• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem evliliğime karşı gelmişti şimdi boşanmak istiyorum

Ailenin üzülmesi de evlenirken hiç problem değil ama söz konusu boşanma olunca hemen devreye giriyor.
Maalesef evlenirken onları ne kadar üzdüğümü biraz daha olgunlaşınca anlıyorum. Yeniden üzmeyi gözüm kesmiyor o yüzden

Eşiniz ailenizin evlenirken onu onaylamadiklari sizi ondan koparacagi kaygısı güttüğü için tetikleniyor olabilir mi ? Eğer tek sorun bu ise bence aşılabilir. Ama sosyal olmaması geçimsiz olması vs vs farklı sebeplerden dolayı aklınıza boşanma düşmüş ise bilemiyorum . Boşanma fikri bir kere akla düşünce kendini bir şekilde gerceklestirir
Belki de. Ama genel olarak telefonda arkadaşımla veya ailemle çok konuştuysam da bi huzursuz oluyor.

Ben sizi anliyorum namaz konusunda ilk yazdiginizi gormedim sonraki yazdiginiza gore kildigini soylemis ama kilmiyor bu bana gore de problem olurdu basta yalan soyledigi icin sonrada oyle bir insani tercih ettigim icin. Siz birbirinizle uyusmuyorsunuz terapi bunu cozemez karakterleriniz tamamen farkli. O yalnizligi siz sosyallesmeyi seviyorsunuz. Ayrilmaniza aileniz uzulur tabiki ama cok buyuk tepki verilcegini sanmiyorum. Esinizle bosanma isteginizi konustunuz mu?

Hayır konuşmadım. İlk kez böyle bir şeyi düşünüyorum. Beklesem mi veya nasıl söylesem bilemiyorum

Adam belki yalan söylemedi inançlar ölene kadar sabit kalacak diye garanti var mı? İnsanın inançları, düşüncesi, bakış açısı değişemez mi?
bunlar kişinin kendisini bağlayan durumlar. Düşünceye , duyguya müdahale pes doğrusu…
5 yıl önceki düşüncem ile bugün ki düşüncem aynı değil mesela bir çok konuda. Bunlar değişebilen olgular

İnançlar ve kişilikler değişiyorsa beraberinde ayrılığın gelmesi de kaçınılmaz o zaman. Herkesin değişimine ayak uyduramayız. bu değişimi kabul etmemem neden müdahale olsun? Bu duruma karşı benim de değişmem en doğal hakkım

Bir kez bile namaz kıl demedim demiş. Diyecektin kardeşim. Evlenmeden önce; benim böyle bir kriterim var namaz kılmayan bir eş istemiyorum ilerde böyle bir durum olursa sorun olur diye açık açık diyecektin. Ona göre herkes yolunu çizecekti.
Siz neden mesajları hep yanlış anlıyorsunuz anlamadım. Evlenmeden önce namazı çok vurguladım. Buna rağmen Evlendikten sonra hiç namaz kıl demedim sıkıştırmadım. Bu forumdakiler buna bile müdahale dedi anlamak mümkün değil.

İnançlar ve kişilikler değişiyorsa beraberinde ayrılığın gelmesi de kaçınılmaz o zaman. Herkesin değişimine ayak uyduramayız. bu değişimi kabul etmemem neden müdahale olsun? Bu duruma karşı benim de değişmem en doğal hakkım

Eşler birlikte değişemiyorsa veya bu değişim konusunda bir uzlaşmaya varamıyorsa ayrılık kaçınılmaz tabii ki. İki kişinin mutlu olacaklarını düşünüp hayatlarını birleştirmeleri ne kadar doğalsa artık mutlu olamadıklarını görüp hayatlarını ayırmaları da o kadar doğal.

Ailem boşanırsam çok çok üzülür. Zaten çok mücadele vermişlerdi evlenmiyim diye. Hatta çok yakın olduğum teyzem ve dayım düğüne bile gelmemişti onaylamadıkları için.
Bence kızımız kurtuluyor diye göbek atarlar. Yalnız namaz konusuna kızıyorsunuz ama evlendikten 1 ay sonra bıraksaydı boşanacak mıydınız? Belki evlenmeden önce ve sonra namaza niyaza dikkat ediyordu ama birden yapmamaya karar verdi. Bu kısım sizi ilgilendirmiyor çünkü namaz kılsa bile sizin için kılmıyor olacaktı. Fikirlerimiz düşüncelerimiz hatta inancımız bile değişebilir, siz bu konuda otorite olamazsınız. Dediğiniz gibi boşanmanız en hayırlısı sizin için.

