Ailem erkek arkadaşımla evlenmeme razı değil

Ha öyle bir yapısı yok gibi yani yoksa dediğiniz gibi ailem başta vermediğini duyunca bizi hiç tanımıyorlar biz kötü müyüz diye ağlamış oturmuş akrabaları falan gelmiş teselli etmiş sen güçlü ol oğlun da güçlü olsun demiş dominant demişken ben sert bir duruşu var demek istedim. Yoksa oğluna baskı yapacak olsa o da başta yapardı bırak bu kızı ailesi de istemiyor sana kız mı yok derdi. Benimkiler mesela sana erkek mi yok elini sallasan ellisi mutluluktan öleceğini bilsen anneni babanı üzmezsin dediler. Ailenin dediği yerde dur kötü olan sen ol. Onların huyuna git senin istemediğinle evlendirmezler dedi dedem falan söyledi hep bunları. Mesela teyzem de bir erkek arkadaşı vardı dedem gördü kabul etmeyecekler diye onu bırakıp ailesinin istediği ile evlendi sonuç eşi şimdi hapiste kendi de üç çocukla baş başa. Teyzem benim başımı siz yaktınız diye sinirlenince söyler. Dayım mesela yine dedemlerin istediği ile evlendi sonra gitti aldattı boşandı. Bu sefer de başkasıyla evlendi bir de benim istediğim kişi olsun diye ona da karşı çıktılar ama şimdi mecburen gelip gidiyorlar.
Senin ailenin seçimleri kapalı olsunlar, dinine düşkün olsunlar, ağızlarından kuran, Allah, Peygamber düşmesin, görücü usulü olsun ailele anlaşarak evlilik olsun . Bunu anladım yazdıklarından. Ancak iyi insan olmak dinle değil, vicdanla olur. Ateist olup ben şöyle müslümanım diyen insanlar daha iyi nice insanlar var. Vicdanı olmayan isterse her ay hacca gitsin hiçbir önemi yok, gözünün yaşına bakmaz. Bak mesela ben deistim ama çok vicdanlıyımdır ve herkes beni bilir. Kimseye kıyamam, beni üzene bile. Kin tutmam, affederim insanları.

Aklında soru işareti yoksa devam et. Ailenin seçimleri mantık çerçevesinde değil çünkü. Bu hayat senin, mutsuz olmak için evlenmeyeceksin.

Ha öyle bir yapısı yok gibi yani yoksa dediğiniz gibi ailem başta vermediğini duyunca bizi hiç tanımıyorlar biz kötü müyüz diye ağlamış oturmuş akrabaları falan gelmiş teselli etmiş sen güçlü ol oğlun da güçlü olsun demiş dominant demişken ben sert bir duruşu var demek istedim. Yoksa oğluna baskı yapacak olsa o da başta yapardı bırak bu kızı ailesi de istemiyor sana kız mı yok derdi. Benimkiler mesela sana erkek mi yok elini sallasan ellisi mutluluktan öleceğini bilsen anneni babanı üzmezsin dediler. Ailenin dediği yerde dur kötü olan sen ol. Onların huyuna git senin istemediğinle evlendirmezler dedi dedem falan söyledi hep bunları. Mesela teyzem de bir erkek arkadaşı vardı dedem gördü kabul etmeyecekler diye onu bırakıp ailesinin istediği ile evlendi sonuç eşi şimdi hapiste kendi de üç çocukla baş başa. Teyzem benim başımı siz yaktınız diye sinirlenince söyler. Dayım mesela yine dedemlerin istediği ile evlendi sonra gitti aldattı boşandı. Bu sefer de başkasıyla evlendi bir de benim istediğim kişi olsun diye ona da karşı çıktılar ama şimdi mecburen gelip gidiyorlar.
Bi de o ne demek kötü olan sen ol ya? Bu nasıl mantıktır. Senin ömrünü, hayatını ailen mi yaşıyor? Sen bırak ailen ne derse onu yap, onlar yemek ye desin ye, uyu desinler uyu. Böyle saçmalık duymadım, görmedim. Aileler her şeyin en iyisini bilseler şuan ben anksiyete, depresyon ile uğraşmazdım. Çok pişmanlar yaptıkları için ama iş işten geçti.

Yapacağın tek şey şu, mantığını, beynini dinle. O ne diyor? Kalbini değil bak mantığını dinle. Aşkla, sevgiyle olumsuzları görmezden gelme. Aklına takılan en küçük şey bile ilerde önünde çığ olacak emin ol. Yaşama ve mutlu olma içgüdün seni yönlendirecek. Evet bu iş olur, gözüme batan bir şey yok diyorsa evlen. İçgüdülerin seni doğru yola götürecek.

Ben çocuğa üzüldüm özür dilerim sizin aile bağlarınizi bilemem sizde iyi bir insansiniz belli ama sizin aile ilerdede çok sorun çıkarır benim oğlum olsa ben sanırım vazgeçmesini isterdim sizden.Kusuruma bakmayın.Hic uyumlu bulmadım aile yapılarını bu ilerde sorun çıkarır ya siz kendi ailenizle konuşmayıp mesafe koyacaksınız ki buda sizden istenemez yada orta yolu bulmak annenizle çok zor .Zor bir evlilik olur bu yürümesi tahammülü zor .

