• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem evliliğime karşı gelmişti şimdi boşanmak istiyorum

Malesef, karşısindaki insanin hassasiyetini bilip, etkileyebilmek adına, hani köprüyü gecene kadar, mış.. gibi davranan insanlar var.
Dışarı cikildiginda namaz vakti camiye gidip namaz kilan veya sesli iletişim halindeyken, ben de tam namaz kilcaktim, telefona cvp veremedim namaza durmuştum diyerek karşısindaki kişiyi yaniltma yoluna gidiyorlar.
işte o tuzaklara düşmemek adına daha akıllı olup detayları atlamamak gerekiyor.

Eskiden kılıyormuş biz tanıştığımız dönem kılmıyordu. Düzene koyacağını söylüyordu. Evlilik yaklaşınca da düzenli kıldığını söyledi benim yanımdayken kılıyordu. Evlendikten sonra 1 gün bile kılmadı. Aile olaylarımdan soğumuş mu ne öyle bir şey demişti.

Konu namaz üstünden anlatılınca mesele başka yerlere gidiyor. Değiştirelim ve kişisel hijyen olduğunu varsayalım. Çünkü benim için çok önemli bu. Eşim temiz olmalı. Kötü kokmamalı. Düzenli banyo yapmalı, dişlerini fırçalamalı vs. Ve diyelim ki evlenmeden önce böyleydi. Buluşmalara hep temiz geliyordu ve ben açıkça ona sorduğumda "eskiden çok önem vermiyordum ama artık veriyorum, evlendikten sonra da böyle devam edecek" dedi.

Evlendik ve eşim artık bu konuya ilgi göstermiyor. Ve ben mutsuzum. Ona bunun benim için önemli olduğunu, çocuklarımı kokan bir adamla büyütmek istemediğimi söyledim. Eşim de bana elimden bu kadar geliyor dedi. Bu durumda artık karar vermesi gereken kişi benim. Bu benim taviz verebileceğim bir konu mu? "Ailem üzülmesin, annem benim defolu olduğumu düşünmesin, ben razıyım ömrümün sonuna kadar böyle bir insanla yaşamaya" diyebiliyor muyum? Diyebiliyorsam sıkıntı yok. Ama diyemiyorsam yapılacak şey belli. Mutluluklar dileyip ayrılırım.

işte o tuzaklara düşmemek adına daha akıllı olup detayları atlamamak gerekiyor.
Kilmiyorum dese ok ama Gözünüzün önünde camiye gidip namaz kilan, iletişim sirasinda, size yalnizken de kılıyormuș intibaıni uyandiran insanda daha hangi ayrintiya dikkat edebilirsiniz ki? 7/24, 5 vakit kontrol edemezsiniz, bu baskıya girer işte.

Son düzenleme:
Namaz bu kadar önemliyse sizi bu konuda endişede bırakacak biriyle evlenmemeliydiniz zaten. Bu konuya dikkat eden, her hallerinden tek vakit kaçırmadıkları belli olan sizinle aynı kafa yapısına sahip bir sürü adam varken neden zorla, söz alarak, ikna etmeye çalışarak çaba sarfettiğiniz bir adamla evlendiniz ki?

Çünkü bu ilişkide ayrılmak istediğimde manipüle edildim yaşım da küçüktü başka bir sürü detay var. ayrılırsam atlatamayacağımı düşündüm bu konularda sağlıklı biri değilim

Kilmiyorum dese ok ama Gözünüzün önünde camiye gidip namaz kilan, iletişim sirasinda, size yalnizken de kılıyormuș intibaıni uyandiran insanda daha hagi ayrintiya dikkat edebilirsiniz ki? 7/24, 5 vakit kontrol edemezsiniz, bu baskıya girer işte.
boyle hesapları yapanlar çok akıllı olamayabılıyor acık verıyorlar. bakın hep yazılıyor ya evlendıkten sonra gördum degişti diye aslında hep bir ipucu veriyorlar. bızım çoğunlukla aşktan heyecandan gözümüz görmüyor.

bir yerde boşanırsa mutlaka birisiyle görüşecektir. hayat yalnız geçmez ınsan yoldaş ister. oyle bir dururm olursa aklında kalsın ayrıntılara dıkkat etsın dıye de yazıyorum.

Çünkü bu ilişkide ayrılmak istediğimde manipüle edildim yaşım da küçüktü başka bir sürü detay var. ayrılırsam atlatamayacağımı düşündüm bu konularda sağlıklı biri değilim
Profilinizdeki yaş doğruysa 2 sene önce 28 yaşındaymışsınız. Küçük bir yaş değil.

