Senin ailenin seçimleri kapalı olsunlar, dinine düşkün olsunlar, ağızlarından kuran, Allah, Peygamber düşmesin, görücü usulü olsun ailele anlaşarak evlilik olsun . Bunu anladım yazdıklarından. Ancak iyi insan olmak dinle değil, vicdanla olur. Ateist olup ben şöyle müslümanım diyen insanlar daha iyi nice insanlar var. Vicdanı olmayan isterse her ay hacca gitsin hiçbir önemi yok, gözünün yaşına bakmaz. Bak mesela ben deistim ama çok vicdanlıyımdır ve herkes beni bilir. Kimseye kıyamam, beni üzene bile. Kin tutmam, affederim insanları.Ha öyle bir yapısı yok gibi yani yoksa dediğiniz gibi ailem başta vermediğini duyunca bizi hiç tanımıyorlar biz kötü müyüz diye ağlamış oturmuş akrabaları falan gelmiş teselli etmiş sen güçlü ol oğlun da güçlü olsun demiş dominant demişken ben sert bir duruşu var demek istedim. Yoksa oğluna baskı yapacak olsa o da başta yapardı bırak bu kızı ailesi de istemiyor sana kız mı yok derdi. Benimkiler mesela sana erkek mi yok elini sallasan ellisi mutluluktan öleceğini bilsen anneni babanı üzmezsin dediler. Ailenin dediği yerde dur kötü olan sen ol. Onların huyuna git senin istemediğinle evlendirmezler dedi dedem falan söyledi hep bunları. Mesela teyzem de bir erkek arkadaşı vardı dedem gördü kabul etmeyecekler diye onu bırakıp ailesinin istediği ile evlendi sonuç eşi şimdi hapiste kendi de üç çocukla baş başa. Teyzem benim başımı siz yaktınız diye sinirlenince söyler. Dayım mesela yine dedemlerin istediği ile evlendi sonra gitti aldattı boşandı. Bu sefer de başkasıyla evlendi bir de benim istediğim kişi olsun diye ona da karşı çıktılar ama şimdi mecburen gelip gidiyorlar.
Aklında soru işareti yoksa devam et. Ailenin seçimleri mantık çerçevesinde değil çünkü. Bu hayat senin, mutsuz olmak için evlenmeyeceksin.