Ve halâ akıllanmıyorlar 😡

Yani bence birbirinizin başını yakmayın aileler illaki işin içine girer sizin anneniz gibi kadınları kimse tutamaz eli olmasa dili ile girer işe.Karsidaki kayinvalide adayinizin sabrına bir yere kadar damat adayına bir yere kadar hoşgörür evlilik birazda mantıkla ele alınmalı.İlerdd de sizin aranızda yetiştirilme farkından dolayı sorun çıkar çünkü herkes eninde sonunda balayı bitince özüne döner.Uzak iliskiymis yakından başka olur.Bu sefer annenize birşey deseniz ben demiştim der.Yani bu kadar uyumsuz zor evliliğe sevgi diye girilmez.Bana kızmayın ben gerçekleri söyleyeyim yine bildiğinizi yapın.Zamanka kayinvalideniz de annenize sinir olup size tavrını değiştirir esinizde öyle ailenizle uyusabilecegini sanmıyorum.

Açık acik konusun neden istemiyorsunuz diye?
Sağlam bir gerekçe sunmuyorlarsa ve dediğiniz gibi illa bizim dediğimiz (görücü usulü evleneceksin) gibi zorbalık yapıyorlarsada dinlemeyin.
Sizin hayatınız sizin kararınız

İyi de konu sahibinin ailesi de bal börek değil ki, onlar da damadı yiyecek. Bence şartlar gayet eşit.
Ne bileyim onlar başka ilde diye çok dert etmedim galiba. En fazla küser bir de o aile. Ama bu kadın küsüp durmaz yani olay çıkartır. Yaş farkı da var bence otuzundayken yirmisimde kıza bakmış. Bilemiyorum. Hayırlısı olsun evlenecek zaten

Aileniz çok tuhaf insanlar. Ben asıl sevgilinize acıdım.
Evlenirseniz 3,5 yıl iyi korunun çocuk yapmayın. Kv yi bu süre zarfında ölçüp tartın. Eşiniz aileci olursa, kv ezerse sizi boşanın. Yok ailem ne der ayrılırsam yok hamileyim yok öocuğum var babasız büyümesin diyecekseniz baştan evlenmeyin

Açık acik konusun neden istemiyorsunuz diye?
Sağlam bir gerekçe sunmuyorlarsa ve dediğiniz gibi illa bizim dediğimiz (görücü usulü evleneceksin) gibi zorbalık yapıyorlarsada dinlemeyin.
Sizin hayatınız sizin kararınız
Başta sevgili olarak yanlış yapmışım işte. Annem bu ilişki baştan yanlış zemini sağlam değil diyor. Sevgili olup evlenenlerin ilişkisi uzun sürmezmiş. Görücü usulü daha sağlıklıymış. İlk başta aileme söylememe konusunda evet haklılar ona bir şey diyemem. İlişkimi keşke başından söyleseydim ama inanın bu derece tehdit bedduaya gidecek kadar karşı çıkacaklarını düşünmezdim. Bir yerden sonra kabul ederler derdim. Gerçi ettiler ama annem halen her şey zoraki ilerleyecek sen mutlu olsan da biz olmayacağız mahrum kalacaksın çoğu şeyden diyor. Halen vazgeçirmek istiyor. Daha önce görücü geldiğinde yaşım evlenmek için müsait idi onlar iyi adaydı. Ama bunda acele ediyormuşum yaşım daha gençmiş mesela
Yaş, iş, annesinin tek olması bunlar bana bir insandan vazgeçmek için yeterli sebep olarak gelmiyor nedense. Hani deseler ki bu çocuk eve barka bakmaz içkici vs anlayacağım ama tek kötü alışkanlığı sigarası. Bizde de her ilişkide olduğu gibi sorunlar olur ama küs ve ayrı kalmayız kim hatalıysa özür diler hemen gönlümü almak ister falan. Yani inanın düşünüp duruyorum işin içinden çıkamıyorum.

Ne bileyim onlar başka ilde diye çok dert etmedim galiba. En fazla küser bir de o aile. Ama bu kadın küsüp durmaz yani olay çıkartır. Yaş farkı da var bence otuzundayken yirmisimde kıza bakmış. Bilemiyorum. Hayırlısı olsun evlenecek zaten
30lar dinç yaşlar, fark çok anlaşılmıyor.

Temkinli davranmakta fayda var tabi, iyi tanımak lazım ama kimsenin ailesi de melek değil ki, önemli olan karı kocanın sırt sırta vermesi, öyle olunca herkes bir adım geri kaçıyor.