Kilmiyorum dese ok ama Gözünüzün önünde camiye gidip namaz kilan, iletişim sirasinda, size yalnizken de kılıyormuș intibaıni uyandiran insanda daha hagi ayrintiya dikkat edebilirsiniz ki? 7/24, 5 vakit kontrol edemezsiniz, bu baskıya girer işte.
Bir insan niye böyle bir manyaklık yapsın? Siz bulunmaz hint kumaşı mısınız da size oynayıp elde etsin? İnsanlar kendilerini farklı tanıtabilirler, ufak tefek roller yapabilirler evlilik öncesinde. Ancak bu derece planlı programlı üstelik evlilik sonrasında sorun olacak bir şeyi çok fazla insan yapmaz. Yapanın da akıl sağlığında problem vardır.

Namaz bu kadar önemliyse sizi bu konuda endişede bırakacak biriyle evlenmemeliydiniz zaten. Bu konuya dikkat eden, her hallerinden tek vakit kaçırmadıkları belli olan sizinle aynı kafa yapısına sahip bir sürü adam varken neden zorla, söz alarak, ikna etmeye çalışarak çaba sarfettiğiniz bir adamla evlendiniz ki?
Aynen öyle ya bir de adam istiyordur yapamıyordur, bende sürekli sağlıklı beslenecegim diyorum :))

tanıştığımızda bu kararları verirken 21 yaşındaydım sonra da bağımı kopartamadım
Yedi sene birliktelik yaşayıp bir adamı tanıyamadınız ve evlendikten sonra sürprizlerle karşılaştınız yani. Buna inanmamızı mı bekliyorsunuz?

Mesele namaz değil sadece. Adamın asosyal olduğunu, insan sevmediğini vs bir insan 7 senede anlar. Anlayamıyorsa zaten duygusal ve bilişsel gelişiminde eksiklikler vardır ve ailesinin sözünden çıkmamalıdır. Siz gayet zeki, aklı başında bir kadın gibi görünüyorsunuz burdan bakınca. Yani anlamamanız mümkün değil. Evlenince değiştiririm diye bodoslama dalmışsınız belli ki evlilik kurumuna.

Burdaki bazı insanlar uzayda mı yaşıyor acaba. Namaz kılan insana tarikatten koca önermeler, kılıyorum dedi ama kılmıyormuş yalan söylemiş dedi diye mollaydı da değişti mi diyenler. İnsanların kendi dini hassasiyetlerinde insanlarla evlenmek istemesinden daha doğal ne var acaba? Ve bu sizi neden ilgilendiriyor? Kadın baskı kuruyorum demiyor gelecekte olacak çocuklarına baba seçerken bazı hassasiyetleri gözetmiş, bundan dolayı da sormuş adam da kılıyorum demiş ama yanıltmış, evet bu hassasiyeti olan insanlar için sorundur. Burdaki bazı insanlara göre hayat sadece onların bakış açısıyla yaşanır. En geniş açıdan onlar bakıyorlar. Ha bir de en espritüel de onlar acayip espri kasabiliyorlar her konu başlığında.

Burdaki bazı insanlar uzayda mı yaşıyor acaba. Namaz kılan insana tarikatten koca önermeler, kılıyorum dedi ama kılmıyormuş yalan söylemiş dedi diye mollaydı da değişti mi diyenler. İnsanların kendi dini hassasiyetlerinde insanlarla evlenmek istemesinden daha doğal ne var acaba? Ve bu sizi neden ilgilendiriyor? Kadın baskı kuruyorum demiyor gelecekte olacak çocuklarına baba seçerken bazı hassasiyetleri gözetmiş, bundan dolayı da sormuş adam da kılıyorum demiş ama yanıltmış, evet bu hassasiyeti olan insanlar için sorundur. Burdaki bazı insanlara göre hayat sadece onların bakış açısıyla yaşanır. En geniş açıdan onlar bakıyorlar. Ha bir de en espritüel de onlar acayip espri kasabiliyorlar her konu başlığında.
Sonuna kadar katılıyorum ağzınıza sağlık 👏🏻

tanıştığımızda bu kararları verirken 21 yaşındaydım sonra da bağımı kopartamadım
ben anladım sizi
namaz kılıyorum diyip yalan söylemesi çok kötü gerçekten
sizin için önemli sonuçta

ama insan bunu anlar çünkü oturmaya gidilir gelinir vs 2 dk lık iş değil sonuçta
burada bazı kişiler gibi bende buna takıldım

anneniz size yamalı gibi olursun lafını evlenmeyin diye etmiştir
iki üç üzülür sonra alışırlar
hakkınızda en hayırlısı olsun

Daha önce ilişki tecrübeniz hiç olmadı mı? İlk birliktelik yaşadığınız kişi midir? Sevgililik döneminiz oldu mu? Soruyorum çünkü asosyallik gibi dışarıdan gayet fark edilebilen bir özelliği, nişanlılık-sevgililik döneminizde, kıyas mekanizmanız gelişmediği için fark edemediniz mi acaba? İdeali budur mu zannettiniz?

bu yorumun alnı olsa da öpsem :)
bayılıyorlar konu saptırmaya

Evet şahane espriler yapıyor burdaki bazı kadınlar çok eğleniyorum ben.

