşünüyorum. Beklesem mi veya nasıl söylesem bilemiyorum
Beklemenin bir anlami yok acik acik bosanma isteginizin arkasindaki nedenleri siralayip bosanmayi dile getirin.

Sizi hakli buldum namaz konusunda yalan soylemesi cok buyuk bir yalan ailenizle gorusmenize karisamaz asosyallige sizi zorlamasida dogru degil karsiniza alip bu tavirlarini degistirmedigi takdirde ciddi olarak bosanmayi dusundugnuzu soyleyebilirsiniz bakalim tepkisi ne olacak

Aileniz başta neden istememişti yorumlara şöyle bir baktım göremedim cevabını?

Eğer ailenin geçerli bir nedeni yokken istemiyoruz diye sorunlar çıkardıysa sen ailenle görüştüğünde seni doldururlar diye korkuyor olabilir. 2 senelik evlilik daha çok yeni çünkü sorunlar kabuk bağlamamıştır

Eşimin ailesi beni istemeseydi ve sorunlar çıkarsaydı ne yalan söyleyeyim evlenince ben de görüşmek istemezdim. İstenmediğinizi bile bile görüşmek zor gelir insana. Ama tabi bu kadar 4 günlüğüne gittin 1 hafta kaldın gibi küsmeler abartı.

Asosyallik konusunda maalesef yapacak bir şey yok ekonomik olarak sorun yoksa adamın karakteri böyleymiş kabul edip evlenmişsiniz. Planları programları ona bırakmak yerine kendinize bir plan oluşturup onu sürükleyeceksiniz.

Namaz konusunda da o dönem kılıyor olabilir ama sonra namaz kılmayı bırakabilir hatta çok dindarken birden ateist bile olabilir. Bu taahhüt verilebilecek bir şey değil. Hoşunuza gitmiyorsa evliliği sonlandırabilirsiniz.

Yani diyeceğim eşin ailenle görüşmek istememesi bana normal geldi ama sana az görüş diye baskı yapması doğru değil . Bu sorun sizin evliliğiniz süresince devam edecek ki ileride çocuk olursa aynı evde kalmak zorunda kalacaklar o zaman daha da büyüyebilir. Eşinin asosyalliği değişmeyecek, aile sorunları şıp diye kesilmeyecek ya bunlarla uğraşıp çözmeye çalışacaksın sonucu bilinmez ya da boşanıp bitireceksin.

Son düzenleme:
Aileniz başta neden istememişti yorumlara şöyle bir baktım göremedim cevabını?
1) görünüş olarak (benden kısa vs)
2) sosyo kültürel seviye, bizim akrabalarımız akademisyen üst düzey görevlerde vs taban tabana zıt
3) tanışma şeklimiz. Online tanıştık. zamanımızda bana yalan söylemeleri
4) karakter olarak beni baskılar diye
5) mert değil işine geleni söylüyor diye

2) sosyo kültürel seviye, bizim akrabalarımız akademisyen üst düzey görevlerde vs taban tabana zıt
Tamamında haklılarmış 🙄 (dış görünüş hariç)

Şimdi mert değilken ve yalan söyleme varken siz neden bunları bile bile evlendiniz peki?

Şimdi mert değilken ve yalan söyleme varken siz neden bunları bile bile evlendiniz peki?
Manipülasyon, zorunda hissetmem, bağımlı olmam, kendi duygusal ve psikolojik zaaflarım. Ben de bir şeylerin farkındaydım ama başka detaylar da var değişik bir psikoloji

Eeeee kızım sen neden evlendin? Apayrı insanlarsınız zaten, bu işin olmayacağı baştan belliymiş. Olmuyorsa olmuyor boşanmalısın. Ailen gayet akıllı insanlar keşke dinleseydin onları. Namaz konusunda da haklısın adam bariz kandırmış seni.

Bu arada okuduğunu anlamayanlar olduğuna ben de katılıyorum, arkadaşlar iyi misiniz konu sahibesi baştan peşin peşin ben dindar biriyim öyle birini arıyorum demiş adama. Adam da bariz yaşan söyleyip kandırmış konu sahibesini. Konu sahibesi kimseye baskı kurmuyor ille de namaz kıl demiyor, adam dindarım dedi ama değilmiş kandırıldım yazıyor. Bakın Türkçesini yazdım sizler için neden konu sahibesine çullandınız? KOnu sahibelerine çullanmak da yeni moda oldu :KK51:

Eskiden kılıyormuş biz tanıştığımız dönem kılmıyordu. Düzene koyacağını söylüyordu. Evlilik yaklaşınca da düzenli kıldığını söyledi benim yanımdayken kılıyordu. Evlendikten sonra 1 gün bile kılmadı. Aile olaylarımdan soğumuş mu ne öyle bir şey demişti.
Köprüyü geçene kadar numara yapmış demek ki...sizi bariz kandırmış. Ben bu konuda size hak verdim.

Birinci ve ikinci maddeye asla katılmıyorum. Sizin akrabalarınız akademisyense kendilerine akademisyen, onun akrabaları normal işlerde çalışıyorlarsa kendilerine çalışıyorlar. Ne yapıyorsunuz sanki sürekli dayı hala amca bir araya gelip bilgi paylaşımı mı yapıyorsunuz. Önemli olan evleneceğiniz adamın kendisini geliştirmiş olup olmadığı. Benim de sülalem hep çok iyi okullardan mezundur eşimin ailesinde pek yok ama çok iyi insanlar ve bu bana yetiyor. 7/24 görmediğim bana zararı olmayan insanların eğitim düzeyleri ve yaşam şekilleri beni hiç ilgilendirmez.