Biz de onu diyoruz zaten. Değişime ayak uyduramıyorsanız ya da karşılaştığınız durumlar sizi rahatsız ediyorsa hadi bana eyvallah diyeceksiniz. Bu kadar basit.
Maalesef evlenirken onları ne kadar üzdüğümü biraz daha olgunlaşınca anlıyorum. Yeniden üzmeyi gözüm kesmiyor o yüzden

Yok olgunluktan değil o, tamamen bahane. Merak etmeyin siz boşandınız diye aileniz karalar bağlamaz. İki vah tüh der hayatlarına devam ederler. Boşanmaktan kaçış noktanız şu an aile. Yarın öbür gün çocuk yapar bahane olarak onu kullanırsınız.

Boşan bence de. Öyle ya da böyle istemediğin bir hayatın içindesin. Evlenirken üzdün aileni sonuçta ailem üzülür demedin. Boşanırken de biraz üzülürler. Yine çok problem olmamalı senin için. Bir süre sonra durumu kabullenirler.

Siz neden mesajları hep yanlış anlıyorsunuz anlamadım. Evlenmeden önce namazı çok vurguladım. Buna rağmen Evlendikten sonra hiç namaz kıl demedim sıkıştırmadım. Bu forumdakiler buna bile müdahale dedi anlamak mümkün değil.
Ben erkek arkadaşımın cumaya gittiğini biliyorum namaz için müsaade istiyor mesela. Hani bunu anlamak çok zor bir şey değil. Evlendikten sonra vay efendim namaz kılacağım dedi kılmadı demeniz üyeler tarafından yadırgandı. Anlaşılır her türlü. Zaten nişanlılık tanışma evresi bunun için var.
+Namaz kılıyor musun
-evet
ile olacak iş değil ki bu. Gözlem ve dikkat lazım. Evlilikten önce herkes bol keseden sallıyor zaten.

Ailem boşanırsam çok çok üzülür. Zaten çok mücadele vermişlerdi evlenmiyim diye. Hatta çok yakın olduğum teyzem ve dayım düğüne bile gelmemişti onaylamadıkları için. Hala da konuşmuyoruz onlarla.
Eger, gelinlikle çıktın , kefeninle donersin yada elalem ne der kafasında degillerse,
Zaten başında istemedikleri bir evliliği sonlandirmaniz onlari üzmez.

İki yil denemişsiniz olmamış, bundan sonrasinda, birşeyleri oldurmaya zorlamak, zamani, ömrü, duygularinizi, belki bozulan psikolojinizi, sağlığınızi heba etmek olur.

Insan evleneceği kişinin namaz kılıp kılmadığını nasıl anlamaz ben en çok ona şaşırdım. Iki gün çıkıp 3. Gün hemen evlendiniz mi ya da birbirinizi görür görmez nikah dairesinde mi aldınız soluğu?
Eskiden kılıyormuş biz tanıştığımız dönem kılmıyordu. Düzene koyacağını söylüyordu. Evlilik yaklaşınca da düzenli kıldığını söyledi benim yanımdayken kılıyordu. Evlendikten sonra 1 gün bile kılmadı. Aile olaylarımdan soğumuş mu ne öyle bir şey demişti.

Hiç evinize gelmedi mi ya da siz nişanlıyken evlerine gitmediniz mi? Su içmek gibi değil ki kimse görmeden mutfağa git iç gel. Ben inançlı olmadığım halde bir insanın namaz kılıp kılmadığını anlarım, siz nasıl anlamadınız?

Eger, gelinlikle çıktın , kefeninle donersin yada elalem ne der kafasında degillerse,
Zaten başında istemedikleri bir evliliği sonlandirmaniz onlari üzmez.

İki yil denemişsiniz olmamış, bundan sonrasinda, birşeyleri oldurmaya zorlamak, zamani, ömrü, duygularinizi, belki bozulan psikolojinizi, sağlığınızi heba etmek olur.
Annemin de mutsuz bir evliliği vardı ayrılmak istiyordu ama ayrılamıyordu çok çocuğu vardı bir de boşanırsan artık defolu görülürsün demişti bana anlaşamazsam boşanırım dediğimde

Bi karar verin ister iseniz.
1. Kısım (bu kısmı sildim çünkü herkes konuyu farklı ele almış esas meseleyi kaçırmış. Namaz kılıyorum diyip evlendikten sonra kılmadığını görüp yalan söylediğine odaklanacağınıza inanca karışmaya getirmişsiniz konuyu şaka gibisiniz)

2. Kısım Güncelleme: okudugunu anlamayan insan dolu burası. Konu namaz değil! Ailemle görüşmeme karışması! Namaz benim icin önemliydi ve evlenmeden önce kıldığını söyledi. Burada yalan var. Ben ise öğrendikten sonra ona namaz kıl hiç demedim. Tercih meselesi. Bana bu yalan uymuyor. Çocuk yetiştirme idealime terslik var. Bunu anlamayanlar yorum yapmasın.

Bence siz karar verin ne olduğunuza ne istediğinize. Bizde sorun yok sizde sorun var. Namaz kılan bir insan olsaydı nişanlıyken, sevgili iken birlikte zaman getirdiğinizde dışari da ise camiye gider, evde iseniz namazını kılardı.
Sizin bazı şeyleri görmemek işinize gelmiş zamanında.