Kimse konu sahibinin inancına, dini tercihlerine bişey demedi. Hatta din dışı örnekleyerek bile meselenin özünü çok güzel anlattı bir arkadaş. Herkesin hemfikir olduğu tek nokta var, adam kandırdıysa boşan diyoruz.

Ben de tam tersi örnek vereyim belki öyle anlayabilirsiniz siz de konunun özünü. Ben dini bütün adam sevmem, hayatımda istemem. Eş olarak seçtiğim adam evlenene kadar inanç konusundaki hassasiyetlerini saklasa, benimle bara pavyona gelse gelmese dahi yalan söylese arkadaşlarla da ne dağıttık dün gece falan diye anlatsa vs. Evlendikten sonra birden o haram bu günah demeye, beş vakit namaz kılmaya başlasa ben o adamı boşarım. Çünkü belli ki hayata bakışımız aynı değil. Konu sahibine de bunu öneriyoruz işte.

Ailelerin onaylamadığı ilişkilerde bu tarz sıkıntılar normal maalesef. Ve evet insanların çoğu okuduğunu anlamıyor dini hassasiyetleriniz varsa evlenmeden önce namaz kıldığını söyleyip evlenince kılmadığını öğrenmeniz kötü bir olay olmuş. Sizin aile bağınız güçlü olabilir, eşinizin zayıf, sizin arkadaş ortamınız olabilir, eşinizin olmayabilir. Mesela benim eşim de çok sosyal bir insandır sadece bir arkadaşı ve eşiyle görüşmek istemiyorum çünkü alkoliklik seviyesinde alkol tüketimleri var. Ayrıca bir tane bekar arkadaşını da sevmiyorum yerli yersiz arıyor eşimi sohbet etmek istiyor yazın gecenin 1'inde bile aradı. Ayrıca ailesi neredeyse her Pazar eşimi iş için çağırıyor. Benim ailemde de bu yok. Bir gün önceden müsait misiniz derler ve önceden haber verirler. Evlilik çok zor farklı çevre farklı ortam farklı kişiler. Eşiniz muhtemelen ailenizin başta kendisini istemediğini biliyordu ve şimdi de bundan dolayı aşırı tetikleniyor. Ben böyle düşündüm. Biz birbirimizi nerdeyse hiç tanımadan evlendik neden? Artık evlen, evlenmeden sürekli gezmek olmaz gibi nedenlerden. Biz de eşimle uyumsuz bir çiftiz ve çift terapisini düşünüyorum ben. Ben asosyal olsam da eşime ayak uydurmaya çalışıyorum sen git ben evde duracağım demiyorum ama şu iki arkadaşıyla görüşmek hiç içimden gelmiyor. Allah yardımcımız olsun.

Yedi sene birliktelik yaşayıp bir adamı tanıyamadınız ve evlendikten sonra sürprizlerle karşılaştınız yani. Buna inanmamızı mı bekliyorsunuz?

Mesele namaz değil sadece. Adamın asosyal olduğunu, insan sevmediğini vs bir insan 7 senede anlar. Anlayamıyorsa zaten duygusal ve bilişsel gelişiminde eksiklikler vardır ve ailesinin sözünden çıkmamalıdır. Siz gayet zeki, aklı başında bir kadın gibi görünüyorsunuz burdan bakınca. Yani anlamamanız mümkün değil. Evlenince değiştiririm diye bodoslama dalmışsınız belli ki evlilik kurumuna.
Bazı şeyleri fark ettiğim halde kendimi kandırmışım evet. Başka detaylar da var. duygusal olarak sağlıklı olmadığımı biliyorum zaten. Yanlış kişi bile olsa bırakma ayrılma konularında hassasım. O da bunu çok güzel kullandı zamanında. Her dediğine inanmayı seçtim şuan bile seçiyorum ama bir anda bi ayıklık geldi bugün

Bir insan niye böyle bir manyaklık yapsın? Siz bulunmaz hint kumaşı mısınız da size oynayıp elde etsin? İnsanlar kendilerini farklı tanıtabilirler, ufak tefek roller yapabilirler evlilik öncesinde. Ancak bu derece planlı programlı üstelik evlilik sonrasında sorun olacak bir şeyi çok fazla insan yapmaz. Yapanın da akıl sağlığında problem vardır.
Akil ve ruh sagliklarinda problem olduğunda hemfikiriz.
Bir çeşit takıntı sanırım.
Elde etme, sahip olma güdüsü.

Sağlıklı insan düşüncesiyle olaya bakinca evet neden yapsin diyorsunuz ama muhatabiniz iyi bir oyuncuysa anlayamiyorsunuz.

Back