İnsanları bu kadar ayrıştırırken bir problem görmüyor musunuz gerçekten. Yani artık evlenilen kişi geçilmiş sülalenin okumamış olması dert edilmiş enteresan. Nereden bulacaksınız acaba sülalece okumuş ya da üst düzey yerlerde çalışan birilerini 😂 gören Türkiye’de elini atsan öyle bir sülaleye denk geliyorsun sanacak.

Eşinizin ailenizin tarafından nelere maruz bırakıldığını az çok tahmin ediyorum ailenizden hoşlanmamasını haklı buldum. Sadece sizin gidip gelmenizi artık sindirmesi lazım bu sizin meseleniz değil o istemiyorsa görüşmez bu da onun kendi meselesi müdahale etmeyin.

Birinci ve ikinci maddeye asla katılmıyorum. Sizin akrabalarınız akademisyense kendilerine akademisyen, onun akrabaları normal işlerde çalışıyorlarsa kendilerine çalışıyorlar. Ne yapıyorsunuz sanki sürekli dayı hala amca bir araya gelip bilgi paylaşımı mı yapıyorsunuz. Önemli olan evleneceğiniz adamın kendisini geliştirmiş olup olmadığı. Benim de sülalem hep çok iyi okullardan mezundur eşimin ailesinde pek yok ama çok iyi insanlar ve bu bana yetiyor. 7/24 görmediğim bana zararı olmayan insanların eğitim düzeyleri ve yaşam şekilleri beni hiç ilgilendirmez.

İnsanları bu kadar ayrıştırırken bir problem görmüyor musunuz gerçekten. Yani artık evlenilen kişi geçilmiş sülalenin okumamış olması dert edilmiş enteresan. Nereden bulacaksınız acaba sülalece okumuş ya da üst düzey yerlerde çalışan birilerini 😂 gören Türkiye’de elini atsan öyle bir sülaleye denk geliyorsun sanacak.
Evet türkiye şartlarında gerçekçi bir şey değil zaten. Evlenirken bakılan kriterlere ayrıştırma diye bakmıyorum ama ben. Herkes kendi istediğini seçebilir. Uygun olmamak o insanlar kötü demek değil. Bizimkilerin anlatmaya çalıştığı şey senin etrafında o profilde 1 tane bile insan yok alıştığın düzenin dışında insanlarla anlaşabilir misin? El bebek gül bebek büyüdün onlar gelenekselse napacaksın zora gelemiyorsun vs. Gibi şeyler. Benim hayatımda dertler çok başka vs. Bu tarz uyum sorunu olursa diye dediler. Bir de ailece oturup kalktığımız çevreler bile farklı bence bu sizin söylediğiniz gibi yargılamak değil. Bizde bu bi sorun olmadı çünkü eşim kendi akrabalarıyla da görüşmüyor. Ama sıkı fıkı olsaydı sorun olabilirdi

Benim içinde eşimin namaz kilması sadece bu değil genel yaşam tarzı,yaşaşı önemliydi ama namaz kılıyor musun diye sormadım ilk başta. Dışarıda vakit gecirdiginizde kılıp kalmadığını anliyorsunuz. Sonrasında bunun üzerine konuştuk ama bazı şeyler yaparimla, yapıyorumla degil de direkt anlaşılır. Yine de Cuma' ya dahi gitmehen birinin namaz kılıyorum demesi bu konuda yalan söylemesi kişiliğini ortaya koyuyor elbette.
Diğer konularda da şikayet etmekten haklısınız. Evlenene kadar onlari da anlamışsınız ne diyelim. Şimdi ailem çok çok üzülür diyorsunız ama karış oldukları evlilik bitti diye üzülmezler. Siz haksız çıkmak istemediğiniz için onları bahane etmeyin.

Son düzenleme:
Benim içinde eşimin namaz kilması sadece bu değil genel yaşam tarzı,yaşaşı önemliydi ama namaz kılıyor musun diye sormadım ilk başta. Dışarıda vakit gecirdiginizde kılıp kalmadığını anliyorsunuz. Sonrasında bunun üzerine konuştuk ama bazı şeyler yaparimla, yapıyorumla degil de direkt anlaşılır. Yine de Cuma' ya dahi gitmehen birinin namaz kılıyorum demesi bu konuda yalan söylemesi kişiliğini ortaya koyuyor elbette.
Diğer konularda da şikayet etmekten haklısınız. Evlenene kadar onlari da anlamışsınız ne diyelim. Şimdi ailem çok çok üzülür diyorsunız ama karış oldukları evlilik bitti diye üzülmezler. Siz haksız çıkmak istemediğiniz için onları bahane etmeyin.

Evet hadi namazı devam ettiremedin cumaya gitmemek her şeyi ortaya koyuyor. Sonradan öğrendim ki babası da gitmiyormuş. Ben babasından çok ayrı olarak görmüştüm ama onun gibi davranıyor gerçekten. Ailem bu konuda çok haklıymış. Ve ben haksız çıkmamak için inat ediyor da olabilirim. Biraz düşününce ailemin üzülmesi arkaplanda kalıyor aslında belki de sevinirler

Kadınlar kulübünü çok seviyorum ama işin için din girince niye cümleleri farklı algılıyorsunuz anlamıyorum. Kıza namaz kılıyorum diye yalan söyleyip kılmıyormuş. Bu inanca müdahale değil adamın yaptığı apaçık yalan.

Canım sende bilirsin Allah'ın en sevmediği helal boşanmadır. Ama böyle bir adamdan çocuk meydana gelmesine de istemem. Psikolojisi sağlıklı değil. Ben bu da imtihan deyip çekecek sabra sahip değilim. O yüzden ayrılırdım.

Back