Biz kocamla benim ailem istemeden evlendik, babam düğün davetiyelerimi dağıtmadı, düğün bayramda yapılmış olmasa bir allahın kulu gelmeyecekti (köy düğünü) anam ayrı babam ayrı facia, kv yok ama 4 görümcenin ikisi evlere şenlik ama biz ailelerimize karşı birbirimizi koruduğumuz için evimizin içine onlar yüzünde huzursuzluk girmedi hiç. Bazı şeyler nişanda daha belli eder kendini, dikkatli olup izlemek lazım. Bir de üstünü örtüp ertelemeden tavrı koymak lazım. Bunları yapabilirlerse önlerinde kimse duramaz, ama bu yaşanmadan da bilinemez

30lar dinç yaşlar, fark çok anlaşılmıyor.

Temkinli davranmakta fayda var tabi, iyi tanımak lazım ama kimsenin ailesi de melek değil ki, önemli olan karı kocanın sırt sırta vermesi, öyle olunca herkes bir adım geri kaçıyor.

Biz kocamla benim ailem istemeden evlendik, babam düğün davetiyelerimi dağıtmadı, düğün bayramda yapılmış olmasa bir allahın kulu gelmeyecekti (köy düğünü) anam ayrı babam ayrı facia, kv yok ama 4 görümcenin ikisi evlere şenlik ama biz ailelerimize karşı birbirimizi koruduğumuz için evimizin içine onlar yüzünde huzursuzluk girmedi hiç. Bazı şeyler nişanda daha belli eder kendini, dikkatli olup izlemek lazım. Bir de üstünü örtüp ertelemeden tavrı koymak lazım. Bunları yapabilirlerse önlerinde kimse duramaz, ama bu yaşanmadan da bilinemez
Doğru diyorsunuz nişanlılık döneminde de tekrar düşünmek lazım bir günde verilecek bir karar değil. Nikah masasında bile ayrılıyor çiftler. Verdiğim karardan pişman olmak istemiyorum. Erkek arkadaşıma da sordum bak annen dahil olmasın karışmasın o da zaten tanışmada da söyledi o bize karışacak birisi değil ben de karıştırmam zaten diye. Ama yine de yaşayıp göreceğiz. Allah yardım etsin herkese içlerinde bana da yardım etsin ne diyim.

Başta sevgili olarak yanlış yapmışım işte. Annem bu ilişki baştan yanlış zemini sağlam değil diyor. Sevgili olup evlenenlerin ilişkisi uzun sürmezmiş. Görücü usulü daha sağlıklıymış. İlk başta aileme söylememe konusunda evet haklılar ona bir şey diyemem. İlişkimi keşke başından söyleseydim ama inanın bu derece tehdit bedduaya gidecek kadar karşı çıkacaklarını düşünmezdim. Bir yerden sonra kabul ederler derdim. Gerçi ettiler ama annem halen her şey zoraki ilerleyecek sen mutlu olsan da biz olmayacağız mahrum kalacaksın çoğu şeyden diyor. Halen vazgeçirmek istiyor. Daha önce görücü geldiğinde yaşım evlenmek için müsait idi onlar iyi adaydı. Ama bunda acele ediyormuşum yaşım daha gençmiş mesela
Yaş, iş, annesinin tek olması bunlar bana bir insandan vazgeçmek için yeterli sebep olarak gelmiyor nedense. Hani deseler ki bu çocuk eve barka bakmaz içkici vs anlayacağım ama tek kötü alışkanlığı sigarası. Bizde de her ilişkide olduğu gibi sorunlar olur ama küs ve ayrı kalmayız kim hatalıysa özür diler hemen gönlümü almak ister falan. Yani inanın düşünüp duruyorum işin içinden çıkamıyorum.
16 yıllık evliyim, kendim seçtim kendim tanıdım, etrafımdaki herkes de benim gibi ve hepsi gayet mutlu, annen kendi yalanına kılıf uyduruyor sadece. Çünkü işine öyle geliyor.

Geçeli sebepleri olsa haklılar derdim de ortadaki tek geçerli sebep tek çocuk olması ama günümüzde 2 çocuğu olanlar sayılı artık, ne yapalım şimdi çocuklarımıza evlenmeyin tek çocuk bütün sorumluluk sana kalacak mı diyelim. Kaldı ki sen de tek çocuksun, onda bir anne var sende hem anne hem baba, hepsi sizin aileniz, kim elden ayaktan düşerse ona koşacaksınız, hangimizin ailesini atma lüksü var. 7 kardeş de olsan elbet sıra sana geliyor. Bunlar bahane değil.

Tek diyeceğim çok iyi tanı, insanların gerçek yüzü nişanla ortaya çıkmaya başlıyor, her cümleye her imaya dikkat et. Nişan alışverişi bile işarettir

Ona bakarsan benim ailem daha baskıcı. Bana lise bitince lise arkadaşlarınla ilişkini kes bize bak bizim çok arkadaşımız mı var derlerdi. Ben öyle arkadaşlarımla buluşmak için izin almaya çekinirdim hayır derler diye.
Erkek tarrafını kayınvalideyi geçtim evlilik durumunda sizin ailenizde ortalığı karıştırır gibi. Tüm aileye hatta damat tarafına sizi kötü göstermeye çalışıyorlar. Hem de eskiden erkek arkadaşınız oldu diye. Tabiri caizse namusunuza laf atmaya çalışıyorlar. Sizin aileniz kayınvalideden daha beter gibi sanki.

Back
X