Namaza çok önem veren insanları görüyorum etrafımda, gayet önem verdikleri konuları insanları tanımadan önce söyleyip sonra konuşuyorlar ya da tanımaya başlıyorlar birbirlerini.

Siz kendi içsel duygularınız ve hormonlarınızın peşinden giderken öncelikleriniz için perde inmiş gözünüze.

Boşanıp boşanmama kararını verecek sizsiniz ama kendinizi bi tanıyın iyice düşünün sonra uygulama da neye karar verecek iseniz verin.

Ama namaz kılmıyor diye boşanır iseniz, Allahım size bir tokadı olarak görün. Hem benim için ibadet etmesi bu kadar önemli ise neden çok araştırmadın ve görmeden kulum al sana ders.

Ailenizle zaten aranız çok kötü, istemeyerek, olumsuz hisler beslediği bir kişiyle evlenip ailenizle herseyi unutup görüşeceğini mi sandınız???
Kumar oynamışsınız, size ailenizi istemeyen çıkmış. Ki bence haklı.

Teyzenize de yazıklar olsun insan ne olursa olsun gelirdi düğününüze onlara ne oluyor. Zor gününüzde yanınızda mı da kendilerine kanaat önderi gibi keskin uçlarda saygı duyulmasını dediklerinin olmasını istiyorlar. Vay be.

Siz küçüksünüz galiba kendi kararlarınızın, kişiliğinizin, herkesi olduğu gibi kabul etmenin önemini bilmiyorsunuz.

Eşinizde tam bi öküz bu arada size yüklenip onu da görmemezlikten gelmiyorum.

Çocuk yapma.
Sorunlarınızı konuş böyle devam edemeyeceğini anlat.
Baktın olumluya gidiş yok kendini garantiye almadan boşama.

Bu öküz donuna kadar alınmayı hak ediyor.

Annemin de mutsuz bir evliliği vardı ayrılmak istiyordu ama ayrılamıyordu çok çocuğu vardı bir de boşanırsan artık defolu görülürsün demişti bana anlaşamazsam boşanırım dediğimde

Eşinizin düşüncelerini değiştirmek yerine annenizin düşüncelerini değiştirin bence.

Eskiden kılıyormuş biz tanıştığımız dönem kılmıyordu. Düzene koyacağını söylüyordu. Evlilik yaklaşınca da düzenli kıldığını söyledi benim yanımdayken kılıyordu. Evlendikten sonra 1 gün bile kılmadı. Aile olaylarımdan soğumuş mu ne öyle bir şey demişti.
Namaz bu kadar önemliyse sizi bu konuda endişede bırakacak biriyle evlenmemeliydiniz zaten. Bu konuya dikkat eden, her hallerinden tek vakit kaçırmadıkları belli olan sizinle aynı kafa yapısına sahip bir sürü adam varken neden zorla, söz alarak, ikna etmeye çalışarak çaba sarfettiğiniz bir adamla evlendiniz ki?

Eşim evlenmeden önce sigara içmiyorum demişti. Meğer içiyormuş. Yanımda içmeyince anlayamadım tabi. Cinnet hali olunca bende bıraktı 🥴 astım hastasıyım. Aşırı sigara hassasiyeti var. Ayrıca yalan söylemişti. Namaz konusunda en çok yalan söylediğinine kızmanızı anlayabiliyorum...

Diğer konular da garip. Terapiyi deneyin, en azından aceba denesemiydim demez, elimden geleni yaptım dersiniz...

Adam haklı sizin gibiler insanı dinden de soğutur.

Ben erkek arkadaşımın cumaya gittiğini biliyorum namaz için müsaade istiyor mesela. Hani bunu anlamak çok zor bir şey değil. Evlendikten sonra vay efendim namaz kılacağım dedi kılmadı demeniz üyeler tarafından yadırgandı. Anlaşılır her türlü. Zaten nişanlılık tanışma evresi bunun için var.
+Namaz kılıyor musun
-evet
ile olacak iş değil ki bu. Gözlem ve dikkat lazım. Evlilikten önce herkes bol keseden sallıyor zaten.
kesinlikle katılıyorum bu lafı oraya buraya cekmek değil. benım için namaz önemliyse eğer görmem de lazım kılıyor musun evet ee bitti mi bu evetle

+Namaz kılıyor musun
-evet ile olacak iş değil ki bu. Gözlem ve dikkat lazım. Evlilikten önce herkes bol keseden sallıyor zaten.
Malesef, karşısindaki insanin hassasiyetini bilip, etkileyebilmek adına, hani köprüyü gecene kadar, mış.. gibi davranan insanlar var.
Dışarı cikildiginda namaz vakti camiye gidip namaz kilan veya sesli iletişim halindeyken, ben de tam namaz kilcaktim, telefona cvp veremedim namaza durmuştum diyerek karşısindaki kişiyi yaniltma yoluna gidiyorlar.

Back